Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60311 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #705 dnia: Listopada 21, 2016, 01:09:02 »
    Akceleracja, i uciekam najszybciej jak mogę... w kierunku wrogów...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #706 dnia: Listopada 21, 2016, 11:43:10 »
    John

Wykorzystując akcelerację (utrata 1 pkt vitae) dobiegłeś do najdalszego strażnika z nich wszystkich - do tego stojącego przy ciężarówce. Pojawiłeś się tuż przed nim, ale niżej jego broń i szybkim odwróceniu kukri tak, że ostrze zachodziły do góry wbiłeś je w strażnika na wysokości brzucha. Bez problemu przebiłeś się przez jego kamizelkę i uniosłeś go. Usłyszałeś, jak strażnik krzyknął z bólu.. a taki krzyk wydaje umierający człowiek.. Szybko przeszedłeś z prawie umarlakiem za ciężarówkę i schowałeś się, by na końcu wbić się w jego szyję kłami i uzupełnić vitae. Po chwili (odzyskanie 5 pkt vitae) wypuściłeś ciągle ciepłe ciało z objęć i wyciągnąłeś z niego ostrza.

Co robisz? Jaki jest twój następny ruch?

Tymczasem Ravnos pod wpływem Bestii gdy stracił swoją ofiarę z oczu zaczął się szybko rozglądać za kolejną bądź kolejnymi celami. Dostrzegł tą trójkę, która strzelała przed chwilą do Assamity a teraz stali zdziwieni gdzie ich cel zniknął. Usłyszeli nagle krzyk kolejnego strażnika. Ravnos olał krzyczącego, tamta trójka była bliżej. Ravnos za pomocą iluzji stworzył raptora i nadał mu ruch w ich stronę, tymczasem sam zaczął od boku do nich podchodzić. Ci gdy zobaczyli szarżującego na nich raptora po prostu się przestraszyli... i zaczęli spieprzać na zewnątrz, byle dalej od niego. Ravnos schował się i zaczął poszukiwania następnej ofiary z ukrycia.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #707 dnia: Listopada 22, 2016, 01:05:28 »
    Przesuwam się w kierunku wyjścia, by u progu sprawdzić co jest dalej. Jeżeli jest bezpiecznie odzywam się do Veselina.

Veselinie, rodzina pamiętaj o niej, pamiętaj o tych których kochasz i cię kochają, wygraj z bestią, która chce zniszczyć Twoją rodzinę, ciebie, Twojego ojca.
    A co z Claudią, chcesz pogrążyć ją w rozpaczy, smutku by łzy spływające po jej policzkach nie zniknęły z jej oblicza??
    Pokonaj Bestię, by pozwoliła Ci dorwać tych którzy chcą zabić Ciebie i Twoją rodzinę....
    Jak chcesz się zemścić, stając się jednym z Twoich oprawców....

Znikam

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #708 dnia: Listopada 22, 2016, 01:38:40 »
    John

Wykorzystując cień wtopiłeś się w go i pozostając przy ścianie (utrata 2 pkt vitae) powoli kierowałeś się tak, by być jednocześnie w dobrej odległości od Ravnosa jak i od pozostałych zagrożeń. Po chwili zauważyłeś, że w miejsce z którego mówiłeś do Ravnosa wpadł raptor, którym kontrolował Ravnos a on sam rzucił Mercedesem w tamto miejsce, jakby był po prostu cegłówką... po czym poczułeś jeszcze jedną osobę... obejrzałeś się na korytarz wychodzący i zauważyłeś, że na progu stoi kobieta, którą widzieliście przez kamery! Kątem oka dojrzałeś jeszcze, że raptor rozpłynął się w powietrzu, ciężarówka została zniszczona przez Mercedesa, a na kobietę zaczął szarżować Ravnos...

Co robisz?

Tymczasem Ravnos gdy usłyszał twoje słowa zaczął powoli walczyć w sobie... by podgrzać jeszcze bardziej Bestię. Wspomnienie o rodzinie było całkowicie nie na miejscu, bo to właśnie tą nienawiścią Bestia podgrzewała w sobie agresję. Ravnos wysłał w tamto miejsce swoją iluzję (utrata 1 pkt vitae) a sam nie mogąc znaleźć przeciwnika przerzucił swoją agresję w siły (podbicie 3 pkt siły, utrata 3 pkt vitae) i z całą swoją złością wziął Mercedesa i rzucił nim w kierunku ciężarówki. Samochód stał się pociskiem i zniszczył iluzję raptora...oraz zniszczył ciężarówkę. Ravnos zaczął poszukiwanie nowej ofiary i zaczął biec w kierunku zniszczonych samochodów. Nagle zatrzymał się jakby na niewidzialnej ścianie i zobaczył kobietę, którą widzieliście na kamerach! Wysunął swoje kły i zaszarżował na nią.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #709 dnia: Listopada 22, 2016, 19:04:37 »
    A więc to jest pani Inkwizytor... Nie jest dobrze... powoli przesuwam się tak by znaleźć się w pobliżu przeciwników, lekko zza kobietą,
    co by zrobił Ojciec... co by zrobił...
    Ves sam sobie nie da rady, nawet nie wiem czy w dwójkę coś wskóramy, dobra gdyby co muszę go wyciągnąć z letargu i ratować za wszelką cenę... musi przeżyć, muszę zaczekać na najlepszy moment.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #710 dnia: Listopada 22, 2016, 19:58:17 »
    Muzyka na jakiś czas.

John

Kobieta delikatnie poruszyła ciałem gdy zobaczyła że Ravnos szarżuje na nią, po czym gdy był już niebezpiecznie blisko odsunęła się na bok i podcięła go. Ravnos wylądował na podłodze, nie spodziewając się tak nagłego ataku przez nią. To podsyciło jeszcze bardziej jego wściekłość, ponieważ chciał rozerwać ją na strzępy. Kobieta powoli zaczęła odsuwać się do tyłu, cały czas balansowała swoim ciałem. Obserwując jej ruchy doszedłeś do wniosku, że jest naprawdę dobrze wysportowana... a przynajmniej dobrze wygimnastykowana. Ravnos odwrócił się, a kobieta wyciągnęła spod płaszcza łańcuch, którym zaczęła powoli obracać. Zauważyłeś, że był wykonany z dziwnej stali, a gdy jedna końcówka uderzyła czubkiem o podłogę, zabrzmiał bardzo nieprzyjemnie dla twoich uszu. Ravnos powoli zaczął obchodzić ją, kobieta cały czas cofała się zachowując dystans, ale jakby nie tylko jego się spodziewała. Przy okazji usłyszałeś, że walka na zewnątrz powoli przycichała.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #711 dnia: Listopada 23, 2016, 00:55:52 »
    Podnoszę kamienie z ziemi... cicho ostrożnie... czekam, aż Ravnos ponownie atakuje i rzucam garść kamieni w dwóch kierunkach jeden po prawej drugi po lewej od rekwizytorki by ją rozproszyć.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #712 dnia: Listopada 23, 2016, 01:41:12 »
    John

Ravnos w pewnym momencie skoczył tak z miejsca myśląc, że zaskoczy to swoją ofiarę. Niestety ta w ostatniej chwili przytrzymała łańcuch i gdy Ravnos był w powietrzu, rzuciła nim w niego, po czym odskoczyła w bok. Łańcuch opatulił się wokół ciała Ravnosa i usłyszałeś potworny ryk jaki wyszedł z gardła twojego kolegi. Łańcuch był wykonany ze świętej stali i zadawał mu niesamowity ból. Wtedy ty rzuciłeś swoimi kamieniami, lecz kobieta była świadoma tego, że jesteś i po prostu odturlała się w tył, wyciągając dwa rewolwery i strzelając w twoją stronę. Ravnos tymczasem wił się po podłodze, nie mogąc rozerwać łańcuchu. Na dodatek powoli zaczął niebezpiecznie się dymić...

Co robisz? Starasz się pomóc Ravnosowi, czy walczysz z kobietą?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #713 dnia: Listopada 23, 2016, 20:49:33 »
    John myśl, myśl, pamiętaj co mówili na szkoleniu, jesteśmy najlepsi, najniebezpieczniejsi, to oni się nas obawiają i to my jesteśmy na szczycie piramidy drapieżników.

Jak na szkoleniu, na początek szybkość, czuję jak moje ciało i mięśnie uzyskują elastyczność i szybkość (podbicie dex +2), sztuka przyspieszenia którą tak długo starałeś się opanować jest niezwykle przydatna w walce z wyszkolonym przeciwnikiem (akceleracja), zmiana pozycji by uniknąć lecących kul (unik), biegnę by schować się za zniszczonym rzutem Ravnosa mercedesem

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Listopada 23, 2016, 21:27:34 »
    John

Poczułeś w sobie, że chcesz uniknąć kule tak, jak Neo w Matrixie. Szybko przemyślałeś jednak sprawę i postanowiłeś nie stać w miejscu, tylko być szybszym od niej (utrata 2 pkt vitae) i uniknąłeś lecących kul wystrzelonych przez inkwizytor. Wykorzystując akcelerację zmieniłeś swoje miejsce i schowałeś się za zniszczonym mercedesem, tracąc z pola widoku inkwizytor. Tymczasem tarzający się po podłodze jak ryba bez wody Ravnos zaczął odczuwać mocno skutki świętej stali. Bestia poczuła się jeszcze bardziej wkurwiona, Ravnos postanowił zerwać z siebie łańcuch. Przezwyciężając ból rozerwał go lecz efekt dymienia pozostał. Na jego ciele wyraźnie było widać spalone miejsca tam, gdzie łańcuch dotknął skóry. Ubranie nie pomogło powstrzymać przepalania do skóry i praktycznie nadawało się na śmietnik. Ravnos chciał wstać, lecz poczuł że jest mocno osłabiony (dwie poważne rany). Bestia postanowiła uciec w kąt i przyszykować się na kolejny atak. Tymczasem inkwizytor uklęknęła na jedno kolano i zaczęła inkantować jakąś pieśń. Zauważyłeś John, że dziwne światło zaczęło wydobywać się zza mercedesa.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #715 dnia: Listopada 24, 2016, 00:50:21 »
    Nie jest lekko, mój klient jest tam czeka na moją pomoc, wkurzyła mnie ta kobieta, mam ochotę ją zabić.[/u]
    Narastająca złość spowodowała że poczułem jak moje mięśnie zaczęły nabrzmiewać płynącą w nich krwią, (3 pkt vitae w siłę) .
    Ciekawe jak zamiast kul przyjmie tą zasłonę która jej podeślę[/u]
    Napieram na mercedesa by rzucić go w kierunku inkwizytorki, (chcę rzucić samochodem, pchnąć w nią najlepiej by samochód zatrzymał się na ścianie za nią możliwe że z nią jak kanapka).
    Jeżeli akcja się uda, następna zacznie się od akceleracji by dopaść z nożami tą kobietę.....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #716 dnia: Listopada 24, 2016, 01:24:21 »
    John

Złość, którą narastała w Tobie postanowiłeś skumulować w swoim ciele. Pobudziłeś swoją vitae w żyłach tak, że poczułeś ją w swoim ciele jako nieokiełznaną siłę (utrata 3 pkt vitae). Swoją złość skierowałeś na samochód i potężnie nim pchnąłeś w kierunku kobiety. Ta jednak była tak pochłonięta inkantacją pieśni, że nie zauważyła w porę nadchodzącego pocisku w postaci samochodu i zatrzymała się z nim razem na ścianie. Gdy uderzyła w ścianę, usłyszałeś przeraźliwy krzyk, jakby tysiąc kobiet naraz zaczęło krzyczeć. Złapałeś się za uszy, ponieważ dźwięk był nie do zniesienia. Tymczasem Ravnos, który w cieniu leczył swoje rany (utrata 3 pkt vitae, wyleczenie jednej poważnej rany) również złapał się za uszy i zaczął ponownie wić po podłodze. Po chwili kobieta przestała krzyczeć i zaczęła próbować wydostać się z pułapki. Wstajesz z podłogi John, ciągle będąc lekko oszołomiony jej... pieśnią? Krzykiem? Strach pomyśleć co by było, jakby utkała pieśń do końca.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #717 dnia: Listopada 24, 2016, 19:47:46 »
    Biegnę do niej dopaść (akceleracja), i zakończyć to co robi, nim skończy, teraz gdy jest osłabiona...

Jak jestem już koło niej używam Kukri by odciąć jej głowę...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #718 dnia: Listopada 24, 2016, 21:19:57 »
    John

Wykorzystując akcelerację (utrata 1 pkt vitae) dobiegłeś do kobiety. Wyciągnąłeś kukri i zadałeś cios. W momencie gdy miałeś obciąć jej głowę poczułeś, jak ktoś wbija się w Ciebie od boku, niczym pocisk. Przewróciliście się na podłogę i chwilę poturlaliście, po czym spojrzałeś że to Ravnos rzucił się na Ciebie! Spojrzeliście sobie w oczy i zauważyłeś, że Bestia dalej ma nad nim kontrolę, a ona pragnie ciepłej świeżej krwi... twojej krwi. Tymczasem kobieta zamknęła oczy i zaczęła po cichu tkać jakąś modlitwę, lecz nie słyszałeś słów.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #719 dnia: Listopada 28, 2016, 19:06:42 »
    jak najszybciej (akceleracja) Odbiegam od bestii Ravnosa by skoczyć w górę i rzucić w inkwizytorkę nożami, a następnie stawić czoła bestii.