Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60459 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline XeXon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #645 dnia: Listopada 18, 2016, 16:08:44 »
    no nie.....ale to i tak lepiej niż ostatnie dwa obserwuje te zabiegi ozięble skończyłeś i możemy ruszać jak mniemam

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #646 dnia: Listopada 18, 2016, 16:45:24 »
    Veselin i John

Po dokładnym zabezpieczeniu samochodu wyglądał on... jak porzucona kupa złomu niszczejąca gdzieś po byłym właścicielu. Upewniliście się tylko, że deszcz nie zmyje "kamuflażu" i przeszliście do wylotu z uliczki. By dostać się do kompleksu zabudowań (opuszczonych, bo nigdzie światło się nie świeciło pomimo pory) musieliście dobrze rozejrzeć się. Mogliście to zrobić z dachu budynku, przy którym byliście albo wejść na "żywioł", bez rozpoznania.

By dostać się na dach, musielibyście wybrać albo klatkę wewnętrzną, albo schody przeciwpożarowe.
    By dostać się na żywioł, musielibyście przeskoczyć ponad siatką z drutu odgradzającą teren, albo poszukać jakiejś dziury w siatce albo poszukać wjazdu głównego.

Co robicie?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #647 dnia: Listopada 18, 2016, 16:52:51 »
    Ves, jesteś sprawdzić czy są tu jakieś kamery podłączone do sieci, może uda się je podglądnąć?
    Proponuję wejść na dach po schodach tylko jak najciszej....

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #648 dnia: Listopada 18, 2016, 20:47:27 »
    zabieram plecak z laptopem i ruszam za assamitą na dach, tam dopiero sprawdzam czy są kamery z zewnętrznym dostępem oraz czy uda mi się do nich dostać

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #649 dnia: Listopada 18, 2016, 21:35:03 »
    Veselin i John

Nie było większego problemu dostać się na dach schodami przeciwpożarowymi. Znalazłeś John odpowiednie miejsce do obserwacji, a ty Ves miejsce osłonięte od deszczu. Dopiero wtedy rozkładasz laptop i zaczynasz przeszukiwanie sieci pod względem działających kamer. Bez najmniejszego problemu i bez najmniejszego wykrycia udało Ci się włamać i przeszukać sieć pod tym względem i zauważyłeś, że pomimo "zewnętrznego" opuszczenia wewnątrz budynków "życie" tętniło. Miałeś kilkanaście kamer pod sobą, część z nich była w dwóch ogromnych halach doku, część z nich była w korytarzach a pozostała część w pomieszczeniach. John tymczasem był tak zaoferowany obserwacją, że nie zauważył gdy podszedł do krawędzi dachu i poślizgnął się i zaczął spadać. Całe szczęście, że zdążył się chwycić. Ty Ves za to zobaczyłeś, że Assamita gdzieś zniknął...

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #650 dnia: Listopada 18, 2016, 21:52:50 »
    a ten pierniczony houdini gdzie znowu qrwa zniknął, taka sama szopka jak wcześniej u Val wstaje wyciągam syntezator przyciszam go a ty qrwa gdzie żeś się schował znowu to nie jest zabawa rozglądam się po dachu czy gdzieś nie widać oznaki gdzie może się ukrył

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #651 dnia: Listopada 19, 2016, 01:03:18 »
    Nie ma jak wrodzona zręczność i kocia równowaga, no i lata treningu, podciągam się do góry.
    Jak słyszę Vesa cicho mówię
    Spokojnie, musiałem sprawdzić jedną dodatkową rzecz. ale wszystko ok. Znalazłeś coś ciekawego??

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Listopada 19, 2016, 01:23:09 »
    jesteśmy na dachu pierdolonego magazynu ....jakość cegieł sprawdzałeś wstaje i przywołuje go ręką tak mam coś

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #653 dnia: Listopada 19, 2016, 02:37:34 »
    Ty się znasz na swojej robocie, ja na swojej... i nie cegieł a tynku. Podchodzę otrzepując brud i oglądam co znalazł....

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Listopada 19, 2016, 03:22:17 »
    i jak tynk uśmiecham się coś poszło nie bardzo z planem John zapamiętuje wygląd całego dachu co robimy Ekspercie?

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Listopada 19, 2016, 03:37:27 »
    Veselin i John

Podeszliście do zadaszonej części dachu gdzie był rozłożony laptop. Zaczęliście przyglądać się kamerom oraz temu co one wam pokazywały. Kamery poza tym że miały być kolejnym "okiem" wśród zabezpieczenia terenu dały wam Ciekawe informacje. Zauważyliście dzięki nim kilkunastu strażników, podobnych do tych co spotkałeś Ves na swojej drodze i do tych John co spotkałeś w Chinatown. W jednym holu tzw. garażowym poza czterema czarnymi SUVami była ciężarówka. Drugi hol był to dok, w którym czekały dwie motorówki. W pomieszczeniach gdzie kamery były umiejscowione były to głównie jakieś magazyny z różnymi skrzyniami, pokoje sypialne i jedna strzelnica. Jedna kamera przedstawiała obraz zamkniętych pancernych drzwi, gdzie przed nimi stało dwóch strażników.

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #656 dnia: Listopada 19, 2016, 03:45:53 »
    no to mamy przejebane patrze na Johna i piszę yyyyyy.......wzywamy posiłki....może, jakieś cokolwiek,  ja im kamery zablokuje ale TO? to trochę wyższa liga

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #657 dnia: Listopada 19, 2016, 03:51:28 »
    Ty powinieneś wracać do Val, ja się skontaktuję z Ojcem, zobaczę co da się zrobić.

pisze mms do Ojca ze zdjęciami, i txt. Siły z Chinatown, jesteś w stanie mi z tym pomóc jestem ... podaje adres.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Listopada 19, 2016, 11:51:51 »
    John

Dostałeś sms'a zwrotnego od Ojca, że będzie w przeciągu godziny u Ciebie i byś się stamtąd nie ruszał a tym bardziej nie podejmował sam akcji.

Veselin

Obserwując widok za pomocą kamer zauważyłeś, że do holu garażowego przyjechał jeszcze jeden samochód. Był to Mercedes, z którego wywlekła Cię ta dziewczyna! Wyostrzyłeś obraz z kamery na pojeździe i zauważyłeś, że od strony kierowcy wyszła kobieta z długimi ciemnymi włosami. Nie odwróciła się w kierunku kamery ale widziałeś, że widocznie ona tutaj była jedną z tych "decyzyjnych", bo rządziła strażnikami jak chciała.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Listopada 19, 2016, 13:27:02 »
    Wsparcie będzie w ciągu godziny, i proponuje poczekać na nie jeżeli chcemy zrobic coś jeszcze.
    Coś nowego się pojawiło??