Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60401 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #120 dnia: Maja 07, 2016, 23:48:35 »
    David

Już wcześniej zauważyłeś drzwi prawdopodobnie prowadzące do wewnętrznej klatki schodowej. Podszedłeś do niej i sprawdziłeś klamkę. Drzwi nie były zamknięte, powoli i w miarę po cichu je otworzyłeś. Wszedłeś do środka i już miałeś zejść po schodach, gdy zauważyłeś plan budynku zawieszony na ścianie. Odczytałeś, że poza dwoma piętrami jest jeszcze poziom w piwnicy.
    =) Drugie piętro - biuro dyrektora, biura informatyków, serwerownia.
    =) Pierwsze piętro - biura pracownicze, magazyny, schowki.
    =) Parter - boksy ze zwierzętami, sale operacyjne, portiernia.
    =) Piwnica - [tekst zatarty].

Gdzie schodzisz?

Kaulder

[Dopóki nie zrobisz odpisu, twoja postać stoi na czatach].
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2016, 00:50:13 wysłana przez Corleone »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #121 dnia: Maja 08, 2016, 00:21:55 »
    David zastanawiał się. Zaginięcie zwierząt bez wątpienia musiało zostać odnotowane przez dyrektora placówki... raczej elektronicznie, choć mógł też dostać z tego raport na papierze. A więc, albo próba włamania się do komputera dyrektora, albo mozolne poszukiwania. No i w pokój dyrektora mógł mieć jakiś monitoring... z drugiej strony ciekawią go sytuacja, którą zaobserwował przez okno. Tylko czy tam znajdzie informacje o zaginionych psach? W sumie możliwe, że tak będzie - skonkludował w myślach. No, podstawa to zachować czujność... jakoś to będzie, skoro tak łatwo dostać się do środka... ostatecznie to schronisko, nie mają zabezpieczeń jak w banku - pocieszył się i skierował swe kroki na parter.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Maja 08, 2016, 00:53:48 »
    David

Skradając się skierowałeś swoje kroki na parter. Drzwi, które mijałeś na poszczególnych piętrach były pozamykane. Po chwili znalazłeś się na parterze. Dyskretnie się wychyliłeś i zauważyłeś, że są trzy korytarze prowadzące do różnych miejsc. Z planu budynku pamiętasz, że lewy korytarz prowadził do boksów ze zwierzętami, prawy do sal operacyjnych a środkowy do portierni.

Gdzie się udajesz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #123 dnia: Maja 08, 2016, 10:49:39 »
    David skierował swoje kroki w stronę sal operacyjnych. Nie chciał, żeby zwierzęta go wyczuły i narobiły hałasu, no a poza tym, to zastanawiało go co zrobili uśpionemu psu. Starał się iść tak cicho, jak to możliwe.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Maja 08, 2016, 12:18:39 »
    David

Skradając się starałeś się wykorzystać cień, by w nim się chować przed światłem. Po kilku minutach doszedłeś do rogu korytarza i wychyliłeś się. Zauważyłeś kolejną część korytarza oraz podwójne drzwi, widocznie prowadzące na salę operacyjną. Tuż przed drzwiami był jeszcze inny korytarz, prowadzący do sali obserwacyjnej nad salą operacyjną. Gdy tak stałeś usłyszałeś za tobą w oddali ruch. Ktoś szedł w twoją stronę... I coś wiózł ze sobą..

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #125 dnia: Maja 08, 2016, 13:07:41 »
    David szybko doskoczył do drzwi prowadzących do sali obserwacyjnej i spróbował je otworzyć.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Maja 08, 2016, 16:59:35 »
    David

Biegiem dotarłeś do drzwi, z siłą je otworzyłeś i po czym szybko zamknąłeś. Po chwili usłyszałeś wózek oraz kogoś, kto ten wózek pchał. Drzwi na salę operacyjną otworzyły się i zamknęły. Odwróciłeś się w stronę pomieszczenia i zauważyłeś schody prowadzące zapewne na balkon obserwacyjny.  Widziałeś, że światła w sali operacyjnej są zapalone, widocznie coś tam się dzieje...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #127 dnia: Maja 08, 2016, 17:01:36 »
    David wszedł po schodach, z zamiarem przyjrzenia się wnętrzu sali operacyjnej.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Maja 08, 2016, 17:36:13 »
    David

Po chwili gdy wszedłeś po schodach zauważyłeś, że z miejsca gdzie stoisz masz dobry widok na środek sali. Zauważyłeś psa, którego widziałeś wcześniej w boksie. Był przygotowany do jakiegoś zabiegu, miał podłączone różnego rodzaju rurki z jakimiś płynami. Do stołu operacyjnego podszedł lekarz i pogłaskał psa po głowie. Po chwili drzwi do sali ponownie otworzyły się i do środka wszedł mężczyzna. Wiedziałeś, że to kainita, ale nie potrafiłeś ocenić z jakiego klanu pochodzi. Zauważyłeś, że przez chwilę rozmawiali po czym ghul wziął strzykawkę z szafki, która była obok i wstrzyknął psu ją w okolicach karku. Przez chwilę nic się nie działo i nagle pies obudził się i potężnym skowytem pokazał, że żyje. Chciał zerwać się, ale coś mu przeszkadzało. Zauważyłeś, że pies zaczął powiększać swój rozmiar. Po chwili uspokoiło się i pies z powrotem zapadł w śpiączkę. Ghul zaczął odłączać rurki. Rany psa zasklepiły się i pies się wybudził. Kainita przeciął swoje żyły i podał psu swój nadgarstek. Pies zaczął zlizywać krew. Po chwili kainita odciągnął dłoń i zalizał ją sobie. Pies wstał, otrzepał się i zeskoczył ze stołu. Gdy mieli już wyjść usłyszałeś, że drzwi prowadzące do sali obserwacyjnej otworzyły się...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #129 dnia: Maja 08, 2016, 22:49:40 »
    David szybko podszedł do wejścia na balkon, stanął z boku i wyciągnął nóż. Gdy tylko nieznajoma postać pokona schody i spróbuje przejść przez drzwi, zaatakuje ją.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Maja 08, 2016, 23:12:27 »
    David

Usłyszałeś, że drzwi zamknęły się i ktoś zaczął powoli wchodzić schodami na górę. Weszła i od razu zaatakowałeś. Wbiłeś swój nóż mężczyźnie w plecy, chwytając go jeszcze za twarz tak, by nie wydał żadnego odgłosu. Chwilę opierał się, po czym odczułeś jak umarł. Położyłeś go i odwróciłeś. Zobaczyłeś, że jest to stary ochroniarz, który widocznie dorabiał do emerytury po nocach... Krew zaczęła się rozlewać po podłodze...

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #131 dnia: Maja 08, 2016, 23:20:02 »
    David stał w miejscu. To był niewinny, niegroźny człowiek... - przemknęło mu przez głowę - nie musiałem go zabijać... Następnie zwrócił uwagę na rozlewającą się po podłodze krew. Poczuł głód. Duży głód. I wstręt do siebie. Dość... dość tego. Wszystkiego. Wybiegł prędko z pomieszczenia z zamiarem jak najszybszego wydostania się z budynku.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Maja 08, 2016, 23:34:54 »
    David, Kaulder

Zachowując trzeźwość umysłu powoli otworzyłeś drzwi i sprawdziłeś, czy nikt nie porusza się korytarzem. Wyszedłeś z pomieszczenia i skradając się wróciłeś na dach. Nikt Cię nie zatrzymał, nikogo nie zauważyłeś. Będąc na dachu upewniłeś się, że nikt dookoła nie obserwuje poza twoim znajomym kainitą i zjechałeś drabiną na dół. Zeszliście bezpiecznie do kanałów i zamknęliście pokrywę za sobą.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #133 dnia: Maja 09, 2016, 13:00:48 »
    - Co tak długo? Zacząłem tęsknić - Dodał z chytrym uśmieszkiem. - Znalazłeś coś?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #134 dnia: Maja 11, 2016, 00:49:32 »
    David spojrzał na niego spode łba. Wyraz twarzy Kauldera bynajmniej nie zachęcał do zwierzeń, więc Nosferatu pominął sytuację z ochroniarzem, która go trapiła. Zamiast tego, powiedział:
    - W schronisku jakiś kainita robi sobie właśnie sporą sforę czworonożnych ghuli. Dam głowę, że nasi dwaj przyjaciele z dachu również byli jego ghulami. Nie widziałem zbyt dobrze jego twarzy... no i opisałeś mi go tylko w paru szczegółach... ale chyba widziałem mężczyznę, którego spostrzegłeś w toalecie w Elizjum. Chyba - dodał na koniec wypowiedzi.