Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 43069 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 13, 2016, 01:00:44 »
    - Z dowolnym alkoholem - odpowiedziała Olivia, po czym obróciła monitor w twoją stronę - wybierz sobie co chcesz. I nie patrz na kwoty, dzisiaj klan stawia - po czym cały czas uśmiechała się do Ciebie, lecz po chwili przypomniała sobie coś, co widocznie ją zasmuciło i spuściła głowę.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 13, 2016, 01:25:44 »
    Jej palec zastygł na wyborze lecz jej garda czujności nigdy nie zniknie, tym bardziej teraz,

- mów - zelektryzowała się na jej postawę, gdyby przypisać jej walor koci to każdy pukiel włosów byłby nastroszony, była gotowa atakować, bronić lub uciekać, uczucie to potęgowało się gdy obserwowała Olivię.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 13, 2016, 17:27:27 »
    - Nic Katherine - odpowiedziała Olivia - po prostu nic. Muszę się oswoić z faktem, że muszę roztoczyć nad kimś własną opiekę. Nie tylko nad klanem, ale również i nad tobą. Jest to uczucie, którego dawno nie doświadczyłam. Ale nie patrzmy w przeszłość, nie dziś. Dzisiaj jest magiczna noc, nawet w naszym rozumieniu Katherine. - Olivia przemilczała chwilę, po czym uśmiechnęła się ponownie i spytała Cię :
    - A więc co zamawiasz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 13, 2016, 17:52:29 »
    Kate nadal przez chwilę ją obserwowała, wyczuła coś ale nie dopytywała,
    - nie chce być dla ciebie ciężarem, uporam się ze sobą i usunę się w cień....a co do zamówienia - zerknęła na swój palec,
    - to niech będą cztery...tak cztery manhatany, proporcje też mam podawać ? Bo bardziej ma tam być vitae niż NY - mówiła nie odrywając oczu od karty.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 13, 2016, 18:19:20 »
    - Katherine, nie myśl o sobie jako o ciężarze. Jesteś dla mnie niespodziewaną nagrodą. - odpowiedziała - Gdy ktoś zaczyna stawiać klan nad własne potrzeby, zapomina o czymś takim jak potomstwo. Aktualnie jesteś dla mnie zagadką, a my Tremere lubimy zagadki. Uwierz mi, cieszę się z tego, że mogłam Cię spotkać. A co do proporcji, możesz zamówić cztery różne, by sprawdzić który najlepiej odpowiada twojej materii.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 13, 2016, 18:30:30 »
    - polecę po szóstym zmyśle i niech będzie pół tego i pół tego w każdym - przyznała z lekkim uśmiechem i zamknęła kartę.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 13, 2016, 19:33:58 »
    Zlecenie zostało zrealizowane, a monitorek schował się w blacie stołu. Siedziałyście chwilę same, po czym po chwili przyszedł kelner z zamówionymi drinkami. Rozpoznałaś, że jest to człowiek, lecz dziwnie zmodyfikowany. Nie był to wampir, ale też nie był to zwykły człowiek. Postawił przed wami drinki, po czym odszedł ponownie zasuwając zasłonkę. Olivia wzięła swojego drinka do ręki, po czym podniosła go do góry i spytała się Ciebie:
    - To co, Katherine. Za znajomość?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 13, 2016, 20:20:59 »
    Kate niemal wstała od stołu obserwując go i koncentrując się na zapachu jaki ze sobą przyniósł, usłyszała strzępy pytania,

- yyyy kto to był ? I tak tego o co pytałaś ? - wlepiła wzrok w szklankę i upiła łyk pozwalając przez chwilę wypełnić płynem usta.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 13, 2016, 20:40:17 »
    - On? - spytała Olivia - To był ghul zarządcy Elizjum. Spotkasz pewnie zapewne jeszcze kilku. Wiem, że również zatrudniają kilku ludzi, ale nami zajmują się właśnie ghule. A o co pytałam? O toast. Wiesz, takie stare przyzwyczajenie. W sumie chciałam Cię najpierw trochę poznać zanim przedstawię Cię reszcie klanu, który z resztą jest też tutaj. Przynajmniej kilku z nas - powiedziała, po czym trochę wypiła drinka. Postawiła szklankę i powiedziała:
    - Pytaj Katherine. Jestem tu po to, by Ci wszystko wyjaśnić. Zapewne wcześniej trochę wyjaśnił Ci ten morde...assamita, prawda?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 13, 2016, 20:57:31 »
    Kate się zrobiło głupio, zanotowała sobie w pamięci zapach i skojarzenie oraz specyficzny wzrok, wszak oczy zwierciadłami duszy,
    - za nas - cicho szepnęła, po czym wstała i uniosła szklankę,
    - i za naszą rodzinę, niechaj trwa i ma się dobrze - uśmiechnęła się, choć było w tym uśmiechu coś jeszcze, stałą i czekała aż Olivia przyjmie toast.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 13, 2016, 21:10:33 »
    - Niech wszystkie smutki dzisiaj przeminą, oto córka poznała matkę, a matka córkę - powiedziała Olivia, po czym przyjęła toast i wypiła drinka do końca. Po tej chwili atmosfera lekko się rozluźniła, a melodia, którą usłyszałyście znów przyjęła agresywniejszych tonów. Olivia wstała, po czym przysiadła się obok Ciebie i przytuliła Cię do siebie. Poczułaś jak jej serce wyraźnie bije lekko przyspieszonym tempem.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 13, 2016, 21:14:23 »
    - to co teraz ? Na co mam zwracać uwagę, czego się uczyć, jakich wrogów omijać, kogo traktować jak sojusznika... - pytań nie było końca.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 13, 2016, 21:28:48 »
    - Musisz zwracać uwagę na wszystko co nietypowe - odpowiedziała Olivia - wiem, że dziwnie to brzmi, ale to prawda. My Tremere mamy nosa do zagadek, tajemniczości, ukrytych dla zwykłych widzów rzeczy. Musisz przede wszystkim nauczyć się opanowywać swoje sny i koszmary Katherine. To one są głównym powodem naszej siły, ale i również słabości. Musisz nauczyć się je opanowywać i przekuwać je w swoją broń. Podobnie jak ty, ja również umiem Taumaturgię Płomienia. Kosztowało mnie to wiele, by poznać tę ścieżkę, ale warto było poświęcić nie tylko dobra materialne. Z czasem nauczysz się to opanowywać i przywoływać ogień ot tak. Jakich wrogów omijać? Przede wszystkim musisz mieć na uwadze swoje dobro, ale i również dobro przyjaciół. Jeżeli ktoś będzie w potrzebie, spróbuj go uratować. Zawsze warto zbierać we własnym gronie przysługi. Nigdy nie wiesz, kiedy będziesz potrzebować kogoś pomocy. Kogo traktować za sojusznika? Przede wszystkim szukaj ich we własnym klanie. Dopiero potem u innych, a na końcu szukaj jej w osobach będących poza Camarillą. Wiem, że nie powinnam tego mówić, ale wystrzegaj się Assamitów. Już to, że są tutaj w mieście jest podejrzane, bo nigdy nie wiesz czy przychodzi do Ciebie jako zabójca, czy jako przyjaciel - po czym puściła Cię i spojrzała Ci w oczy - Katherine, ja wiem że Seth Ci pomógł, i chwała mu za to. Ale nie potrafię zmienić o nim zdania. Może w przyszłości, jak faktycznie pokaże swoje dobre cechy to będę w stanie znów z nim normalnie rozmawiać. Za dużo złej krwi wylało się między nami,a sprawa jego zażyłości z Jane to nie był łatwy temat. Gdy go ujrzałam razem z tobą, pierwsze co wpadło mi do głowy, że już chciał wpakować się buciorami do twojego życia. Warto mieć go za przyjaciela, w najgorszym wypadku niech będzie do Ciebie neutralny. Jeżeli zrobisz sobie w nim wroga, to nie wiem czy sama zdołałabym Cię ochronić. Co jeszcze? Trzymaj się z dala od magów. Wiem, że występują w tym mieście i od czasu do czasu walczymy ze sobą. Jeżeli spotkasz takiego, natychmiast uciekaj. No i nie zapuszczaj się na obrzeża miasta bądź w tereny zalesione. Mamy informacje o występowaniu kilku grup wilkołaczych, ale to Gangrele są naszą tarczą przed nimi. No i unikaj kontaktu z Sabatem. Tutejsze grupy zostały wybite dzięki pomocy właśnie Setha, który koordynował uderzenie z Egzekutorem i oddziałami szturmowymi Brujahów i Torreadorów. Była spora rzeź, niektóre informacje wyciekły do wiadomości ludzkich, ale zrzuciło się je na terrorystów... Coś jeszcze, moja... moja córko?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 13, 2016, 21:35:49 »
    Cały ten czas słuchała z uwagą uczennicy i odruchowo przytakiwała bądź przeczyła gdy mowa była by czegoś się wystrzegać i nawet nie zorientowała się kiedy poszła druga szklanka,
    - hmm to trochę dziwne ale niech będzie...dziękuje matko za cenne rady postaram się wycisnąć z nich wszystko byś nie musiała za mnie poręczać komukolwiek. Od teraz pewnie będziemy mieszkały razem, pewnie się przy tobie wiele nauczę - może to za sprawą odrobiny alkoholu a może dlatego, że mogła kogoś nazwać matką, poczuła się silniejsza.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 13, 2016, 21:42:04 »
    - Mam nadzieję, że będę dobrą nauczycielką dla Ciebie, Katherine - powiedziała Olivia - Gotowa na spotkanie się z resztą klanu? Czy chcesz coś innego robić?