Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Exodus w krainie Gromowładnych" - epicki Dramat w trzech aktach - prolog  (Przeczytany 5529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam

Kilka słów od autora:
    (click to show/hide)

Prolog.

Bohaterowie
    • MC_Bojar (Bojar) -  Łukasz to sympatyczny początkujący przedsiębiorca z Warszawy. Znienawidzony jest przez proletariat wiosek i miasteczek oraz innych członków klanów. Fan Ryszarda Petru i Nowoczesnej. Łukasz dzielnie zmaga się z trudami studiowania na SGH, prywatnie znany jako emocjonalnie wrażliwy quasi twardziel ateista z niewyparzonym pyskiem i miękką dupą, jest też przedstawicielem nielicznej mniejszości karaimskiej w polsce (potocznie j**** żydy) Wyśmiewany przez kolegów za przeszłość w noobskich klanach min. w MC .
    • Poland_Napoleonic_Bobosz(Kokosz)  - to bardzo sympatyczny jednak skretyniały gimbus z Koszalina, bardzo lubiany a jednocześnie większość chciałaby go pałować kablem od żelazka. Głównie z powodu niewyparzonego pyska i częstych ragequitów. Prywatnie grubas z kompleksami o zawyżonym ego i mokrych snach o tagu Poland. W istocie bardzo fajny i energiczny chłopak, który rozsiewa pozytywnę wibrację i chcę się z nim przebywać a poprzednie zarzuty to tylko iluminacja najprawdopodobniej spisek karaimów (patrz wyżej))
    • Ijew (Lew) - jeden z wymierających gatunków ziemskich, przedstawiciel tzw. aristoi patusoi stargardi. Światły przedstawiciel dresiarskiej subkultury miasteczka Stargard, przy ku*** gotowany na każdą okazje. Dresiarski wygląd, zakazana facjata, niech Was nie zwiodą. Ijew to bardzo oczytany inteligent z młodego pokolenia reprezentujący światłe i nowe standardy tzw. nowej fali patriotyzmu. Prywatnie fan rapu i homoseksualnych przygód pod prysznicem w Project Zomboid. Obecnie również zatroskany lider klanu Gromowładnych, który w poczcie czoła próbuję utrzymać w ryzach zretardzone towarzystwo.
    • błażej (Remar) - hanys czy inny brudas, osobnik, który odżywa się węglem i lamieniem, żyje w symbiozie z użytkownikiem Bobosz. Łączą się w często w swoim zretardzeniu i  eksterminują wtedy wszystko wokół. Na codzień Błażej to cwany dorobkiewicz i ciułacz, który wąchą majtki koleżankom z akademika. Słynie też z z olewawczego poglądu na świat.
    • patryg_PL (IvE) - weteran warbanda z drewnianym komputerem, który swoją emeryturę spędzą w klanie Gromowładnych. Oczywiście pod fejkiem jak w wielu innych klanach na przestrzeni lat. Znany kuc i korwinista, który nie znosi lewaków. Lubuję się w uprzykrzaniu życia kolegom poprzez różnego rodzaju psikusy typu dzwonienie na steam czy prowokowanie niewygodnych dyskusji. Ragequiter i krzykacz. Niezrównoważony emocjonalnie. Mimo wszystko sympatyczny i inteligentny.
    • sztasiu_kokones (Stachu_Jones) - nastoletni schizofremik potencjalny gwałciciel trakcji kolejowych. sztasiu to niezrównoważna psychicznie persona, która emanuje swoją specyficzną metafizyczną energią na otoczenie, jest niczym flurosecyjny grzyb zamknięty w postaci gimbusa przystępującego do bierzmowania, sztasiu jest na bakier z myśleniem.
    • Szanti z Rzymu (Shanty) - Nieustraszony wojownik, członek kapituły okrągłej tarczy, poszukiwacz zaginionego manuala. Szanti to postać szlachetna i rycerska. Zawsze wygrywa z honorem i nigdy nie posuwa się do podstępu. Dumny reprezentant i członek Rzymu - noobskiego klanu, który Szanti wspomina z łzami w powiekach. Wszyscy z Szantiego się lekko podśmiechują jednak ten pełni rolę męża opatrznościowego Gromowładnych. Prawa ręka Ijewa.
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2016, 18:59:30 wysłana przez ^IvE »

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    Odp: "Exodus w krainie Gromowładnych" - epicki Dramat w trzech aktach - prolog
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 03, 2016, 11:44:11 »
    Ewidentnie nudzi ci się... :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2016, 11:59:21 »
    Gdy ty lamisz przez godzinę na IG. Ja w tym momencie zrobię takie coś. Poćwiczę pióro, kreatywność i uśmiechnie się parę osób. Kto bardziej się nudzi? :)

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 04, 2016, 18:23:21 »
    Dobra a gdzie jest pierwszy akt? Bo prolog prologiem, ale ja czekam na fabule, krew i akcje.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 12, 2016, 12:36:14 »
    Akt I - poranek

Niedziela. Blady świt wstał nad Warszawą. Wszystko powoli wstawało do życia. Nad Wisłą ostatni patrol straży miejskiej machnął ze zrezygnowania ręką i olał zapijaczonego menela wykrzykującego obrazoburcze hasła - JEEEEBAĆ PO PO POOOLICJĘ, TYLKO STARGARD. Dobre żony czekały na pijanych mężów wracających z popijawy. Normalne żony już dawno smacznie spały, upewniając się, że koc czeka na męża na kanapie. Złe żony grały w Łorbenta. Tymczasem w innej części Warszawy, niepoprawne promyki słońca przedarły się przez starą zdezuolowaną roletę i ubodziły złośliwe w zaspane powieki naszego bohatera.
          -Ja peeerdooole.... - Łukasz zaklął siarczyście, poprawiając przy tym jarmułkę na głowie.
    Czas wstawać. Nie po to jestem młodym wykształconym i przebojowym studentem, żeby grzać dupę w łóżku. Zresztą dzisiaj trening Ijew spamuje mi już od dwóch dni. Pokaże skilla tak jak zawsze, tylko byle by nie chodzić ze wszystkimi ! - Tylko oby nie było tego debila patryga_PL znowu będzie się ze mnie śmiał.
         -Brrrrrrr.. same debile, przecież i tak wiadomo, że jestem najlepszy a Boga nie ma - Łukasz zadowolony, uśmiechnął się po stwierdzeniu tej oczywistości. I zasiadł przed komputerem.
         -Zjem później, czosnek i cebula przecież się nie psują - Łukasz odpalił komputer, przesunął kursorem po znajomym i lubionym pulpicie z logiem Minotaurs Clan i od razu skierował go na ikonkę Mont and blade Łorbend.
    MC_Bojar wybrał z ulubionych serwer China_Duels. Wybrał jak zwykle swadię. Dwuręczny miecz i do boju. Łukasz w pięknym stylu zaczął wykręcać swadiańskie obertasty przy pomocy wytrenowanego nadgarstka masakrując przy tym antysemickich i biednych dresiarzy.
         -dryńńńńńń... dryńńńń...dryńńńńńńń....dryńńńńń....dry ńńńńńń – festiwal skilla został przerwany przez uporczywy dźwięk dzwonienia na steamie-  NO NIE - pomyslał Łukasz - To znowu ten debil patryg_PL dzwoni mi na steamie, a on właśnie miał dobić Samsona_PL , który dostał już dwa ciosy.  Tymczasem oczywiście przez tego debila, Samson sfarcił i Łukasz padł. Na reakcje nie trzeba było długo czekać, Samson zaatakował na czacie:
        -Samson_PL: hahaha, wracaj do MC noobjar - Tego już już było za wiele, Łukasz zaciskająć knykcie wyszedł z China_Duels, zmieniając w rejdżu nick na Jewish_pride i wszedł na Ajdzi_PolaBitwne.
    -dryńńńńńń... dryńńńń...dryńńńńńńń....dryńńńńń....dry ńńńńńń - przeciągły denerwujący sygnał znowu, znęcił spokój Łukasza. Okazało się, że to nie patryg_PL tylko sztasiu_kokones - Odbiorę i go zwyzywam !!! - Pomyślał Łukasz.
       - Gdy podniósł słuchawkę i miał wygarnąć mu od noobów, sztasiu beztrosko wykrzyczał - GUFFNO GUFFNO, żryj je równo HEHHEHEH - i bezczelnie się rozłączył przechodząc na offline- No nieeeeee... dobra, dorwę do na TSie i zbanuje .Łukasz cały czerwony i zmobilizowany wszedł na Tsa ale zamiast sztasia, siedział tam Bobosz - jego znienawidzone nemezis - gruba szkarada z Koszalina...
    -Hehe, siema Łukasz jak tam – bezczelny ton i zaciesz w głosie zawsze irytował naszego bohatera
    Ehhh.. siema grasz w Łorbenta? - zrezygnowany Łukasz spytał Bobosza
    -Co ty, właśnie dostałem się do repry na NW, i ćwiczę od teraz mów mi Poland_Napoleonic_Bobosz, a ty Leszczu to co najwyżej byłeś miecznikiem w MC hahahaha-
    Łukasz właśnie miał odpowiedzieć zarzutem o otyłość Bobosza, w tym momencie jednak
    Juser dżojnt jur czannel,
    -No siema Bobosz, siema MC Bojar, co tam chłopaki może ft7 – to Błażej hanys, wbił na Tsa
    Witam Panowie – Tym razem był to głos dzielnego centuriona z Rzymu – Szantiego.
    No to mamy czwóreczkę to może 2 na 2? - zarzucił Błazej łobuzersko- ja z Boboszem - dodał -
    No dobra tylko szybko bo muszę Rivetowi pałasz wyczyszczić przed 17 – odpowiedział Bobosz-
    Dobra to wbijamy na serwer.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 12, 2016, 12:54:25 »
    Gdzie ljew ja się pytam?!
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 13, 2016, 11:55:46 »
    Jedyne co mogę zdradzić to jest to, że następny akt będzie z perspektywy Kokosza.

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 13, 2016, 12:25:00 »
    Szkoda, bo zdążyłem polubić dotychczasowego głównego bohatera.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 13, 2016, 21:57:43 »
    Jeszcze Ci się przeje główny bohater. A to tak w ramach beki:

(click to show/hide)

Bojar i IvE na podrywie

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 13, 2016, 22:11:46 »
    Ive żadnej okazji nie można przepuścić... więc mogę sobie łatwo wyobrazić taką sytuację :P Jeśli poglądy polityczne i gospodarcze sprawiają, że  z miejsca odrzucasz ... (nazwijmy to "chwilowy związek") z daną kobietą , to jakoś nie widzę tych naszych wspólnych podrywów :P

Edit: Zestawienie nas dwóch akurat załapałem... :P
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2016, 22:22:07 wysłana przez Bojar »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 13, 2016, 22:15:46 »
    Akurat mnie ciągnie do dziewczyn z lewicowymi poglądami. Do tego ja nigdy nie rozmawiam z dziewczynami o polityce. Chociaż moja ostatnia to była totalnie lewacka i do tego głosowała na PO.

W tym memie chodzi o satyrę sterotypów Łukasz :D

Zestawienie żydowskiego fana nowoczesnej, który właśnie chcę skorzystać z okazji z wrzeszczącym korwinistą vel mną. Jak to możliwe, że tłumacze takie podstawy :XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2016, 13:02:49 »
    nie do usuniecia

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2016, 13:21:48 »
    Akt II - południe

Piękne miasto Koszalin od dawna już tętniło życiem. Przyjemna wiosna pukała do drzwi a stokrotka rosła polna. Ludzie w zapale pracowali albo uczyli się po szkołach. Prowincjonalne dresy nagrywały kawałki albo były na robocie w Białogardzie. Młode pary uciekły do Mielna. A młodzi wykształceni? Młodzi wykształceni dawno wyjechali i podbijali salony wielkich miast. SGH, UAM, McDonald to było to, to był ten szyk to był ten majestat. Nie wszyscy jednak byli zajęci strefą profanum.
    Niektórzy zajmowali się strefą sacrum. Maciej właśnie zasiadał na swoim tronie, który lekko uginał się pod jego ciężarem i obmyślał plan zdobycia sceny Warbanda. - Poranny sparing 2 na 2 to była jakaś porażka – Maciek wyciągał właśnie rozsądne wnioski – MC_Bojar to przygłup, rozprawię się z nim wieczorem na oficjalu czas skończyć tę farsę – A jeśli chodzi o klan.... -Po pierwsze trzeba wyeliminować konkurencję wewnątrz klanu -  Snuł rozważanie dalej Maciek - Wszelkie ogniska oporu trzeba zlikwidować - Maciej wytrwale z zapałem odbijającym się na jego policzkach notował wszystko w paincie - Edytory tekstu są dla lamusów, jestem przecież best cav EUNA – Myślał.
    Niestety wszystko co dobre szybko się kończy tak samo w tym wypadku wysiłek i cierpliwość Maćka w obmyślaniu podboju sceny skończyła się po 30 sekundach. Maciek przegryzł udko kurczaka z KFC, które pulsowało przyjemnym ciepełkiem mikrofalówki i odpalił Warbanda, niedługo trening 5 v 5.
    User joint your channel – dźwięk pulsował w słuchawkach i burzył krew, oto dźwiek, który powoduje ciarki u neogladiatorów..  – Maciek dołączył właśnie na teamspeaka, pełny wigoru i energii – No siema grubasie – To radosny głos Błażeja, sympatycznego leśnika, słynącego z umiłowania do węgla i grubych sosenek – Dobra morda, Błażej dawaj ft7 -  Maciej uciął to szybko i  konkretnie w końcu był niebywałym autorytetem klanu.
     Dwóch mitycznych wojowników bez ociągania się ścięło się w morderczym szale, tarczę pękały, dźwięki chamberów przecinały powietrze niczym świsty strzał, a dwóch nastolatków sapało w konwulsjach za swoimi komputerami wtem... - NO SIEMA GÓWNO – Sztasiu kokones wkroczył do gry – HEHE, byłem dzisiaj w szkole, nie, i tam była dziewczyna i wiecie co? -  Weź wy*** stasiu – Bobosz i Błażej byli zgodni –  Sztasiu bez skrępowania, ciągnął dalej – No i ona se była nie.. NO I, EEEEE, Pooowiedziała takie coś. Jakie jest ulubione zwierzę detektywa? ŚLEDŹ HEHAHAHAH – Dobre co nie?
     Stasiu nie doczekał się odpowiedzi na teamspeaka wbił obraz nędzy i rozpaczy sam ekskluzywny proletariusz Szanti_z Rzymu we własnej skromnej osobie – No siema rzym best clan, tylko wolny rynek –  Szanti beztrosko zagaił - Dzisiaj mecz chłopaki, a teraz 5 v 5, iljew spamuje od wczoraj, gotowi hehe? - Bobosz i Błażej zgodnie – Oczywiście skopiemy przecież tych lapsów z niezależna.pl – Wbijać na serwer, lamusy znowu pomyliliście godziny, kuffa Bobosz mówiłem Ci zrób trening, ledwo mamy 5 graczy – To Ijew wbił na teamspeaka, nie zdążył nawet zdjąć dresu – Dobra tudu tudu marek niegrzeczny damy sę rade, jestem best cav eu na.
    Bobosz pewny siebie rozpoczął przemowę – Dawać chłopaki wbijamy na te china battlegrounds i zbijemy tych głąbów niezależna.pl, Sztasu idzie na łuk, szanti na piechotę, ijew na konia, błażej na piechotę a ja na konia hehe – Niezależna była jednak dzisiaj w doborowym składzie – Skandynaw_PL, patryk_samson, Gandalf, Fasimir i Busak – Mapa wioska vagini na bodoków. Czas start.
    DOOBRA wszyscy rush – Sprawdzona taktyka kokosza, zaczęła przynosić efekty – patryk_samson zabił się oszczepem na sam widok nadciągających szantiego i błażeja – błażej starł się z fasimirem a szanti z busakiem – niestety szanti parę sekund później padł bodzony strzałą przez Sztasia – KUUUFFA TY IDIOTO – wydarł się Bobosz – MASZ BANA LAMUSIE – User was banned fłom de server – Bobosz rozpoczął egzekucję – niestety skończyło się to zwaleniem z konia i skopaniem zwłok przez Skandynawa_PL – Ijew wjechał nachyloną w ścianę (powszechnie wiadomo, że dresy nie mają prawka) co skrzętnie wykorzystał Gandalf rażąc go bełtem – Sztasiu zastosował manewr taktyczny i wycofał się z racji braku tsa do szopy, gdzie padł z powodu przeżarcia się kapustą – Na polu bitwy został tylko Błażej, który został szybko dobity przez przeciwników – KUFFA WY IDIOCI ZNOWU ZOSTAŁEM SAM – Wydarł się Błażej, było to już jednak nieistotne, Bobosz opuścił teamspeaka a mecz został zakończony – Panowieeee, znowu to samo – Zajęczał ijew – Dzisiaj gramy oficjala z Balastem_RU, musimy się ogarnąć – Dobra panowie, widzimy się wieczorem w pełnym składzie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 14, 2016, 14:04:36 »
    Ej, ja nie wjeżdżam w ściany IvE. Chyba, że mam lagi.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 14, 2016, 14:09:45 »
    "obraz nędzy i rozpaczy sam ekskluzywny proletariusz Szanti_z Rzymu we własnej skromnej osobie"
    to nie ja studiuje historie i uważam, że studia są po to, żeby się bawić za hajs "starych" IvE (xD)
    No siema rzym best clan, tylko wolny rynek
    Nie jestem korwinistą :p