Witam, jestem tu nowy. Założyłem własne państwo (aktualnie 1 miasto i 2 zamki 4wsie oraz 4 wasali) Prowadzę wojne z nordami. Nordom zostały 3 zamki Curin, Chalbek i podajże Hrus. Na polu bitwy radzę sobie z nimi spokojnie, lecz gdy przychodzi mi do przejmowania jednego z tych zamków, to nie udaje mi się. W każdym z zamków (bez jarli) jest ok. 210-250 garnizonu.
I stoję w miejscu praktycznie bo mimo zwycieskich bitew nie mogę przejmować ich zamków. Mam ten problem już ze 200 dni. Pokój z Nordami nie jest mi na ręke, bo miałem już z nimi 3 razy lecz wraz z jego końcem odrazu wypowiadają wojnę. (W czasie pokoju zbierają wojsko i werbują nowych wasali i każdy z jarli ma ponad 100 jednostek , dlatego chcę się ich pozbyć jak najszybciej.Jarli i tak już nie zwerbuje bo mnie nienawidzą).Tym bardziej że żadno z innych państw nie ma z nimi wojny ani pokoju od początku mojego konfliktu z nimi. Dodam że próbowałem już ich wytępić różnymi kombinacjami wojska bądź wojska najemnego (btw. nie piszcie mi żebym nie szedł kawalerią na zamki bo tak nie robie xdd) Ale zawsze zostaje mi około 100 żołnierzy w zamku przeciwnika. Mój najlepszy aktualny wynik ilu zostało to 51.TERAZ NAJWAŻNIEJSZA INFORMACJA (przez którą może nadal borykam się z nordami) Otóż gram na zwiększonym limicie jednostek (podajże 600 czy 700 bo lubię po prostu epickie bitwy z dużą ilością wojska)
Ale do rzeczy jakie wojsko jest najskuteczniejsze do wyrwania tych chwastów z zamku? Jakie jednostki polecacie i dlaczego ( Oni nie mają żadnych sztosów. typu huskarl) lecz zazwyczaj łucznicy weterani , wojownicy szkolone piechury maksymalnie. Koszt żołdu nie gra roli ponieważ dorobiłem się niezłej sumki z podatków i polowaniach na Ragnara. W moim oddziale mogę mieć na chwilę obecną 130 żołnierzy. lecz do tego dojdą wojska z mojego "Pospolitego ruszenia" więc myślę że ze 350-400 wyjdzie. Jestem w stanie zaopatrzyć w te jednostki także wasali.
Także poradźcie mi jakie jednostki i dlaczego oraz jeśli możecie podajcie mniej więcej liczbę tych jednostek. Będe wdzięczny za szczegółowe informacje ;)
PS: Takie pytanko może trochę głupie ale czy podczas szturmu lepiej iść jako pierwszy i ułatwiać robotę piechocie do opanowania zamku, czy lepiej najpierw wystrzelać całą kuszę w łuczników a potem próbować dopchać się do wroga i pomóc swoim?
Pozdrawiam TxXonek