Pierwszy post zaktualizowany o tabele wykazującą zdobywców podium z poszczególnych sezonów. Z czasem po prawej od spisu treści z sezonu 3 pojawi się to samo dla sezonu 4.
A tymczasem rzucę może jakiś tematem pod dyskusję.
Jakie składy dywizji A i B obstawiacie? C nie ma sensu wskazywać, bo tam znajdą się wszyscy pozostali. Choć dla niektórych powinni zrobić i D :P
To tak dla przypomnienia, dywizje na koniec sezonu III:
1. KURWA
2. Apis Europae
3. Guard of Istiniar
4. Nameless
5. Saracens
6. Legend
7. Court of Renegades
8. Inquisition
1. Wolfpack
2. Aquila Calradiae
3. Irish Rebels
4. Warriors of Quiperland
5. Schwertbrüderorden
6. Druzhina
7. Westward
8. Nords
A tak wyglądałyby dywizje na ten sezon, jeśli zapisałyby się te same klany, co na sezon 3 (a tak się na 100% nie stanie):
Dywizja A:
KURWA
Apis Europae
Guard of Istiniar
Nameless
Saracens
Legend
Court of Renegades
Wolfpack
Dywizja B:
Aquila Calradiae
Irish Rebels
Warriors of Quiperland
Schwertbrüderorden
West Knights
Knights of Malta
Veche
Old Slavian School of Slavimir
No i teraz moje typy:
Div A: KURWA, SRC, IG, Legend, CoR, Castellans, Aquila, Relic Pewne jest już, że Nameless nie zagra- Watly jest w Aquila, Netoman w SRC, Volshen w Inquisition itd itp, więc na pewno musi ktoś za nich wejść. Zapewne będzie to drużyna z div B, która była najbliżej awansu (miejsce 2, ale przegrana w playoffach - Aquila właśnie). Wolfpack również nie zagra raczej, bo się rozpadło :P Obstawiam, że Castellans wejdzie za nich, bo ich skład, to 90% byli członkowie Wolfpacku. Krąży też pogłoska, że AE nie zagra w tym sezonie. Zamiast nich według mnie mógłby wystąpić Relic- drużyna składająca się z członków AE (ale nie wszystkich) i kilku innych osób. To jednak zakłada, że zastępowaliby upadłe drużyny tymi, które można uznać za ich kontynuatorów. Jeśli jednak konsekwentnie będą rozstawiane dywizje, to zamiast Relic i Castellans zagrają w A Sbo i IR.
Div B: IR, Sbo, wK, Malta, Veche, SSS, Heroes&Inquisition, Swadia Aquila, jak pisałem wyżej, według mnie wejdzie do A zamiast Nameless, więc do B zamiast niej zapewne umieścili by Kingdom of Swadia, które było najwyżej w tabeli dywizji C, spośród tych, co nie awansowali. No może wyżej byli jeszcze Hitmeni, ale słyszałem, że HITMEN nie zagra w WNL4, jednak gdyby się zapisali, to prawdopodobnie byli by właśnie w B (zamiast Swadii). Dodatkowo odpada WQ Apocalypsa i Robina, ponieważ się rozpadło. Osobiście obstawiam połączony team Heroes&Inquisition (o ile się nie rozpadną przed zakończeniem zapisów, jak to było ze "str0nk" na WNL3), bo zaliczyli tego dropa z dywizji, ale jednak z dywizji A, więc powinni trafić ostatecznie do B, a nie do C. Ewentualnie zamiast nich mogłoby wejść Wonwokie (jako klan Robina
i Zacharego, który był też liderem WQ) lub kolejny klan z C, który jest po Swadii -> Team Aesir. Jednak jego chyba też już nie ma, to w takim wypadku Galloglass. A jak znowu pudło, to na pewno już zagra kolejny klan- Loyalty :P
A wy jak sądzicie?