Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36559 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 23, 2016, 15:16:12 »
    Zagraniczni robią problemy od początku istnienia PP od DM przez Sotę nad OP Sadboysach gdzie Rayden sam wygrał rundy kończąc. Prusak ma sam ze sobą problemy i mu zagraniczny gracz nie pomoże bardziej coś innego go powinno zając. Tylko on ma jakieś problemy. Dlatego całkowicie bym olał tę sprawę.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 23, 2016, 19:04:30 »
    Czy ktoś jeszcze poza Prusakiem chciał grać z kimś zza granicy?

Ja bym wystawił Team, ze 2-3 Polaków i 12-15 zagranicznych :D

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 23, 2016, 19:49:05 »
    Ja bym wystawił Team, ze 2-3 Polaków i 12-15 zagranicznych :D

No cóż, dowolnych 12 graczy zza granicy i może urwiesz komuś 7 rund. Może.

Offline olbert

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 23, 2016, 19:50:43 »
    Turniej to dobry pomysł i uważam, że nie ma się co martwić, że za mało klanów. 5-6 wystarczy wg mnie;)

Offline PriNce17

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 23, 2016, 23:42:38 »
    Jako, że machina turniejowa niejako powoli rusza, to łapcie sygnaturkę. Mam nadzieję, że póki co graficznie wątki prezentują się nieźle:

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 24, 2016, 00:23:04 »
    W sprawie graczy zagranicznych - jest rok 2016, ciężko zebrać ludzi pochodzących z Polski i którzy nie są związani z żadnym klanem, a w tej chwili wygląda to tak, że 3 osoby/podmioty które są temu przeciwne, to PE, które nazbierało solidną grupę aktywnych graczy, SRC, które ma możliwości i zapewne część graczy z nimi związanymi powróci chcąc wygrać ostatni Puchar Polski na WB oraz IvE, który jest średnim dowódcą i liderem, sam nie potrafiącym zebrać składu, ale zarzucający oskarżeniami oraz zakazami jako ostatni sprawiedliwy w tym okrutnym i brudnym świecie.
    Nie chcecie brać zagranicznych to ich nie bierzcie, widocznie macie nadmiar ludzi, jak ktoś chce dokompletować sobie jednego gracza by mieć roster pozwalający na jakąkolwiek rywalizacje to to róbcie. Kamillo, mówisz non stop o tych zakazach, mogłeś pokazać się z dobrej strony i dać przykład w poprzednim roku i nie brać do składu Napoleona i Firuniena, to bym uwierzył w czyste intencje i sam swego czasu byłem zwolennikiem zbanowania zagranicznych. A teraz zebraliście sporo graczy z Polski i próbujecie grać świętych co chcą grać z Polakami, a zagraniczni fuj. Nie podoba mi się w którą stronę chce iść puchar, na dobrą sprawę to w tym momencie zabieracie jakiekolwiek szanse na wyrównaną grę, w taki sposób chcecie się odegrać na mnie za poprzednie dwie edycje? Możecie wygrać, a i tak nie potratkuje tego zwycięstwa tak samo jak to było w 2015, tylnymi drzwiami.
    I nie jest to żadna prowokacja, chociaż widzę jak część na mnie z Was reaguje, ale po prostu piszę tutaj to co myślę. Naprawdę mi jest w tym momencie wszystko jedno, mogę wygrać, mogę przegrać, w tym roku PP nie jest już tak priorytetowe. Nic nie odzywam się publicznie nt PE, rok temu była zła atmosfera, gdzie wina leżała zarówno po mojej stronie jak i po Waszej (ktoś pamięta zapoczątkowaną akcje z typerami PE vs IL 16-0?), a na końcu próbowano zarzucić tylko mi, że moje pomeczowe "GG KURWA" to było zło i dno, ale prowokowanie przed meczemi corpsekicking był tylko nic nieznaczącymi wydarzeniami. Więc spokojnie, nikt się nie spina, wygra lepszy.
    PS. Ganczo to jest największy retard w PE, ani nie ma to skilla ani mózgu, ale za to pierwszy do głupich prowokacji w moją stronę. Tego wam potrzeba?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 24, 2016, 00:45:32 »
    Ja Ci powiem Prusak tutaj to samo, co mówiłem na Steam kilka razy. Każdy gra, gdzie lubi. Nikt nie zmusi innych, by grali tu i tam (choć osobiście bym chciał, bo zrobiłbym wtedy PP, jakiego nie widziała ta scena, ale cóż ... :(. Ty sam musisz się postarać o graczy, a część już straciłeś, bo po prostu nie grało im się z Tobą dobrze. Oczywiście jest też czynnik chęci większej szansy na wygranie (czyli pójścia do lepszego teamu), co pogrzebało nam już ze dwa zespoły, ale niektórzy też nie chcą grać z kimś, kto doszukuje się spisków, napina się i obraża ludzi. Chcesz mieć lepszych graczy, to postaraj się o nich sam. Potem pozwól im wybrać, czy chcą grać u Ciebie, czy gdzie indziej. Przykład osoby, która waha się między Twoim teamem, a SRC. My go do niczego nie zmuszamy, a jeszcze się nie zadeklarował. Chcesz go, to go przekonaj, by grał u Ciebie. Jak jednak wybierze SRC, to będzie mile widziany, jako przyjaciel klanu. Wybrać jednak musi sam.

Kolejne Twoje problemy z PE i SRC, że są za mocne. Wypowiem się za SRC tylko. Tak, jest to mocny zespół, bo są to znajomi (w niektórych wypadkach wręcz niemalże przyjaciele), którzy grają razem od lat (nawet po upadku klanu trzymają się zazwyczaj w jednej drużynie). Spójrz sobie na poziom gry prawie tego samego zespołu w 2012. Już jako SRC grali słabo, nawet bardzo słabo. Carpe był noobem, a Sebek nie lepszy, na byle holda padał, bo był no-namem z PW moda. Virus za to nawet nie potrafił strącić jabłka z głowy przeciwnika, który znajdował się tylko 50 metrów od niego (zawsze trafiał Habrakowi w głowę). Zwykła grupa, której nie udało się w jakimś trzeciorzędnym KoHu, więc zaczynali jako porażki, które nawet PE ogrywało. Ta drużyna stała się jednak taka mocna, bo razem przegierczyła te lata i od zera doszli do większości reprezentacji (a nie pozbierali sobie reprezentację, jak to lubisz mówisz). Ty też pewnie byłbyś częścią tego lub innego klanu, gdybyś w tamtym okresie nie zmieniał co parę tygodni drużyny. Teraz masz jedną z najbogatszych historii karier w WB, ale też i nie przynależysz nigdzie tak w zasadzie, jeśli sam sobie teamu nie skleisz.

Ja powtórzę pytanie - czy którejkolwiek innej drużynie przeszkadza zakaz zagranicznych graczy?
    O których konkretnie zagranicznych graczy tak walczysz, Prusak?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 24, 2016, 02:13:32 »
    PS. Ganczo to jest największy retard w PE, ani nie ma to skilla ani mózgu, ale za to pierwszy do głupich prowokacji w moją stronę. Tego wam potrzeba?
    Jeśli chcesz kogoś obrażać od nas, to proszę Cię, czyń to ze swoją świtą niepublicznie. A jeżeli chcesz z kimś od nas pogadać, lub o kimś z PE np. ze mną, to zapraszam na TS, adres znasz. Od razu tylko zaznaczam, że w przypadku tego drugiego, jeśli chcesz porozmawiać ze mną o kimś to liczę na kulturalną rozmowę bez wylewania pomyj na kogoś od nas, gdyż ta rozmowa nie będzie zmierzać w dobrym kierunku. Z Ganczem siedzę na TS, gram i nie powiedziałbym, że jest największym retardem w PE. Jest gościem, który jest w porządku i ma poczucie humoru ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2016, 03:01:29 wysłana przez Kamillo18 »

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 24, 2016, 09:32:30 »

Hahaha xDD   

Prusak nie zaczynaj gównoburzy , znowu kiedy jest jakiś turniej czy event coś napiszesz i połowa tawerny ma z cb bekę xD

Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 24, 2016, 14:16:05 »
    Akurat te akcje z typami Krzyżaka i Warha to był najbardziej widoczny bait ever, choć z drugiej strony mieli prawo uważać, że taki wynik będzie ;) Pytasz dlaczego zabraliśmy Napoleona i Firuniena, skoro zagraniczni są dla nas be, fuj i w ogóle? A dlaczego mieliśmy się osłabiać bez powodu(szczególnie, że tradycyjnie PE nie miało konnych)? Z tego co widzę, to w PE jest taki problem, że często mamy(a właściwie mają, bo ja warbanda to już wieki nie odpalałem) np.12 ludzi, a czasami to trzeba spamować po fb i telefonach, żeby tą 8 uzbierać. Pomijając fakt, ze Firunien już jaki czas gra z nami na jakiś meczach etc.
    Z jednej strony Dykcio masz rację, każdy gra tam gdzie chce grać. Z drugiej strony rozumiem tez trochę żal Prusaka, bo właściwie większość w miarę skillowych graczy od lat siedzi w SRC/PE czy w jakiś odludkach z Refu i przyjaciół, więc na prawdę może być ciężko uzbierać jakąś sklejkę.
    A co do porażki z teamem Prusaka, owszem po meczu wszyscy byli wkurwieni jak to po meczu, który raczej spodziewaliśmy się wygrać(stąd też te żale pewnie), ale szczerze mówiąc to po 2/3 tygodniach niewielu(a może nawet nikt) się tym jakoś specjalnie przejmowało.  Wszak i tak graliśmy tylko o złote gacie :)
    PS. Ten post nie miał na celu żadnej ofensywy, raczej stwierdzenie kilku faktów.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 24, 2016, 14:26:04 »
    Ja pisząc w typerach te 12-0 przepisałem sobie to tylko dla beki od Krzyżaka. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że wywoła to gównoburzę XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 24, 2016, 15:03:41 »
    Jedne zespoły są lepsze, drugie gorsze. Sztuczne wyrównywanie szans czy dopuszczanie zagranicznych psujących rozgrywkę tego nie zmieni. Ty Prusak masz przede wszystkim problem z sobą. Ja już team wystawiłem nie liczymy na laury będziemy raczej bić się dzielnie o środek tabeli. Każdy ma swoje priorytety. Co do "pikanterii rozgrywek" Jak chcecie to możecie się licytować i dawać wybiorczo niektórym teamom zagranicznych aby "wyrównywać szansę" jest to zarówno kuriozalne jak i bezcelowe. Nie taka była idea od początku. Jak wygra PE czy tam SRC to trudno. Przez 4 lata na scenie WB nic do powiedzenia klany miały przeciwko AE i co? Też grali i się bawili. Dlatego biadolenie Prusaków odesłałbym do lamusa i skupiłbym się na wystawieniu teamów granie uczciwie i pogrania jak za "starych dobrych czasów"

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 25, 2016, 21:38:23 »
    No cóż, dowolnych 12 graczy zza granicy i może urwiesz komuś 7 rund. Może.

Ostatni nasz mecz to było 8-7 dla Was, wielkie mistrzostwo wygrać 1 pkt. ze składanką 20 różnych Narodowości...
    Jak zbierzecie ekipę SRC na PP16', ja pogadam z Robinem i podnajmę jego i 6 ludzi z FTW, zagramy coś :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 25, 2016, 21:57:54 »
    Apo a nie lepiej sobie kupić maturkę na boku?

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 25, 2016, 22:17:47 »
    Przez 4 lata na scenie WB nic do powiedzenia klany miały przeciwko AE i co?
    Potwierdzam - żadne IR, KURWA czy inne klany... 4 lata światowej dominacji AE !
    (click to show/hide)
    IvE, za to zdanie piwko dla Ciebie !