Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36405 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 10, 2016, 19:11:19 »
    W przypadku ligi (a raczej fazy ligowej, bo z fazy pucharowej nie rezygnujemy na pewno) oczywiście, że dla ciekawszych rozgrywek byłyby picknighty (a nie każdy z każdym jurdas :D). Współorganizowałem też ostatni WNL, więc pamiętam problemy z tym jednym powtarzającym się meczem i zaplanowana była podobna modyfikacja regulaminu do tego, co Kamillo zaproponował. Zawsze trzeba korzystać z doświadczeń poprzednich turniejów, także i tutaj inaczej nie będzie.

Co do grup, to jest właśnie problem, że im więcej drużyn się zapisze, tym większe prawdopodobieństwo, że wszystko zacznie się sypać, bo teamy się porozpadają. Wystarczy, że ktoś będzie miał decydujący (a przynajmniej w jego mniemaniu) mecz na początku i go przegra - słaby i niestabilny zespół zamiast skończyć turniej, wypisuje się, bo nie ma już perspektyw. Liga rozwiązuje ten problem.

Mecze o 5 miejsce i inne tego typu zabawy już si nie sprawdziły w 2012. To już jest na takim etapie, gdzie ludzie po prostu chcą to skończyć (zarówno gracze, jak i admini), więc prędzej polecą walkowery, niż będą grać o 5, czy dalsze miejsce.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 10, 2016, 22:13:50 »
    Z tego co przejrzałem to klany się wycofywały gdy grały już o pietruszkę. Powinniśmy ten efekt zminimalizować. Jak już mają odpadać to w fazie pucharowej. Dlatego liga a potem play-offy to chyba najlepsze rozwiązanie. Osobiście proponuję podzielić teamy na 2/3 druże grupy a potem niech każdy gra z każdym. Potem z tych grup wyłonione zespoły do fazy pucharowej. Zrobiłbym też baraże - one dosyć dobrze się sprawdziły, zespoły miały jeszcze motywację walczyć i te mecze były jednymi z ciekawszych.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 10, 2016, 23:48:10 »
    Po zeszłorocznych kłopotach z grupami (w sumie moim pomysłem było przerzucenie SDB do drugiej grupy, a Dyktator dodał do tego dobry pomysł z barażem pomiędzy 2 drużyną grupy A a 3 z grupy B) pozostaje jedynie liga. Grupy są głupie w takim formacie jaki proponuje IvE, w przypadku 6 zespołowych grup (co jest niemożliwe z racji braku tylu ekip) i w przypadku wycofania się 2 z jednej, występuje sytuacja, że jedna grupa ma dłuższą fazę grupową (było tak rok temu i te wkurzające przestoje).
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 11, 2016, 13:27:06 »
    Do zapisów ostatnia prosta. Miło by było aby teamy dały jakiś wyraz zainteresowania.  Bo na ten moment za bardzo nie wiemy na czym stoimy. Ja ze swojej strony podtrzymuję inicjatywę wystawienia swojej grupy. Z tego co wiem bankowo wystartuję też PE a oprócz tego nie mamy pewności co do drużyn.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 11, 2016, 14:56:16 »
    Ortalionowi Rycesze jednak planują wystartować w PP, tym razem pod moim przewodnictwem ze współpracą z Remarem, Hawerem i najlepszym konnym IV RP.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 11, 2016, 19:47:50 »
    Myślę, że SRC też wystawi swoją sklejkę :) Więc są 4 w miarę pewne ekipy
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline PriNce17

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 11, 2016, 22:25:35 »
    Ze swojej strony mogę, zaoferować pomoc przy oprawie wizualnej tematów, zarówno jeśli chodzi o BBcode jak i grafikę.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 11, 2016, 23:21:21 »
    Ja oferuję komentarz LIVE ze swojej strony, jeśli coś takiego przewidujecie.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 12, 2016, 01:36:42 »
    To może po prostu faza grupowa z podwójnymi drabinkami?https://en.m.wikipedia.org/wiki/Double-elimination_tournament i placementy startowe względem pozycji w grupie? Więcej rozegranych meczy dla każdej drużyny, szansa na wygraną nawet jeśli po dobrej fazie grupowej cos nie wyjdzie

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 12, 2016, 07:58:13 »
    Myślę, że SRC też wystawi swoją sklejkę :) Więc są 4 w miarę pewne ekipy

Byłoby miło, ale to niestety nic pewnego. Próbujemy na pewno.

To może po prostu faza grupowa z podwójnymi drabinkami?https://en.m.wikipedia.org/wiki/Double-elimination_tournament i placementy startowe względem pozycji w grupie? Więcej rozegranych meczy dla każdej drużyny, szansa na wygraną nawet jeśli po dobrej fazie grupowej cos nie wyjdzie

Raczej w stronę drabinki ligowej pójdziemy, a po niej faza pucharowa. To pozwoli pograć każdemu i ciągle będzie szansa na come-back, bo przegrani potem pierwsi pickują przeciwników.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 21, 2016, 18:01:29 »
    Oto wstępny regulamin. W większości skopiowany z zeszłorocznej edycji, ale warto zwrócić uwagę na zmiany (najwięcej w punkcie fazy ligowej, która została umieszczona w miejsce fazy grupowej). Co o nim myślicie?

1. TURNIEJ
      (click to show/hide)

2. Drużyny
      (click to show/hide)

3. Mecze
      (click to show/hide)
      Premier TFW 2015-2019
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
      • Piwa: 360
      « Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 22, 2016, 09:44:58 »
      Wszystko jest okej jak dla mnie, limit z zagranicznymi graczami wynoszący 0 też jest okej, przynajmniej nie przyjdzie nikomu do głowy brudzić tego turnieju jakimiś Turasami.

Mam tylko jedno pytanie co do tego:
      1.16   Rozpoczyna się od ćwierćfinałów, a pary są rozstawiane według tego kryterium (miejsca zajęte w tabeli fazy ligowej): 1 z 8, 4 z 5, 2 z 7, 3 z 6 (potem w takiej kolejności są ustawiane półfinały). W przypadku, gdy będzie 9 i mniej drużyn, ta faza zacznie się od półfinałów, gdzie pary będą porozstawiane w ten sposób: 1 z 4, 2 z 3. 
      W końcu 9, czy 7 drużyn miało być napisane ? :P

Offline Prußak

• Użytkownik
      « Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 22, 2016, 10:39:55 »
      Na brak zagranicznych graczy może sobie pozwolić PE które posiada ponad 10 aktywnych graczy lub tych, którzy będą aktywni, w moim przypadku brak zagranicznego gracza będzie tylko gwoździem do trumny. W przypadku zakazu barzdzo maleją jakiekolwiek szanse na wystawienie teamu.

Offline Dyktator

• Administrator
      • Użytkownik
      « Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 22, 2016, 13:33:52 »
      Mam tylko jedno pytanie co do tego:W końcu 9, czy 7 drużyn miało być napisane ? :P

9. Faza ligowa ma mały sens, gdyby cała ósemka miała awansować. Nikomu nie chciało by się grać ;)

Na brak zagranicznych graczy może sobie pozwolić PE które posiada ponad 10 aktywnych graczy lub tych, którzy będą aktywni, w moim przypadku brak zagranicznego gracza będzie tylko gwoździem do trumny. W przypadku zakazu barzdzo maleją jakiekolwiek szanse na wystawienie teamu.
      Zdecyduj się w końcu, bo co tydzień zmieniasz zdanie odnośnie startu.

Był tez pomysł, by zakazać zagranicznych graczy tylko dla PE i SRC, ale jest to dosyć kontrowersyjne rozwiązanie, jak na duży turniej. Czy ktoś jeszcze poza Prusakiem chciał grać z kimś zza granicy?
      Premier TFW 2015-2019
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
      • Piwa: 14
      • OSGiDaPfE
      « Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 22, 2016, 15:00:54 »
      Jeśli nie będzie krzyczał Allahu Akbar to niema chyba problemu jak będzie jeden czy tam dwóch obcokrajowców :)
      Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !