Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36385 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 06, 2016, 10:25:18 »
    DR to Drunken Ravens.
    Ale jeśli to zestawienie miało przedstawiać starcia rywali, to prędzej powinno być THD vs IW jak u jurdasa, bo wielu graczy z obu drużyn za sobą zwyczajnie nie przepada, niektórzy nawet bardzo, zresztą w czasach przed pierwszym rozwiązaniem THD, czyli około rok temu, mecze z IW były traktowane w THD jako najważniejsze, na żadne inne tak się nie spinaliśmy. No, ale póki co to THD jest rozwiązane, a IW z tego co wiem od Vizimira, zawieszone, więc przy stanie obecnym do tego starcia raczej nie dojdzie. Choć kto wie, co stanie się do września.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 06, 2016, 10:27:55 »
    Po co te spekulacje skoro na letni puchar zapisały się narazie tylko 4 teamy z czego dwa nie mają grać na PP. Jak na PP będą chociażby te 4 to będzie dobrze. Swoją drogą gdyby miała być liga można zrobić tak jak w WNL lub polskiej ekstraklasie aby słabsze teamy grały ze sobą (levele i dzielenie taveli)

Chociaż szczerze to poza PE i ew.  SRC, które będą peletonowi uciekać to teamy są bardzo wyrównane wyjątkowo..

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 06, 2016, 10:57:51 »
    Ive, daj nam trochę okołopucharowego trashtalku zrobić, a tymczasem idź wjeżdżać jak gejuch na IG nachyloną :v
    Podejrzewam, że oprócz REF, PE, SRC/SDB zbiorą się jakieś klany/grupy(są wiecznie nieaktywni Hitmeni, grupa Prusaka, DR, Thunders, IW). Ja bym w ogóle na tą edycję pozwolił zapisywać się zagranicznym ekipom, skoro nasza scena to już w sumie grupy znajomych od miesięcy/lat. Przynajmniej zapewnilibyśmy turniejowi ekipy, które nie rozwiążą się po 2 meczach, co by pewnie też było wygodne dla admin teamu. Jeżeli nie chcemy drugiego ECSa i dać szansę Polakom to zawsze mogą to być ekipy na zaproszenie w zasięgu ręki każdej z polskich ekip(wiadomo, że dla np. SRC będą to easy mecze, ale dla PE w składzie, gdzie nie będzie pełnego rostera tylko jakieś pionki jak ja grające raz na ruski rok w warbanda czy innej z podanych ekip będą to mecze z realną szansą na wygranie przy spięciu 4 liter). Ale to tylko moje rewolucyjne zdanie :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 06, 2016, 11:39:42 »
    Nikt tu dobrze teraz nie gra PE i SRC mają część rostera aktywnych grających graczy. Dlatego to zdecydowani faworyci. REFowcy lwia część nie włączała gry od 3-2 lat. Jedyna osoba co coś włączała w tym czasie na normalnym w miarę poziomie to Artashan. Jak jest żałośnie pokazał sparing z Kebabi co nam wtłukli.

Zagraniczni to strzał w kolano. Zawsze z nimi problemy - od DM przez sotę i relaxa aż na OP Sadboysach kończąc. Nie ma to żadnego sensu. Po to jest właśnie Puchar Polski aby pograć w gronie tej sceny. Ten puchar to jedyne co w miarę tę scenę integruję a więc nie ma sensu tego burzyć wiecznie tymi zagraniczymi. Niestety w dobie 8 na 8 jeden taki najemnik potrafi naprawdę przechylić szalę zwycięstwa co pokazał Rayden. A dodawanie całych teamów zagranicznych to jakieś nieporozumienie.

Ja jestem dobrej myśli i ile teamy się zapiszą to będzie bardzo wyrównana rozgrywka. Wszyscy mieli taką przerwę, że mniej więcej jest ten sam pułap. A więc zapowiada się ciekawie o ile teamy się zapiszą. Teraz tylko pozostaję pytanie co z mapami czy dać stare mapy, które klany znają - czy spotęgować efekt wyrównania się skilla po latach (a raczej jego upadku do podobnego poziomu) i dać wszystkim "nowe" (dla nich) mapy z wiodących turniejów jak FoHy i inne.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 06, 2016, 12:16:17 »
    Granicznym śmierć. Ogolnie zagrajmy Nord town i szturm nordowie vs nordowie. To bedzie dobry puchar

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 06, 2016, 12:52:40 »
    Jaki sens ma zapraszanie zagranicznych teamów? Pomijam już fakt, że klany narodowe praktycznie wymarły (poza rosyjskimi i tureckimi), a więc ktokolwiek chciałby tutaj ściągać zespoły europejskie? To powiem, że ile ich będzie, tyle będzie obsadzonych miejsc na podium. Bo w tym roku żaden z zespołów polskich nie gra już aktywnie w Native, a więc wszyscy będą z zawieszenia wracali. To by była mega nierówna walka. Zresztą co mają zagraniczne zespoły do Pucharu Polski, to ja już kompletnie nie rozumiem. Pomijam już fakt, że nie chcę tutaj Rosjan, bo na prawie każdym turnieju łapano ich z cheatami.

Był też rzucony tutaj kiedyś pomysł SNL zamiast PP. Już widać, czemu był nietrafiony - Tallie zrobił drugi sezon na Tale Worlds. Zespołów jest tam mniej, niż tutaj na PP się przewiduje. W dodatku praktycznie same walkowery. Taka prawda, że nasze własne PP zawsze miały większy "prestiż" i klimat, niż takie SNL i na zamianie turnieju wszyscy byśmy stracili. Tutaj działa jednak tradycja (już 7-letnia!) i czynnik spajający scenę.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 06, 2016, 13:50:40 »
    To ma być w końcu Puchar polski, jak dla mnie nawet jak będą 4 drużyny to już można zagrać każdy z każdym i będzie zabawa. Potem dogrywki w chowanego i już w ogóle gucci

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 06, 2016, 14:34:29 »
    Sprowadzcie niemcow i grajmy tylko 2h, smieszki

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 08, 2016, 15:19:33 »
    Na tą chwilę szacujemy 7 do 17 drużyn. Im bliżej zapisów, tym dokładniejsze będą te szacowania.

I czekamy dalej na Wasze wypowiedzi. Wolelibyście format ligi zamiast fazy grupowej (potem oczywiście i tak ćwierćfinały), czy jednak tradycyjne grupy? Oczywiście do grup potrzeba więcej drużyn i dla takiego założenia jest to pytanie. Czekamy na jakieś "za" i "przeciw" dla obu opcji. Warto wszystko przedyskutować, póki jest czas.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 08, 2016, 18:38:57 »
    A ja bym zrobił ligę. Potem podzielił po kilku meczach na dwie części i zaczął drabinkę może.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 08, 2016, 18:59:16 »
    Zależy od liczby drużyn. Do 7 drużyn każdy z każdym i finał między pierwszą dwójką, przy 8 lub 10 można podzielić ładnie na 2 grupy, przy większej liczbie drużyn można zrobić ligę z playoffami.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 09, 2016, 20:15:08 »
    Od 10+ drużyn moim zdaniem lepsze będą grupy, żeby turniej się nie przeciągał.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Matafiks

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 10, 2016, 13:27:23 »
    Robiąc grupy słabsze klany zakończą swoją grę na fazie grupowej, a wydaje mi się że nie o to chodzi. Wolałbym żeby wszyscy sobie trochę pograli :) Jednak z drugiej strony liga może trwać za długo. Także każdy wybór, wg mnie, ma swój minus.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 10, 2016, 13:48:32 »
    Zawsze można by - przy większej liczbie drużyn - zastosować w lidze takie zasady jak w WNLu, tj. picknighty. Jest z nimi tylko jeden problem, który uwydatnił ostatni WNL w ilości meczów KURWY z AE, niewykluczone że tu będziemy mogli zaobserwować 2 lub 3 mecze PE z SRC, w zależności od ilości kolejek, tylko na etapie ligowym, bo nikt nie będzie chciał tych dwóch drużyn wybierać.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 10, 2016, 13:54:50 »
    Zawsze można by - przy większej liczbie drużyn - zastosować w lidze takie zasady jak w WNLu, tj. picknighty. Jest z nimi tylko jeden problem, który uwydatnił ostatni WNL w ilości meczów KURWY z AE, niewykluczone że tu będziemy mogli zaobserwować 2 lub 3 mecze PE z SRC, w zależności od ilości kolejek, tylko na etapie ligowym, bo nikt nie będzie chciał tych dwóch drużyn wybierać.
    A jeżeli pójść krok dalej i ustalić, że dana drużyna może się np. przy 7 kolejkach spotkać ze sobą maksymalnie 2 razy i to na dodatek w odstępie 3-4 kolejek. Spowodowałoby to, że np. REF pickując, miałby zablokowaną możliwość wyboru załóżmy LoRu, gdyż grał z nimi 2 tyg. temu, a liście dostępnych drużyn z którymi może grać znajdowali by się PE i SRC, gdyż nikt jeszcze nie wybrał żadnej z tych dwóch drużyn. Wymagałoby to jednak większej pracy ze strony organizatorów przed uporządkowaniem każdego pick nighta :)

Robiąc grupy słabsze klany zakończą swoją grę na fazie grupowej, a wydaje mi się że nie o to chodzi. Wolałbym żeby wszyscy sobie trochę pograli :) Jednak z drugiej strony liga może trwać za długo. Także każdy wybór, wg mnie, ma swój minus.
    Niekoniecznie. Drużyny można podzielić na koszyki, tak aby w jednej grupie nie było 4 mocnych teamów i jeden słaby. Po rozegraniu meczów grupowych można by również rozporządzić mecze o 5 miejsce i tak dalej, aby wszystko było uporządkowane w drodze wzajemnych pojedynków, a nie ilości punktów i zgromadzonych rund w danej grupie. Tutaj jednak jest ryzyko jak sprzed roku, gdzie jeden zespół wycofa się po 1 kolejce, dlatego też potrzebna jest parzysta liczba drużyn. I co najważniejsze - drużyn z nie tylko ogarniętymi intelektualnie liderami, ale również klanowiczami, gdyż to oni stanowią o sile zespołu i jego liczebności :)