Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36563 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « dnia: Grudnia 07, 2015, 18:31:05 »

Temat dyskusyjny na temat siódmej edycji Pucharu Polski. Planowana jest wstępnie na jesień 2016. Całkiem prawdopodobne, że będzie to ostatnia edycja PP na Warband (potem czekają nas oczywiście Puchary Polski na Bannerlordzie).

W kwestii administracji sprawa jest prosta - jeżeli rzeczywiście będzie to ostatni PP, organizacji zamierzam podjąć się ja wraz z Rome i IvE. Zapewne zaprosimy do współpracy jeszcze ze dwie osoby. Jeśli jednak będzie wiadomo, że nie jest to ostatni PP na Warband, wtedy odstąpimy pola mniej doświadczonym organizatorom.

Zapraszamy do udziału wszystkie polskie drużyny. Zapraszamy te stare (jak REF, WV, SRC, PE, HITMEN etc), jak i nowsze, wciąż istniejące (THD, IW i kilka innych, nie ogłaszających się na Tawernie), czy także drużyny (niektóre już udekorowane medalami) tworzone specjalnie na PP, jak Illuminati. Mile widziane są też zespoły z innych modułów (jak NW, czy Deluge) oraz  części M&B (jak DP). Zagrajmy razem ten ostatni raz i zróbmy Puchar, jakiego polska scena jeszcze nie widziała!

Czasu jest dużo, ale już teraz zapowiadamy, że będziemy potrzebowali ludzi do tworzenia nagrań. Zarówno do streamowania (nagrywania na żywo), ale też i do zwykłych filmów, montażów. Jak co roku przydadzą się też oczywiście sędziowie, jak i osoby piszące materiały ekskluzywne. Zapewne przyda się też ktoś do prowadzenia typerów i statystyk.

Pytania, jak i sugestie można kierować tutaj.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2016, 22:01:01 wysłana przez PriNce17 »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:09:29 »
    Na łamach tawerny wnoszę jako stary admin aby zorganizować ostatnie PP. Zapraszam do współpracy na równych zasadach wszystkich byłych organizatorów z Dylciem, Kamillo, Rome oraz Lygryssem na czele. Sam wskrzeszę na ten ostatni pewnie turniej na WB polskiej sceny - REF. Liczę na PE,SRC, WV i resztę. Co Wy na to.

Zepnijmy historię ostatnią klamrą.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:13:09 »
    Szczerze? Moje zdanie znasz, zostaw trupa...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:15:03 »
    Starczą nawet 4 klany. Ty Panie buca na NW i robić Grunwald. Zostaw to ekspertom.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:18:14 »
    Prosiłeś o wypowiedzi... Zapomniałem podkreślić i może nie wybrzmiało dobrze, pisałem tylko o REFie, turniej to dobry pomysł.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:25:07 »
    Akurat o REF nie masz co się martwić rozcieńczymy trochę krew ale zagramy.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:28:10 »
    Zrobisz co uważasz, tylko po co psuć atmosferę smrodem? REF, WV to trupy, a trupy śmierdzą...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2015, 11:55:00 »
    Przypominam IvE, że zrzekłeś sięvwszelkich praw do PP po edycji 2013. Ja za to w 2015 zachowałem prawo wybrania następcy. Chętnie bym go z tobą zorganizował, ale na moich regułach (wybacz, ale w świetle ostatnich 2 miesięcy nie powierzyłbym ci teraz lead sdmina) i prędzej na wrzesień. Teraz NC , więc bezsensu. Za to potem wiosna-lato, co jest słabym okresem, jak pokazało PP15.

Porozmawiamy o tym za pół roku.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2015, 13:48:38 »
    Wut?

jakie sadminy, mam w to wywalone, jakie prawa co to za bełkot w ogóle

Dobra jestem tak zszokowany, że zamykam po prostu temat. Nie ważne, widocznie się nie zrozumieliśmy.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2015, 16:34:52 »
    I właśnie o tym mówiłem IvE... serio, polecam ci zacząć pracować nad sobą. Każdy ma jakieś wady/problemy, ale wszystko można wypracować. Połowa sukcesu to zdanie sobie z czegoś sprawy.
    Ale zgodzę się, że to jest jakiś bełkot. Jeśli mówimy o tym, co napisałeś oczywiście.

Skoro już założyłeś temat, to podyskutujmy (nie tylko my dwaj, jak mam nadzieję), otwieram go. Być może naprawdę się nie zrozumieliśmy, a wiec warto wyjaśnić, zamiast zaczynać bełkotać i zamykać dyskusję.

Na łamach tawerny wnoszę jako stary admin aby zorganizować ostatnie PP. Zapraszam do współpracy na równych zasadach wszystkich byłych organizatorów z Dylciem, Kamillo, Rome oraz Lygryssem na czele.
    Chodzi ci o to, żeby było kilku adminów i każdy na takich samych prawach/zasadach (piszę dwa słowa, żebyś znowu nie łapał za słówka..)? Jeśli tak, to kompletny bezsens i zdawało mi się, że jesteś wystarczająco doświadczony, by to już rozumieć. Musi być jakiś lead admin do zarządzania zespołem, czy podejmowania decyzji. Nie ma innego wyjścia. I dlaczego nie chciałbym, abyś był to ty? Ponieważ masz problemy z panowaniem nad emocjami. Dodatkowo jest też słomiany zapał (czy zarówno PP12, jak i 13 nie kończyły się tak, że Rome musiał sam wszystko dociągać do końca?) Aczkolwiek nie szkodzi i dalej możesz być organizatorem PP. Nie musisz jednak być tym "lead adminem", czy tam adminem prowadzącym. I tak byłoby najlepiej, jeśli chciałbyś wraz z innymi osobami zorganizować na pożegnanie Warbanda najlepszy Puchar Polski, jaki kiedykolwiek miał miejsce.

jakie prawa
    W podsumowaniu ostatniego Pucharu Polski zastrzegłem, że rezygnuję z organizacji następnego PP, jeśli nie będzie to ostatnia edycja na Warband. W takim wypadku chciałem jednak zachować prawo do wskazania głównego admina, który by sobie skompletował swój zespół. Nie było to ze  zwykłej zachcianki, tylko (jak tam wyjaśniłem) miało to na celu uniknięcia ewentualnych sporów (gdyby był więcej niż jeden kandydat), czy strollowania PP, poprzez przejęcie go przez nieodpowiednie osoby. Z tego, co pamiętam, nikt nie protestował.

A teraz, jak ja to widzę (zainteresowani śmiało niech komentują, tylko jak ktoś chce krytykować, to proszę o konstruktywną krytykę, a nie bełkot):

Kiedy? - jesień, można ruszyć pod koniec sierpnia z zapisami. Teraz to nie ma sensu, ponieważ rusza NC zaraz, co z miejsca wyeliminowało by najlepszych graczy z udziału w PP. Potem jest dla wielu dość zabiegany okres i większość nie będzie szukała czasu na PP. Następnie ten sam okres, w którym odbył się PP15, czyli tuz przed latem/lato. Co jest bardzo nietrafione, a jeśli nie wierzysz, to zapytaj uczestników ostatniej edycji, IvE. Dlatego czas, w którym odbył się twój PP13 oraz mój PP14 uważam za najlepszy.

Kto miałby organizować? - tutaj widzę dwie sytuacje: 1) jeśli NIE BĘDZIE to ostatni PP na WB, to dałbym szansę na wykazanie się jakiemuś zupełnie nowemu admin teamowi. Chyba przyznasz IvE, że skoro byłby to po prostu kolejny Puchar, to warto by zrobić miejsce dla kogoś innego?
    2) jeśli wszystko będzie wskazywać, że to ostatni PP na Warbandzie, to wtedy chciałbym ponownie zająć się organizowaniem tego PP. Pisałem ci zresztą o planach w tym przypadku IvE. Na PW, jeszcze w tym roku i z tego, co pamiętam, to zgodziłeś się wtedy z tym planem, podczas gdy teraz wychodzisz z innymi pomysłami. A jeśli moja kandydatura ci się nie podoba, to cóż- na PP już pokazałem, co miałem do pokazania, ale jeśli dalej jest ci za mało, to możesz śledzić NC i samemu ocenić. Przyjmuję wszelką krytykę.
    Sam admin team miałby być złożony głównie z trójki adminów, którzy najwięcej włożyli w PP (czyli ty, ja i Rome) i ewentualnie do tego kogoś by się dobierało.

Także teraz chyba wszystko jest klarowne. Jeśli chcesz belkotać i wypinać się teraz, to nie ma sprawy, nie będę nalegał. Jednak jeżeli naprawdę chcesz "zapiąć historię ostatnią klamrą" i to w dużym stylu, to ja chętnie będę współpracować.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 10, 2015, 16:40:36 »
    Z grubsza napisałeś o to co mi chodzi tylko pisząc ścianę tekstu.

Kto będzie adminem wywalone, ja nie muszę być nawet sędzia skoro niby jestem nieobliczalny (^^) Lead admin? Po co w PP? Nie będę się też sprzeczał i obrażał o szczegóły i inne mam w to wywalone. Pisz sobie i myśl sobie co tam chcesz. Wedle mnie "leadem" może być to ktoś nowy, osobiście nominuje Lewa. Byle by każdy kto chcę miał w to wkład. A reszta to po to powstał temat aby dogadać ew. termin. I aby każdy kto chciał dodał parę groszy. Wg. mnie najlepszy termin to właśnie po świętach. NC zaczyna się chyba później. Nie jest to jednak istotne i przy okazji tematu można właśnie chociażby ankietę zrobić ws. terminu.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 10, 2015, 16:45:19 »
    Wg. mnie najlepszy termin to właśnie po świętach. NC zaczyna się chyba później. Nie jest to jednak istotne i przy okazji tematu można właśnie chociażby ankietę zrobić.

NC rusza w styczniu, tak samo, jak zawsze od 4 lat. Poza tym turniej trwa określoną ilość czasu, nie powinno patrzeć się tylko na moment startu.

Zresztą reprezentacja już trenuje od jakiegoś czasu. Jak bardzo chcesz, to organizuj już teraz, ale ja nie będę miał czasu, żeby ci pomóc (bo też przy NC dłubię) i nie będziesz miał szans na teamy związane z SRC, czy WV. Zapewne też na PE nie byłoby szans.
    Warto też pamiętać, że od ponad roku nieustannie trwały jakieś turnieje i wielu polskich graczy ciągle w nich grało. Potrzeba teraz kilku miesięcy przerwy, żeby ludziom wróciły chęci do gry. Po lecie według mnie znowu będzie motywacja i powstaną/powrócą drużyny na Puchar Polski. W innym wypadku mamy zbyt duże zagęszczenie turniejami na Native.

Lead admin? Po co w PP?
    Zawsze był. A jeżeli uważasz, że taka funkcja nie jest potrzebna, to nie mam więcej pytań. Znaczy to tylko tyle, że minęło za dużo czasu i powinieneś zaczynać od początku... najlepiej od jakiś małych turniejów typu 5aside :D
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 10, 2015, 16:47:19 »
    Według mnie nie jest zagęszczenie problemem. Więcej ludzi nie będzie. Co nie zmienia faktu, że za jesienią przemawia fakt coraz bardziej następującej fali powracających graczy, którzy może się po prostu "wygłodzą" na jakiś turniej. Są już ruchy w PE i w REFie to może reszta ruszy.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 10, 2015, 16:54:26 »
    Jeśli poprzez "leader admina" mamy na myśli kogoś kto cały burdelu ogarnia i do niego należą wszelkie ostateczne decyzje, kogoś kto rządzi zespołem adminującym PP, to nie wiem czy bym się tego podjął, raczej w to wątpię, osobiście sądzę że taką funkcję właśnie powinien pełnić ktoś z doświadczeniem, wtedy jest w stanie podjąć więcej trafnych decyzji, niż ktoś bez doświadczenia lub z jego małą ilością. Dlatego jeśli już miałbym być adminem w PP, to zdecydowanie nie jako lider grupy adminującej ten turniej.

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 10, 2015, 16:56:05 »
    Jest sens robić turniej dla 5-6 klanów? Szczerze wątpię, żeby udało się więcej wyciągnąć.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2015, 18:24:42 wysłana przez Rome »
    DANCE OR GET BANNED