I właśnie o tym mówiłem IvE... serio, polecam ci zacząć pracować nad sobą. Każdy ma jakieś wady/problemy, ale wszystko można wypracować. Połowa sukcesu to zdanie sobie z czegoś sprawy.
Ale zgodzę się, że to jest jakiś bełkot. Jeśli mówimy o tym, co napisałeś oczywiście.
Skoro już założyłeś temat, to podyskutujmy (nie tylko my dwaj, jak mam nadzieję), otwieram go. Być może naprawdę się nie zrozumieliśmy, a wiec warto wyjaśnić, zamiast zaczynać bełkotać i zamykać dyskusję.
Na łamach tawerny wnoszę jako stary admin aby zorganizować ostatnie PP. Zapraszam do współpracy na równych zasadach wszystkich byłych organizatorów z Dylciem, Kamillo, Rome oraz Lygryssem na czele.
Chodzi ci o to, żeby było kilku adminów i każdy na takich samych prawach/zasadach (piszę dwa słowa, żebyś znowu nie łapał za słówka..)? Jeśli tak, to kompletny bezsens i zdawało mi się, że jesteś wystarczająco doświadczony, by to już rozumieć. Musi być jakiś lead admin do zarządzania zespołem, czy podejmowania decyzji. Nie ma innego wyjścia. I dlaczego nie chciałbym, abyś był to ty? Ponieważ masz problemy z panowaniem nad emocjami. Dodatkowo jest też słomiany zapał (czy zarówno PP12, jak i 13 nie kończyły się tak, że Rome musiał sam wszystko dociągać do końca?) Aczkolwiek nie szkodzi i dalej możesz być organizatorem PP. Nie musisz jednak być tym "lead adminem", czy tam adminem prowadzącym. I tak byłoby najlepiej, jeśli chciałbyś wraz z innymi osobami zorganizować na pożegnanie Warbanda najlepszy Puchar Polski, jaki kiedykolwiek miał miejsce.
jakie prawa
W podsumowaniu ostatniego Pucharu Polski zastrzegłem, że rezygnuję z organizacji następnego PP, jeśli nie będzie to ostatnia edycja na Warband. W takim wypadku chciałem jednak zachować prawo do wskazania głównego admina, który by sobie skompletował swój zespół. Nie było to ze zwykłej zachcianki, tylko (jak tam wyjaśniłem) miało to na celu uniknięcia ewentualnych sporów (gdyby był więcej niż jeden kandydat), czy strollowania PP, poprzez przejęcie go przez nieodpowiednie osoby. Z tego, co pamiętam, nikt nie protestował.
A teraz, jak ja to widzę (zainteresowani śmiało niech komentują, tylko jak ktoś chce krytykować, to proszę o konstruktywną krytykę, a nie bełkot):
Kiedy? - jesień, można ruszyć pod koniec sierpnia z zapisami. Teraz to nie ma sensu, ponieważ rusza NC zaraz, co z miejsca wyeliminowało by najlepszych graczy z udziału w PP. Potem jest dla wielu dość zabiegany okres i większość nie będzie szukała czasu na PP. Następnie ten sam okres, w którym odbył się PP15, czyli tuz przed latem/lato. Co jest bardzo nietrafione, a jeśli nie wierzysz, to zapytaj uczestników ostatniej edycji, IvE. Dlatego czas, w którym odbył się twój PP13 oraz mój PP14 uważam za najlepszy.
Kto miałby organizować? - tutaj widzę dwie sytuacje:
1) jeśli
NIE BĘDZIE to ostatni PP na WB, to dałbym szansę na wykazanie się jakiemuś zupełnie nowemu admin teamowi. Chyba przyznasz IvE, że skoro byłby to po prostu kolejny Puchar, to warto by zrobić miejsce dla kogoś innego?
2) jeśli wszystko będzie wskazywać, że to ostatni PP na Warbandzie, to wtedy chciałbym ponownie zająć się organizowaniem tego PP. Pisałem ci zresztą o planach w tym przypadku IvE. Na PW, jeszcze w tym roku i z tego, co pamiętam, to zgodziłeś się wtedy z tym planem, podczas gdy teraz wychodzisz z innymi pomysłami. A jeśli moja kandydatura ci się nie podoba, to cóż- na PP już pokazałem, co miałem do pokazania, ale jeśli dalej jest ci za mało, to możesz śledzić NC i samemu ocenić. Przyjmuję wszelką krytykę.
Sam admin team miałby być złożony głównie z trójki adminów, którzy najwięcej włożyli w PP (czyli ty, ja i Rome) i ewentualnie do tego kogoś by się dobierało.
Także teraz chyba wszystko jest klarowne. Jeśli chcesz belkotać i wypinać się teraz, to nie ma sprawy, nie będę nalegał. Jednak jeżeli naprawdę chcesz "zapiąć historię ostatnią klamrą" i to w dużym stylu, to ja chętnie będę współpracować.