Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [TFW] Wątek dyskusyjny o serwisie  (Przeczytany 40845 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [TFW] Wątek dyskusyjny o serwisie
    « Odpowiedź #135 dnia: Marca 04, 2017, 00:21:41 »
    Tak jak mówiłem. Jeżeli tak to ma wyglądać, kończę z pobłażliwością.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #136 dnia: Marca 04, 2017, 00:48:21 »
    Tak jak mówiłem. Jeżeli tak to ma wyglądać, kończę z pobłażliwością.

Gdybyśmy chcieli, by Warder ustalał strategię prowadzenia serwisu, to zaproponowalibyśmy mu funkcję community managera. Proponuję jednak, by póki co pozostać przy aktualnych założeniach, czyli podchodzeniu indywidualnie do każdego przypadku i konsultacji z administracją.

Chciałbym też dodać, że moderator klanowy nie może banować, a więc Koxxus zrobił tyle, ile mógł. Sugerował wręcz wcześniej, byśmy poczynili radykalniejsze kroki, jednak dostał czerwone światło. Dzisiaj przeczytałem ten temat i dopiero wtedy zapadła decyzja o poczynieniu dodatkowych kroków wobec pewnych osób.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #137 dnia: Marca 05, 2017, 12:38:18 »
    Nie rozumiem o co Wam chodzi. Bagneciarze się kompromitują i wyzywają w swoich własnych temat przecież. Po to jest dział klanów. Przejrzałem tę wątki i nie ma tam nic do banowania czy warnowania. Piszą w miarę poprawnie po polsku i jadą po swoich ambicjach. Po to są działy klanów. Wasza forumowa poprawność polityczna w wątkach o których nie powinno być o niej mowy mnie obrzydza. W klanach są spory i dyskusje bo tak ma być. I to jeszcze się czepiasz Ty Lygryss co pajacowałeś jeszcze bardziej od nich przez większość swojej działalności. Do tego jeszcze jedna sprawa. Wątki na tawernie to po prostu szczyt kultury i ogarniętości w porównaniu do wątków klanów chociażby na TW. I jakoś nikt się tam nie czepia. Do tego uprzejmie zwracam uwagę, że tylko bagneciarze jeszcze coś tu piszą jeśli chodzi o multika. Ja bym tępił co najwyżej wulgaryzmy.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Marca 05, 2017, 12:51:06 »
    Poczytaj posty zbanowanego (Lolek) i potwierdź, że sądzisz, iż ban był zbędny. Z tego, co wiem, wcześniej był już upominany za swój awatar, w temacie 12pp za to zaserwował pokaz arogancji i buty. Jeśli uważasz, że jakiś dzieciak może sobie pluć na nas bezkarnie, to chyba powinieneś zrewidować swoje poglądy.

Co do twojego posta w temacie 12pp, to żyjesz trochę przeszłością ;) Odkąd wprowadzili moderatorów sekcji Warband (już chyba prawie 2 lata temu), to jest tam niezły zamordyzm. Na pewno większy niż u nas.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Marca 05, 2017, 12:59:32 »
    Poczytaj posty zbanowanego (Lolek) i potwierdź, że sądzisz, iż ban był zbędny. Z tego, co wiem, wcześniej był już upominany za swój awatar, w temacie 12pp za to zaserwował pokaz arogancji i buty. Jeśli uważasz, że jakiś dzieciak może sobie pluć na nas bezkarnie, to chyba powinieneś zrewidować swoje poglądy.

Co do twojego posta w temacie 12pp, to żyjesz trochę przeszłością ;) Odkąd wprowadzili moderatorów sekcji Warband (już chyba prawie 2 lata temu), to jest tam niezły zamordyzm. Na pewno większy niż u nas.

Nie wchodzę na TW to fakt. Po prostu uważam, że powinno się zrobić coś pomiędzy. U nas naprawdę jest w porządku.

Co do tego Bolka czy jak mu tam. Oprócz tego, że wystartował do Trebrona. To nie widzę nic co by zasługiwało na karę.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Marca 05, 2017, 13:04:40 »
    Nie tylko do trebrona, ale i do całej administracji. W dodatku, jak mówiłem, był już ostrzegany za wcześniejsze prowokacje. Jak ktoś ledwo się rejestruje i już sobie pozwala na za dużo, to niestety nie będziemy tutaj takich trzymali.

Zresztą po piwach, które zebrał tamten post wnioskuję, że takiej reakcji oczekiwali ludzie czytający to.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Marca 05, 2017, 13:10:15 »
    D*****kracja to jedno. To, że naprawdę nic tam się nie dzieję nad czym można by się spuszczać to drugie. Do tego karygodna dla mnie jest postawa kiedy Lygryss tupnie nóżką a skruszony Koxxus podkula ogon i chcę nagle karać bagneciarzy. Do przypomnę, że nadal piszę parę osób na krzyż. I może zaraz całkowicie przestać pisać. Jak ktoś startuje do administracji co ich "karmi" lub wyzywa to zgoda niech idzie do piachu. Jeśli jednak sami na siebie plują i nic szczególnego się tam nie dzieję to o co dyskusja.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 05, 2017, 13:24:31 »
    D*****kracja to jedno. To, że naprawdę nic tam się nie dzieję nad czym można by się spuszczać to drugie. Do tego karygodna dla mnie jest postawa kiedy Lygryss tupnie nóżką a skruszony Koxxus podkula ogon i chcę nagle karać bagneciarzy. Do przypomnę, że nadal piszę parę osób na krzyż. I może zaraz całkowicie przestać pisać. Jak ktoś startuje do administracji co ich "karmi" lub wyzywa to zgoda niech idzie do piachu. Jeśli jednak sami na siebie plują i nic szczególnego się tam nie dzieję to o co dyskusja.

I do "piachu" poszedł właśnie tylko ten, który wystartował do dużych braci ;)
    Zauważ tam tylko jeszcze jedną rzecz - był to temat 12pp, który najechali prowokatorzy z innego pułku. Zrobili tam dramę i ok - jak napisałem w swoim poście, od 2015 są one dozwolone (sam wprowadziłem tą modyfikację do regulaminu klanowego). Ale tylko pod warunkiem, że właściciel wątku wyraża na to zgodę. W tym wypadku tej zgody nie było i autor ten wyraźnie prosił (najpierw Koxxusa, potem publicznie wątku), by zaprzestać zaśmiecać mu wątek. I miał do tego pełne prawo, bo nie było tam normalnej dyskusji, tylko wylewanie szamba.

I teraz na wszelki wypadek wyjaśnię, czemu autorzy wątków mogą sobie nie życzyć dram u siebie (szczególnie tych mało inteligentnych dram). Otóż niektórzy chcą mieć wątki, w których będą zamieszczali wyniki clanwarów, ogłaszali zmiany wewnątrz klanu itd, a do tego chcą mieć przejrzysty temat. Czemu mamy im tego nie umożliwiać, szczególnie, że nie czyścimy nawet takich wątków? Wolność jednych nie może ograniczać wolności drugich. Poza tym wyobraźmy sobie, co by się stało, gdybyśmy pozwalali na eskalację takich przepychanek wbrew woli autorów wątków. Otóż tego typu pułki/klany przestałyby zakładać u nas w ogóle wątki. A pamiętasz, co się stało 6 lat temu, gdy bodajże Dedal zamknął dział klanów i stworzył całą grupę takich zniechęconych do TFW? Powstał portal dzikich pól, który zamiast stworzyć konkurencję odizolował kompletnie społeczność tej części M&B od reszty i osłabił w ten sposób obie strony (zauważmy, że w zeszłym roku tamten serwis ostatecznie upadł, ale ich community było już tak odizolowane, że zamiast powrócić, umarło wraz ze swoim forum).

Mamy monopol na polskim M&B, więc musimy też prowadzić Tawernę odpowiedzialnie, by KAŻDY mógł tutaj znaleźć dla siebie miejsce.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Marca 05, 2017, 13:27:57 »
    No to przecież sto lat temu pisałem. Zgadzam się, że autor wątku ma decydować. I właśnie - jak ktoś chcę zorganizować wątek ala Hitmeni to niech będzie zamknięty albo niech będzie wyraźna adnotacja, że się wstawia tutaj tylko ogłoszenia. I po problemie. A jak wątek jest otwarty no to niech się nie dziwią, że nie każdy będzie ich po plecach klepał.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #144 dnia: Marca 05, 2017, 13:37:23 »
    IvE. Nie było problemu gdy Simskil czy Sharp zaczęli dyskusje. Problem pojawił się gdy ktoś ewidentnie trollował a adminów zbywał "Co Pan zrobisz? Chuj Pan zrobisz.". Jedno dyskusja, drugie kłótnia ale zupełnie czym innym jest atak trolla. Poza tym, tak odwalałem, dostałem za to bana i na dobre wszystkim to wyszło. Dla mnie też to była pewna lekcja.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Marca 05, 2017, 14:04:58 »
    Jak ktoś fika do adminów i wyzywa to banan bez dyskusji. Jak ktoś chcę mieć wątek zamknięty to niech go zamyka. Jak ktoś ma jednak otwarty wątek to niech się mierzy z krytyką i dyskusjami. A nie wielkie prawienie morałów bo Panowie Stasiulek, Baldwin i Jarl mierzą sobie jajka na 10 stronach tematu, nic tam się szczególnego nie działo. Po prostu w pewnym momencie nie wytrzymali i zaczęli się kompromitować. Jeśli jednak autorowi to nie odpowiada to niech nie płacze do Koxxusa czy Dyktatora tylko zamyka temat i wstawia tylko ogłoszenia jak Hitmeni.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 05, 2017, 14:18:52 »
    Nie wszystko jest czarne albo białe, IvE. Ty widzisz dwa rozwiązania - zamknąć wątek i 0 dyskusji albo otworzyć i pozwalać na wszystko. A gdzie to szukanie rozwiązań pomiędzy, o których mówiłeś w kontekście TW?

Wyobraź sobie sytuację, że w temacie trwają normalne dyskusje, czasem nawet dramy. Tak było w tamtym wątku i nikt leciał do administracji ze skargami. Potem przychodzą prowokatorzy, którzy zaczynają robić burdel i co wtedy? Ty mówisz, że albo zamknąć wątek albo ich tolerować. A od czego są funkcyjni? No chyba własnie po to, by takich pacyfikować i pozwolić na dalsze dyskusje w temacie. Zloty środek, nie skrajności.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 30, 2017, 16:33:27 »
    Co myślicie o jakieś serii gier forumowych w postaci konkursów? Np. niedługo planujemy zrobić turniej w wisielca (kilka-kilkanaście rund, wszystkie hasła daje administracja, odpowiedzi są punktowane według schematu). Bylibyście chętni pograć w takich prostych grach, które nie angażują w większym stopniu, a pozwalają na pewną formę zdrowej rywalizacji? I pytanie, czy chcecie jakąś formę nagradzania, czy może odpuścić sobie takie dodatki? Oczywiście w grę nie wchodzą takie długoterminowe typu "kolor do nicku na stałe", bo nie chcemy robić tym zamętu na forum (a z czegoś takiego zaraz 3/4 osób tutaj byłaby kolorowa, przez co kolory straciłyby sens i znaczenie).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 30, 2017, 19:43:06 »
    Bardzo chętnie, pod warunkiem, że przykładem forum H:NW po paru dniach nie zmieniłyby się w nabijanie postów. Nagradzanie w granicach zdrowego rozsądku bez wątpienia znacznie zachęciłoby do brania udziału w takowych grach.

(click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 30, 2017, 23:08:04 »
    Jak szanowni państwo pułkownicy się zgodzą i zaangażują w przedsięwzięcie, to w przypadku zwycięstwa jednego z ich podwładnych, Ci w nagrodę dostaną możliwość jednorazowego dowodzenia pułkiem, czy inne, podobnie lukratywne nagrody :p