Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [TFW] Wątek dyskusyjny o serwisie  (Przeczytany 40573 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [TFW] Wątek dyskusyjny o serwisie
    « Odpowiedź #150 dnia: Kwietnia 30, 2017, 23:10:26 »
    Jak szanowni państwo pułkownicy się zgodzą i zaangażują w przedsięwzięcie, to w przypadku zwycięstwa jednego z ich podwładnych, Ci w nagrodę dostaną możliwość jednorazowego dowodzenia pułkiem, czy inne, podobnie lukratywne nagrody :p
    Żeby tak ich podwładni byli tak aktywni, jak oni sami... ;p
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 04, 2017, 17:27:50 »
    Ja proponuję konkurs na dawanie piw. Na pewno wygra ktoś z NW, pytanie tylko kto? Obstawiam Baldwina :D

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 04, 2017, 21:09:03 »
    Kamillo, ty powinieneś dostać nagrodę na najdorzalsze posty na tawernie, zaskakuje mnie twoja ostatnia postawa jak np. post nt Jarla. Gratuluję.

A tak to chętnie wziąłbym udział w jakimś konkursie organizowanym przez tawernę ;)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 04, 2017, 23:29:34 »
    Kamillo, ty powinieneś dostać nagrodę na najdorzalsze posty na tawernie, zaskakuje mnie twoja ostatnia postawa jak np. post nt Jarla. Gratuluję.

A tak to chętnie wziąłbym udział w jakimś konkursie organizowanym przez tawernę ;)
    Tak to ze mną bywa, że trzeba wyczuć, kiedy piszę coś na poważnie, a kiedy robię sobie jaja :D A uwierz, niewiele osób z tego forum posiada takową umiejętność :D Na pewno Krzyżak i Dyktator wiedzą kiedy piszę na poważnie, ale ludzie z NW.... no nie zbyt :P

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 24, 2017, 18:37:29 »
    Niedługo powstanie temat FAQ forumowego. Mam swój zestaw pytań, które tam umieszczę, ale chciałbym by  odpowiadało to na jak najwięcej kwestii. Umieszczajcie więc tutaj kwestie (pytania), które waszym zdaniem powinny się znaleźć w takim FAQ. Wszystkie odnośnie funkcjonowania forum (np. będzie próg postów do stawiania piw, czy ich dzienny limit).

Oczywiście będę polewać wirtualne piwka za pomysły, które wejdą na listę.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 25, 2017, 11:51:41 »
    Dobrze, jest taka jedna rzecz, która mnie trapi i chciałbym poznać odpowiedź w forumowym FAQ. Brzmi ono następująco:
    "Po jakim czasie mój procent poziomu ostrzeżeń maleje i co na to wpływa ? "

Dziękuję

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 29, 2017, 23:02:36 »
    Dobrze, jest taka jedna rzecz, która mnie trapi i chciałbym poznać odpowiedź w forumowym FAQ. Brzmi ono następująco:
    "Po jakim czasie mój procent poziomu ostrzeżeń maleje i co na to wpływa ? "

Dziękuję
    Procent dziennie do 50 z automatu z tego co kojarze. Reszta zalezy od wladzy

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 30, 2017, 00:17:37 »
    Reszta zalezy od wladzy
    To chyba zapomnieli o mnie, bo już prawie rok na 25% stoję :D

Offline Fiksiu

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 30, 2017, 00:46:29 »
    Propozycja na pytanko...

Czy jest gdzieś opcja włączenia widzenia przez siebie wysłanych wiadomości?

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2017, 01:00:19 wysłana przez Fiks »
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #159 dnia: Maja 30, 2017, 06:45:10 »
    A zaznaczasz przy każdej wiadomości żeby ją zapisało :p? Plus, możesz zrobić by to było zawsze zaznaczone:
    Wiadomości -> Ustawienia -> Zmień Ustawienia -> Domyślnie zachowuj kopię każdej prywatnej wiadomości w wysłanych [musi być zaznaczone oczywiście :p].
    Pozdrawiam.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #160 dnia: Maja 30, 2017, 15:00:56 »
    Tak to ze mną bywa, że trzeba wyczuć, kiedy piszę coś na poważnie, a kiedy robię sobie jaja :D A uwierz, niewiele osób z tego forum posiada takową umiejętność :D Na pewno Krzyżak i Dyktator wiedzą kiedy piszę na poważnie, ale ludzie z NW.... no nie zbyt :P
    NW to, NW sramto... czytac sie juz nie chce placzu. Moze przypomnimy sobie co sie dzialo w dzialach nejtiwa w 2010-12, i jaka tam bylo pisane na powaznie a jak nie. Powinniscie dziekowac bachorom z NW, ze wgl robia wyswietlenia i aktywnosc. Poki nie wyszedl BL, to scena nejtiwa, ktora plywa niczym snieta ryba, to NW rychlo zdechnie w raz z premiera BL.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #161 dnia: Maja 30, 2017, 15:37:38 »
    NW to, NW sramto... czytac sie juz nie chce placzu.

Ja się zgadzam, że wciskanie sporu Native-NW dosłownie wszędzie to przegięcie (dlatego gdy ostatnio minusowałem za takie coś, dałem minusy po obu stronach), więc polecam po obu stronach studzić zapał. Bo tak samo nie chce się słuchać i czytać postów Riveta, który wiódł w tym prym chyba najdłużej i wciskał to wszędzie (nawet w temacie Bannerlorda, czyli innej, niewydanej jeszcze gry). W zasadzie to chyba od tego się wszystko zaczęło.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Maja 30, 2017, 16:09:33 »
    NW to, NW sramto... czytac sie juz nie chce placzu. Moze przypomnimy sobie co sie dzialo w dzialach nejtiwa w 2010-12, i jaka tam bylo pisane na powaznie a jak nie. Powinniscie dziekowac bachorom z NW, ze wgl robia wyswietlenia i aktywnosc. Poki nie wyszedl BL, to scena nejtiwa, ktora plywa niczym snieta ryba, to NW rychlo zdechnie w raz z premiera BL.
    Piszesz o płaczu, a mam wrażenie, jakby podczas pisania zacytowanego wpisu autorowi po policzkach spływała łza. Nie przyczepiłem się w żaden sposób do ludzi z NW, stwierdziłem fakt, że na pewno nikt z nich nie ogarnie, czy piszę coś poważnie, czy też nie, gdyż nie znają mnie i mojego stylu wypowiedzi na tym forum. Sporo osób ma z tym problem, jak napisałem, przede wszystkim Krzyżak i Dyktator wiedzą kiedy piszę coś na poważnie, a kiedy nie.

A co do tego, że napisałem, że konkurs na nadawanie piw wygra ktoś z NW spowodowane było sytuacją, gdzie gracze tego modułu nagradzali się plusami jak i minusami na forum, czasem bez podania konkretnego powodu (patrz Stasiulek).

W żaden sposób nie rzucam się do osób z NW, bo to dzięki temu, że w tym module coś się dzieje, tawernę odwiedzam dalej chętnie, pomimo, że nie gram w ten tryb (w sumie w ogóle już w WB nie gram). Śledzę organizowany turniej na Waszej scenie, oglądam sobie w wolnym czasie streamy (gdzie już zaznaczałem, z fajnym komentarzem, o którym może pomarzyć polski Native). W tym roku niestety temat odnośnie NC wiał nudą, gdyż nie było takiego ruchu jak co roku. Zresztą, gdy Prusak napisał krótki opis po fazie grupowej, to Habrak rzucił się na niego, że to samo można przeczytać na Taleworlds :P

Także spokojnie, bo nie uważam NW za jakiś twór gorszy od Native, traktuje oba mody na równi. Zresztą, część osób z Native gra w turnieju na NW :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2017, 16:10:51 wysłana przez Kamillo18 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #163 dnia: Maja 30, 2017, 19:05:21 »
    Mało było wojen i wojenek w historii serwisu? Nativ vs. Dzikie Pola, Nativ vs. cRPG, Nativ vs. NW, REF vs. reszta świata... Z tego co pamiętam, każda prędzej czy później odbijała się czkawką a administracja musiała zakopywać doły, które niestety często były już nie do zakopania (nie to, żebym sam był bez winy). Powiedzcie mi tylko, kuffa po co?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #164 dnia: Maja 30, 2017, 21:44:42 »
    Niedługo powstanie temat FAQ forumowego. Mam swój zestaw pytań, które tam umieszczę, ale chciałbym by  odpowiadało to na jak najwięcej kwestii. Umieszczajcie więc tutaj kwestie (pytania), które waszym zdaniem powinny się znaleźć w takim FAQ. Wszystkie odnośnie funkcjonowania forum (np. będzie próg postów do stawiania piw, czy ich dzienny limit).

Oczywiście będę polewać wirtualne piwka za pomysły, które wejdą na listę.
    Poza pytaniami z podstawowego funkcjonowania forum dodałbym również pytania z wiązane z modingniem, problemami technicznymi i działem klanowym.

Moje przykładowe pytania do FAQ:
    • Dlaczego niektórzy użytkownicy forum mają w swoim profilu unikatowe ikonki?
    • Nie działa  mi gra, gdzie szukać pomocy?
    • Do czego służą piwa?
    • Chcę stworzyć mod, od czego powinienem zacząć?
    • Chcę założyć klan, czy są jakieś wytyczne odnośnie wątków?
    • Chciałbym zostać P O T Ę Ż N Y M dobrym graczem na multi, niestety gracze używają różnych technik, których nie potrafię powtórzyć.  Gdzie szukać informacji odnośnie technik walki w grze?
    • Co oznacza poziom ostrzeżenia? Jakie wiążą się z nim konsekwencje?
    • Dlaczego pseudonimy niektórych użytkowników mają kolor czerwony/zielony/niebieski ?
    • Dlaczego moje posty są modyfikowane przez innych użytkowników?(Chodzi o administracje)