Mylisz pojęcia Warder. My tu nikogo nie zamierzamy wychowywać ani uczyć kultury. My po prostu zapobiegamy hejtowaniu ludzi. A hejt to nie to samo, co krytyka.
Mówisz, że niektórzy sobie zasługują na negatywne komentarze. Owszem. A teraz zauważ, że są to ludzie z reguły młodsi, którzy po prostu mają prawo do swojego okresu głupoty. Czy w takim razie zabraniamy jakiejkolwiek krytyki za debilizmy, które piszą? Nie, ale sytuacja, w której taka osoba nie ma szans, by naprawić swój wizerunek (a kiedyś taka osoba przecież dorośnie), bo jest hejtowana (nie krytykowana) również w zwykłych postach za sam fakt bycia tą osobą to już jest przesada. I znowu zauważyłeś, że jest to forum internetowe o grze komputerowej. W której dodatku zbliża się nowa odsłona serii. To oznacza, że przyjdzie cała masa takich młodszych osób, które będą pisały głupoty. Rozsiądzie się tutaj grupa starych hejterów, dla których jedynym sensem użytkowania tego forum będzie piętnowanie i wyszydzanie takich osób nawet w normalnych postach (na zasadzie "bo tak"), to nowe osoby nie będą w ogóle chciały tutaj wchodzić. I wrócimy do sytuacji wyjściowej (z takim samym efektem, jak działalność zamordyzmu).
Tylko nie chcemy, by moderatorzy i admini, ingerowali w dyskusje, bez powodu.
To "bez powodu" to dobre słowo. Czasami mam wrażenie, że u was każdy powód będzie niewystarczający. Szczególnie w przypadku IvEgo, który najchętniej by to forum rozwalił, bo widziałby w tym "większe dobro", czy czego tam kuce szukają w destrukcji.
Tak samo jak na DP nic się nie działo to nic się nie dzieje moderatorzy - widmo. To tak gwoli "zaufaj ive wiemy co robimy parę postów wyżej" A tu kolejne jaja.
Ja zauważyłem wzmożony ruch osób, które proszą o pomoc w grze. Wcześniej rzadko otrzymywali odpowiedź, a więc nawet i przestali pytać. Teraz dostają szybkie odpowiedzi, w dodatku dokładne i to od obu moderatorów, którzy są bardzo doświadczeni w temacie. Moim zdaniem warto więc mieć tam kogoś. No chyba, że widzisz jakąś szkodzę w tym, że mają tam rangę moderatora, to wtedy powiedz, bo ja nic takiego nie widzę.
I to nie ja mam kompleksy. I nie groże warnami bo ktoś ma inną opinie. Jest to co najmniej żenujące. To Wy jednak macie władze i zrobicie co chcecie.
Dobrze mnie znasz i jeszcze sugerujesz, że ci grożę warnami/banami? Bezsensu. Cały czas próbuję zwrócić uwagę na twój bardzo ofensywny styl wypowiedzi. Jak czytamy te twoje wypowiedzi (i nie tylko ja mam takie wrażenie) to ciągle mamy wrażenie, jakbyś stawiał nas pod ścianą, rozliczał i próbował rozstawiać po kontach. To nie jest poziom dyskusji, do którego można się dostosować.
Daj spokój Lygryss. Ich cyrk ich małpy. Dojdą do tego sami lub nie.
Wręcz przeciwnie. Chcecie komentować, to róbcie to. Tylko bierzcie pod uwagę, że nie jesteście wszechwiedzącymi i są rzeczy, które mamy trochę lepiej niż wy przemyślane, przez co potrzeba naprawdę dobrych argumentów, byśmy tą decyzję zmienili. Na razie ich nie widzę.
I ogólnie trochę męczące są płacze typu "wraca zamordyzm" , "zachowujecie się, jak ten i ten admin z przeszłości" albo "tak jest źle, ale bez zmian też jest źle" pod każdą decyzją. Ten temat jest cały czas otwarty.
Polecam zgłaszać tutaj konkretne propozycje i pomysły na rozwój portalu, a nie czekać, aż coś ogłosimy, żeby potem przy tym sobie ponarzekać.