Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zamachy we Francji  (Przeczytany 7756 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Zamachy we Francji
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 14, 2015, 18:28:58 »
    Calomniez, calomniez; il en reste toujours quelque chose.

Szkalujcie, szkalujcie, zawsze coś przylgnie…
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2015, 18:35:59 wysłana przez Dyktator »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 14, 2015, 18:33:48 »
    Każdy przykład jest dobry? Islam jest mega agresywny, przecież Turcy w XVII wieku też chcieli podbić Europę, ale pochód islamu został zatrzymany, a co działo się w VIII wieku na terenach Hiszpanii i ich szturm na resztę Europy? ISLAM TO ZŁO, bo tak było kilka/kilkanaście wieków temu.

Zresztą już nawet nie muszę wspominać że większość ludzi wyznających Islam brzydzi się tym i wcale nie popiera takich działań, no ale polscy prawacy wiedzą lepiej. Każdy muslim jest zły.
    Nie wiem kto na tym forum tak napisał, że każdy muzułmanin jest zły. Po prostu występuje jakaś dziwna analogia, że terrorysta kojarzy się z wyznawcą allaha, pewnie rasiści to wymyślili :///
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2015, 18:35:55 wysłana przez Dyktator »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 14, 2015, 18:37:50 »
    Jak się chcesz kierować analogiami w takiej dyskusji to sobie w ogóle daruj. Jeszcze tylko brakuje linków do filmów maxa kolonko

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 14, 2015, 18:45:51 »
    Zadałem pytanie, kto w imię Jezusa Chrystusa morduje innych wyznawców, a ty dajesz mi przykład, który był wałkowany tysiące razy. Spytam się więc jeszcze raz - dlaczego jedynie w islamie, występuje dziwna analogia pomiędzy religią, a atakami terrostycznych? W żadnej innej religii ludzie nie są tak indoktrynowani, by nienawidzieć innych ludzi, którzy prezentują odmienne wartości. Oni między sobą traktują się nierówno, nie wiem czy bycie kobietą w islamie jest dla kogoś ideałem wyobrażenia sobie płci pięknej, ale my, wychowani w takiej a nie innej kulturze, słabsi, mamy traktować ich, pomimo ich niechęci do nas, jak braci. Każdy muzułmanin nie jest zły, tak samo jak każdy Niemiec w latach 30, 40 nie był nazistą. Ale jakoś tak wypada, że w ostatnich latach najwięcej terrorystów, organizacji terrorystycznych było tego a nie innego wyznania, tak samo jak najwięcej nazistów było z pochodzenia Niemcem.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 14, 2015, 18:50:51 »
    Generalizujesz cały islam nie zwracając uwagi na jego odłamy i to że w inny sposób rozwijał się na różnych terenach. Zero wiedzy ale do wytykania palcami i krzyczenia "ZŁA RELIGIA!" to pierwsi.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 14, 2015, 18:55:57 »
    Ale ja nie generalizuje islamu, wydaje mi się, że duża część ich społeczeństwa żyje godnie z naszymi zasadami. Dziwne, że nawet Syryjczycy którzy żyją w Polsce już dłużej, nie zapraszają swoich braci z kraju z uśmiechem na ustach. Ciekawe dlaczego?
    Proszę, napisz co i jak sądzisz na ten temat, wyraź swoje zdanie i zwróć uwagę na wszystkie odłamy, niestety nie jestem ekspertem w dziedzinie islamu i przydałoby mi się zwrócenie na poszczególne aspekty tej religii.
    Jak narazie dowiedziałem się z twoich jednozdaniowych wypowiedzi co sądzą mityczni prawacy oraz jakieś krótkie posty typu: a chrześcijanie to zabijali 800 lat temu!!!!, nie wiesz nic o islamie!!!!, głupie analogie, ja mam dobry przykład: krucjaty!!!

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 14, 2015, 18:59:59 »
    Głównym problemem nie jest sam islam a niespokojne i niecywilizowane kraje typu Syria czy ostatnio nawet Egipt. I to stamtąd bierze się problem, religia jest tylko usprawiedliwieniem do walki o władzę a dobrze prowadzona propaganda miesza w głowach słabo wykształconym i sfrustrowanym ludziom.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 14, 2015, 19:08:55 »
    Niecywilizowane kraje typu Syria czy ostatnio nawet Egipt
    Ahh, a dlaczego te kraje są według ciebie niecywilizowane? Brzydko nazywasz mieszkańców tych państw. Afganistan, Irak, Somalia, biedota tam żyjąca w większości, która szukając lepszego życia w krajach Zachodu, postanawia powędrować tutaj, przy okazji żyjąc jak tam i chcąca swoich praw jak u siebie. To dlaczego uciekali, nie walcząc o lepsze jutro? Dlaczego nie osiągneli poziomu innych państw, przez ten tysiąc lat nie zmienili swoich obyczajów, równości względem siebie, czy to nie dlatego, że są zindoktrynowani na swój sposób i uważają, że jedynym prawem, który muszą przestrzegać jest islam? A jedynie rządy twardej ręki prowadzą do tego, że oni prawa państwa respektują?
    Bez przykładów państw Zatoki Perskiej proszę, jeśli ktoś chce je przytaczać to proszę je podać zarówno przed odkryciem ropy jak i po jego odkryciu. Singapur, Malezja to nie są kolebki islamu, tam też ludzie myślą trochę inaczej :)

religia jest tylko usprawiedliwieniem do walki o władzę
    Jakiej walki o władzę? Tam czy tutaj? Wychodzi na to, że PiS wygrał wybory, bo ludzie głupi i sfrustrowani go wybrali, a inteligencja polska nie zginęła w trakcie ostatniej wojny, tylko dalej żyje i myśli trzeźwo, jakieś 4% prawdziwych Polaków. Brawo. + proszę odpowiadać dłuższymi postami niż te jednozdaniowe ://

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 14, 2015, 19:21:34 »
    Afganistan, Irak, Somalia - kraje w których od zawsze kulało rolnictwo co poważnie zaburzało rozwój niższych warstw społecznych, głównie z powodu klimatu. To samo tyczy się kiepskich państw Afrykańskich typu Zimbawe czy jeszcze jakiś tam inny kraj gzie kilkadziesiąt lat temu rebelianci zabili i zjedli prezydenta XD To chyba wyjaśnia wszystko.
    Bez przykładów państw Zatoki? Ok - Turcja, Tunezja. Państwa miały swoje problemy ale nie można im zarzucić że są niecywilizowanymi dziurami a zamachy przeprowadzane są w Turcji przez Kurdów, w Tunezji przez siły zewnętrzne np. ISIS.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 14, 2015, 19:25:58 »
    trakcie ostatniej wojny, tylko dalej żyje i myśli trzeźwo, jakieś 4% prawdziwych Polaków. Brawo. + proszę odpowiadać dłuższymi postami niż te jednozdaniowe ://
        Po pierwsze, jeśli ktoś zawiera całą myśl, w 1 zdaniu, to należy mu się większy poklask niż jeśli robi to w 10 zdaniach.
        Po drugie partia RAZEM otrzymała 3,5 %. Zawyżyłeś do góry, zbyt mocno...
         A jeśli chodziło Ci o Korwina, to nie martw się, wedle ostatnich sondaży przeprowadzonych w Gimnazjum nr 3 w Pszczynie Dolnym, ma on aż 50% poparcia i śmiało zmierza do większości konstytucyjnej. W miejscowej podstawówce, przegrał co prawda ze Spider-Manem, ale nieznacznie, mocno przy tym wyprzedzając rycerzy Jedi i atomówki(jakieś kinder feministki na nie zagłosowały). 

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 14, 2015, 19:36:09 »
    Czy Tunezja nie jest rządzona przez silną władzę + parlament, i z wiosną arabskich ludów sobie jednak poradziło? + był fajny artykuł na gazecie wyborczej o ich parlamencie i są dość dobrze skonsolidowani jako naród. Turcja to samo, trzeba pamiętać, jaką czcią darzony jest tam Ataturk, więc u nich to akurat w mentalności zmieniło się bardziej i większość społeczeństwa chce oddziału religii od władzy, której nie czasami strzeże wojsko? Chociaż Erdogan też ma swoje aspiracje i chciałby większej roli islamu w ich polityce, na całe szczęscie lud ma trochę inne wspomnienia z tym i tego nie chce. Na całe szczęście żyją w Europie już trochę lat, emigrowali już chyba za czasów Imperium Osmańskiego i nie są wielkim zagrożeniem sami w sobie, ale obecność innych narodów, w których zazwyczaj częściej czają się radykałowie, może zaburzyć trochę porządek.
    Kurdowie przeprowadzają zamachy w Turcji, tak samo jak IRA robiła to w UK, po prostu w imię niezależności, a nie w żadnego allaha, jezusa czy buddy.

Kolejny raz jednak powtarzam - nie traktuje muzułmanów jako zło, które trzeba deportować itd. Każdy ma swoje życie, plany. Po prostu dla mnie głupim jest ta polityka proimigracyjna, że trzeba pomóc wszystkim potrzebującym. Nie, nie musimy tego robić, należało przyjmować tylko sprawdzonych ludzi, którzy mają swoją przeszłość, wiemy kim są i ich sprawdzać podczas jedynie czasowego pobytu. Jak to jest, jak ja chcę lecieć do innego kraju i nie wyglądam na domniemanego terroryste to muszę odbyć różne procedury na lotnisku i nie robię nic jako kompletnie anonimowy człowiek, a gdy jakaś osoba z krajów słabo rozwiniętych przybywa do UE na pontonie nie posiadając żadnych dokumentów, to jest zapraszana do środka i w żaden sposób nie da się sprawdzić jej wiarygodności.

+ co według mnie powinna zrobić Francja teraz, żeby nie ucierpiała cała ludność muzułmańska? Ruszyć służby bezpieczeństwa, policję i aresztować islamskich radykałów, którzy przejawiają przesłanki na próby działania na szkodę kraju. Wysłać ich w odosobnione miejsce, razem z rodziną jeśli przejawiają taką chęć i próbować zlikwidować domniemane grupki terrorystyczne. Działanie zapobiegawcze lepsze niż możliwość przelania kolejnej krwi według mnie.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 14, 2015, 20:42:50 »

+ co według mnie powinna zrobić Francja teraz, żeby nie ucierpiała cała ludność muzułmańska? Ruszyć służby bezpieczeństwa, policję i aresztować islamskich radykałów, którzy przejawiają przesłanki na próby działania na szkodę kraju.
         Nie można kogoś aresztować, ot tak. Jeśli łamią prawo, no to faktycznie, wypadałoby. Ale "prewencyjnie Pana aresztuję" - tak działała 3 Rzesza, czy ZSRR, gdzie karano za zamiar popełnienia przestępstwa, co w normalnym państwie oczywiście, nie jest karane.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 15, 2015, 08:19:26 »
    Bueh..

Najprościej.

Islam dzieli się na dwie główne odmiany: szyizm i sunnizm, one dzielą się na wiele szkół. Tylko jedna z tych szkół uznaje takie coś jak dżihad. To tyle w tej kwestii. Ktoś chcę więcej niech poczyta.

Reszta to idiotyczna nieodpowiedzialna polityka rządów. Francja i kraje europy zachodniej same są sobie winne. To rezultat takiej a nie innej polityki socjalistycznej. Hydra podniosła łeb, i nie odpuści. Możecie sobie ucinać głowy skrajnych islamistów i tak wyrosną nowe.. Trzeba odciąć Hydrze źródło pożywienia czyli żerowanie na socjalistycznych nieudolnych rządach cywilizacji tfu unii europejskiej.

Jedyna nadzieja dla narodów Europy to powrót do zasad cywilizacji łacińskiej. Innej drogi nie ma.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 15, 2015, 12:25:22 »
    Jak muzułmaninowi kochającemu swoją rodzinę, która jest dla niego całym życiem, ruscy/francja/usa pierdolnie bombą w dom, zabijając wszystkich bliskich, to dla tej osoby jest absolutnie naturalne szukać zemsty krwi (która jest oczywista dla owego kręgu kulturowego) i zostać bojownikiem/terrorystą, nie zostało mu nic innego w życiu. Stąd się biorą ci wszyscy "nieludzcy" terroryści. (albo z zachodniej europy, gdzie system klasowy nie daje szans awansu arabom)

Korporacje zachodnie są same sobie winne za destabilizowanie bliskiego wschodu od 15 lat, natomiast one na tym nic nie tracą. Tracą społeczeństwa Europy Zachodniej, żyjące obecnie w strachu i nie mające żadnego dobrego wyjścia. Obrócenie się przeciwko społecznościom muzułmańskim w obecnym stadium ich rozwoju skończy się tylko skonsolidowaniem tych ostatnich wewnętrznie. Kontynuowanie polityki "są źli i dobrzy muzułmanie" pozwoli na zachowanie relatywnego statusu quo (zamachy tylko co rok/dwa lata) do momentu aż muzułmanów będzie w owych krajach 30-40%. Wtedy wystarczy zorganizować jak najczęstsze zamachy, tak aby obrócić autochtonów przeciwko muzułmanom, ostatni będą się radykalizować i za jakiś czas mamy przewrót. Ez

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 15, 2015, 12:32:24 »
    Jak muzułmaninowi kochającemu swoją rodzinę, która jest dla niego całym życiem, ruscy/francja/usa pierdolnie bombą w dom, zabijając wszystkich bliskich, to dla tej osoby jest absolutnie naturalne szukać zemsty krwi (która jest oczywista dla owego kręgu kulturowego) i zostać bojownikiem/terrorystą, nie zostało mu nic innego w życiu. Stąd się biorą ci wszyscy "nieludzcy" terroryści. (albo z zachodniej europy, gdzie system klasowy nie daje szans awansu arabom)
    Jezu, jakie brednie. Jakby ci siostra zginęła w wypadku samochodowym spowodowanym przez pijanego kierowce, to w imię odwetu zabijesz rodzinę sąsiada? W tym momencie wygląda to tak, że usprawiedliwiasz zamach na niewinnych ludzi, bo a może mu zabili córke/brata/matke/ojca, w takim razie niech przyjeżdza do Europy i morduje ludzi którzy nie mają nic wspólnego, od tak sobie. Ja chciałem zostać lekarzem, ale z biologii mnie pani męczyła w gimbazie no i z tego bólu się wysadze ;//

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19190252,29-latek-urodzony-w-paryzu-dwie-osoby-z-prawdopodobnie-falszywymi.html#Czolka3Img

Masz tutaj artykuł, 29 letni obywatel Francji, urodzony w Paryżu. Tak, pewnie mu zamordowali rodzinę źli europejczycy i teraz się mści... Nie ma żadnego usprawiedliwienia na zbrodnię, którą ty próbujesz wybielić swoim bełkotem.