Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zamachy we Francji  (Przeczytany 7696 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Zamachy we Francji
    « dnia: Listopada 14, 2015, 08:47:29 »

(click to show/hide)

Watek zakładam, ze względu na powagę sytuacji.
    Wielu z was może mieć w Francji znajomych, rodzinę i liczy na możliwość uzyskania, lub sprawdzenia informacji. Nie ma sensu rozmawiać tylko na SB.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2015, 18:35:46 wysłana przez Dyktator »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Zamachy w Francji
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 14, 2015, 08:54:03 »
    Są już oficjalne informacje na temat obozu w Calais? To była prawda czy nie?
    Swoją drogą, straszna tragedia i jednocześnie klęska francuskich służb bezpieczeństwa. Czy będą w stanie zapobiec ew. możliwemu zamachowi podczas Mistrzostw Europy?

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 14, 2015, 10:10:01 »
    Teraz Francja jest taka multikulturowa, że nie dadzą rady zapobiec żadnemu zamachowi. Nie da się rady monitorować wszystkich muslimów, których sobie nasprowadzali albo teraz ich deportować. Tam to już lwia część całej tej społeczności, więc nie wiem czy w ostateczności nie powinni przenieść tej imprezy bo to może być dopiero początek. Podobna sytuacja zresztą może wydarzyć się w Niemczech. Oczywiście współczuję ofiarom i ich rodzinom ale Francuzi sami zgotowali sobie ten los, a raczej politycy, którzy doprowadzili do takiego stanu rzeczy.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 14, 2015, 10:51:52 »
    Czekam na wypowiedzi Lewaków co o tym sądzą, zarówno tych francuskich jak tych polskich.
    Kierujmy się poprawnością polityczną - zapewne byli to rdzenni Francuzi i z nudów zaczęli strzelać wczoraj na ulicach, brać zakładników, a swoje arabskie okrzyki zrobili dla zmylenia służb bezpieczeństwa oraz by obarczyć winą muzułmanów.

A jak już ktoś sie przyzna, że byli to terroryści, którzy są muzułmanami, to prawdziwi muzułmanie i lewacy napiszą, że Islam to religia pokoju, ale ci biedni ludzie po prostu źle odczytali koran no i walneli trochę błąd, nie trzeba było od razu się wysadzać. Nie wiem kto wymyslił ten argument, że terroryści-islamiści nie potrafią interpretować koranu, tak samo jak znam mnóstwo osób, które jest katolikami i nie zna Pisma Świętego dobrze, ale czy ktoś zna katolika który z powodu nadinterpretacji Pisma morduje ludzi o innym wyznaniu? Od tak, bo kurwa nudy w domu a nie ma co robić :///
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 14, 2015, 10:56:35 »
    Zgadzam się z blackhawk'iem. To co się dzieje teraz we Francji to efekt lat kolonizacji, czerpali z niej zyski, ale nie ma nic za darmo. Trzeba zamknąć granicę, a nie patrzeć na poprawność. Wychodzi na to, że w Europie "jaja" mają tylko Węgrzy. Na stosunkach międzynarodowych uczą mnie i przystosowują do rozumienia takich wydarzeń. To co się stało wczoraj oraz wcześniej to nic innego jak współczesna odmiana Djihadu.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2015, 14:37:23 »
    ale czy ktoś zna katolika który z powodu nadinterpretacji Pisma morduje ludzi o innym wyznaniu? Od tak, bo kurwa nudy w domu a nie ma co robić :///
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata
    Normalnie interpretowany i niepatologiczny Islam jest rzeczywiście pokojową religią. Turcy się często wysadzają? W Emiratach Arabskich szaleje wojna? Malezja to niebezpieczny kraj?
    No tak ale ja pewnie jestem lewakiem i szerzę propagandę...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 14, 2015, 14:48:11 »
    Przy jednym z zamachowców znaleziono syryjski paszport. Ktoś jeszcze chce przekonywać, że zamachowcami z reguły są imigranci, którzy przybyli do Francji 3 pokolenia wstecz? Niech sobie zachód broni dalej "wzbogacania kulturowego". umierają za to na własne życzenie. Szkoda tylko, że giną cywile (choć też często głoszący takie poglądy), a nie władze odpowiedzialne za to. W każdym bądź razie, ja w Polsce takiej kultury nie chcę.
    ISIS przyznało się do zamachu i przypominam, że wcześniej zapowiadali, że wśród imigrantów będą też ich terroryści.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 14, 2015, 14:50:06 »
    Więcej ludzi ginie dziennie na drogach. W ogóle nie szokuje mnie więc ta tragedia. Szokować to dopiero będzie później teraz tylko początek. Jedyne co mnie teraz szokuje to krótkowzroczna polityka rządów i brak wyciągania wniosków. Przez to giną niewinni ludzie i to jest tylko straszne, że trzeba się obawiać miejsc publicznych i imprez. Europoprawna europa sama sobie winna. Czas na powrót do zasad cywilizacji łacińskiej. Wstawianie bzdurnych pseudo-obrazków solidarności w niczym nie pomoże. Teraz też ta ateistyczna Francja, zaczyna się modlić. Zabawne, tylko problem w tym, że to muzułmanie bardziej wierzą w Boga. No cóż zobaczymy - może się opamietają. A jak nie to dalej będą ginąć ludzie i będzie tylko gorzej.

Dodam tylko co do tego co napisał Dyktator, że PiS chcę nadal przyjmować imigrantów. Może się opamietają..

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 14, 2015, 14:54:06 »
    Dodam tylko co do tego co napisał Dyktator, że PiS chcę nadal przyjmować imigrantów. Może się opamietają..

A ty, jak zwykle siejesz propagandę i straszysz PiSem. I jak zwykle jest to nieprawda.
    Przyszły minister do spraw europejskich (rządu PiS) potwierdził już, że szczególnie w świetle zamachów we Francji, Polska nie dopełni umowy dotyczącej przyjęcia imigrantów, na którą przystał rząd Ewy Kopacz. Przyszły minister spraw zagranicznych to poparł.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 14, 2015, 14:59:28 »
    Człowieku ogarnij się. To po prostu fakty. Gdybym napisał, że Platforma też chcę to zrobić to bym straszył Platformą?

Co do tego co napisałeś to mam nadzieję, że to prawda i wtedy PiS zaplusuje. Swoją drogą jestem ciekaw kiedy europoprawni idioci skończą z tą imigracyjną głupotą. Niech patrzą chociażby na Polskę, tutaj przyjechało już ok. 400 tys. Ukraińców i tak wygląda normalna porządna imigracja.. pracują, uczą się i dają dobry wpływ do narodu. A też uciekają przed wojną. No ale logika jest obca niektórym. Co do PiSu w takim razie bardzo kibicuje.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 14, 2015, 14:59:48 »
    To efekt dekolonizacji, zła polityka wobec Algerii i Tunisu.

Prusak,
    Czekam na wypowiedzi Lewaków co o tym sądzą, zarówno tych francuskich jak tych polskich.
    Chyba do mnie pijesz. Śmieszna nazwa, lewak, dawana każdemu z kim się nie zgadzasz, z prawa czy z lewa.

Problem jest zbyt skomplikowany żeby go raz-ciach rozwiązać. Wszyscy wiedzą kto to zrobił, i wszyscy wiedzą dlaczego. Bo niektórzy muzułmanie są zwyczajnie popieprzni. Ale problem jest to że to już jest 3 pokolenie Algerijczyków. Państwo zwyczajnie nie może ich wywalić, bo z natury prawnej są Francuzami, i wielu się za nich uważa. Wielu jednak łatwo zradykalizować, a państwo nie ma pomysłu jak ich od tego odciągnąć i zasymiliować. Nie ma też zwyczajnie prawa wyciągać wniosków co do wszystkich obywateli którzy wyznają Islam/ mają pochodzenie Arabskie. Waże jest też to że to ISIS radykalizuje tych młodych Arabów. Coś z nimi trzeba zrobić. Państwo nie powinno dać się zastraszyć bandzie terrorystów.

Z polskiej perspektywy najłatwiej by było ich wszystkich wyrzucić, ale Polska jest krajem prawie w 100% mono etnicznym. W latach 20 Polska też nie miała opcji wyrzucenia wszystkich Ukraińców. Francja powinna przemyśleć sprawę i pozwolić im się w większym stopniu zasmyliować. Bo sfrustrowana młodzież jest wyjątkowo łatwa do zradykalizowania. A we Francji żeby coś osiągnąć trzeba zacząć od dobrej szkoły, liceum i w końcu Grand Ecole. A ta ścieżka jest praktycznie dla nich zamknięta. Jednocześnie, Francja nie powinna zgubić części swojej państwowości dla mniejszości , a Arabowie zaciekle bronią swoich praw i tradycji. Patowa sytuacja, zbyt skomplikowana by ją szybko rozwiązać. Ale coś państwo francuskie powinno zrobić, już choćby to nazwać. Mam nadzieje że nie powtórzy się "Je Suis Charlie" i całe to wychodzenie na ulicy i uznanie że w sumie nikt nie jest winny i nic nie trzeba zrobić.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 14, 2015, 14:59:56 »
    Co do Malezji
    http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/putrajaya-sabah-to-deal-with-darul-islam-terror-cell-says-hishammuddin-bern
    http://www.thestar.com.my/News/Nation/2015/11/14/Msians-plan-SouthEast-Asian-IS-Regional-faction-to-unite-different-terror-cells-from-here-Indonesia/
    http://www.malaysiandigest.com/frontpage/29-4-tile/507033-new-terrorist-threats.html
    Wszystkie te linki mówią o "nadchodzącym zagrożeniu", "możliwości niebezpieczeństwa". Strachy na lachy a konkretów zero. Nawet pisze że około 10 lat temu zwalczono niemal wszystkie bojówki, czyli muzłumański kraj podejmuje działania przeciwko temu - to chyba świadczy jeszcze lepiej.

I ciągle nikt nie zauważa że większość (jak nie wszyscy) zamachowców z Francji to Algierczycy którzy mieli tam wstęp od dawna. Patologiczni ludzie ze slumsów którzy się zradykalizowali. Cokolwiek by Francja nie zrobiła wobec obecnego kryzysu imigracyjnego to i tak by się stało.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 14, 2015, 15:08:58 »
    1. Pierwsze pokolenie imigrantów, podejmuje się byle jakiej pracy, albo tkwi na socjalu. Z tego pokolenia wyrasta jednak kolejne, które niekiedy ma aspiracje. Dodatkowo w dowodzie ma napisane "Francuz". Mówi po francusku. Chodziło do francuskiej szkoły, i w sumie to nie widzą jego przedstawiciele powodu, by nie czuć się przykładowo francuzem i algierczykiem.  To rodzi pewne napięcia. No chyba, że ów dzieciak chce zrobić karierę w piłce nożnej. Wtedy jak strzeli 2 gole, Brazylii w finale MŚ to zostaje bohaterem, do tego stopnia, że może w finale MŚ w dogrywce, z byka powalić włoskiego obrońcę, a rodacy dalej będą z niego dumni jak paw ze swego ogona.  Nawiasem, to mój ulubiony piłkarz!

2. Celem terrorystów jest wbicie klina między muzułmanów, a resztę.

3. Francja szykuje się do wielkiej imprezy, która może ich bardzo zjednoczyć, podobnie jak RPA zjednoczył PŚ w Rugby z 1995 roku.

4. Tak mniej więcej kończy się europeizacja:
    (click to show/hide)
    To akurat razi ISIS i im podobnych.

5. Problem zaczyna się wtedy gdy skumuluje się kilka czynników takich jak : szklany sufit (Czyli nie mogą zrobić kariery), bieda i religia. Religia tutaj działa tylko jako, katalizator. A nawet więcej, bo bez 2 pierwszych czynników, może nie doszłoby do rzezi (Gdyby sam Islam powodował, takie zachowania to by dawno szejkowie złożyli się na bombę atomową i pierdolneli w nas, zamiast zabawiać się w kupowanie klubów czy finansowanie operacji, za tą kasę).

Jakkolwiek przyznała się do tego ISIS, co komplikuje sprawę. W tym momencie, nie możemy mieć pewności, czy to nie jest akt desperacji, ostatnia próba ISIS, zrobienia czegokolwiek nim ich Al-Asad pozamyka w obozach.

6. Wystarczy spojrzeć na Turcję, by zobaczyć, że można? można.

7. Potraktuje wasze ksenofobiczne wypowiedzi, jak ból dupska, że was Sikici Ottoman jedzie na native.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 14, 2015, 15:12:41 »
    Problem nie jest skóra, religia czy narodowość.

Problemem jest idiotyczna polityka rządu. Tak się kończy dawanie socjalu i głaskanie po głowach i przymykanie oczu na incydenty. Przecież ta polityka to rezultat tego co się dzieję od kilku lat. Stałe rozboje, kradzieże, drobne gwałty i morderstwa. Nie dziwne, że w takich warunkach grupy ludzi się radykalizują.