Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Korwinologia - wszystko o co chciałbyś zapytać a nie miałeś okazji  (Przeczytany 18141 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Masz wątpliwości ws. konkretnych wypowiedzi JKM, nie zgadzasz się z poglądami? Masz pytania?

Ja na nie odpowiem, ponieważ uważam się za dobrego Korwinologa.

Pozdrawiam i tak ten temat ma wzbudzać kontrowersje.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    Odp: Korwinologia - wszystko o co chciałbyś zapytać a nie miałeś okazji
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2015, 20:14:29 »
    Jonasz Koran Mekka 1 %, a na serio z kim ma dziecko Zajączkowska ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2015, 20:22:00 »
    Nie wiem. Może z samym prezesem. To jednak sprawy prywatne a na prawicy o takich nie rozmawiamy.

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    • Piwa: 76
    • Pułkownik 1. Pułku Piechoty Socjalistycznej
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 05, 2015, 20:28:00 »
    Czy to prawda, że Korwin krul nigdy w życiu nie użył lewej ręki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

,,Skacz złapie cię"- Illiew do Piotra ,,Magika" Łuszcza 26 grudnia 2000.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 05, 2015, 20:30:00 »
    Nie wiem. Może z samym prezesem. To jednak sprawy prywatne a na prawicy o takich nie rozmawiamy.

Ale jak się mówi że się jest konserwatystą to trzeba powiedzieć z kim się ma dziecko.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 06, 2015, 17:22:04 »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 06, 2015, 23:00:03 »
    W końcu się doczekałem! HA!
    Cały dzień, czekałem aż będę mógł tu usiąść i zacząć pisać w spokoju o Dobrotliwym Korwinie i to w poście samego ^IVE!
    No tak, nasz Dobrotliwy Korwin, będzie o czym gadać, oj będzie. O samej jego działalności w Związek Młodzieży Socjalistycznej można by gadać i gadać.... Officyna Liberałów, Najwyższy Czas!, Stronnictwo Polityki Realnej, oj będzie się działo.
    Jakoś chciałem zacząć zabawnie, ale nie mogłem znaleźć żadnego dowcipu o Dobrotliwym Korwinie w necie, nie wiem nikt nie widzi w nim niczego śmiesznego! No szukam, szukam i nic.

Ponieważ wypada zacząć czymś zabawnym przypomniała mi się taka anegdotka, zupełnie nie mająca związku z Dobrotliwym Korwinem. Otóż, w XIX wieku z Wiednia z  Oberkriegsgerichtu austriaccy sędziowie wojskowi zwracają się do profesury „z uprzejmą prośbą” o dokładne wyjaśnienie znaczenia polskiego zwrotu „stary pierdoła”. Otóż,  oficer austriacki, Polak z pochodzenia, podpił sobie w wiedeńskim kasynie garnizonowym, stanął pod portretem najjaśniejszego cesarza Franciszka Józefa i użył właśnie tego zwrotu w „przemowie” do cesarza. Wedle prawa była to obraza majestatu, i to podczas wojny, za co groziła surowa kara!
     Profesorowie wysłali pismo, w którym wyjaśnili sądowi, że w języku polskim „stary pierdoła oznacza dobrotliwy, przez wszystkich ukochany staruszek”.
    To tyle żarcików, a teraz już rozmawiamy poważnie.
    Co tam u naszego Dobrotliwego Korwina słychać nowego?
    « Ostatnia zmiana: Października 06, 2015, 23:13:21 wysłana przez Octavian »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 06, 2015, 23:28:25 »
    dobry tekst z tymi zbawionymi po prawicy i potępionymi po lewicy :D Podoba mi się, że Korwin daje radę być niedorzeczny jak inni politycy i to jeszcze tak po katolicku!

Ten moment kiedy gada o upijaniu partnerki i walka wewnętrzna wymalowana na twarzy tego gościa co po lewej(ehem) ekranu trzyma mikrofon - bezcenne.
    Korwin z wiekiem to chyba coraz więcej będzie takich żarcików puszczał, to się już przestaje robić dżentelmeńskie....

Offline Murzyn Waleczny

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    • Taki swój swojski Murzyn.
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 19, 2015, 18:22:55 »
    No dobrze, w takim razie gdzie była Islandia, podczas gdy jej tam nie było?
      Szlachta murzyńska

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 19, 2015, 19:20:21 »
    Ile dzieci ma JKM ?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 19, 2015, 20:16:34 »
    Islandia była na dnie rowu mariańskiego.

Co do tych dzieci. Jeśli Szydło dotrzyma obietnic i będzie 500 zł na dziecko... To następna kampania KORWINa będzie za 3 miliony.

Pozdrawiam

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 20, 2015, 17:45:35 »
    CZYJE IMIĘ POZOSTANIE NIESKALANE? XD
    odpowiedź:D

PS.
    O JKMie świadczy to, że na fp Wiplera morze like'ów zgarniają wypowiedzi, aby schować Janusza na czas wyborów :D
    Niech pan idzie na debatę bo Korwina z równowagi szybko wyprowadzą i pojedzie z Hitlerem -180 likeów. Jakiś tam użytkownik to napisał i wygrał internety

Przemysław Wipler Przemek, nie daj prezesowi wywinąć takiego numeru jak w debacie prezydenckiej, proszę ja, moi bliscy i kilkanaście osób które przekonałem, że warto stawiać na duet JKM/Wipler, bo uczciwi i merytoryczni. Bez przepychanek i Hitlera, błagam -456 like'ów.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 23, 2015, 13:03:25 »
    Może to nie jest pytanie o Kowina, ale chciałbym, żebyś przedstawił mi dlaczego PiS to jest lewica a nie prawica, proszę o bardzo prosty przekaz, żeby nawet taki laik polityczny jak ja zrozumiał.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 23, 2015, 14:14:33 »
    Prawica – określenie pochodzące z okresu rewolucji francuskiej kiedy mianem prawicy określano ugrupowania przedstawicieli duchowieństwa, szlachty i arystokracji które w Zgromadzeniu Narodowym zasiadały po prawej stronie sali w opozycji do lewicy czyli polityków żądających przemian społeczno-politycznych. Do końca XIX wieku prawica była kojarzona z grupami zachowawczymi domagającymi się utrzymania feudalnych przywilejów. Współcześnie do prawicy zalicza się partie o charakterze konserwatywnym, nacjonalistycznym, chadeckim a niekiedy liberalnym (gospodarczo nie społecznie)[1]
    Wartościami uznawanymi przez zwolenników prawicy za podstawowe wartości tejże ideologii są: wstrzemięźliwość w reformach społeczno-gospodarczych i politycznych, szacunek dla tradycji i istniejącej hierarchi

.
       - Wikipedia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 24, 2015, 12:00:38 »
    Najprościej ujmując :

poglądy gospodarcze dzielą się na

lewice - zakłada ingerencje państwa w gospodarkę, zakładanie państwowych spółek, socjal itd.
    prawica - zakłada zostawienie pieniędzy w kieszeniach obywateli i nie ingerencje w ich życie poprzez bzdurne rozporządzenia

światopogląd:

konserwatyzm - poszanowanie tradycji, zauważenie roli kościoła itd.
    liberalne - otwarcie się na związki partnerskie, państwo swiecki itd.

zlepek tych dwóch daje nam zbliżone obraz partii, oczywiście są też wariacje ale mówimy o najprostszej definicji a więc:

PiS to konserwatywna lewica
    PO to liberalna centrolewica
    SLD to liberalna lewica
    PSL to dostusujemy się byle by został KRUS
    Razem to nowoczeni komuniści
    Nowoczesna to liberalna kryptoprawica, która prawdopodobnie będzie przekształci się w lewice
    KORWIN to konserwatywna prawica
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2015, 12:49:08 wysłana przez Dyktator »