Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Korwinologia - wszystko o co chciałbyś zapytać a nie miałeś okazji  (Przeczytany 18095 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Korwinologia - wszystko o co chciałbyś zapytać a nie miałeś okazji
    « Odpowiedź #150 dnia: Listopada 14, 2015, 19:27:15 »
    to może tak:
    czemu nie ma być w ogóle nic publicznego czy socjalnego dla społeczeństwa(specjalnie waszych ulubionych słów użyłem) z budżetu, skoro ma to zasięg krajowy, jest pod kontrolą, nie trzeba liczyć na niczyją łaskę finansowania i polepsza ludziom życie? Odpowiedź jaką słyszę, to 'bo państwowe jest złe, podatki złe, jak nie będzie tyle państwa to sobie ludzie sami wszystko zorganizują, bo wszystkich będzie stać na wszystko, a kto nie pracuje ten umiera'.
    No jeśli jest inaczej to oświecaj nas.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #151 dnia: Listopada 17, 2015, 11:33:25 »
    Chciałem przedstawić swój nowy baner, w tym konkretnie przypadku jest to mój komentarz do sympatii skrajnej prawicy, fanów piłki nożnej i ustawek i generalnie specyficznego środowiska, które lubi Korwina, lub coś w tym kierunku. Czyli środowisko nie wolne od pewnych problemów, <nikogo nie potępiam>, które próbuje wykrystalizować swoje poglądy polityczne, często w niezbyt zręczny sposób, no nikt nie jest idealny.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #152 dnia: Listopada 21, 2015, 10:46:16 »
    czemu nie ma być w ogóle nic publicznego czy socjalnego dla społeczeństwa(specjalnie waszych ulubionych słów użyłem) z budżetu, skoro ma to zasięg krajowy, jest pod kontrolą, nie trzeba liczyć na niczyją łaskę finansowania i polepsza ludziom życie? Odpowiedź jaką słyszę, to 'bo państwowe jest złe, podatki złe, jak nie będzie tyle państwa to sobie ludzie sami wszystko zorganizują, bo wszystkich będzie stać na wszystko, a kto nie pracuje ten umiera'.
    No jeśli jest inaczej to oświecaj nas.

Primo - Aby dać Kowalskiemu 500 zł trzeba zabrać Kryszakowi 700 zł. Urzędnicy, urzędy to kosztuje.
    Secundo - To jest łaska, każdy człowiek i każdy mężczyzna jak się ma kogoś prosić to woli samemu wziąć się do roboty.
    Tertio - Dawanie czegoś za nic degeneruje. W II RP były tabuny ludzi co się utrzymywali tylko z zasiłków, to samo dzieję się na zachodzie Europy. A kto dostaje coś za nic radykalizuje się chcę więcej i tym bardziej nie chcę pracować.
    Quadro - Nie ma żadnego moralnego usprawiedliwienia aby odbierać pod przymusem jednym ludziom ich uczciwie zarobione pieniądze aby dać innym.
    Quinto - w straszliwym kapitalizmie też będzie socjal tylko z prywatnych kieszeni. Tam się będą mogli przerażeni udać.

Prościej się nie da.

@Octavian

Spoko. To jeśli przekonałem dziesiątki osób to nadal jest to adekwatne do obrazka? Hmm.

Offline Genia

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 01, 2015, 13:45:27 »
    Polejcie mojemu popszednikowi, bo dobrze  mówi! Ja sobie ostatnio chciałam kupić -CIACH-
    i doszłam do wniosku, że człowiek kurczę tyra całymi dniami, stara się bo i studiuję zaocznie i co z tego ma? z czym się spotyka? z polskimi realiami - nie stać mnie na za dużo rozrywek poza wynajmem mieszkania, jedzeniem , piciem. co zrobić? jak żyć ?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2015, 17:55:03 wysłana przez Lew »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nasze boskie facjaty
    « Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 31, 2016, 10:02:15 »
    (click to show/hide)

//Przeniesiony do odpowiedniego wątku // Peterov
    « Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2016, 07:55:48 wysłana przez Peterov »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Nasze boskie facjaty
    « Odpowiedź #155 dnia: Lutego 03, 2016, 18:05:31 »
    (click to show/hide)
    1. Budapeszt, zima poprzedzająca szturm imigrantów. Tajna narada, rządu Węgierskiego, na której próbują znaleźć rozwiązanie zbliżającego się kryzysu. Nadciągają oto masy, obcych kulturowo ludzi, o innym modelu rodziny.
    2. Orban przypomina sobie, że zna takiego dobrego ziomka z Polski, który pisał poradniki dla mężczyzn. Tajny dekret: przetłumaczyć na syryjski i kolportować wśród przybyszów.
    3. Basen w Niemczech 2k16:
    - Abdul jesteś pewien, że to dobry pomysł?
    - Spokojnie, gdybyś idioto edukował się za wczasu to byś wiedział, że tutaj zawsze się troszku gwałci.

« Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2016, 07:54:23 wysłana przez Peterov »

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    « Odpowiedź #156 dnia: Lutego 21, 2016, 23:49:46 »
    PO to liberalna centrolewica
    O PO mogę powiedzieć wiele rzeczy, ale nigdy że to liberalna centrolewica, choć chwała im za to, przynajmniej zawieszenie, zasadniczej służby wojskowej (nie żebym się jej bał, ale jest to jawne traktowanie obywatela jak psa i niewolnictwo). SLD zresztą też obok liberalizmu nawet nie stało, a ze swojej lewicowości odchodzi coraz bardziej w prawo.

To samo co w innych postach. Błagam cię, bo zaczynam wpisywać sobie moderację twoich wiadomości w plan zajęć.//Peterov
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2016, 00:06:37 wysłana przez Lew »

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    Odp: Odp: Nasze boskie facjaty
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 26, 2016, 22:55:25 »
    1. Budapeszt, zima poprzedzająca szturm imigrantów. Tajna narada, rządu Węgierskiego, na której próbują znaleźć rozwiązanie zbliżającego się kryzysu. Nadciągają oto masy, obcych kulturowo ludzi, o innym modelu rodziny.
    2. Orban przypomina sobie, że zna takiego dobrego ziomka z Polski, który pisał poradniki dla mężczyzn. Tajny dekret: przetłumaczyć na syryjski i kolportować wśród przybyszów.
    3. Basen w Niemczech 2k16:
    - Abdul jesteś pewien, że to dobry pomysł?
    - Spokojnie, gdybyś idioto edukował się za wczasu to byś wiedział, że tutaj zawsze się troszku gwałci.
    To.
    A Korwin to idiota.
    No dobra, może nie idiota, ale przynajmniej "dziwny typ".

« Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2016, 07:54:31 wysłana przez Peterov »