Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43350 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:59:13 »
    Lubię takie rzeczy. Zdarzało mi się strzelać z Colt Navy i powiem Ci, że efekt jest oszałamiający. Zdecydowanie spokojniej ludzie do Ciebie podchodzą, gdy widzą, że kładziesz rękę na kaburze. Sądzę, że nie po to te barany do nas przyjeżdżały, by dać się zastrzelić. Swoją drogą nie kupuje broni na pokaz, bo to jest szczyt głupoty. Broń jest po to by używać jej, gdy wszystkie inne metody i nie chcesz ryzykować walki bezpośredniej. A o pałkę się nie martw, bo to noszę zawszę przy sobie

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:01:34 »
    Ja jestem dzieckiem kwiatów, kocham ludzi i jestem pacyfistą. To, że mam twarde poglądy to inna sprawa po prostu ja wyznaję wolność. W Anglii sobie chodziłem po zapyziałych dzielnicach bez broni. W Polsce tak samo.  Jednak czas to zmienić bo napradwdę robi się niebezpiecznie i chyba skuszę się na jakąś pałę.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:01:42 »
    Załadowanie takiej broni to nie problem. To dla wyćwiczonego strzelca nie więcej jak minuta czy dwie, ale broń nosi się nabitą, byłem na komendzie i dowiedziałem się, że taką broń mam prawo nosić załadowaną, lecz nie mogę celować w głowę i klatkę piersiową.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:02:56 »
    Załadowanie takiej broni to nie problem. To dla wyćwiczonego strzelca nie więcej jak minuta czy dwie, ale broń nosi się nabitą, byłem na komendzie i dowiedziałem się, że taką broń mam prawo nosić załadowaną, lecz nie mogę celować w głowę i klatkę piersiową.

A jak Cię zaatakuje to też nie możesz? No trochę bzdura.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:04:12 »
    Mogę walić wszędzie byle nie w głowę i klatkę. Lecz mogę strzelić, w chwili, gdy wyciągnie broń białą, lub się na mnie rzuci. Choć w 2 wypadku pała jest skuteczniejsza.

Każdemu polecam zakupić sobie pałę lub chociaż pistolet gazowy, choć jest większe ryzyko, że gazówka Cię zawiedzie.

My u siebie w Olszynie z kumplem już zorganizowaliśmy sobie kilka osób na "Wieczorne spacery". Każdy z nas ma mniejsze lub większe doświadczenie z bronią

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:10:55 »
    Widzę kolega "mocna klawiatura"...

Ale znów ignorancja i brak fachowego podejścia do problemu. Do rewolwerów czarnoprochowych amunicję zespoloną można wykonać nawet w domu bez większego wysiłku i fachowego sprzętu. Odrobina wiedzy i treningu. Jest jedno ale, przy kuli ołowianej czy pocisku mosiężnym o takim kalibrze i kształcie jak są do tej broni stosowane każde trafienie grozi kalectwem co najmniej. Więc dwa razy bym się zastanowił czy na prawdę chcę mieć ją przy sobie na ulicy. Bo teraz przy klawiaturze każdy jest odważny ale czy na pewno odważy się strzelić do człowieka? Byle trafienie w rękę może skończyć się w najlepszym wypadku amputacją...

Dlatego między innymi jestem za uproszczeniem dostępu do broni palnej we współczesnym tego słowa rozumieniu. Skutecznie odstrasza a w razie wypadku czy konieczności użycia szkody mniejsze. Pistolet jest po prostu bardziej humanitarny.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 27, 2016, 09:14:05 »
    Jestem w pełni świadom ryzyka i konsekwencji użycia takiej broni, lecz jak już napisałem post wcześniej, broni używa się w ostateczności. Nie ma tu co szarżować, prawda? Istnieje ryzyko, że ktoś Ci ją odbierze i Ciebie zastrzeli, może cię zmrozić strach i nie strzelisz a napastnik to wykorzysta. Nie szpanuje tutaj wiedzą, czy czymkolwiek jaki to ja jestem PRO, że mam broń. Jedynie dzielę się swoją wiedzą i postawą, jeżeli zostało to odebrane jak próba zabłyśnięcia, to wybaczcie.

Co do czarno prochówki, nie powinno się być w posiadaniu zespolonej amunicji. Z tego co wiem...

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 27, 2016, 11:39:06 »
    Wybaczcie, że się tak wetnę, ale ile obecnie Polska zobowiązła się przyjąć imigrantów? I czy jest szansa, że uda się jakoś z tego wyplątać?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2016, 11:50:57 wysłana przez firentis »

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 27, 2016, 11:55:11 »
    Wydaje mi się, że skoro czechy odmówiły to dlaczego i my nie musielibyśmy odmówić. Ale to już rząd chyba o tym decyduje, nie my.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 27, 2016, 12:30:44 »
    Wybaczcie, że się tak wetnę, ale ile obecnie Polska zobowiązła się przyjąć imigrantów? I czy jest szansa, że uda się jakoś z tego wyplątać?

Czechy i Słowacja się wypięły, Polska pod rządami PiS po raz kolejny zdradziła Polskę jak przy okazji traktatu lizbońskiego (Lech, Jarek, Szydło byli za) przyjmiemy ok 7 tys. imigrantów.

Na ten już zaczynamy przyjmować pierwszą partię:

http://pikio.pl/wiemy-do-jakich-miast-w-polsce-trafia-imigranci/

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 27, 2016, 13:02:23 »
    Czechy i Słowacja się wypięły, Polska pod rządami PiS po raz kolejny zdradziła Polskę jak przy okazji traktatu lizbońskiego (Lech, Jarek, Szydło byli za) przyjmiemy ok 7 tys. imigrantów.

Na ten już zaczynamy przyjmować pierwszą partię:

http://pikio.pl/wiemy-do-jakich-miast-w-polsce-trafia-imigranci/

Podoba mi się pierwszy komentarz: Kolejne kłamstwo PIS-u

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 27, 2016, 13:12:09 »
    To tylko wierzchołek góry banki już podwyższyły opłaty kredytów. Hipermarkety podnossią też ceny jeśli PiS położy łapska na nich. Podwyższenie płacy minimalnej skończy się jeszcze gorzej, już teraz pracownik kosztuje znacznie więcej pracodawcy niż trzeba. A chcą jeszcze wprowadzić podwyższenie składek.

Program 500+ ma obsługiwać 7,5 tys. nowych świeżych stołków urzędniczych w tym czasie PiS kupuje sobie beztrosko limuzyny. Warto jednak wspomnieć dla PiSoentuzjastów, że oczywiście nawet ich okłamali bo program ma objąc drugie i kolejne dzieci, ma być wprowadzony próg dochodów, i planowane jest utworzenie specjalnej karty, na którą mają być przelewane pieniadze i z tej karty bedzie mozna kupic okreslone produktu (takie karty ala socjalne są już w UK)

Jak widać zmieniła się tylko świnia przy korycie. Skutki jednak będą tego opłakane. Bo PO po prostu kradło mało się mieszało w życie ludzi i było bardzo źle ale w miarę stabilnie, konsekwencję rzadów PiSu będą jednak większe.

Ciekawe czasy nastały dla Polski, ludzie nie zdają sobie chyba sprawy z tego co się dzieję. Na wiosnę zaś szykuję się ofensywa neotargowicy czyli KODu, który wytrwale ćwiczy manifestację już teraz finansowany strumieniem pieniędzy przez salon i przy wsparciu "pożytecznych idiotów"

Tymczasem na jedyną rozsądną opozycję kreuję się  piękny Ryszard, a jego wyznawcy z godną pożałowania ignoracją akceptują fakt, iż to stary reprezentant Unii Wolności, Balcerowicza a większość jego partii to uciekinierzy z Platformy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 28, 2016, 07:02:24 »
    Wygląda na to, że wszystkie lewaki na forum zaorane.

Moja misja skończona.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 28, 2016, 10:49:37 »
    Na miejscu jednego lewaka wyrastają 2 inne

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 31, 2016, 22:02:17 »
    Swoją drogą IvE, nowości nie odkryłeś :D
    Ale ja tylko czekam, aż ludzie zaczną narzekać znowu, jaki to ten rząd jest zły, że kłamie i kradnie....Mądry polak po szkodzie :/
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.