Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43355 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #315 dnia: Października 12, 2015, 23:08:21 »
    No to tak, teraz ma to sens.
    A ponieważ w Bośni są już dwie wsie zajęte przez ISIS, a przeczytałem o tym w Angorze, w sumie prawda czy nie, o ile nie zapomnę idę w tym roku na wybory.

Zrobiłem genialną rzecz, genialną. Pracowałem po nocy - specjalnie żeby wyłapać detale do rysunku. W ciemnościach lepiej widziałem załamywanie się światła na kompie, mogłem sobie stworzyć punkty odniesienia do rysunku. W ciemnościach, pochylony nad ekranem siedziałem godzinami...
    Ponieważ naświetliłem sobie siatkówkę, tak jak naświetla się papier w przypadku fotografii, przez dwa dni dochodziłem do siebie. Po tym szalonym eksperymencie, nie mogłem chodzić i nie nawiązywałem kontaktu z rzeczywistością, bo przeciążyłem sobie mózg. Gdy już doszedłem do siebie, zacząłem się tak śmiać, gdy uświadomiłem sobie, że ten problem można prosto rozwiązać, że dostałem ataku wymiotów. Moim zdaniem jestem wybitnym twórcą, więc nawet ze względu na ISIS w Europie, mogę po prostu nie dotrzeć do urny, jak jeszcze coś tak genialnego stworze.
    Znacie to uczucie, gdy dochodzi do ciebie, że coś co robiłeś w bardzo złożony sposób można było zrobić prosto?
    W Czterech Pokojach jest taka scena gdy Tim Roth uświadamia sobie, że pastę która nakładała mu opiekunka na oczy gdy był dzieckiem można było zetrzeć.
    Ja się często tak czuje.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #316 dnia: Października 13, 2015, 08:42:18 »
    Dodam parę groszy do tej całej sytuacji. Poznałem ostatnią Niemkę. Poinformowała mnie, że u nich imigranci nie mogą pracować przez okres 12 miesięcy bo po prostu im państwo nie pozwala. Potem mają też wielkie trudności z papierami aby dostać do jakiejkolwiek pracy. To naprawdę nie są już nawet jaja, chcą nam potworzyć tutaj getta...
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2015, 08:58:57 wysłana przez ^IvE »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 25, 2016, 08:20:09 »

A tutaj pierwsza partia imigrantów dzięki PiS:

http://pikio.pl/wiemy-do-jakich-miast-w-polsce-trafia-imigranci/

Utrzymanie na poziomie ok 2 tys. miesięcznie.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 26, 2016, 12:42:10 »
    IvE, jeśli mamy dyskutować to proszę, trzymajmy się pewnych standardów. Sam do fanów obecnego rządu nie należę ale akurat w przypadku migrantów są między młotem a kowadłem. Zresztą z bananem na ustach przyznają to sami politycy poprzedniego obozu władzy- albo przyjmiemy tylu migrantów ilu zgodziła się przyjąć Kopaczowa albo zapłacimy spore kary.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 26, 2016, 20:45:35 »
    http://nczas.com/wiadomosci/imigranci/gdzie-podzialo-sie-600-tysiecy-uchodzcow/

Kolejny ciekawy news, Niemcy nie wiedzą gdzie jest ich 600 tysięcy uchodźców. A my mamy zweryfikować tych, którzy do nas trafią - boki zrywać.

Luca przestań brednie wypisywać. Słowacja się wypięła i nie ma konsekwencji. Do tego to świetny pretekst aby olać Unię, która i tak nam nic nie zrobi.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 26, 2016, 20:50:38 »
    (...)
    Luca przestań brednie wypisywać. Słowacja się wypięła i nie ma konsekwencji. Do tego to świetny pretekst aby olać Unię, która i tak nam nic nie zrobi.
    Z tego co udało mi się na szybko wyczytać (do weryfikacji jutro) zapłacą kary i to spore...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:13:00 »
    Przepraszam bardzo co jest ważne życie obywateli czy uginanie się pod karami? Nie trzeba ich płacić i tyle - nic nam nie zrobią. Do tego to świetny pretekst aby tę Unię olać. W miejscach gdzie przebywa około 300 imigrantów ekonomicznych dzieją się takie rzeczy:

http://brytol.com/ukarana-za-obrone-przed-uchodzca/

W Polsce będą te ośrodki podobne. Na prawdę panuję taka ignorancja? Nie dość, że jesteśmy bezbronni to nam jeszcze zgraje dziką ściagają. Liczę na kibiców i patrole obywatelskie. Zresztą jeden taki incydent to skończy się chyba linczem.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:17:28 »
    IvE, po co ten wybuch? Nigdzie nie napisałem, że uważam inaczej a nawet jeśli by tak było to proszę, opanuj się. Można spokojnie dyskutować. Mnie chodzi tylko o zasadę, winę za zaistniałą sytuację ponosi ekipa Pani Kopacz i uważam, że na każdym kroku trzeba to podkreślać. Po to, żeby przez przypadek podobne rządy nie wróciły (patrz rosnące poparcie Swetru). To, że nowy rząd nie radzi sobie ze wszystkimi problemami (poza tym to socjaliści) to tylko pretekst aby od władzy w ogóle czerwonych odsunąć;-)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:22:44 »
    No dobrze PiS jednak mógł się odżegnać o tej decyzji. Tak samo śmieszne jest zwalanie PiS na PO w kwestii traktatu lizbońskiego, którego rzekomo Lech "musiał" podpisać - brednie. I całkowitego ignorowania faktu, że WCz. Jarosław Kaczyński i sama aktualna premier głosowali za nim. PO to zło i kryminał jednak PiS nie jest lepszy i takie zwalanie na PO to zwykłe brednie.

Ja się nie oburzam na Ciebie tylko na argument, że będą kary ;)

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:44:36 »
    Przepraszam bardzo co jest ważne życie obywateli czy uginanie się pod karami? Nie trzeba ich płacić i tyle - nic nam nie zrobią. Do tego to świetny pretekst aby tę Unię olać. W miejscach gdzie przebywa około 300 imigrantów ekonomicznych dzieją się takie rzeczy:

http://brytol.com/ukarana-za-obrone-przed-uchodzca/

W Polsce będą te ośrodki podobne. Na prawdę panuję taka ignorancja? Nie dość, że jesteśmy bezbronni to nam jeszcze zgraje dziką ściagają. Liczę na kibiców i patrole obywatelskie. Zresztą jeden taki incydent to skończy się chyba linczem.

I dlatego zamówiłem już sobie czarno prochówkę. Może i wydatek rzędu 1600 zł, ale wolę móc bronić siebie i moich bliskich przed tym chłamem

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:47:27 »
    Pałka teleskopowa i gaz są bardziej efektywne. Może jakiś nóż. Czarnoprochowiec ma jeden strzał a potem bida.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #326 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:50:00 »
    (click to show/hide)

Nie zgodzę się z tym. Magnum ma trochę sporo kul w bębnie

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:54:37 »
    Wiadomo lepiej mieć broń. Jednak z czarnoprochowcem jest dużo zabawy. 1600 zł - słabo. A tak to kupisz pistolet gazowy, pałę, nóż i zamkniesz się w 500zł.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:56:23 »
    Znów ignorancja IvE...
    http://czarnoprochowce.pl/?pr=1940&n=colt-walker-44-
    http://czarnoprochowce.pl/?pr=1952&n=remington-new-army-sheriff-44-55-pietta-
    To tylko dwa z brzegu przykłady z bronią dużo skuteczniejszą od współczesnych pistoletów. Przy takim kalibrze wystarczy, że trafisz, mało istotne staje się to gdzie trafisz... Arsenał czarno-prochowy jest naprawdę bogaty, co z kolei jest kolejnym argumentem, że nasze prawo dotyczące broni jest piekielnie dziurawe więc można by je uprościć.

PS. Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na to, że do  tego typu zabawek istnieje amunicja zespolona więc i ładowanie może być wystarczająco szybkie...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 27, 2016, 08:58:39 »
    No dobra. Jednak nadal pozostaje ładowanie. Jak ktoś nie ma tylu pieniędzy to najlepszy manewr, który proponowałem. A tak to (może) ten Magnum + solidna pała to najlepszy zestaw.