Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #285 dnia: Września 26, 2015, 12:13:26 »
    Problem, to brak zrozumienia tych ludzi. W sensie, oni uciekają bo w Turcji, nie mają perspektyw w tych obozach. Chcą sobie żyć z socjalu w Niemczech. Polska powinna w ramach solidarności, zażądać fachowców, skoro z tego kraju najwięcej ich wyjeżdża. A właściwie, to powinny być podpisywane na najdroższych kierunkach lojalki, że dana osoba nie wyjedzie z kraju przez kolejne 5 lat po np. medycynie. No ale tak czy siak, powinniśmy zabiegać o lekarzy, chemików czy innych, którzy zastąpią tych co wyjeżdżają. Inaczej, to nie ma sensu, bo jak będą jak romowie siedzieć pod blokiem i alienować się, to nic z tego dobrego nie wyjdzie. Społeczeństwo będzie miało imigrantów, za pasożyty a oni społeczeństwo, za ludzi którzy odtrącili ich.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #286 dnia: Września 26, 2015, 12:19:41 »
    Nigdzie nie napisałem, że jestem za socjalem dla Polaków. Każdy socjal jest dla mnie złem. Napisałem tylko i to mogło Cię zmylić, że jak już są jakieś mieszkania socjalne i już niestety istnieją i zostały obiecane Polakom to z dwojga złego lepiej aby dostali je Polacy niż przybysze z zagranicy. A tak się teraz stanie, że zostaną one przekazane tym ludziom. Co nie zmienia faktu, że najlepiej by było jakby po prostu to wyburzyć zlicytować i spokój. Niech się wszyscy wezmą do roboty.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #287 dnia: Września 26, 2015, 12:53:51 »
    Co do emigrantów w Anglii- jeżeli spojrzy się na dane szczegółowe, to zyskiem dla budżetu są emigranci z Europy- wpłacili do budżetu 4.4 miliarda funtów więcej, niż z niego zabrali. A imigranci spoza Europy? Przynieśli straty- 118 miliardów funtów. Badania robił Universyty College of London.
    Znowu kłamiesz, albo powtarzasz kłamstwa:

"The positive net fiscal contribution of recent immigrant cohorts (those arriving since 2000) from the A10 countries amounted to almost £5bn, while the net fiscal contributions of recent European immigrants from the rest of the EU totalled £15bn. Recent non-European immigrants’ net contribution was likewise positive, at about £5bn. Over the same period, the net fiscal contribution of native UK born was negative, amounting to almost £617bn."
    Źródło: Positive economic impact of UK immigration from the European Union: new evidence, Universyty College of London.

Nie zmienia to faktu, że imigranci skądś kasę mają, w Turcji zbliżają się wybory, sami Turcy oczekiwali zaś aby zrobić coś z problemem gdzieś tak, 2 milionów Syryjczyków. Teraz Ci z nich, którzy mogliby sprawiać problemy, ruszają do Europy z euro na drogę. Na miejscu rządu w Ankarze zrobiłbym to samo. Ile kosztuje taka wyprawa 3000 euro? A ile utrzymywanie takiego uchodźcy przez kolejny rok? Wartość głosów straconych, bo ludzie też nie chcą, takiej tańszej siły roboczej, też nie jest mała.
    Octavian się uniósł zdziwił "a z jakiej racji Waldzios piffo zabrał!", więc odpowiem, mimo ze nie planowałem.
    Wyjdzie ze znowu atakuje PIS i jestem z PO, ale proszę.

Po pierwsze, typowo PISowskie myślenie, pieniądze można rozdawać bez limitu, źródło finansowania się nie liczy.
    To nie są małe sumy: 500 tys uchodźców x 3000 euro = daje 1,5mld euro. Żeby pozbyć się pozostałych 2 milionów uchodźców potrzeba by kolejne 2mln x 3000 euro = 6mld euro.
    Turcja nie jest specjalnie bogatym krajem, nie można ot tak wyjąc z budżetu 1,5mld euro (nie mówiąc już o 7,5mld), na dodatek tak żeby nikt nie zauważył.

Po drugie, nie ma na to żadnych dowodów, pieniądze rozdawane masowo, a brak jakichkolwiek śladów, żadnych świadków, nawet plotek. Takiej sumy nie da się przekazać po kryjomu, zwłaszcza gotówką.
    Co piąty uchodźca dostał 3tys euro, a reszta dyskretnie głoduje, nikt się nie upomina.

Po trzecie, żeby zdobyć poparcie w wyborach, wyborcy muszą wiedzieć kto to zorganizował, robienie czegokolwiek po kryjomu nie zapewni wyniku wyborczego.

Czyli brakuje źródeł finansowania, dowodów i wiarygodnych motywów. Teoria nie warta komentarza.

Nigdzie nie napisałem, że jestem za socjalem dla Polaków. Każdy socjal jest dla mnie złem. Napisałem tylko i to mogło Cię zmylić, że jak już są jakieś mieszkania socjalne i już niestety istnieją i zostały obiecane Polakom to z dwojga złego lepiej aby dostali je Polacy niż przybysze z zagranicy. A tak się teraz stanie, że zostaną one przekazane tym ludziom. Co nie zmienia faktu, że najlepiej by było jakby po prostu to wyburzyć zlicytować i spokój. Niech się wszyscy wezmą do roboty.
    Skoro każdy socjal jest dla ciebie zły, to nie widzę sensu w sprzeciwie przeciwko imigrantom.
    Jeśli od problemu imigrantów odjąć socjal, zostają prawie same zyski.

Pisałem ci już ze mylisz pojęcia, mieszkania/lokale socjalne to nie to samo co mieszkania komunalne (kwaterunkowe obiecane Polakom).
    W lokalu socjalnym umieszcza się kogoś czasowo, na stałe przydziela się mieszkania komunalne.
    Lokalu socjalnego się nie oddaje, o jego czasowym przydzieleniu decyduje sąd, na przykład w przypadku eksmisji.

Polscy "miłośnicy socjalu" marzą o mieszkaniach komunalnych, lokale socjalne to te miejsca gdzie nikt nie chce mieszkać nawet za darmo.
    W większości są to jakieś stare koszary, dawne hotele robotnicze czy baraki, nic imponującego.

Nawiasem mówiąc, co do mieszkań komunalnych zgadzam się z tobą w 100%.

Lokale socjalne to inna bajka, nie można się ich po prostu pozbyć, stanowią pewną rezerwę, choćby na wypadek katastrof, w tym humanitarnych.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2015, 17:49:46 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #288 dnia: Września 26, 2015, 16:29:09 »
    Octavian się uniósł "a z jakiej racji Waldzios piffo zabrał!", więc odpowiem, mimo ze nie planowałem.
    Wyjdzie ze znowu atakuje PIS i jestem z PO, ale proszę.
    Octavian się nie uniósł. Prawda jest taka - dzieciaki poszły do przedszkola, pochorowały się, mały wymiotuje już od lekarstw, bo od 3 tygodni raz gorzej, raz lepiej - co jest normalne bo w przedszkolu na 25 dzieciaków chodzi 12.
    Więc nie mam czasu na porównywanie danych - a to cholernie ciekawy temat, a media są nieco za internetem więc zależy mi na poznaniu opinii.
    Powiem, że znajomi albo zdecydują się na jakieś stanowisko, w którym się szybko gubią, albo nie zajmują żadnego.
    Więc, sobie to czytam, a zabieranie piffa i unikanie podawania argumentów mi się nie podoba.
    Teraz to inna bajka.
    Pytania są bardzo interesujące.
    Na pewno źle Waldzios podchodzisz do problemów gwałtów, pewnie znasz historię słynnego raportu Szwedzkiego, za przedstawienie którego autor został ukarany. Co można rozumieć, jako wpływ islamu, albo błędy państwa.
    I tu właśnie podoba mi się najbardziej spojrzenie Korwina, nie ma czego takiego w Japonii, czy Rosji.
    W Polsce niestety będzie bo jest problem z chamstwem, policja sobie nie radzi na co dzień.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #289 dnia: Września 26, 2015, 20:04:14 »
    Na pewno źle Waldzios podchodzisz do problemów gwałtów, pewnie znasz historię słynnego raportu Szwedzkiego, za przedstawienie którego autor został ukarany.
    Na pewno znasz szczegóły?

Po kolei, nie róbmy z wypowiedzi polityka na facebooku raportu: 
    (click to show/hide)

Opinia sadu:
    (click to show/hide)

Facet dostał grzywnę za "oczernianie grup etnicznych" , sad nie wnikał czy jego wypowiedz jest prawdziwa.
    BTW. Przyznaje ze to głupie prawo, prawie identyczne z naszą "obrażą uczuć religijnych".

Przy czym, sam fakt ze sąd nie rozpatrywał słuszności jego argumentów, nie czyni ich słusznymi.

Wiele szwedzkich raportów dotyczy związku między gwałtami a imigracją; wiekszość potwierdza, iż związek taki istnieje. Problem w tym ze szwedzkie prawo nie dopuszcza rejestracji osób w zależności od pochodzenia czy religii.
    Czyli można tylko potwierdzić ze problemem są imigranci, brakuje konkretnych danych by stwierdzić ze chodzi o emigrantów z poza europy, czy konkretnie muzułmanów.

Podejrzewam ze gdyby sąd zaczął wnikać w dane, tez by przegrał.
    Powoływał się na jedyny raport z podziałem na grupy etniczne (raport szwedzkiej Krajowej Rady Zapobiegania Przestępczości z 1991 roku).
    (click to show/hide)
    Strona z raportu, dane przedstawiając ilość sprawców na 1tys reprezentantów, kolejne rubryki to (Mord och dråp - morderstwo i zabójstwo, Våldtäkt - gwałt, Övriga sexualbrott - inne przestępstwa seksualne, Rån - rabunek);

Z raportu wynika ze imigranci z północnej Afryki mają rzeczywiście najgorsze statystki w kwestii gwałtów (3,5),
    problem w tym ze na drugim miejscu są Włosi z niewiele gorszym wynikiem (3,3).
    Wrzucenie do jednego worka Syryjczycy i Palestyńczycy (2,2) oraz Irakijczycy (2,5) wypadają słabo, ale zaraz obok nich są Rumuni i Bułgarzy (2,0) oraz Węgrzy (1,8).
    Dalej lądują imigranci z Iranu (1,0) i Turcji (1,0), z takim samy wynikiem jak Portugalia i Hiszpania (1,0).
    Polacy wypadli w raporcie względnie pozytywnie (0,5), gwałcąc tylko 2,5 raza częściej niż przeciętny Szwed.
    Rosjanie w ogóle nie gwałcą, wolą morderstwa ;).
    Żeby było zabawniej, imigranci z Pakistanu wypadli lepiej niż sami Szwedzi.

W raporcie nie ma nic o wyznaniu, tylko pochodzenie etniczne.
    Nawet bardzo uogólniając trudno z tego raportu wyciągnąć wnioski na temat religii.
    W raporcie muzułmanie z północnej Afryki gwałcą prawie tyle samo.co włoscy katolicy, a jednocześnie katolicy z Węgier gwałcą prawie dwa razy więcej niż muzułmanie z Iranu, czy Turcji.
    Islamiści z Pakistanu w tym towarzystwie wychodzą na aniołków.

Szwedzi rzeczywiście mają duży problem z prawem i imigrantami, nie da się zaprzeczyć. Przyczyny są złożone.
    Ale zrzucanie całej winy na wyznawców Islamu to lekkie nadużycie.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #290 dnia: Września 26, 2015, 23:08:41 »
    no tak,
    jeżeli jednak wyjdziemy z założenia, że przeciętny obywatel nie będzie wnikał czy istotnie pan z Afryki wyznaje islam czy nie, to jego pełne kolorytu uproszczenia są takim mechanizmem obronnym opartym na intuicji. Jest problem... z czym? No to już bardziej dla socjologów, niż dla kogoś kto pracuje na zmywaku.
    Jak słusznie zauważył Rafał Ziemkiewicz, u podstaw tej histerii leżą doświadczenia Polaków przywiezione z zagranicy, histeria wybucha ponieważ Polacy tą integrację islamu z zachodem wydzieli. Co ważniejsze,....
       histeria wybucha słusznie!
    To, że dla kobity która widziała w Paryżu czarnych, nie bardzo ma znaczenie ich religia, ważniejsze będzie jak została przez nich potraktowana - logiczne, tak samo jak to, że gdy swojej koleżance o tym opowie użyje uproszczeń.
    Co więcej dla emigrantów, też religia jest nie aż tak istotna, idealnym przykładem są Romowie, a to właśnie oni przelewają się przecież przez Węgry i szaleją w Berlinie - najlepszy skrót tego eklektyzmu i synkretyzmu to postać szacownego staruszka z filmu Czarny Kot Biały Kot, to naturalnie barwny skrót myślowy.
    (click to show/hide)
    JEST PROBLEM! Wydawanie wyroków sądowych w sytuacji, gdy ktoś o problemie mówi...? A sąd udowodnił, że tak nie jest?
    A może by tak wylepić mandat Kusturic'y za krzewienie stereotypów i szerzenie lęków społecznych? Jak sam napisałeś - głupie prawo!
    (click to show/hide)
    Jadą też do nas liczni Romowie, nie emigranci ekonomiczni - Romowie - wiadomo co się będzie działo - Ja to powiem - będzie śmiesznie! Oczywiście, że mają syryjskie paszporty - bo to też wiem od Ziemkiewicza, w czasie walk zdobyto drukarnię w której paszporty drukowano i teraz mają je syscy! :)
    Pobawmy się w wyliczankę.
    mur - drabina
    drut kolczasty - obcęgi
    gumowe pociski - materac
    armatki wodne - butelki z benzyną
    psy i kordony - kamienie i dechy
    tak można bez końca....
    Dziwisz się, że ludzi szlag trafił gdy dowiedzieli się, że Martin Schulz, chce nam ich podesłać opakowanych w kolorowy papierek z hasłami solidarności europejskiej?
    Jak prości ludzie mieli w tym wszystkim wnikać w dylematy religijne Romów, czy facetów z Afryki - walka z islamizacją to tylko hasełko dla ludu.
    PO zbąbało i tak - Warder tu ma rację, istotnie teoria spiskowa leży, ale zdrada dla zabawy? Jak wejdziemy w negocjacje rurociągu przyjaźni z Putinem to co wtedy?
    No dobrze, i tak Waldzios wnosisz niesamowicie świeże spojrzenie na sprawę, masz też prawo widzieć sprawy inaczej - czemu ktoś miałby ciebie za to potępić.
    Natomiast na pewno ostrożnie z matematyką i ekonomią - co pewnie wiesz, matematyka w ekonomii polega na generalizowaniu grup ludzi i traktowaniu ich motywów jako racjonalnych....
         a ciężko o bardziej barwną grupę niż tą z którą mamy do czynienia i bardziej nieracjonalne motywy niż te, które kierują zamachowcami.

Przykład z nagrobkiem - GENIALNY!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Września 26, 2015, 23:16:58 »
    No niestety to prawda co napisał Octavian. My "pany" możemy sobie debatować, jednak "przeciętny" człowiek po prostu nie zaakceptuje tych migrantów i będą tylko tarcia, tarcia i tarcia. Może w UK i innych krajach postkolonialnych są przyzwyczajeni do multikulti. Jednak u nas.. cóż ja tam lubię naszą cebulę i jak pokazał wczorajszy przykład poznański przynajmniej umiemy wpierdzielić im jak się zaczną panoszyć.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #292 dnia: Września 27, 2015, 08:28:42 »
    i jak pokazał wczorajszy przykład poznański przynajmniej umiemy wpierdzielić im jak się zaczną panoszyć.
    Jakieś linki? Chętnie bym o tym przeczytał, bo nie do końca wiem o co chodzi.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Września 27, 2015, 09:24:02 »
    Nie ma i nie będzie. To są relacje słowne. Możesz wierzyć lub nie. Sprawa bardzo szybko została załatwiona bez udziału policji. Gdyby ona była pewnie by Polacy już siedzieli za pobicie biedaków -/-Zresztą to nie pierwszy taki incydent o którym słyszę, lub byłem świadkiem. Do tej pory to nie było na taką skale.

Offline Tomato

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #294 dnia: Września 30, 2015, 17:11:17 »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #295 dnia: Września 30, 2015, 21:49:54 »
    null
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2019, 10:40:15 wysłana przez Kolba »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #296 dnia: Października 01, 2015, 00:21:03 »
    Ty zaś skończyłeś gimnazjum, bo powtarzasz bzdury wyciągnięte ze zbytniego uproszczenia historii.
    Upadek Cesarstwa był gwałtowny, pierwsi Goci "wpuszczeni" byli tylko dlatego że armia związana była na froncie Perskim. Wszystkie inne wtargnięcia (te pierwsze też tak naprawdę) były gwałtowne i jeżeli jakieś traktaty były podpisywane, to były to raczej potwierdzania zdobycia terytorium.
    W dodatku błędem jest stwierdzenie że Rzym upadł. Raczej się rozpadł. Italia wciąż była Rzymska. Galia. Część Hiszpanii. Gdy ostatni cesarz został wysłany na emeryturę, węzły pusciły i Imperium rozpadło się na kawałki. Rzymskie kawałki. Trzeba pamiętać że Galia była Celtyjska jeszcze przed kilkoma wiekami. Teraz jednak, poczucie narodowości w Europie jest zbyt silne, by wciągu kilku pokoleń w Krakowie chodzili Al-Kovalscy.
    Romanizacja była szybka, ale nie wymuszona. Tak więc, tak samo jak ich przodkowie stali się Rzymiami przed kilkoma wiekami, oni stali się Frankami, Gotamii etc.
    Rzym nie upadł przez zniewieścienie mężczyzn czy "deprawacje".  Upadł, tak jak inne wielkie imperia, pod naporem zewnętrznym i brakiem chęci kontynuacji ideii cesarstwa.

Reszty analiz, które głównie opierają się na odrzuceniu nowoczesnej nauki i psychologii nie będę komentował. Twoje neo-pogańskie przemyślenia na tematy na których się nie znasz możesz zachować dla siebie
    (btw, jak tak bardzo kochasz losy Europy po upadku Rzymu, czyli średniowiecze, to pomyśl sobie że ten twój "neosocializm" jest niczym w porównaniu do feudalizmu.)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #297 dnia: Października 01, 2015, 00:31:36 »
    :)
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2015, 06:50:23 wysłana przez Kolba »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #298 dnia: Października 01, 2015, 01:15:00 »
    Takiego steku bzdur dawno nie czytałam.
    Uważasz Kolba, że życie w starożytnym Rzymie było sielanką i mężczyźni nie musieli troszczyć się o byt? Mylisz się. Klasy najbardziej uprzywilejowane to był niewielki odsetek społeczeństwa. Zdecydowaną większość stanowił plebs- ludzie którzy musieli kombinować aby przeżyć. Kombinowano w różny sposób- na przykład wstępując do armii. Robota ciężka i niezbyt bezpieczna, ale jeżeli udało się przeżyć to gwarantowała całkiem zacną emeryturkę.
    Oczywiście mowa tutaj o mieszkańcach Italii, bo na prowincji to nawet wysocy urzędnicy nie mieli wesoło.
    Zaś co do przyczyn rozpadu Imperium Romanum to jest to sprawa zbyt skomplikowana aby zamknąć to w jednym zdaniu- to przez imigrantów i pedałów.
    Tak naprawdę to rozkład cesarstwa zaczął się na długo przed Wielką Wędrówką Ludów. Nie można też wskazać jednej przyczyny- jest ich co najmniej kilkanaście, między innymi zbyt powolne reformy armii, zbyt dużą różnorodność i powierzchnię państwa, błędną politykę fiskalną, zahamwanie podbojów a także brak stabilności u szczytów władzy (w ciągu ostatniego stulecia ciężko znaleźć cesarza który utzymałby się na tronie minimum 5 lat).
    Nie porównywałabym sytuacji wtedy z sytuacją dzisiejszą. Z upadkiem Rzymu bardziej kojarzy mi się rozkład C.K monarchii.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #299 dnia: Października 01, 2015, 10:55:17 »
    Oj tam, oj tam...
    Człowiek się zaloguje, chce sobie pogadać a ci mu zaraz z historią.
    Nie wiem natomiast Kolba czy to jest tak, że to ty sam z siebie czujesz się lepszy od podludzi, czy ktoś ciebie przekonał, że masz prawo wskazywać palcem kto żyje godnie a kto nie.
    Natomiast rozważania o związku anoreksji z islamizacją mnie porwały, co coś w tym jest, coś w tym jest.
    Jeśli chodzi o poziom wykształcenia to jest na odwrót, generalnie moi znajomi podzielili się na tych co się na studiach obijali - pro-emigracyjnych i takich co uczciwie pracują - anty-emigracyjnych, co naturalnie jest oznaką degeneracji elit intelektualnych, wiadomo ryba psuje się od głowy.
    Jeszcze kilka słów by się przydało o globalizacji, o tym że to narzędzie islamizacji służące osłabianiu ducha, idąc zgodnie z logiką, która każe nam widzieć w postaciach rzymskich legionistów wyłaniających się z mgły ostoję męstwa i honoru.
    Miło, że się wypowiadasz Kolba, po to są fora, żeby dyskutować. Chociaż nawet ty możesz popełniać jakiś błąd, może to więc i lepiej że można poznać zdanie innych, może to i lepiej.