Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43162 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #225 dnia: Września 23, 2015, 19:50:54 »
    A kto głosował za przyczyniając się do ratyfikacji? PiS. A kto złożył podpis, który ostatecznie zdecydował o przyjęciu traktatu? PiS poprzez Prezydenta startującego z ramienia tej partii A więc mam nadzieję, że wyborcy PiSu się zreflektują bo to wstyd i hańba oraz popieranie zdrajców polski. Oczywiście to jeden przykład o innych typu sklepiki szkolne, popieranie utrzymywania morderców, głosowanie zapabrat z PO ws. tworzenia międzynarodowych pułków wojskowych wysyłanych na Ukraine w celu chyba rozpętania wojny i rozdrażnienia Rosji to nawet nie będę wspomniał. I to tylko przykłady z pierwszej ręki, które można mnożyć.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #226 dnia: Września 23, 2015, 19:55:45 »
    A kto głosował za przyczyniając się do ratyfikacji? PiS.

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&9&3
    Oto kto głosował. 192 posłow PO było za, z PiSu 89. Zauważ też, że wszyscy, którzy byli przeciw to właśnie posłowie PiS.

A reszta przykładów... cóż. Niezłe rewelacje, nie wiedziałem, że PiS wysłał jakiś pułk wojskowy na Ukrainę w celu rozpętania tam wojny. Pewnie za zimną pogodę też odpowiada PiS, bo w końcu zbliża się wygrana parlamentarna tej partii, stąd nastrój grozy i nadchodzące od frontu chmury burzowe. Szykujcie się na wyciąganie z łóżek o 6 rano!
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #227 dnia: Września 23, 2015, 20:05:48 »
    Korwin za to czysty, bo do sejmu nie może wejść...
    A kuc IvE dalej w szoku i nie może tego znieść...

Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Września 23, 2015, 20:25:23 »
    http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&9&3
    Oto kto głosował. 192 posłow PO było za, z PiSu 89. Zauważ też, że wszyscy, którzy byli przeciw to właśnie posłowie PiS.

A reszta przykładów... cóż. Niezłe rewelacje, nie wiedziałem, że PiS wysłał jakiś pułk wojskowy na Ukrainę w celu rozpętania tam wojny. Pewnie za zimną pogodę też odpowiada PiS, bo w końcu zbliża się wygrana parlamentarna tej partii, stąd nastrój grozy i nadchodzące od frontu chmury burzowe. Szykujcie się na wyciąganie z łóżek o 6 rano!

No widzisz Dyktator sam przyznałeś, że PiS poparł traktat, który odebrał nam suwerenność. W całości PiS nie okazał się zdradziecki ale jak widać w większej części. Dla mnie partia jest już skompromitowana. Co do pułku jak jesteś już takim ignorantem to proszę bardzo oto ustawa:

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20150000648

Do tego sklepiki, utrzymywanie morderców i gro przykładów, które można mnożyć i mnożyć. I ja się wcale PiSu nie boję tylko ignorancji ludzi na PiS głosujących.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #229 dnia: Września 23, 2015, 20:47:04 »
    Wierzę, ze ty się PiSu nie boisz. Starasz się jednak, by inni się bali.

Zaczynasz się gubić IvE. Wykrzykiwałeś, że to rząd PiSu ratyfikował traktat, po czym pokazałem ci, że był to rząd PO (było to w 2008 roku, a osoba tak zainteresowana polityką, jak ty, powinna wiedzieć (a przynajmniej pamiętać, bo nie było to tak dawno temu), że PO przejęło władzę w 2007 roku. Potem wystrzeliłeś, że to PiS głosował za, czym przepchnął ustawę. Po czym ja ci pokazałem, że PiS jako jedyny głosował wręcz przeciw, a tych, którzy byli za, było dwukrotnie mniej niż głosujących "za" posłów PO. Teraz wyjeżdżasz ze szkoleniową jednostką i znowu do PiSu się przystawiasz. Zajrzałem do wyników głosowania i ponownie- PiS jako jedyne chyba miało głosy na "nie", a posłowie PO mieli w tym głosowaniu znakomitą większość. I czemu wieszasz psy na Lechu Kaczyńskim za 2008 (a i tak warto pamiętać, że podpisali w końcu wszyscy, a on był jednym z ostatnich), skoro z tą jednostką wojskową pomijasz rolę Bronisława Komorowskiego? Czyżby podwójne standardy?

IvE, to co stosujesz, to klasyczny manewr straszenia PiSem. Skoro taka straszna i zła jest ta partia, to PO ponosi winę podwójną we wszystkich tych sprawach, które podałeś. Jak nie większą. Podczas gdy ty umniejszasz rolę Platformy w tym, na rzecz obciążania nią PiS. Jaki jest cel takich działań? Bo gdybyś kogoś zniechęcił do głosowania na PiS, to wzmocniłbyś PO, które również według twojego toku myślenia jest gorsze. Gdzie tu logika? Bo wygląda na to, że w takim razie życzysz Polsce, jak najgorzej.
    I nie tłumacz się znowu, że musi być gorszy rząd, żeby "szybciej wszystko upadło i do władzy doszedł Korwin", bo to upadanie systemu trwa już jakieś ćwierć wieku i nie zapowiada się, by miało w końcu nastąpić. Sądzę, że system przeżyje jednak Mikkego.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Września 23, 2015, 21:04:11 »
    Nikogo nie strasze PiSem udowadniam tylko, że to takie same szumowiny jak PO. Komorowski zaś jest porównywalnym zdrajcą do Kaczyńskiego tylko akurat nie o nim się toczyła dyskusja. PiS głosuje za szkodliwymi ustawami, które wskazałem nie jest to istotne czy więcej czy mniej posłów. Honorowe partie z zasadami wywalały zdrajców narodu PiS jak widać nie. A więc gangrena nadal jest w PiSie. W całej dyskusji chce zwrócić uwagę, że to już nie wybory prezydenckie w drugiej turze. Nie trzeba wybierać szumowin. A moje skromne zdanie jeśli chodzi o wątek sztucznej wojny polsko-polskiej wykreawanej przez media. Bo widzę, że mocno się nabrałeś. Ja nawet kibicuje PiSowi. Ich rozwiązania i pomysły są tak skrajnie kretyńskie że szybko ich rządy napotkają opór społeczny. Padnie też ostatecznie mit tej wojny bo PiS dokrapie się do władzy i spieprzy co się da. Znam tych ludzi i nie mam co do tego wątpliwości.Wtedy otworzy się droga do ostatycznego zwycięstwa partii antystemowych bo bajki upadną. Dlatego sobie głosuj mi to lata i będzie mnie tylko śmieszyć jak za 2 lata będziesz bił się w piersi. Côż błędy ludzka rzecz. Mi tylko zależy aby jak najmniej ludzi popełniło ten błąd i aby już w tej kadencji ludzie mieli prawdziwą alternatywe w sejmie, która da nadzieję na zburzenie betonu.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2015, 21:16:44 wysłana przez ^IvE »

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #231 dnia: Września 24, 2015, 05:59:50 »
    Ja tam jednak wolę, by PO utrzymało się u władzy. To jedyna szansa na to, że w końcu tych uchodźców przyjmiemy, a nie zrobimy z siebie (tfu!) drugie Węgry.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #232 dnia: Września 24, 2015, 08:17:07 »
    Ja tam jednak wolę, by PO utrzymało się u władzy. To jedyna szansa na to, że w końcu tych uchodźców przyjmiemy, a nie zrobimy z siebie (tfu!) drugie Węgry.
    Jakich uchodźców? Chyba chciałeś powiedzieć imigrantów zarobkowych.
    Poza tym, drugie Węgry to w obecnej sytuacji miano, na które Polska nie zasługuje. Ich rząd walczy o suwerenność, zaś nasz całuje oba lica niemieckiego siedzenia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Września 24, 2015, 09:05:59 »
    Jestem przekonany, że adrianek nie widział biedy i z bogatej rodziny pochodzi. Cóż nie Twoja wina ale nie pleć bzdur. Czujesz moralny obowiązek pomagania to są fundacje. Możesz sobie ich sprowadzać i pomagać. Skąd Wam się ludzie bierze to narzucanie innym co mają robić? Totalitaryzm wrodzony ukryty pod wygodną wymówką demokracji? Zawsze mnie to fascynuje. Przecież nikt Wam nie broni pomagać ale sami tego nie robicie ba! Każecie innym to robić i państwu. Takie wygodne moralnee usprawiedliwienie bo przecież idą na to podatki moje. Faktycznie dla mnie to jest tchórzostwo i ucieczka od potrzeby niesienia realnej pomocy. Bo w głębi serca paniczny strach połączony z wyrzutami sumienia, że ja mam hajs a tam umierają.. Zgroza ale sam zbyt bardzo się boje dać chociażby na fundacje, lepiej jak państwo to zrobi nie będę musiał tego oglądać. No cóż pogarda dla takiego myślenia. No ale takie dylematy bogaczy..

I brawo Panie Adrianek Twoja platforma zbuduje nowe getta i wsadzi ich za kraty. To Twoja moralna wymówka aby nie nieść pomocy realnej! Wstydź się.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #234 dnia: Września 24, 2015, 09:17:38 »
    Ty żadnej pomocy nie chcesz dać, a moralizujesz innych.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Września 24, 2015, 09:32:27 »
    Jestem przekonany, że adrianek nie widział biedy i z bogatej rodziny pochodzi. Cóż nie Twoja wina ale nie pleć bzdur. Czujesz moralny obowiązek pomagania to są fundacje. Możesz sobie ich sprowadzać i pomagać. Skąd Wam się ludzie bierze to narzucanie innym co mają robić? Totalitaryzm wrodzony ukryty pod wygodną wymówką demokracji? Zawsze mnie to fascynuje. Przecież nikt Wam nie broni pomagać ale sami tego nie robicie ba! Każecie innym to robić i państwu. Takie wygodne moralnee usprawiedliwienie bo przecież idą na to podatki moje. Faktycznie dla mnie to jest tchórzostwo i ucieczka od potrzeby niesienia realnej pomocy. Bo w głębi serca paniczny strach połączony z wyrzutami sumienia, że ja mam hajs a tam umierają.. Zgroza ale sam zbyt bardzo się boje dać chociażby na fundacje, lepiej jak państwo to zrobi nie będę musiał tego oglądać. No cóż pogarda dla takiego myślenia. No ale takie dylematy bogaczy..

I brawo Panie Adrianek Twoja platforma zbuduje nowe getta i wsadzi ich za kraty. To Twoja moralna wymówka aby nie nieść pomocy realnej! Wstydź się.
    Bardzo mi przykro z tego powodu, ale niestety "lekko" się pomyliłeś w tej kwestii. To, że te czasy już minęły parę lat temu nie znaczy, że nie mogę popierać przyjmowania jakże znienawidzonych przez Was i demonizowanych uchodźców. Zresztą - to, jaką klasę społeczną się reprezentuje nie powinno wpływać na prawo głosu w tej sprawie. To nie jest żadna dyktatura, na twoje "nieszczęście".
    I nie załamuj mnie - państwo może równie efektywnie pomagać co fundacje, pod pewnym warunkiem: że będzie miało na to środki, a tutaj kolejny powód waszych bolączek: podatki, które a) mamy zdecydowanie pon. średniej unijnej, b) i tak są progresywne.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #236 dnia: Września 24, 2015, 09:37:40 »
    A kto wam głupot nagadał, że państwo jest od pomagania komukolwiek???
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Września 24, 2015, 09:47:34 »
    No tak, bo przecież argumentacja reprezentująca wiek XIX: "niech zrobią to filantropi/fundacje" jest tutaj wzorem mądrości...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #238 dnia: Września 24, 2015, 09:52:32 »
    Nie. Od pomagania sobie nawzajem są LUDZIE. Tego uczy nas wiara, tradycja i europejska kultura. Państwo ma wystarczająco dużo swoich problemów... Zresztą, 25 lat temu mieliśmy jeszcze państwo, które opiekowało się nami wszystkimi. Co z tego wyszło chyba wszyscy wiedzą.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Września 24, 2015, 09:57:52 »
    To co Luca powiedział to jedno. Druga kwestia to czemu ja mam dawać darmozjadom pieniądze? Jak chcą niech pracują, mi to lata. Dawać im jednak pieniądze? I to zmuszać cały kraj do tego? To się nazywa totalitaryzm. Co nie zmienia faktu, że jak kilku ludzi się dało nabrać i chcę im dawać pieniądze za nic - mi nic do tego. Proszę bardzo.

Może jestem młody ale już trochę przeżyłem rzeczy i mogę się wypowiedzieć szczególnie jeśli chodzi o pomaganie. Tak się składa, że już na palcach dwóch rąk mogę policzyć sytuacje gdy pomagałem zasłabnietym, zemdlonym, rannym itd. To jednak mało istotne skupmy się na bardziej przykładzie co by pasował do tematu. Widziałem ludzi bez rąk, nóg, uszu co świetnie sobie radzili bez żadnej pomocy. Wystarczy ludziom dać działać ! Do tego taki człowiek czuję się dumny i potrzebny ponieważ coś realnie robili a nie tylko wegetuje lub pracuje bo pracodawca ma upusty z jego tytułu, nikt nie lubi jak mu się łaske robi. To wy chcecie z tych ludzi robić warzywa, a więc tfu. Mitycznych muzułmanów poznałem. Świetni ludzie, i świetnie sobie radzą jak im się da pracować. Co innego ludzie siedzący na socjalu, których poznałem czy to był Rumun, Polak czy muzułmanin to sama patola. Nie wzrusza mnie ich rzekoma bieda i warunku socjalne, sam mieszkałem w gorszych warunkach i wyglądałem gorzej niż oni. Oni sobie świetnie by poradzili jakby chcieli. Podam dwa takie przykłady do przemyślenia.

1) W Anglii pracowałem jakiś czas w takiej mordowni, poszliśmy Słowak, Ja, Polak. Zdecydowałem, że te prace olewam bo mało płacą i piekło. Powiedziałem o tym Słowakowi i Polakowi i zaproponowałem im wspólne poszukanie lepszej pracy. Polak przyznał mi rację i znalezliśmy wspólnie sobie pomagając nową lepszą pracę jeszcze tego dnia. Słowak się bał i stwierdził, że zostanie. No i co mam się teraz nad takim Słowakiem użalać? To był jego wybór.. ja zaproponowałem pomoc.. ale to jego życie.

2) Ostatnio grałem sobie na gitarach a obok był chłopak z ulotkami. Zarobiliśmy 3x więcej niż on przez godzine. Chłopak się pytał jak to robimy i że on by chciał też i tak dalej. Cóż spytałem się ile zarabia, czego chcę od pracy itd. Powiedział, że dorabia ale by chciał dostawać hajs na łapę i dobierać sobie dni. I ciut więcej zarabiać. Tak się składa, że akurat pracowałem w takim miejscu to poleciałem mu się tam przejść, podałem adres ba powiedziałem, że może się na mnie powołać nawet. Czy poszedł tam w końcu czy nie, to nie moja brocha. To jego życie i jego decyzje. Ja mu pomogłem ile się dało. Co miałem mu dawać pieniądze za nic i patrzeć jak się zaćpiewa na śmierć jak jego koledzy o których wspominał, że nie pracują i dostają pieniądze od rodziców?

Cóż.. to zostawiam do Waszej rozwagi.