Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31598 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 26, 2016, 11:27:15 »
    Awansowaliśmy ale i tak lepszy temat to flejmienie na napastników. No cóż niektórzy wiecznie będą smutnymi łakami.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 26, 2016, 11:55:43 »
    1. Wygrywa cała drużyna, grałeś kiedyś na boisku, co kutasiku? Wiesz jak to jest?! TO SIE ZAMKNIJ I PRZESTAŃ SZKALOWAĆ ARKA MILIKA.
    2. MILIIIIK TY ŚLEPY JESTEŚ KURWAAA ODDAWAJ KOSZULKE KURWAAAAA.

Obie te postawy łączy jedno, to rak.
    Milik ma wielki talent, ale coś jest nie tak, może potrzebuje pomocy psychologa, fachowca który pozwoli mu przebić się.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:01:34 »
    Oczywiście Milik nie gra najlepszego turnieju. Jednak liczy się awans. Liczą się fakty.

Dotychczas odpadaliśmy bo inni mieli większego farta/ my pecha. Teraz nam sprzyja fortuna i tyle. To jest ważny element piłki nożnej - fart. Teraz my mamy farta i powinniśmy być zadowoleni.  A Arek Milik musi się ogarnąć i tyle ale robienie z tego głównego zmartwienia gdy gramy dalej to naprawdę na wyrost. I tak nie mamy na to żadnego wpływu. Ogarnięci ludzie to wiedzą i nie flejmią na wyrost. Na tym nie polega kibicowanie.

Tym bardziej, że nadal przypomnę, że Irlandczycy czy inne kraje potrafią się po prostu cieszyć z wyników i być dumni po porażce. A my przy jakiejkolwiek okazji szukamy dodatkowego pretekstu do flejmienia - to jest po prostu paskudne, obrzydliwe i chore.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:06:07 »
    Ja akurat napisałem tylko, że coś jest nie tak z naszymi napastnikami, do których przed turniejem były stawiane normalne wymagania (nikt normalny nie twierdził, że LEWY TO KRÓL STRZELCÓW MINIMUM, A MILIK TO DRUGI MUSI BYĆ, TEŻ MINIMUM), ale jak dana reprezentacja chce grać o wyższe cele, to musi mieć napastnika/ów którzy sytuację jak otrzymają, czy to od obrońcy czy od swojego gracza, muszą wykorzystać. Często w taki właśnie sposób wielkie reprezentacje przegrywały mecze czy też turnieje, ci co mieli strzelać bramki nie potrafili zdobyć żadnej i tylko solidną grą drużynową coś znaczyli.
    Polska niestety ma tutaj mankament, że nie posiadamy dobrych zmienników. Skoro Kapustka, który może i ma talent, ale to na ten moment zawodnik do wytrenowania, który w przyszłości może znaczyć dla naszej reprezentacji sporo, jest najlepszym zawodnikiem z ofensywy, to trochę ubogo. Bardzo widoczny jest brak Pawła Wszołka, zawodnika który bądź co bądź rozegrał cały sezon w Serie A. Poza tym wolałbym w kadrze zobaczyć Kucharczyka czy też Pawłowskiego lub kogoś innego z reprezentacji, którzy są o wiele lepsi technicznie od Peszki, który stracił swój największy atut na boisku - szybkość i zwinność. Jak narazie to jest najgorszy gracz w Polsce, kiwają go jak dzieciaka, fauluje jak debil, no tragedia. Jeśli Nawałka już na siłę będzie kogoś musiał zmieniać z pomocników i da Kapustkę, to jako drugi wybór dałbym Mariusza Stępińskiego, który fizycznie wyglądał o wiele lepiej niż Peszko, a na boku pomocy dałoby mu się jasne wskazówki co do gry w defensywie.
    A z drugiej strony to najbardziej denerwujący są tacy jak IvE, janusze futbolu co siedzą na forum i nie potrafią napisać żadnego argumentu czy też zdania głębiej odnoszącego się do gry. Wygrana z kimś nie oznacza wcale, że każdy zagrał idealny mecz i teraz to nikogo nie można skrytykować.

Oczywiście Milik nie gra najlepszego turnieju. Jednak liczy się awans. Liczą się fakty.
    Fakty są takie, że Milik nie wykorzystał już kilku 100 procentowych sytuacji. Jakim faktem jest awans do 1/4, który wywalczyła cała drużyna? Gdyby wczoraj Polska odpadła, to fala krytyki spadła by na Milika, za nietrafienie w pustą bramkę.

Dotychczas odpadaliśmy bo inni mieli większego farta/ my pecha. Teraz nam sprzyja fortuna i tyle. To jest ważny element piłki nożnej - fart. Teraz my mamy farta i powinniśmy być zadowoleni.  A Arek Milik musi się ogarnąć i tyle ale robienie z tego głównego zmartwienia gdy gramy dalej to naprawdę na wyrost. I tak nie mamy na to żadnego wpływu. Ogarnięci ludzie to wiedzą i nie flejmią na wyrost. Na tym nie polega kibicowanie.
    Ty jesteś debilem, sprzyja nam fortuna xDDD My gramy naprawdę dobrze w defensywie, dwa, trzy razy zdarzyło się, że mielismy szczęście a tamci pecha, nic więcej.

A my przy jakiejkolwiek okazji szukamy dodatkowego pretekstu do flejmienia - to jest po prostu paskudne, obrzydliwe i chore.
    Ty piszesz tylko - cebula! cebula bo nie cieszy się z awansu!!! Przecież ja już pisałem wcześniej, jak awansujemy to jest sukces naszej reprezentacji i sam będę się z tego cieszył. Ale nie wszysyc grają idealnie, jeden lepiej, drugi gorzej. Lepszych się chwali, gorszych się krytykuje, jesteś napastnikiem więc ludzie oczekują, że będziesz strzelał bramki. Drużyna wypracowuje sytuacje, a ta osoba na końcu ją partaczy, więc nie można jej skrytykować? Ty piszesz takie ogólniki i nie odnosisz się do żadnej sprawy, typowy Janusz, hurr durr, Polska wygrała, wiec wszyscy zagrali idealnie, hurr durr, cebula kontratakuje.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:10:35 »
      Powinien dać drugą szansę Zielińskiego. Chłopak, ma talent, po prostu cholernie się spalił. Ale, może taka postawa, że "Słuchaj Piotrek, dasz radę, my w Ciebie wierzymy, wybiegnij przeciw Portugalii i graj jak w Serii A", by coś dała. Bo szkoda go, ma talent, mógłby zrobić furorę na tym Euro, tylko mam wrażenie, że w naszej kadrze kuleje wsparcie psychologiczne.
        Faktycznie teraz doczytałem, że piłkarze korzystają z tego wsparcia, ale nie wszyscy i nie wzięto ich ze sobą, po prostu w wolnym czasie, nawet przez skype. No właśnie. Taki Milik, moim zdaniem dramatycznie potrzebuje tego, by ktoś przełamał w nim blokady.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:20:40 »
    Udział Zielińskiego skończył się w meczu z Ukrainą, kiedy to wolał sobie potruchtać, zaliczając sporo strat. Nie było widać nawet zaangażowania, więc nie teraz. Brakuje teraz bardzo takiego Polanskiego, typowa 8, środkowy pomocnik. O wiele lepiej wyglądałby niż Mączyński, przydałby się reprezentacji. Zieliński jak chce grać i Nawałka będzie to również chciał, najpierw trzeba zacząć od sparingów i przystosowania go do gry.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:20:48 »
    Ty nadal nie rozumiesz. No ale masz problem z mentalnością jak większość narodu. Nie tylko Polacy mają taki problem to broń Boże nie wyzywam. Jestem dumny z bycia Polakiem. Po prostu irytuje mnie te wylewanie pomyj gdy jest to nie na miejscu.

Analizujesz sobie i piszesz mniej logiczne czy bardziej rzeczy nt. zawodników i co z tego? Nie masz na to wpływu. A więc to tylko wiatr. Możesz sobie tam gdzieś na kolanie rzeczowo porospisywać i poanalizować jeśli uważasz się za znawcę. Jednak wtedy i wyłącznie wtedy gdy nie robisz to z negatywną pomyjowatą konotacją - typu nieudacznik bla bla. Nic nie wiesz o tym zawodniku i nie jest to poważne. Jak już się bawisz w analizowanie bo to cię jarą to podchodzisz profesjonalnie. I proponujesz alternatywy albo sposoby konkretne - typu zmiana, przesunięcie pozycji.

A teraz wracamy na meritum. Do czego ciągle "piję" Normalny kibic ogląda mecz aby przeżyć emocje i kibicuje swojemu zespołowi na dobre i na złe. Łapie emocję, pozytywne emocję i miło spędza czas, czerpiąc z oglądania sportowego show. Czy to przy piwky czy ze znajomymi, czy z dziewczyną. Potem zbija pionę jak się uda i wygra, pośpiewa i żyję dalej. Po prostu kolejny miły moment w życiu.

Co robi cebula? Od początku już szuka, mąci nie przychodzi się bawić, tylko szuka aby komuś tutaj wsadzić szpilę. To nie jest normalne to jest psychiczne. Jednak tak już ten biedny naród indoktrynowali dlatego musimy z tym walczyć. No i ciągle jęczy, narzeka i wylewa pomyje czy to po, w trakcie czy przed meczem. I zamiast ze zwykłego oglądania meczu i cieszenia się z rozrywki sportowej - jest jakaś chora nagonka, toksycznego człowieka. Nie potrafi się do niczego zdystansować, wszędzie szuka problemu - niezależnie od wyniku.

I albo się ludzie nauczą się bawić i istoty kibicowania (i to nie chodzi tylko o kibicowanie) albo wiecznie będą zakompleksionymi, toksycznymi karłami moralnymi. Bierzcie przykład z Irlandczyków i innych, oni wiedzą co to kibicowanie i nie szukają podtekstów wszędzie:

https://www.facebook.com/northernirelandnationalteam/?fref=ts

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:22:31 »
    Tzn wiesz Lygryss, Zieliński bądź co bądź, z tego co pamiętam, nie grał na swojej nominalnej pozycji w meczu z Ukrainą. On jest zawodnikiem, który idealnie się podwiesza pod napastników, a nie który jest jednym z pary środkowych.
    Plus dziwi mnie trochę, że wszyscy wymieniają Błaszczykowskiego (oczywiście słusznie), a zapominają o drugim skrzydle (naszego Orła hehe) w postaci Grosickiego. Biega, pracuje, biega, podaje, biega, odbiera. Ten facet to pewnie na własny ślub biegł za autem z panną młodą, bo miał za dużo energii. Jak dla mnie zdecydowany zwycięzca tego Euro (powiedzmy ex-aequo z Fabiańskim) co do promocji. Zdecydowanie zasługuje na lepszy klub niż ten, w którym teraz jest.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:24:53 »
    Wskazalem na słabą grę napastników odwołując się do niewykorzystanych sytuacji, Trebron zresztą zrobił podobną rzecz, wskazując na minus grę napastników. A ty tutaj wysuwasz jakieś oskarżenia z dupy, reasumując:
    Ty masz z głową IvE, nawet nie będę ci odpisywał na taki belkot xD

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 26, 2016, 15:24:04 »
    heh Fabiański ten skill, rzucam się zawsze w złą stronę, ale karne wygrane :P

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 26, 2016, 16:46:56 »
    Jakby patrzył na analog przeciwnika, to by ogarnął. ;>
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 26, 2016, 17:03:10 »
    Akurat co do tych karnych, to zawsze wiedziałem że to jest loteria, i to czy rzuca się w dobrą czy złą stronę to nie zawsze musi być jego wina. W większości przypadków taki bramkarz ma poprostu szczęście gdy rzuci się dobrze i odbije strzał, czasem strzelający może skiksować, bo myśli że to jest tylko 11 metrów, lajtowo strzelę...Tak czy inaczej wygraliśmy te karne i nie ma co sie rozwodzić, nasi trafili wszystkie (Milik po farcie), i to się liczy.
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 27, 2016, 01:08:55 »
    Tzn wiesz Lygryss, Zieliński bądź co bądź, z tego co pamiętam, nie grał na swojej nominalnej pozycji w meczu z Ukrainą. On jest zawodnikiem, który idealnie się podwiesza pod napastników, a nie który jest jednym z pary środkowych.

Jasne, tym bardziej dałbym mu drugą szansę. Bo mamy Krychowiaka, mamy Lewandowskiego, ale wariant w którym ten pierwszy zamiast koncentrować się na destrukcji, próbuje kreować, a ten drugi zamiast czekać na idealną piłkę gra trochę jak Rooney, bawi się w rozgrywającego sprawdza się połowicznie. Zwłaszcza w ostatnim meczu który Lewemu, momentami szedł grubo poniżej jego możliwości. Nasza kadra - cała, haruje na boisku i są tego efekty. Taki Milik, nawet jeśli marnuje okazje za okazją, to nadrabia w obronie. Wysokim pressingu. Ale bardzo potrzebny jest nam ktoś, kto będzie 10. Bo co jak co, ale defensywny pomocnik, który wspaniale zbiega między ŚO, powinien raczej być takim giermkiem ofensywnego pomocnika jak kiedyś Makelele Zidane'a.
        Mączyński gra bardzo słabo, Grosicki i Błaszczykowski rozgrywają dobre zawody. Zwłaszcza niespożyte siły tego pierwszego i to, że choć nie jest technicznym wirtuozem to piłkarz ten, czasem po prostu bierze odpowiedzialność i leci do przodu, zamiast szukać Lewandowskiego podaniem jak Mączyński. To w meczu ze Szwajcarią naprawdę wyglądało komicznie, gdzie na bank Szwajcarzy byli zaskoczeni w przehoooy kolejnym podaniem do Lewego.
        Dlatego Kapustka się przyjął, choć nie jest jeszcze piłkarzem tej klasy. Jest próżnia, w której jak ktoś rozegra dobry mecz, ma szansę zostać uznanym za bohatera narodowego. Dlatego fajnie gdyby Zieliński zagrał za napastnikami, właśnie postarał się dryblować, zaangażował się i aby wreszcie Lewandowski miał więcej okazji do strzelenia gola.

Nawiasem, skoro Szwajcarzy tak skopali Lewego, to pomyślcie co zrobi mu Pepe :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 27, 2016, 11:21:33 »
    Fajnie by było żeby Pepe wyleciał z boiska. Na MŚ2014 bodajże Muller tak załatwił Portugalię. Wystarczy zostawiać nogi z tyłu a czasem powiedzieć coś chamskiego i typ dostaje białej gorączki. Chociaż po tamtej wpadce na MŚ raczej już tak łatwo się nie da.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 27, 2016, 19:34:46 »
    Fajnie by było żeby Pepe wyleciał z boiska. Na MŚ2014 bodajże Muller tak załatwił Portugalię. Wystarczy zostawiać nogi z tyłu a czasem powiedzieć coś chamskiego i typ dostaje białej gorączki. Chociaż po tamtej wpadce na MŚ raczej już tak łatwo się nie da.

Pepe trochę inny człowiek. W tym sezonie żadnej czerwonej i mnie żółtych niż np Neymar ;)

Co do dzisiejszego meczu. Niech ten antyfutbol opuści to piłkarskie święto. Jak nie zostaną wypierdzieleni przez Hiszpanów, tak mam nadzieję, że Niemcy im zrobią blitzkrieg. Prowokowanie, pociąganie za koszulki, pchanie w trakcie kiedy przeciwnik jest w "locie" by go bolało przy upadku - to standard tej drużyny. Zresztą, to jest u nich norma.