Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31525 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #165 dnia: Czerwca 17, 2016, 22:49:03 »
    Kapustka jak nie wyjedzie za granice to się nie rozwinie. Niemcy bo go nauczyli grać w piłkę.
         Z tym zawsze jest ryzyko, że ktoś nie przebije się do składu, posiedzi rok na ławce, wróci do ekstraklasy bez formy i pomysłu na siebie. Ewentualnie wypożyczenia. Kapustka, spokojnie, bez straty dla własnej kariery może jeszcze z 2-3 sezony pograć w Polsce, zwłaszcza, że jego drużyna zagra w europejskich pucharach. Ma talent, potem może sobie spokojnie grać w jakiejś porządnej drużynie na zachodzie, a w lidze holenderskiej czy belgijskiej, nawet zostać bardzo rozpoznawanym graczem.
           Tak czy inaczej, reprezentacja gra na 120% swoich możliwości. Poza Milikiem, który potrzebuje się przełamać, strzelił gola z Irlandią Północną, ale w tamtym meczu też zmarnował parę doskonałych okazji. Nie oszukujmy się jednak, że spadła na niego wielka odpowiedzialność - Lewego kryje 2 obrońców, dzięki temu to Milik ma możliwość by wykorzystać lukę, wpakować piłkę do bramki. Przydałoby się, gdyby strzelił jakąś ładną bramkę w pierwszej połowie meczu z Ukrainą, to może się odblokuje i zacznie znowu strzelać jak w eliminacjach. Bo tamta główka z meczu z Niemcami, gdy miał niesamowitą okazję by wpakować piłkę do siatki, to trochę, nie pasuje do zawodnika tej klasy.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #166 dnia: Czerwca 18, 2016, 09:02:35 »
    Jeśli kapustka zostanke w sekstraklasie 3 sezony to się po prostu zmarnuje. Gracze z tej pozycji szczególnie potrzebują doskonałego wyszkolenia technicznego i fizycznego czego w Cracovii nie dostanie. Kolejna sprawa - w tym wieku wyjeżdżając za granicę Kapustka na pewno nie jechałby grać w pierwszym składzie. Ale jest szansa że go ociosają na tyle aby został porządną gwiazdą za parę lat.
    Cracovia gra w europejskich pucharach? Ciekawe jak długo :d

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #167 dnia: Czerwca 18, 2016, 09:45:02 »
    Lewandowski był najlepszym strzelcem ligi polskiej gdy wyjeżdżał, więc w lidze polskiej coś osiągnął. A Kapustka nie był najlepszym graczem Cracovii, więc musi na euro udowodnić, że ma duży talent. Jeśli nie,to w lidze polski musi zostać, udowodnić przez sezon, że to jest jego dobra i stabilna forma. W innym wypadku to skończy jak Klich, Stępiński itd No chyba, że potoczy się jego kariera jak Milika, którego Ajax wyciągnął na całe szczęście, ale liczenie naa cud to raczej nie tędy droga. To
    Różnica pomiędzy Kapustka a przeplacanymi młodymi zawodnikami jest taka, że oni w trakcie sezonu walczą z najlepszymi  i podbijaja swoją cenę. Grasz dobry sezon wśród dobrych graczy, top na świecie - wzrasta twoja wartosc automatycznie. Bellerin miał pierwszy bardzo dobry sezon w lidze angielskiej, więc nie oszukujmy się, ale dobry sezon kapustki nie stanowi nawet 30% jego wartości. Zatrzymanie Hazarda kosztuje milion, a ominięcie Kamińskiego 5 złotych.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Czerwca 18, 2016, 16:51:12 »
    Walczą z lepszymi niz kapustka równocześnie mają wsparcie lepszego sztabu i ogólnie drużyny. Fenomen takich zawodników, zwykle z latynoskimi nazwiskami polega na tym że w anglii nie rozlicza się trenerów za inwestowanie w drewno. Byle było jako tako w lidze. Nie można tego porównywać procentowo. A potem wielkie zdziwo że taki Leicester wygrywa kiedy wielu piłkarzy na ktorych zatrzymanie topowe angielskie kluby wydają grube miliony będąc w Niemczech graliby w Bundeslidze 2.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #169 dnia: Czerwca 20, 2016, 08:43:38 »
    No i jak tam obstawiacie?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Czerwca 20, 2016, 11:40:45 »
    Nasi zagrają zachowawczo. 1:0 dla nas albo 0:0

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Czerwca 21, 2016, 11:08:52 »
    Ma w końcu ponoć wejść Zieliński.

O ile ufam Nawałce bo już udowodnił, że warto to chyba Zielinskiego trzeba było wpuścić wcześniej. Zielinskiego podobno kupuje Liverpool za 11 mln funtów. a sprowadza go sam Jurgen Klopp. Maczyński gra przyzwoicie ale bez szału po prostu nie robi większych błędów. A tutaj pod nosem mamy taki talent. Mam nadzieję, że pokażę na co go stać i uruchomi poprzez swoją grę Lewego a wtedy to będzie jatka.

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/610154/piotr-zielinski-w-tym-tygodniu-zostanie-zawodnikiem-liverpoolu-fc

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #172 dnia: Czerwca 21, 2016, 15:37:19 »
    Ta telenowela z Zielińskim i Liverpoolem w tle trwa zdecydowanie za długo... Gdzieś czytałem, że Napoli czy jakiś inny klasowy włoski klub chciał go kupić, ale ten odrzuca oferty ponieważ chce za wszelką cenę przejść do klubu z miasta Beatlesów..

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Czerwca 21, 2016, 18:56:49 »
    Zieliński zawsze był tak drewniany jak dziś? Nie wiem jak zagra w drugiej połowie ale w pierwszej paraliżuje grę naszych do przodu, ciężko na niego patrzeć.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2016, 20:07:38 wysłana przez Trebron2001 »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Czerwca 21, 2016, 19:57:33 »
    Jeeeeeest

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #175 dnia: Czerwca 21, 2016, 19:59:45 »
    Na całe szczęście Kapustka się wykartkował na Szwajcarie, więc Grosicki z Błaszczykowskim będą pracować w defensywie, to w sumie największy plus tego spotkania.
    Zieliński jest dobry w klubie jak ma zgranie z drużyną i druga linia jest nastawiona na niego, na teraz się nie nadaje, potrzeba czasu by się zgrał z resztą i zacząć grać innym ustawieniem, więc na teraz jednak Mączyński z Krychowiakiem muszą zostać. Mało ruchu, widać było, że 2 miejsce ich zadowala i remis też by nie był zły.
    Lewandowski z Milikiem muszą poprawić skuteczność, bo z taką grą to ze Szwajcarią na 0-0 możemy co najwyżej zagrać jeśli bedą dalej tak "wykorzystywać" swoje sytuacje.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline pajet

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #176 dnia: Czerwca 21, 2016, 20:06:15 »
    Takie zdjęcia chciałbym zobaczyć jak te http://auto-fit.eu zrobione moje autko prosto od blacharza i lakiernika jak wyjeżdza.
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2017, 10:18:14 wysłana przez pajet »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Czerwca 21, 2016, 20:20:56 »
    Ukraina dominowała posiadaniem piłki i kleili dobre akcje. Przypominało to mocno mecz Polska vs Niemcy, z tym że dla naszych padła dziś bramka. Więcej działo się pod naszą bramką, mam zarzut do Nawałki że nasi praktycznie nie stosowali pressingu aż do własnego przedpola karnego. Graliśmy trochę jak wyspiarze. Znów tak jak z Niemcami sytuacji "stuprocentowych" było mniej więcej po tyle samo dla obu drużyn ale to biało czerwoni strzelili gola. Widać że było takie zamierzenie dać grać dużo Ukraińcom i nie będę sądził taktyki która dała nam wygraną no ale... nasza drużyna potrafi stosować pressing kiedy trzeba, czemu nie dziś? Czy przy bardziej ofensywnym podejściu nie mielibyśmy więcej bramek? Kto wie. Ale do bardziej ofensywnej gry musiałby wyjść inny skład. Drewniany Zieliński zamroził grę do przodu. Znów brakuje jakości w rozgrywaniu piłki środkiem. Wynikało to oczywiście z morderczego pressingu Ukraińcow przez co dyktowali tempo gry jednak zawsze da się lepiej, dziś w szczególności można było. Dalej też skuteczność napastników mizerna mimo wielu szans. Trzeba było uspokoić grę, przejąć piłkę, pograć pozycyjną grę jednak jak napisałem - nie da tak rady grać z Cionkiem, Kapustką i Zielińskim w składzie. Jestem pewien że trener na nich nie postawi w następnym meczu.
    Tak czy siak jesteśmy w 1/8. Fajnie tak po latach niepowodzeń na jakichkolwiek turniejach móc ponarzekać na grę naszej drużyny która jednak wygrywa :D Jak widać mecz meczowi nie równy. Ukraina drużyna która pierwszą połowę grała z Niemcami jak równy z równym, Ukraina której piłkę w ostatniej chwili z Niemieckiej bramki wyciągnął Boateng, Ukraina która boleśnie  przegrała z Irlandią i przegrywała pojedynki "na bieg" z wyspiarzami dyktowała tempo gry Polsce a jej piłkarze wygrywali pojedynki nawet z wartymi miliony teoretycznie o niebo lepszymi technicznie graczami niż Irlandczycy. Ostatnie zdanie nie trzyma się kupy ale tak się właśnie działo. Dlatego imo gadanie "ci wygrali z tymi, więc tamci przegrają z innymi" jest nie na miejscu.

Na minus:
    Z Kapustki będzie gracz ale jest za słaby fizycznie na mecze które gramy w defensywie a ten taki był. Nie potrafi się cofać do obrony a nawet jak się cofnie nie ma tych paru kilogramów i siły żeby powalczyć o piłkę.
    Cionek zbyt niepewny, miał parę dobrych akcji ale wiele naprawdę dziwnych decyzji raczej go dyskwalifikuje z pewnego miejsca w składzie w 1/8. Bezużyteczny w grze do przodu.
    Zieliński był okropny. Najgorszy gracz w meczu. Zero jakości, zero pewności w grze mimo to podejmował niepotrzebne ryzyko. Nie wnosił nic pozytywnego. Spróchniałe drewno.
    Lewy miał parę dobrych akcji, ogólnie to chyba jego najlepszy mecz ale skuteczność dalej do poprawy.
    Milik to samo co Lewy tylko że jego tak obrońcy nie cisną i marnuje naprawdę poważne sety. Jedyny przebłysk to podanie do Lewego. Słaba gra na Euro jak dotąd.

Na plus:
    Fabiański bardzo pewny w bramce. Już raczej nikogo innego między słupkami nie zobaczymy.
    Krychowiak świetny w środku. Dał się faulować kiedy było trzeba, potrafił przytrzymać piłkę, czyścił i grał do przodu. Jeden z filarów drużyny.
    Błaszczykowski w pierwszej połowie trochę niewidoczny.(Poprawka - wszedł w drugiej. Naprawdę był niewidoczny) xD świetna indywidualna akcja, wiedział kiedy wziąć na siebie odpowiedzialność. Potem bardzo pewna gra defensywna.
    Pazdan miał jeden poważny błąd ale znów świetnie zagrał. Sprawdza się w twardej fizycznej grze.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2016, 20:36:28 wysłana przez Trebron2001 »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #178 dnia: Czerwca 21, 2016, 20:27:39 »
    Trebron, ale Błaszczykowski wszedł dopiero w drugiej połowie. Chyba, że źle zauważyłam.

Okiem kobiety - Mecz można zaliczyć do udanych, w końcu zwycięstwo i wyjście z grupy. Cieszymy się z tego... ale co dalej? Jeżeli będą tak grać ze Szwajcarią jak dzisiaj.. to chyba skończą na tych 4 meczach. Nie neguję całej gry, tylko dla mnie to nie było jeszcze pokazanie 100% możliwości. Nie chcę oceniać każdego zawodnika, dobrze to zrobił Trebron... No i całe szczęście że Peszko nie wszedł, ciekawe co by było ;)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Czerwca 21, 2016, 20:32:23 »
    No to mój błąd, rzeczywiście był niewidoczny xD Nie będę sprawdzał ale wierzę na słowo. W ogniu przekleństw i nerwów musiałem przeoczyć kto wszedł a kto zszedł.
    Szwajcaria to żadni bogowie, taką grą też można by z nimi wygrać ale jednak oczekuję więcej jakości.