Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31546 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 12, 2016, 18:58:41 »
    Warto też zauważyć, że nie ma u nas żadnego słabego zawodnika - wszyscy grają co najmniej nieźle. Ja również liczę na to, że chociaż jednego gola nasi im wbiją, zgarniając 3 punty na sam start.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 12, 2016, 19:00:25 »
    Pazdan próbował się kiwać i niemal stworzył sytuację Irlandczykom, drewno z ekstraklasy i kora nie opadła. Ale wybaczam mu bo jedną interwencję miał w miarę. Jeśli Irlandia nie zmieni stylu gry i nic nie pokaże to życzę im jak najgorzej.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 12, 2016, 19:54:41 »
    Okiem kobiety - Gra ok, szkoda tylko nie skończonych akcji w pierwszej połowie. Sędziowie albo do doszkolenia, albo do wymiany - rękę każdy widział, poza błękitnymi ;) Nie oceniam graczy, bo po prostu się tym nie interesowałam. Może męskie grono forumowiczów wypowie się lepiej. Miejmy nadzieję, że nic poważnego bramkarzowi i obrońcy (wybaczcie proszę za brak nazwisk ;) ) się nie stało po zderzeniu. Wynik mógł być wyższy, ale 1:0 też satysfakcjonuje. Teraz tylko obserwować grę pozostałych przeciwników w grupie. Ale tak jak dzisiaj zagrali nasi reprezentanci to chyba mają potencjał na resztę meczy w grupie i jeden po wyjściu.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 12, 2016, 20:13:18 »
    Mnie się gra Polaków podobała. Ale nie ma co mówić, bo przeciwnik słaby. Trochę niepotrzebnie wrzucali piłkę w pole karne, nic z tego nie wyszło. Sprawdzają się podania na szesnasty metr, zaraz po rajdzie na skrzydle. W taki sposób strzelił bramkę Milik, podobną sytację miał również w pierwszej połowie, wtedy przestrzelił. Niemcy tak tworzą akcje i świetnie się to sprawdza.

Poza tym, chciałbym pochwalić grę Kapustki. Miałem wątpliwości co do jego miejsca w pierwszej jedenastce, teraz już nie mam żadnych :D

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 12, 2016, 20:49:45 »
    Kapustka, niby mój rocznik, ale grał świetnie, jakby już był doświadczonym grajkiem po 30-stce, nie notował żadnych wybryków, i ten strzał, ładnie tam w polu karnym sobie pozycje znalazł...Zauważyłem też, że pare razy nasi obrońcy znowu robili to, co było jedną z przyczyn klęsk naszych, czyli przejęcie, i odrazu długa do Lewandowskiego na walke. Na szczęście tylko takie 2-3 razy były, bo ogólnie rozegranie było super, szanowali piłke, dużo akcji, na początku nie wchodziło, no ale wszystko się nie może udawać, tak to by było 10:0 dla nas. Z Niemcami chyba Pazdana już nie zobaczymy, ogólnie nie grał źle, ale czasem te jego kiwki to mnie o zawał przyprawiały. Mimo to, zagraliśmy dobry mecz, oby tak dalej
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 12, 2016, 22:09:42 »
    No i gicik. Cebulaki do budy

(click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 12, 2016, 23:01:22 »
    Ach te cebulowe prognozy jak to potężna Irlandia miała skarcić Polaków.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 12, 2016, 23:28:43 »
    Bardziej bym się obawiała tych dwóch pozostałych drużyn. Obydwie pokazały swoje atuty i wady. I zremisować z Niemcami czy wygrać z Ukrainą będzie... problematyczne wg. mnie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 13, 2016, 09:58:57 »
    Obawy, spekulacje, narzekanie. Co będzie to będzie. Fakty są takie, że wygraliśmy i mamy dobrą sytuację w grupie. Po co pompować balonik tej cebulowości? Nawet jak nie wyjdziemy z grupy to trudno. Po co narzekać? Trzeba być dobrej myśli a nie wiecznie spekulować, czarnowidzić albo narzekać. Wkurwia mnie w tym kraju mentalność takie zmoczonej zakompleksionej kury. Czyli kibicuje ogólnie ale, żeby nie było to ponarzekam jak coś to się będę śmiał. I to nie tylko o piłkę chodzi. A w sumie to się taki człowiek sam z siebie śmieje bo się boi sam siebie, bo jest taki jak wiatr zawieje.

Malkotentów orać i j***ać. Odczuwam głęboką pogardę. I siedzą takie tabuny łaków. I opluwają wszystko i narzekają wokoło aby tylko się pośmiać jak komuś się potknie noga. Zamiast mieć mentalność zwycięzców i chwalić i dążyć do wygranej no to nie - lepiej narzekać i byle by tylko broń boże się nie wychylić, bo coś się jeszcze w życiu takiemu uda. Jedyna treść życia takiego łaka, że wszystko wokół jest beeee. W sumie to trochę żal.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:28:43 »
    IvE, wbij sobie w końcu do tego pustego łba, że realizm to nie to samo co pesymizm. Z Irlandią (nie czarujmy się, bardzo słabą) wygraliśmy, super. Niestety jeśli tak samo będziemy grać z Ukrainą to nie ma co o 3 punktach marzyć. Co z tego, że akcji było sporo jak wykończenie mizerne... O Niemcach nawet nie wspominam ale jeśli w meczu z Ukrainą będziemy marnować takie sytuacje to naprawdę nawet o remis będzie ciężko.

Nie mogę zrozumieć tego "hura optymizmu" jaki wybucha w kraju za każdym razem, kiedy nasi kopacze jadą na jakieś mistrzostwa... Przez ostatnie 20 lat jadą (o ile jadą) i grają tam 3 mecze. To cały sukces. Siatkarze, szczypiorniści wracają z medalami a ani pieniędzy ani zbytniego zainteresowania nie widać a piłka kopana??? Niepojęte dla mnie...

Choć podkreślam, za każdym razem jak grają nasi szczerze im kibicuję. Niech wygrywają jak najwięcej. A jeszcze patrząc na zachowanie kibiców jestem naprawdę podbudowany. Oprawa była świetna i na wysokim poziomie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:42:40 »
    IvE, wbij sobie w końcu do tego pustego łba, że realizm to nie to samo co pesymizm. Z Irlandią (nie czarujmy się, bardzo słabą) wygraliśmy, super. Niestety jeśli tak samo będziemy grać z Ukrainą to nie ma co o 3 punktach marzyć. Co z tego, że akcji było sporo jak wykończenie mizerne... O Niemcach nawet nie wspominam ale jeśli w meczu z Ukrainą będziemy marnować takie sytuacje to naprawdę nawet o remis będzie ciężko.
    Zrozum do czego pije IvE - do cebulackiego narzekania na wszystko i wiecznego pesymizmu nie popartego niczym. Nie jest to skierowane do ciebie i nie bierz tego jako osobistą obrazę. Według tych wiecznych narzekaczy jeszcze parę dni temu to Irlandia była mega potężna i w ogóle miała nas zmiażdżyć a teraz te same osoby gadają że pokonaliśmy słabą drużynę. Czy nie jest to żałosne? Ludzie prezentujący takie podejście do życia przyprawiają mnie o dreszcze. Zawiść i żółć. Mam wrażenie że wielu Januszy opowiadających wszystkim dookoła bajki o mocnej Irlandii strzeliło buraka i nie mogą odżałować że biało-czerwoni jednak wygrali.
    Nie mogę zrozumieć tego "hura optymizmu" jaki wybucha w kraju za każdym razem, kiedy nasi kopacze jadą na jakieś mistrzostwa... Przez ostatnie 20 lat jadą (o ile jadą) i grają tam 3 mecze. To cały sukces. Siatkarze, szczypiorniści wracają z medalami a ani pieniędzy ani zbytniego zainteresowania nie widać a piłka kopana??? Niepojęte dla mnie...
    Niepojęte dla ciebie - pojęte dla wszystkich innych. Siatkówka i piłka ręczna nie są nawet w połowie tak widowiskowe jak piłka nożna, o nędznej w porównaniu do nogi popularności nawet nie trzeba wspominać.
    Choć podkreślam, za każdym razem jak grają nasi szczerze im kibicuję. Niech wygrywają jak najwięcej. A jeszcze patrząc na zachowanie kibiców jestem naprawdę podbudowany. Oprawa była świetna i na wysokim poziomie.
    No i widzisz. Cieszysz się że ludzie kibicują i wspierają drużynę. Czemu? Bo na trybunach nie siedzą mamroty i wieczne narzekacze. Najśmieszniejsze jest to że ci pesymistyczni "eksperci-Janusze" próbują wokół siebie wytworzyć aurę elitaryzmu i nieomylności. Kij im w oko, mam nadzieję że reprezentacja zagra im na pohybel.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:57:35 »
    Gorsze od narzekania, jest stwierdzenie jakim popisał się IvE.
    Po co pompować balonik tej cebulowości? Nawet jak nie wyjdziemy z grupy to trudno.

Malkotentów orać i j***ać. Odczuwam głęboką pogardę. I siedzą takie tabuny łaków. I opluwają wszystko i narzekają wokoło aby tylko się pośmiać jak komuś się potknie noga. Zamiast mieć mentalność zwycięzców i chwalić i dążyć do wygranej no to nie - lepiej narzekać i byle by tylko broń boże się nie wychylić, bo coś się jeszcze w życiu takiemu uda. Jedyna treść życia takiego łaka, że wszystko wokół jest beeee. W sumie to trochę żal.
    Jak według ciebie gdybyśmy czasem nie wyszli z grupy, to byłoby "trudno, zagrali lepiej inni" to gratuluje twojej mentalności zwycięzcy. Według ekspertów mamy ~ 10 składu w Europie, więc nie znalezienie się w 1/8 finalu nazwałbym dramatem i wyrzuciłbym Nawalkę z prowadzenia kadry. Benhakkkera zostawiliśmy, nic nie osiągnął poza awansem i odpadnięciem w trudniejszym formacie turnieju niż teraz, a potem zmęczenie materiału ludzkiego, powtarzalności i przegrane eliminacje.
    A IvE radziłbyn czytać co piszesz, bo ze swoją mentalnością zwycięzcy to trochę w dziwną stronę poszybowałeś.
    IvE: Chcę się czuć jak zwycięzca, więc chce mieć luksusową toaletę w domu, nic innego mnie nie interesuje!
    Prusak: Weź kolego, postawie ci sławojkę za domem i też będzie ok.
    IvE: No trudno, jak nie da się inaczej, to sławojka też nie jest taka zła.

1. Nie narzekajmy po meczu ze slabą Irlandią Północną, nie czas na to, mamy 3 punkty to najważniejsze.
    2. Gdyby czasem nie udało się wejść do 1/8 finału to to jest dramat, a nie Polacy nic się nie stało, jak nie dziś, to kiedy, za 4 lata?
    3. Nie pompujemy balonika, 1/8 finału to cel minimum, jak odpadniemy wtedy to jest dopiero "no trudno" a nie jak debil jeden, jak odpadniemy w grupie to trudno XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:14:39 »
    Ja nie rozpamiętuje czegoś na co nie mam wpływu. Czasami nie wyjdzie. Malkontenctwo zostawiam jednak cebulakom.

Kibicuje naszym chwalę jak wygrywają. Jak przegrają to zrzuca się na to zasłone milczenie i w spokoju wyciaga wnioski. Tak robią zwycięzcy a nie kopanie i rozdrapywanie ran. Cebulaki zaś rozgrzebują, rozdmuchują, dramatyzują i narzekają. Czy to przed czy po porażce czy to nawet po zwycięstwie. I to jest ten problem o którym piszę.

A więc jak jesteś cebulakiem to kij Ci w oko.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:19:03 »
    Jak jesteś debilem i nie potrafisz zrozumieć mojego postu (nawet wypunktowalem dla kalek umysłowych co jest najważniejsze teraz i po turnieju (do ciebie to było skierowane)) to nie wypowiadaj się nawet w temacie. Do reszty nie będę się odwoływał, widocznie trzeba mieć IQ na poziomie twoim, by zacząć konwersacje z takim eunuchem.
    Wracaj poza tym do swojej zagrody z innymi kucami, tam w dziesięciu może dobijecie do magicznej bariery 100 punktów IQ.
    IvE jest największym cebulakiem, bo narzeka na innych cebulaków, czyli przewyższa ich w byciu cebiulą. Ja olewam ich, ale widocznie IvE jest za głupi na omijanie niektórych postów XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:49:45 »
    Aż tak się zagrzałeś o nic?

Jakie to słodki i wzruszające <3

Aa i taka wskazówka - Piłem do punktu 2 i 3.