Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31421 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 08, 2016, 16:38:26 »
    Niektórzy tutaj piszą, że trudno będzie wydostać się z grupy, opierając się na grze naszych zawodników w meczach z Holandią i Litwą. Jednak wiele dobrych drużyn, które zagrają na Euro również prezentowały niekiedy bardzo niski poziom w meczach towarzyskich, najlepszym przykładem jest porażka Hiszpanii z Gruzją 0:1.
    Ja liczę, że nasi będą grali tak, jak to było na eliminacjach do tego turnieju. Przypomnę dwumecz z Niemcami. W pierwszym meczu graliśmy dobrze, co prawda obrona nieco zawodziła, ale bramkarz (chyba Szczęsny, już nie pamiętam) świetnie się spisywał. Nasi przeprowadzili kilka dobrych kontr i zakończyli spotkanie spektakularnym zwycięstwem 2:0. W drugim meczu graliśmy nawet lepiej, ale Niemcy znacznie bardziej się postarali. Przegraliśmy co prawda 1:3, ale graliśmy jak równy z równym.
    Jeśli polska reprezentacja będzie grała tak, jak na eliminacjach do Mistrzostw Europy to nie mamy się o co martwić w fazie grupowej.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 08, 2016, 21:50:23 »
    Całe to gadanie o piłce nożnej. Mnie szczerze mówiąc, mało to obchodzi, ale jakiś meczyk naszych może obejrzę. Mimo wszystko, trzymam kciuki, że z grupy wyjdą, optymizm ponad wszystko!
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 08, 2016, 23:27:24 »

Radzę obejrzeć sobie skróty meczów naszej reprezentacji, bo faktycznie wyszliśmy z grupy, ale my nie jesteśmy mocni. Raczej przeciętni. Mamy szansę z Irl i Ukrainą, ale równie dobrze oni mogą nam włomatać i też nie byłbym zdziwiony.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 09, 2016, 13:55:19 »
    Tak w ogóle to to jest turniej, więc jak zwykle większość faworytów odpadnie, bo po prostu za mocni są. Tylko że każdy piłkarz indywidualnie :P

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 09, 2016, 18:46:57 »

Radzę obejrzeć sobie skróty meczów naszej reprezentacji, bo faktycznie wyszliśmy z grupy, ale my nie jesteśmy mocni. Raczej przeciętni. Mamy szansę z Irl i Ukrainą, ale równie dobrze oni mogą nam włomatać i też nie byłbym zdziwiony.
    Kolejny odkrywa Afrykę. Kocham jak ktoś pisze/mówi to co wszyscy już wiedzą w tym groźnym "no dobra chłopaki nie podniecajcie się tak" tonie :D Jak byśmy byli mocni to nikt by się nie martwił czy wyjdziemy z takiej grupy ale zamiast cebulowego defetyzmu może trochę optymizmu.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 09, 2016, 18:50:24 »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 10, 2016, 22:53:23 »
    Francja i Belgia, wierzę.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 10, 2016, 23:25:38 »
    Payet dzisiaj naprawde świetne zawody. Widać, że grał w Marsylii, bo jednak umiejętności są :D
    Najbardziej irytuje mnie, że Dechamps pozwala grać temu drewnu Matuidiemu - koleś jest zupełnym zerem, a zawsze mógłby przesunąć Dimitry`ego do środka pola, stawiając na skrzydle Comana. Czy wg Was Matuidi też jest kompletnym... drewnem :D ?

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 11, 2016, 09:15:21 »
    Payet dzisiaj naprawde świetne zawody. Widać, że grał w Marsylii, bo jednak umiejętności są :D
    Najbardziej irytuje mnie, że Dechamps pozwala grać temu drewnu Matuidiemu - koleś jest zupełnym zerem, a zawsze mógłby przesunąć Dimitry`ego do środka pola, stawiając na skrzydle Comana. Czy wg Was Matuidi też jest kompletnym... drewnem :D ?

Matuidi > Kante
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 11, 2016, 13:34:48 »
    Matuidi > Kante

(click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 11, 2016, 13:39:34 »
    Matuidi jest drewniany, ale spójrz na statystyki z poprzednich meczy itd i ile bramek czy asyst, przechwytów zanotował Matuidi, a ile reszta pomocników.
    Premier League na topie, zapewnili zwycięstwo Francji :>
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 11, 2016, 16:24:08 »
    Premier League to dziś ekstraklasa deluxe.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 11, 2016, 17:51:39 »
    Matuidi > Kante
    Nie no rzeczywiście, widzę, że albo mamy tutaj z fanem PSG, który ich wiernie wspiera od 2011 roku, albo po prostu nie widziałeś Blaise`a ani Kante w akcji. Obaj Ci piłkarze mają zadania defensywne w swoich zespołach, Matuidi w P$G, Kante w Leicester. W reprezentacji ten pierwszy ma również zadania ofensywne i wczoraj pokazał, że się do nich nie nadaje. Kante jest bardzo dobrym defensywnym pomocnikiem, świetnie czyta grę, walczy, problemem może być tylko to, że ma 170 cm wzrostu. Matuidi z piłką przy nodze porusza się jakby był po jakimś paraliżu, dodatkowo jego podania ograniczają się głównie do krótkich piłek do kolegi, który stoi najbliżej. Nie czyta też tak dobrze gry jak pomocnik "Lisów". Wiem, że jestem jednak dosyć krytyczny do pomocnika grającego w Paryżu, gdyż PSG jest jednym z 4 klubów na świecie, których bardzo nie lubię, obok Realu Madryt, Chelsea i Legii :D Stąd jestem tak krytyczny dla Blaise`a niczym Hajto do Cionka :D

Premier League to dziś ekstraklasa deluxe.
    Zgodzę się. Kluby Premier League od kilku lat grają kupę w europejskich pucharach (tzn. w Lidze Mistrzów, gdyż Liga Europy jest odpuszczana; wyjatem Liverpool w tym roku). Wiele osób mówi, że spowodowane jest to grafikiem, że 26.12 jest rozgrywana kolejka angielskiej ekstraklasy i dlatego piłkarze innych lig (z podkreśleniem na BBVA) są mniej zmęczeni niż ci grający w Barclays. To fakt, także 2 rodzaje krajowego pucharu nie pomagają ale... BPL jest ciekawa, jeśli chodzi o widowisko, bo takie Newcastle może rozbić Tottenham 5:1 będąc pewnym spadku. Jednak ten sezon pokazał wszystko o lidze angielskiej - wielomilionowe transfery, jak np. ManU, a ligę wygrywa.... Leicester :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 11, 2016, 21:22:23 »
    No niby fajne że w PL jest duża rywalizacja ale patrząc na to jakie pieniądze tam idą i jacy piłkarze się tam marnują robi się trochę smutno.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 12, 2016, 18:47:16 »
    Wrażenia po 1 połowie - Irlandia słaba, marni kopacze, zbyt pobłażliwy arbiter, 100% karny dla Polski nie przydzielony. No póki co źle nie gramy ale bramki nie widać. Patrząc na to co grała w pierwszej połowie Irlandia to nie zasługują nawet na remis, mam nadzieję że nic się nie zmieni i wygramy.