Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31366 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #45 dnia: Października 09, 2015, 15:16:01 »
    Po 1 - pokaż mi drużynę, która grała na obojętnie jakiej imprezie 11 zawodnikami, mając przy tym słabą ławkę rezerwowych
    Co z tego że ci pokażę. Powiesz że jednak ta ławka była mocna bo nie będziesz się potrafił przyznać do błędu.
    Twoje "se śmiechłem" obchodzi mnie jak zeszłoroczny śnieg, liczy się to że ja się śmieję bo to ja mam rację.
    Z jednej strony chwalisz się że oglądałeś wszystkie mecze a zamiast rzeczywistych rezultatów reprezentacji i ocenienia jej gry dajesz mi statystyki klubowe. ŚMIECHŁEM.
    Swoją drogą to wychwalając reprezentację z 2002 fajnie pomijasz mecze z Koreą i Portugalią. Czyżby nie miały miejsca? A dlaczego były przegrane? Liczy się to co widać na boisku. Jedyne co było widać to kompleksy.
    Uwielbiam dyskutować z ludźmi, którzy myślą, że mają rację i bazują na jednym, gównianym argumencie - są przekonani, że to co piszą i myślą jest prawdą.
    Nie ma to jak obosieczny argument.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Października 09, 2015, 15:54:47 »
    Bardzo inteligentne spostrzeżenia. Aktualnie to ty leczysz kompleksy, skoro wszędzie w przeszłości byli piłkarze z kompleksami, EURO 2008 kompleksy, 2006 to samo, 2002 też. Urojenia?

Z jednej strony chwalisz się że oglądałeś wszystkie mecze a zamiast rzeczywistych rezultatów reprezentacji i ocenienia jej gry dajesz mi statystyki klubowe. ŚMIECHŁEM.
    Ktoś tu ma problemy z podstawowym łączeniem faktów i najwyraźniej nie potrafi zrozumieć znaczenia tych prostych cyfr.
    Podałem statystyki graczy z 2001/2012 roku i 2014/2015, pewnie nie wiesz, ale zazwyczaj selekcjoner opiera się na aktualnej formie zawodników i wykładnikiem do tego jest liczba strzelonych goli (jeśli chodzi o napastnika) lub liczba rozegranych spotkań. No ale według ciebie Nawałka czy Engel powołują zawodników na podstawie opinii wróżbitów. Gratulacje.
    Nie wiem naprawdę, czy ty aktualnie trollujesz czy naprawdę jesteś niedorozwinięty, ale już spieszę ci podać rezultaty jakie osiągała reprezentacja w 2001 roku. Zamieszczę to tutaj bo pewnie obsługi wyszukiwarki google jeszcze nie miałeś.

Ukraina 1-3 Polska
    Polska 3-1 Białoruś
    Polska 0-0 Walia
    Norwegia 2-3 Polska
    Polska 4-0 Armenia
    Walia 1-2 Polska
    Armenia 1-1 Polska
    Polska 3-0 Norwegia
    Białoruś 4-1 Polska
    Polska 1-1 Ukraina

Słownie: Polska w takim razie pokonała 2 razy mocną Norwegie, wygrała i zremisowała z Ukrainą, wygrała i zremisowała z Walią, wygrała i przegrała z Białorusią i wygrała oraz zremisowała z Armenią.
    Czy tu widzisz gorsze wyniki niż te osiągane przez kadrę Nawałki? Polska niestety tutaj osiągnęła lepszy rezultat, zapewniając sobie awans już 2 kolejki przed oraz wygrywając bądź co bądź silną grupę, w której nie było żadnego dostarczyciela punktów na poziomie Gibraltaru.

Swoją drogą to wychwalając reprezentację z 2002 fajnie pomijasz mecze z Koreą i Portugalią. Czyżby nie miały miejsca? A dlaczego były przegrane? Liczy się to co widać na boisku. Jedyne co było widać to kompleksy.
    Do których meczów chcesz porównać mecze z MŚ? Z Gruzją, Gibraltarem czy ze Szkocją? Dlaczego nie podajesz wygranego meczu ze Stanami Zjednoczonymi, które walcząc o awans przegrały z Polakami? Pewnie odpuścili co nie? A potem odpadli po niesłusznie przegranym meczu z Niemcami? Korea Południowa też pewnie słaba była i dlatego zajeła tylko 4 miejsce...

Kolejny raz - ja podaje statystyki, odnoszę się do poszczególnych spotkań, a ty swoją opinię, którą nie podpierasz żadnymi rzeczowymi argumentami. Dyskusja jest jałowa, spotkała się dupa z batem.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #47 dnia: Października 09, 2015, 16:18:34 »
    czy naprawdę jesteś niedorozwinięty
    Zaczynałem pisać odpowiedź ale wtedy zauważyłem to... Ktokolwiek wnosi taki argument kompletnie bez powodu do póki co normalnej dyskusji nie jest warty mojej klawiatury. Jesteś żałosny. Szkoda mi na ciebie czasu. Chcesz "brzmieć" w postach kozacko a wychodzisz na zwykłego buraka.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Października 09, 2015, 16:23:07 »
    Nie wiem co sądzić o osobie, która na prośbę o jakikolwiek argument podaje opinię. Dziękuje za miłą dyskusję, szkoda tylko, że merytoryczna ona była z jednej strony. Zapraszam może na forum piłkarskiego tygodnika, z 2 lata temu udzielałem się tam często, nawet bodajże z 3 moje wypowiedzi znalazły się w  tygodniku - jeśli ktoś jest zainteresowany chętnie znajdę i porozmawiam na temat futbolu przez wiadomość prywatną. :)
    Chociaż dalej czekam na jakiś twardy fakt podparty rzetelną wiedzą. Oj przepraszam, nie zauważyłem nazwy użytkownika.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #49 dnia: Października 09, 2015, 16:23:39 »
    Opieranie się sztywno na tym, w jakich klubach grają podstawowi zawodnicy danej reprezentacji również nie prowadzi do celu. Przedstawię Wam 2 przykłady, bo widzę, że i Prusak i Trebron to osoby, które mają pojęcie o piłce.

Na początek przedstawie Wam reprezentacje, gdzie znane są max 2 nazwiska: Islandia. Chodzi mi, że większość kojarzy Sigurdssona ze Swansea i
    Finnbogasona z Olympiakos. Ta reprezentacja jest rewelacją obecnych eliminacji do ME. Często skład naszpikowany gwiazdami nie jest zbawieniem o czym dwukrotnie przekonała się... Francja. W 2002 i 2010 roku. W 2002 majac graczy pokroju Zidane`a, Henry`ego, Bartheza nie wyszli oni z grupy na MŚ w Korei. Pamiętny mecz z Senegalem i 1-0 dla drużyny z Afryki :D

Ja osobiście uważam, że nasz zespół prezentował lepszy poziom w el. do ME 2008. I co najważniejsze, nie było w reprezentacji tylu gwiazd co obecnie.
    Prawdą jest, że jeżeli na obecne Euro nie awansujemy z tym składem i takim potencjałem to już jest kompletna klapa polskiej myśli szkoleniowej i polskiego futbolu. Bo klapę na Euro 2012 jestem w stanie wytłumaczyć tym, że wielu tych piłkarzy nie dojrzało w tamtym czasie do odpowiedniego poziomu.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Października 09, 2015, 16:32:24 »
    Islandia jest bardzo ciekawym przykładem na drużynę, która została de facto zbudowana bez żadnego nazwiska. Sigurdsson to według mnie taki typowy gracz środka pola, dobre podanie, zastawienie się, czasami jakiś przebłysk (jak rok temu). Ogólnie to kawał porządnego gracza, który gra cały sezon regularnie i równo.Finnbogasona za to kojarzę bardziej z ligi holenderskiej, dużo wolnej przestrzeni i świetnie to potrafił tam wykorzystać. Co najśmieszniejsze to Lagerback był przymierzany do trenera reprezentacji Polski, no ale ludzie w PZPN mądrzejsi i woleli Polaka.
    Islandia dla mnie to jedna z najlepszych ekip na kontynencie, bardzo dobrze ułożona i zapewne wypełniająca z 90% zadań trenera. Ale jak każda reprezentacja ma problem. Według mnie jest to moment gdy nie idzie im po ich myśli i na przykład muszą odrabiać stratę. Mecz z Czechami, kiedy strzelili jedną bramkę na początku, wycofali się i niestety dostali bramkę od Czechów. Pogubili się, bo nie wiedzieli czy atakować czy bronić się no i w ten sposób dostali drugą, akurat samobójczą bramkę. Plus ostatni mecz z Holandią, jak grali z przewagą jednego zawodnika i wygrywając, to już było wiadomo przez resztę meczu że nie wypuszczą wygranej i awansu z rąk :D

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #51 dnia: Października 09, 2015, 16:54:56 »
          Polska gra słabo. Cudem ugraliśmy 2:0 z Niemcami, grając tak, że po meczu miałem ochotę bardziej śmiać się z Niemców, jak można było przegrać taki mecz, niż być dumnym z gry naszych. Poza tym, oglądając prawie każdy inny mecz biało-czerwonych, zastanawiam się " Co oni wyrabiają?!". Strzelamy pierwszego gola, a potem czuć, że bramka dla przeciwnika wisi w powietrzu, że albo nasi się ogarną albo mówiąc brzydko "w&ebią nam". Szkoci wczoraj faktycznie byli blisko i szczerze, to lepiej aby wygrali tamten mecz, bo to byłoby sprawiedliwe. Gol w ostatniej minucie, to nie była walka do końca, tylko jakiś fuksowny wjazd na bramkę w stylu przyłożenia w Rugby. Serio. Chcecie zobaczyć grę do końca, to obejrzyjcie mecz Anglia v Francja z 2004, gdzie Francuzi strzelili bramki na 1:1 i 2:1, w doliczonym czasie gry. Obie. Albo Real v AM.
         Co do komentarza Prusaka na temat przeszłości, historii naszych reprezentacji to skomentuje to tak: https://youtu.be/saOh6PgIPnU?t=46s  Akcja z 4:00, jest naprawdę ładna. Obecna reprezentacja, na skrzydłach jakoś nie porywała, aż Lewy musiał na nie schodzić, choć to typowy snajper z pola karnego. Wnioski, wyciągnijcie sami.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #52 dnia: Października 10, 2015, 06:22:42 »
    Dlaczego nie podajesz wygranego meczu ze Stanami Zjednoczonymi, które walcząc o awans przegrały z Polakami? Pewnie odpuścili co nie? A potem odpadli po niesłusznie przegranym meczu z Niemcami? Korea Południowa też pewnie słaba była i dlatego zajeła tylko 4 miejsce...

Korea... BUAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHH xD

Przepraszam za mój poziom wypowiedzi ale inaczej nie można tego skomentować :D:D

Prußak, jeśli serio uważasz, że Korea zajęła 4. miejsce bo była 'dobra', to proszę nie wypowiadaj się na temat piłki nożnej przed 2003 rokiem. Może słabo pamiętasz co oglądałeś...
    :D:D

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Października 10, 2015, 10:18:05 »
    W którym miejscu napisałem, że była wybitna/bardzo dobra? Stwierdziłem fakt, że zajęła 4 miejsce na MŚ 2002. Czytanie ze zrozumieniem? Fakt, że znacząco pomogli jej sędziowie, ale na litość boską. To też nie była drużyna słaba, takim nie pomagają ani ściany ani sędziowie, bo po prostu sami nie potrafią nic ugrać. Korea jedna z najlepszych jedenastek w historii w ich kraju, z legendarnym Hong Myung-bo na czele, własne ściany to i ta drużyna była groźna.
    A co do twojej wypowiedzi - bardzo merytorycznie.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #54 dnia: Października 10, 2015, 10:28:18 »
    ...z legendarnym Hong Myung-bo...
    I przestałem czytać xD

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Października 10, 2015, 10:30:54 »
    Wyjaśnij mi co w tym dziwnego ;)

4 miejsce na MŚ 2002, uwzględniony w 11 MŚ 2002, 3 najlepszy piłkarz MŚ 2002 według FIFA, nominowany do 100 najlepszych, żyjących zawodników w 2004 roku + 136 meczy w reprezentacji oraz wieloletni kapitan
    Plus kilkukrotnie w jedenastce sezonu w lidze koreańskiej i raz w japońskiej
    Rzeczywiście nie może zasłużyć na miano legendy w Korei, to kto nią jest, Grzegorz Lato?

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Października 10, 2015, 13:48:59 »
    W którym miejscu napisałem, że była wybitna/bardzo dobra? Stwierdziłem fakt, że zajęła 4 miejsce na MŚ 2002. Czytanie ze zrozumieniem?

Korea Południowa też pewnie słaba była i dlatego zajeła tylko 4 miejsce...

Nie napisałeś, że była wybitna/bardzo dobra, ale tak - Korea była słaba i zajęła AŻ 4 miejsce :]

Nie pisz już nic więcej proszę, jesteś żywym przykładem, że w tym kraju każdy może być "Gmochem" xD

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Października 10, 2015, 14:02:40 »
    Nie napisałeś, że była wybitna/bardzo dobra, ale tak - Korea była słaba i zajęła AŻ 4 miejsce :]
    Słaba drużyna mimo pomocy ze strony sędziów nie dociera do półfinałów mistrzostw. W końcu coś musieli grać, no chyba, że według ciebie sędziowie nie uznali dziesięciu bramek Włochom i Hiszpanom, a Korea siedziała we własnym polu karnym i nie mogła wyjść z niego przez cały mecz. Słaba to była Arabia Saudyjska, mylisz całkowicie siły drużyn.
    Korea była słaba i zajęła AŻ 4 miejsce :]

Poza tym polecam zapoznać się z tym: http://sjp.pl/sarkazm

Nie pisz już nic więcej proszę, jesteś żywym przykładem, że w tym kraju każdy może być "Gmochem" xD
    Kim ty w ogóle pajacu jesteś? Naprawdę nie ma nikogo, kto poprze swoją wypowiedź argumentami w postaci statystyk, pojedynczych meczów?

Dam ci przykład bo chyba nie rozumiesz - KATAR awansował do finału MŚ w piłce ręcznej dzięki pomocy sędziów. Czy to też była SŁABA drużyna? NIE, ale mieli ściany i dzięki pomocy awansowali do finału.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #58 dnia: Października 10, 2015, 14:31:40 »
    Słaba to jest Legia czy Lech na europejskim podwórku, co udowadniają od kilku lat. Kiedy ostatnio mieliśmy zespół z Polski w fazie grupowej LM ? 19 czy 20 lat temu ?

Ale dobrze, rozmowa jest o reprezentacji, a nie o piłce klubowej. Jak napisał Prusak - czy wg Ciebie Korea będąc słabym zespołem doszłaby do półfinału MŚ ? Owszem, pomogli jej sędziowie i to nie raz, ale to nie oznacza, że zespół był słaby. Po prostu byli przeciętni, a przy sprzyjających im czynnikach wykorzystali to meldując się w czwórce najlepszych zespołów tamtego mundialu. Podobnie jak Katar w ręcznej. Sędziowie swoją drogą, ale i zespół musiał pokazać jakiś poziom.

Postu Arthasana to nie będę komentował bo mi szkoda na to czasu i wykorzystywania energii, aby wstukiwać kolejne litery na klawiaturze.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 10, 2015, 15:12:20 »
    Jak napisał Prusak - czy wg Ciebie Korea będąc słabym zespołem doszłaby do półfinału MŚ ?

hmmm... tak? xD

Dam ci przykład bo chyba nie rozumiesz - KATAR awansował do finału MŚ w piłce ręcznej dzięki pomocy sędziów. Czy to też była SŁABA drużyna? NIE, ale mieli ściany i dzięki pomocy awansowali do finału.

Katar ma mocną drużynę nie-Katarczyków. (I przy okazji, słaby przykład, ale nie zachęcam żebyś szukał innego - błagam NIE!)
    Dam ci przykład - jak ktoś się nie zna to się nie odzywa, chyba że strasznie chce wypaść tak jak ty ;)

Poraża mnie tutaj jakość "Gmochów". Jeśli ktoś sądzi, że statystyki są dobrym odnośnikiem przebiegu meczu, mistrzostw to niech czasem pogra w piłkę albo nawet rzeczywiście cały mecz obejrzy, a nie tylko urywki - nieraz zdarzało się, że drużyna przegrywała mecz pomimo wymienienia pierdyliarda podań, posiadania piłki na poziomie 65-70% oraz znacznie większą ilością oddanych strzałów na bramkę przeciwnika. Ba! Nawet można wygrać mecz nie oddając ani jednego celnego strzału! xD (gol samobójczy - mówi wam to coś? bo nie sądzę xD).

także spadaj na bambus ze swoimi statystykami, nikt ich nie potrzebuje ;)

piszcie bzdury dalej ;)
    ja umywam ręce od waszego zacnego tematu, jak coś założę swój osobny ;)