Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja  (Przeczytany 25151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja
    « Odpowiedź #195 dnia: Września 13, 2015, 00:45:06 »
    Nie za kim, tylko gdzie. Na meczu. :)
    Stawilem sie i wygralismy :D...

Emm, napisalem straszna glupote nie czytajac posta Ivego do konca. Co do map warfare, to chyba nie jest zbyt dobry pomysl wedlug mnie. One sa po prostu wielkie. Ganianie sie po nich mogloby byc uciazliwe. Chyba zeby dostosowac je wlasnie pod ten turniej, czyli zmniejszyc i obrobic.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #196 dnia: Września 13, 2015, 10:29:08 »
    Mapy ustalone wraz z Hakepelitami i RW, te z dopiskami nie wejda na Puchar jesli nie zostana poprawione do turnieju, lista moze ulec zmianie:

-Kraków (Zamknięta),
    -Valley (Otwarta +armaty)
    -Inn (Otwarta, bez armat)
    -Port, wraz z opcją odcięcia przejścia do latarni,
    -Wagenburg,
    -Forest Ruins,
    -Nostalgia, trzeba poprawić glitche,
    -Clearwater Inn,
    -Golden Fields,
    -Swamps,
    -Old mill,
    -Ruinded Castle
    -Cossacks Village,
    -Coastal Village (Zamknieta), poprawa gor po boku wchodzenia na nie i kosciola (nie powinno sie tam wchodzic)
    -Caravan Ambush,
    -Southern Steppes,
    -Psioł, trzeba zmienić spawny,
    -Old Town - do poprawki gruntownej
    -House by the Swamps,
    -Abbey (Zamknieta),
    -Eastern Blackwoods,
    -Downtown (Zamknieta)

Do tego chcę dać pod głosowanie przy zapisach dwie rzeczy dla klanów:
    1) Czy zgadzasz się na mapy warfare,
    2) Czy zgadasz się na system pogodowy, pogoda bedzie losowa co 5 rund (chcemy wykorzystac moda do cna)

Swoją drogą szukamy mapera, który byłby w stanie podjąć się zmiany map.

Ktoś się zajmuje już poprawkami?

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #197 dnia: Września 13, 2015, 11:38:33 »
    Ktoś się zajmuje już poprawkami?
    Szukamy właśnie jelenia który mógłby te wszystkie poprawki zrobić.
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #198 dnia: Września 13, 2015, 11:41:11 »
    Szukamy właśnie jelenia który mógłby te wszystkie poprawki zrobić.
    Powiedzcie, ze dacie mu pol PGRu. Swoja droga, co z flagami, jak wyglada ich rozmieszczenie, sa na kazdej mapie juz?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #199 dnia: Września 13, 2015, 11:51:42 »
    Tym też osoba od map powinna się zająć.
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #200 dnia: Września 13, 2015, 12:15:28 »
    Jeśli ktoś z zainstalowanym TD się poświęci i zrobi screeny map z góry, to zaznacze wam flagi )

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #201 dnia: Września 13, 2015, 12:18:54 »
    Ja mógłbym się zająć edytowaniem map, ale dopiero po 17 września. Można spróbować zmienić na mapach mastery tak, żeby do każdego mastera drużyny miały praktycznie taką samą odległość. Oczywiście nie wszędzie dałoby się zrobić to idealnie ze względu na przewagi terenowe i budowę map.Powinno to wyglądać w uproszczonym schemacie mniej więcej tak:

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #202 dnia: Września 13, 2015, 12:25:41 »
    Nie do końca... Na każdą mapę mastery powinny być inaczej ustawione ( wpływ na ustawienie masterów powinno mieć ukształtowanie terenu, obiekty czy budynki). Taki system działałby na na zwykłym polu, ale większość map, które wybraliśmy różni jest dość zróżnicowana i na praktycznie żadnej tak się zrobić nie będzie dało. Zawsze jedna frakcja będzie miała do jednego mastera bliżej a druga do drugiego i to jest absolutnie normalne. Tak samo jest na nativie (nord town chociażby). Jak chcemy, żeby każdy miał tak samo blisko wszędzie to musimy zrobić arenę i na takim czymś grać a to nie miałoby sensu.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #203 dnia: Września 13, 2015, 12:49:19 »
    Ja mógłbym się zająć edytowaniem map, ale dopiero po 17 września. Można spróbować zmienić na mapach mastery tak, żeby do każdego mastera drużyny miały praktycznie taką samą odległość. Oczywiście nie wszędzie dałoby się zrobić to idealnie ze względu na przewagi terenowe i budowę map.Powinno to wyglądać w uproszczonym schemacie mniej więcej tak:

Nie nie nie nie nie, to jest zupełnie nie kwestia odległości od spwana, ale tego jak się tam idzie. Możesz mieć mastera pod samym spawnem, ale jeśli zabudowania są ustawione od strony innych masterów, a pole dookoła otwarte to i tak jesteś udupione bo by to obstawić tracisz szansę by walczyć o inne flagi. Mastery powinny być ustawione zbalansowanie, ale nie względem odległości a położenia względem miejsc ważnych taktycznie przed pojawieniem się flag.
    Nie do końca... Na każdą mapę mastery powinny być inaczej ustawione ( wpływ na ustawienie masterów powinno mieć ukształtowanie terenu, obiekty czy budynki). Taki system działałby na na zwykłym polu, ale większość map, które wybraliśmy różni jest dość zróżnicowana i na praktycznie żadnej tak się zrobić nie będzie dało. Zawsze jedna frakcja będzie miała do jednego mastera bliżej a druga do drugiego i to jest absolutnie normalne. Tak samo jest na nativie (nord town chociażby). Jak chcemy, żeby każdy miał tak samo blisko wszędzie to musimy zrobić arenę i na takim czymś grać a to nie miałoby sensu.
    Z pewnością nie chcemy drugiej The Arena, na której jest 1/3 szans na to że flagi pojawią się poza mapą,  a dwie pozostałe są rozlokowane na otwartym polu względem obydwu spawnów ; )

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #204 dnia: Września 13, 2015, 13:17:26 »
    A zastanawiałem się, czy może lepiej dopracować wiadomość, bo jeśli tego nie zrobię to zostanę potraktowany jak noob, ale tak to jest jak nie lubi się pisać obszernych wiadomości i próbuję pisać wiadomości w miarę szybko. Chodziło mi oczywiście o dotarcie do pewnego miejsca w bardzo zbliżonym czasie.  Nielogicznie by było wrzucać  mastera w równej odległości między spawnami graczy, gdy jedna strona ma do ominięcia długi mur, a druga nie.  Wybór miejsca pod mastera musi być zawsze przemyślany i trzeba brać pod uwagę poza czasem również potencjalne pozycje dla strzelców, ukształtowanie terenu itd. Nie rozwodziłem się nad tym, bo jest to dla mnie oczywiste. Mastery powinny być ustawione tak, żeby drużyną opłacało się trzymać tego środkowego. W pełni zdaję sobie z tego sprawę, że nie da się tego zrobić stuprocentowo dobrze bez budowy mapy od podstaw, ale zawsze lepiej spróbować, niż patrzeć jak master pojawia się blisko spawna wroga i pędzić na łeb, na szyję w kierunku tego miejsca.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #205 dnia: Września 13, 2015, 14:15:16 »
    Turniej startuje w 3 tygodniu października. Poprawki które muszą być zrobione zostały wytłuszczone. Lifting musi być zrobiony na tych mapach tych dodatkowo opisanych inaczej nie zostaną dopuszczone. Przydało by się też dobrze rozlokować mastery na wszystkich pozostałych. Każdy kto jest w stanie to zrobić jest mile widziany. Wersje mapek dobrze by bylo wlepiac tutaj aby mozna bylo sie zapoznac.Czasu jest jeszcze sporo. Stawiam browara dla każdego kto się tego podejmie. Jak ktoś jest jeszcze tak miły i byłby w stanie wlepić screeny map z góry wraz z masterami aktualnymi aby je omówić to również jest to mile widziane. Dzięki za Wasze zaangażowanie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #206 dnia: Września 23, 2015, 11:27:36 »
    Czas ucieka a zainteresowanie turniejem lekko zelżało. Postanowiłem więc przyspieszyć zapisy aby jak najbardziej zmobilizować klany oraz zobaczyć jakie mamy zaplecze klanów. Zapisy na TW chcę wystartować od 1 października. Przypominam o mapach, jeśli ktoś ma poprawione wersje to wstawiać asap, czas ucieka. Jeśli nie uda się tego zrobić część map wyleci. Zapraszam do zapisywania klanów:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16777.msg316462#msg316462