Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Nazwa Teamu

Tawerna team
    6 (14.3%)
    Barbarian team
    4 (9.5%)
    Friendship forever
    1 (2.4%)
    Punny bears
    0 (0%)
    Band of Mistrels and one ugly thief
    1 (2.4%)
    No fap challenge
    8 (19%)
    Some randoms from polish forum
    13 (31%)
    Bad idea but we'r bored
    2 (4.8%)
    Sweet and Furious Pink Ponies from Rainbow Contingent
    7 (16.7%)

Głosów w sumie: 30

Autor Wątek: [WNL5] Warband Native League: Sezon 5 | Apis Europae mistrzami  (Przeczytany 25669 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: WNL5 | Ćwierćfinały
    « Odpowiedź #165 dnia: Listopada 15, 2015, 23:01:10 »
    Ciebie Prince tak to nie boli bo przegraliście przez swoje błędy i wiecie co się stało XD Ja przegrałem przez debila Sotę już drugi turniej.
    Pierwsze 3 rundy skopał książkowo bo prawie nic nie gadał. Kiedy Rayden zaczął dowodzić było ok ale nie byliśmy aż tak dobrzy żeby to odkręcić. Co jak co ale Unity to już nie Legend i po oddaniu spawna za darmo się mecz przegrywa.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    Odp: WNL5 | Ćwierćfinały
    « Odpowiedź #166 dnia: Listopada 16, 2015, 16:09:36 »
    Wonwokie zjechało FTW jak dzieci XD. Mieli dobry plan na grę, w przeciwieństwie do nas, gdzie było kilka rund gdzie nie wiedzieliśmy co zrobić. Piechota+kawaleria niszczyli nas synergią a łucznicy mieli wolne pole do popisu cały czas. W sumie ten mecz pokazał główne wady FTW:
    - tylko 2 dobrych piechociarzy, reszta raczej przeciętna,
    - średnia konnica(w miarę ok na otwartych mapach, na zamkniętych mały impakt na grę), dobre mecze przeplatane ze słabymi,
    - średnie zgranie,
    - czasami błędy taktyczne, bo taktykę często ustalaliśmy tuż przed meczem.
     Każdy kolejny tydzień to coraz mniejsza aktywność w klanie. Mam wrażenie, że remis z IRem zamiast nas zmotywować do gry zadziałał wręcz przeciwnie. Mimo wszystko daliśmy radę wyciągnąć top8, jak na team złożony 3 tygodnie przed startem WNL-a poszło nam nieźle. Sporo osób chce odejść teraz, o ile wystartujemy w kolejnym turnieju to pewnie ze zmienionych rosterem. Powodzenia IRki i Matafiks w półfinale. Mam nadzieję, że będzie stream :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: WNL5 | Półfinały
    « Odpowiedź #167 dnia: Listopada 23, 2015, 14:55:06 »
    No i finał AE vs IR mamy. Kto wg Was wygra i dlaczego ? A także komu po cichu kibicujecie w finale :) ? Wypowiedźcie się, ja swój typ, wraz z uzasadnieniem podam później.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    Odp: WNL5 | Finał: IR vs AE
    « Odpowiedź #168 dnia: Listopada 23, 2015, 16:56:52 »
    IR bo ja tam gram.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #169 dnia: Listopada 23, 2015, 19:06:31 »
    IR jest dobre, ale AE lepsze. Na łuku tylko Virus dorównuje strzelcom z AE. Piechota można powiedzieć, że równa z AE. Na cav AE moim zdaniem ma największą przewagę. AE pokazało w meczu z Unity, że nie lekceważy przeciwników. Mimo wszystko kibicuję IR, bo są tam gracze z Polski a samo IR od dawna prezentuje wysoki poziom gry i należy im się w końcu wygrać jakiś turniej. Powodzenia.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Listopada 23, 2015, 19:10:03 »
    IR jest dobre, ale AE lepsze. Na łuku tylko Virus dorównuje strzelcom z AE. Piechota można powiedzieć, że równa z AE. Na cav AE moim zdaniem ma największą przewagę. AE pokazało w meczu z Unity, że nie lekceważy przeciwników. Mimo wszystko kibicuję IR, bo są tam gracze z Polski a samo IR od dawna prezentuje wysoki poziom gry i należy im się w końcu wygrać jakiś turniej. Powodzenia.
    To samo uważam co napisałeś. Poza wytłuszczonym tekstem. Ja natomiast kibicuję AE w tym starciu. W takim meczu nie patrzę na to, gdzie grają Polacy, bo czasami to mnie też nie interesuje (np. nie lubie Romy, mimo, że gra tam Szczęsny).

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Listopada 23, 2015, 19:32:47 »
    Virus dorównuje? Jest lepszy.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Listopada 23, 2015, 20:15:21 »
    Ta koszulka strasznie mi się podoba
    (click to show/hide)
    Nie powiem, byłby szpan gdybym w jakiś lipcowy poranek, około 8.00 wyszedł nią na plac wrzucić 3 lub 4 tony węgla, które mi dostarczą. Muszę chyba zakumplować bliżej z Deaconem podczas Scramble League (ten sam team) może mi sprzeda taką :D

Ale na poważnie - podoba mi się ona !

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #173 dnia: Listopada 23, 2015, 20:18:13 »
    A zaa gacie z WNL to byś cnotę oddał, jak Emil za Teveza TOTWA w Fifie.
    Trebron, a ty ile razy zakładałeś swoją koszulkę? (nie licząc przed lustrem)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Listopada 23, 2015, 20:48:18 »
    Nie, bo sam wiesz co na niej pisze.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Listopada 23, 2015, 21:00:06 »
    *Jest napisane* drwalu.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #176 dnia: Listopada 24, 2015, 15:14:35 »
    Babcia nie toleruje przekleństw w jej otoczeniu? :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #177 dnia: Listopada 29, 2015, 16:29:54 »
    A więc to już dzisiaj rozstrzygnie się piąty sezon WNL. Powodzenia dla drużyny IR, sprawilibyście mi bardzo miłą niespodziankę, gdybyście wygrali, aczkolwiek realnie rzecz biorąc obstawiam na wyrównany mecz do pewnego stopnia, a potem wygraną AE. Sebek, eRRoR i Virus potrafią ciągnąć cały team w górę, Toi i Hopkiin też całkiem nieźle sobie radzą, ale jednak AE jest w stanie wystawić całą ósemkę mocnych graczy.

W meczu o brąz ciężko mi cokolwiek typować, ale raczej stawiam na Wonwokie. Unity po pokonaniu KURWA mogło mieć zbyt duże ambicje, a wynik 12-0 w półfinale potrafi bardzo zdemotywować w takiej sytuacji. W każdym bądź razie powodzenia Matafiks! Dzisiaj jest dobry dzień, byś pokazał formę i topował na każdym spawnie, tak jak w IR robią to Sebek, Error i Virus.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #178 dnia: Listopada 29, 2015, 16:49:12 »
    IR musi przegrać, ponieważ Fietta tak napisał na TW. No chyba że będzie mercował dla IR na wszystkich spawnach, to IR wygra.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Listopada 30, 2015, 16:44:05 »
    No i AE wygrało. Mogę się dowiedzieć, o co tam poszła gównoburza powie mi ktoś z IR ?

A, Sebastian i odwołując się do postu Scara, że pisałeś coś mu kiedyś o 1410. Troszkę słaba to prowokacja do Niemca. Bo do końca nie wiadomo czym w przeszłości byli Niemcy. W sumie jedynymi rzeczami, czym ich zdenerwujesz to:
    1. Napiszesz im, że są sztucznym tworem jak Jugosławia (co zresztą sami głosili) bo składają się z różnych landów, które nie są ze sobą powiązane, a wręcz przeciwnie - różnią się i to wiele.
    2. Przypomnisz im o II WŚ, ale to wiąże się z banem.

Wiele osób jak Trebron na pewno mi będzie wytykał, że jestem jakimś fanboyem AE, jednak wg mnie nie ma co się do nich rzucać. Wygrali, bo zasłużyli. Ich droga do finału to nie była jakaś autostrada. Wyciągnęli wnioski po ECSie i powrócili na tron. Dla IR również słowa uznania, bo powalczyli, nie jak rok temu Agnicourt, który i tak pozostaje klanem lepszym niz KURWA, o czym świadczą chociażby wygrane przez nich mecze nieoficjalne (sparingi) z zespołem Trebrona. Teraz liczyć, że IR wyciągnie wnioski i powróci silniejsze. Akurat dotychczas nie przepadałem za tym klanem, jednak w ciągu ostatnich tygodni zmieniłem o nich zdanie o jakieś 150* :) A możliwość wspólnego przesiadywania z Toiem i Francuzem (Ncromancien?, sorry nie pamiętam :D) utwierdza mnie w przekonaniu, że są tam w miarę sympatyczne osoby.