Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Nazwa Teamu

Tawerna team
    6 (14.3%)
    Barbarian team
    4 (9.5%)
    Friendship forever
    1 (2.4%)
    Punny bears
    0 (0%)
    Band of Mistrels and one ugly thief
    1 (2.4%)
    No fap challenge
    8 (19%)
    Some randoms from polish forum
    13 (31%)
    Bad idea but we'r bored
    2 (4.8%)
    Sweet and Furious Pink Ponies from Rainbow Contingent
    7 (16.7%)

Głosów w sumie: 30

Autor Wątek: [WNL5] Warband Native League: Sezon 5 | Apis Europae mistrzami  (Przeczytany 25742 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: WNL5 | Tydzień 5
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 24, 2015, 17:46:23 »
    Teraz nawet nie wiadomo czy Trebron to Arni. D:
    DANCE OR GET BANNED

Offline Krzyżak

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 27, 2015, 19:03:33 »
    Elo gratulacje dla polskich druzyn za dobre wyniki pozdro

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Października 29, 2015, 23:00:27 »
    Nikt nic nie pisze nt WNL? Może coś uskrobie w ten weekend jeszcze albo dopiero po i dam jakąś relację, bo widzę że reszta się opierdala :D
    Dzisiaj odbył się mecz AQ z Fearless i ci pierwsi pokonali aż 12-1 zespół Garde. Niby nic ciekawego, ale według mnie to Niemcy sobie dzisiaj zapewniły awans do fazy pucharowej, moim zdaniem 15 pkt to już jest dość spory rezultat, który na pewno pozwoli brać udział w końcowej fazie turnieju, skoro została przed nami jeszcze jedna kolejka (nie liczę już aktualnej) i jedynymi drużynami które punktowo mogą przegonić AQ to KURWA, FTW, RNG, IR lub Wonwokie i AE (jeśli da radę pokonać KURWA) + posiadają bardzo dobry bilans jeśli chodzi o wygrane/przegrane rundy. Jak dla mnie zaskoczenie, taki team który wyskoczył z dupy i nie widziałem ich ani razu w czołówce, tym bardziej że jedyną porażkę zaliczyli w 1 kolejce z przeciętnym Wolfpackiem. Lekki mindfuck, jak dla mnie pierwsze zaskoczenie tegorocznego WNL'a. Gdyby ktoś był zainteresowany to wklejam od razu ich wszystkie mecze z turnieju.
    (click to show/hide)

W sumie to nie pierwsze zaskoczenie, bo jeszcze bardzo zdziwiła mnie postawa Ex, które mimo dość porządnie wyglądającego rosteru zostało z jedynie 2 zwycięstwami, przez co pogrzebali już jakiekolwiek szanse na awans do 1 ósemki.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 30, 2015, 14:36:07 »
    Mnie tam bardziej śmieszy RNGD, które co tydzień dostaje przeciwników, których nie zaliczyłbym nawet do midtieru w Europie. Moim zdaniem top8 powinno się prezentować tak(losowa kolejność):AE, Kurwa, Wonwokie, Freelancers, IR, Unity, FTW i AQ/Castellans. Szkoda trochę Sithów myślałem, że trochę więcej namieszają. Ex też zepsuło sobie sytuację porażką z AQ.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 30, 2015, 22:21:04 »
    Jeżeli rzeczywiście prezentują słaby poziom, a wywalczą awans do 1/4 turnieju, to tamten etap wszystko zweryfikuje :)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 31, 2015, 11:55:42 »
    Mamy znowu rematch KURWY i AE i do tego jakieś ciekawsze mecze to IR vs Wonwokie i Castellans vs Unity. Jakieś typy?
    DANCE OR GET BANNED

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 02, 2015, 14:27:48 »
    Co się stało z KURWĄ :O Toż to bicie było

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 02, 2015, 16:05:42 »
    Sota olał cały tydzień bo powiedział że i tak do knockoutów się dostaliśmy XD Can dowodził. Na treningach dostawaliśmy baty nawet od Unity. Już nie zaczynałem klasycznej wojny słownej przed meczem bo od połowy tygodnia wiedziałem ze nie wygramy z takim podejściem :P
    Rayden się mocno wkurzył i zagroził że odejdzie z klanu jak tak dalej będzie sota robił. może się idiota opamięta i podejdzie na serio. Naprawdę mnie wnerwił i się wcale Raydenowi nie dziwie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 03, 2015, 20:24:06 »
    No to mamy trzeci w tym WNLu mecz AE vs KURWA ^^

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 03, 2015, 22:05:17 »
    Błąd w systemie XD, w sumie jak kurwa przegra to do top8 mogą nie wejść chyba :D

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 03, 2015, 22:12:44 »
    Jeszcze się może dużo zmienić w top 8 po ostatniej kolejce, w walce wciąż jest około 12 drużyn. Swoją drogą wydaje mi się, że Teutonic ma jakieś układy :D Dostali słabego wroga, a jeszcze słabszy chciał chyba im "pomóc w awansie" :D Będzie ciekawie :) Szkoda tylko, że tak mało streamów w porównaniu do poprzednich edycji WNLi :(

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 03, 2015, 22:34:38 »
    Zapowiada się ciekawa ostatnia kolejka w I fazie tego WNL`a. Tak naprawdę żaden zespół nie zapewnił sobie jeszcze awansu do ćwierćfinałów i po tej kolejce może nastąpić wiele zmian na pozycji 1-8. Zaczynając od samej góry, dla niewtajemniczonych sytuacja wygląda następująco (oczywiście nie pisałbym Wam tego, gdyby nie fakt, że mam jutro kolokwium i robię wszystko, byle się nie uczyć).
    AE podejmuje trzeci już raz KURWĘ Trebrona. W bezpośredniej rywalizacji tych drużyn jest póki co wynik 1-1. Ten mecz dla obu drużyn ma ogromne znaczenie, gdyż od tego meczu zależy z kim w następnej fazie zmierzą się oba zespoły. W zasadzie, w przypadku zespołu Trebrona, ten mecz jest także swojego rodzaju starciem o "być albo nie być" w turnieju. W przypadku kolejnej porażki z AE, muszą oni liczyć także na potknięcia rywali.
    Pierwszym z zespołów, który może zagrozić zespołowi KURWA jest Teutonic Knights. Mają oni po 6 spotkaniach 12 punktów na koncie i mierzą się w najbliższej kolejce z Fearless. Stawką jest tutaj awans tureckiego zespołu do ćwierćfinału turnieju i z pewnością zagrają na 110%, aby nie odebrać sobie tego w ostatniej kolejce. Fearless mają już tylko matematyczne szansę na awans.
    Innym zespołem, który również jest zależny od pozostałych wyników jest zespół, w którym występuje jeden z obecnych mistrzów świata - Arthasan. Castellans wybrali zespół FTW. Polskiej społeczności powinien on kojarzyć się z obecnością w nim 3 graczy z naszej sceny - Warhammera, Prusaka i Kamillo. Dla FTW, podobnie jak dla Teutonic Knights stawką jest awans do dalszej fazy turnieju. Stąd zespół ten musi zagrać naprawdę dobre zawody, aby zameldować się w 1/8 turnieju. Spotkanie to zapowiada się na niezwykle ciekawy mecz. FTW w turnieju zdążyło już zaskoczyć, chociażby urywając punkty IR.
    Co do samego IR, który również reprezentuje liczna grupa polskich zawodników (m.in. Error, Sebek czy Iovca) zmierzy się z francuskim RNGD. Zespół ten lata świetności ma już za sobą, jednak ich powrót do turnieju okazał się niezwykle udany. Pomimo niespodziewanej porażki w pierwszej kolejce z zespołem DoF, w następnych spotkaniach ekipa Nubijukiego radziła sobie bardzo dobrze, wygrywając 5 spotkań pod rząd. Zaznaczyć należy, że nie mierzyli się oni z jakimiś TOPowymi zespołami, jednak 3 punkty to 3 punkty. Tym samym RNGD niemal na pewno zapewniło sobie już udział w dalszej fazie turnieju. IR w przypadku porażki, bardzo komplikuje swoją sytuację i niemal na pewno żegna się z turniejem.
    Inny zespół, który dla wielu okazał się rewelacją turnieju jest Aequalitas . Podobnie jak RNGD i AE, mają oni 15 punktów, jednak zajmują 3 miejsce z powodu najgorszego bilansu rund. W nabliższej kolejce zmierzą się z ekipą Prince`a - Freelancers. Triumfatorzy ostatniego ECSa póki co grają dosyć przeciętnie jak na swoje możliwości, jednak z meczu na mecz coraz bardziej się rozkręcają. W miniony weekend pokonali 12-2 zespół FTW i z dorobkiem 12 punktów plasują się na 7 pozycji. Nie mogą sobie jednak pozwolić na wtopę jak w przypadku meczu z Wonwokie. Przegrana prawdopodobnie eliminuje ich z turnieju. Aequalitas w przypadku porażki musi liczyć na potknięcia swoich najgroźniejszych rywali.
    Wspomniałem wyżej o Wonwokie, które zrobiło niezwykłe zamieszanie ogrywając Freelancers i zajmując pierwsze miejsce w turnieju po 4 kolejkach. Niestety dla nich, w 5 i 6 kolejce musieli uznać wyższość swoich rywali przez co na chwilę obecną plasują się na ostatnim miejscu promowanym awansem do ćwierćfinału turnieju z dorobkiem 12 punktów. Teraz przyjdzie im zagrać z The Expendables (Harman, Blade, Rome).
    Ostatnią drużyną, która jeszcze bezpośrednio walczy o awans jest drugi francuski klan - Unity. Po 6 meczach mają na koncie 12 punktów. W najbliższej kolejce zmierzą się z Sith Order, który pomimo dobrego startu i wysokiej formy, z meczu na mecz zaczął prezentować się coraz gorzej. Zapowiada się naprawdę ciekawy weekend.

Tabele możecie zobaczyć Tutaj zaś do śledzenia tematu poświęconemu ostatnim meczom w I fazie turnieju odsyłam Tutaj

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: WNL5 | Tydzień 7
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 04, 2015, 00:00:18 »
    W niedzielę AE wygrało z nami ostatni raz w swojej historii. Koniec ceregieli.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 04, 2015, 10:16:10 »
    Dobra, ale jakim cudem AE gra z KURWĄ 3 raz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 04, 2015, 10:40:19 »
    Bo nikt nie chce ani jednej, ani drugiej drużyny pickować.