Sorry za double post, ale chciałem by było widoczne, że coś napisałem :D
No i można powiedzieć, że wszystko jest już jasne. Awans do 1/4 uzyskali (w takiej kolejności): KURWA, IR, FTW, Freelancers, AE, Wonwokie, RNGD i Unity. Niby bez zaskoczeń (chociaż dla niektórych, z tego co czytałem to awans FTW czy Wonwokie to zaskoczeniem). Jeżeli dla Was również jest zaskoczeniem brak któregoś z zespołów, to śmiało wypowiadajcie się :)
Wracając do tematu - najlepsze cyrki będą teraz w fazie pucharowej. W 1/2 zabraknie albo AE albo Freelancers, którzy rozegrają mecz między sobą w ćwierćfinale. Pomimo mojej niechęci do tego klanu, życzę im powodzenia. Prince, bądź jak William Tell i nabij kilka bań na graczach AE, tym samym prowadząc swój zespół do półfinału :) Nie ukrywajmy - górna część drabinki turnieju jest o wiele bardziej wymagająca i zapewni nam kilka ciekawych spotkań, jak wspomniane już wyżej F vs AE czy możliwe jest spotkanie KURWA vs AE/F. W dolnej części drabinki swoje mecze rozegrają następujące drużyny:
FTW vs Wonwokie i IR vs RNGD. Ci drudzy mają teoretycznie proste zadanie i są kandydatem do półfinału, a nawet do finału turnieju. Ciekawie zapowiada się spotkanie FTW vs Wonwokie. Oba zespoły nie grały ze sobą oficjalnego spotkania i oba uważane są za czarnego konia rozgrywek. W przyszły weekend dowiemy się, kto okaże się lepszy. Tutaj niczym onet podkreślę, że w FTW gra 3, a w Wonwokie 1 Polak !
Aha, tak na koniec, nawiązując do posta wyżej, moje 2 pijawki spełniły swoje zadanie, trzecia zawaliła po całości :D Zespołami, które chciałem by przegrały, jednocześnie uznając ich za uzurpatorów uznałem:
- Teutonic Knights - sprawdziło się
- Castellans - z prostej przyczyny - byli oni naszą ostatnią przeszkodą w drodze do 1/8. Udało się.
- KURWA - chciałem, aby zespół Trebrona przegrał z AE, zajmując przy tym 8 miejsce. Oznaczało by to, że w 1/8 KURWA ponownie spotkałaby się z AE :D
Tak więc moja skuteczność, a w zasadzie pijawek wyniosła 66%. :D
Na koniec chcę życzyć wszystkim Polakom powodzenia w kolejnych meczach. :)