Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Nazwa Teamu

Tawerna team
    6 (14.3%)
    Barbarian team
    4 (9.5%)
    Friendship forever
    1 (2.4%)
    Punny bears
    0 (0%)
    Band of Mistrels and one ugly thief
    1 (2.4%)
    No fap challenge
    8 (19%)
    Some randoms from polish forum
    13 (31%)
    Bad idea but we'r bored
    2 (4.8%)
    Sweet and Furious Pink Ponies from Rainbow Contingent
    7 (16.7%)

Głosów w sumie: 30

Autor Wątek: [WNL5] Warband Native League: Sezon 5 | Apis Europae mistrzami  (Przeczytany 25649 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    Odp: WNL5 | Tydzień 2
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 28, 2015, 16:18:14 »
    Hmm, system ma faworyzować słabsze drużyny tak? No bo zaczynacie od tych z najmniejszą ilością puntów, to czemu w przypadku takiej samej ilości punktów faworyzuje się tych którzy mieli izi mecz i w gruncie rzeczy są silni. Chodzi mi tu o to, że w moim odczuciu jest to trochę nie fair, jeśli AE jest w prawie w połowie stawki po wygranej ez (12-0),a takie Emnity czy Wolfpack po ciężkiej i zapewne wyrównanej walce mają wybierać ostatni, co czyni ich łatwym łupem dla innych, na papierze mocniejszych klanów. Po prostu zastanawiam się dlaczego przy równej ilości punktów idziecie z taką kolejnością rund, a nie na odwrót... Moim zdaniem może to spowodować sytuację taką jak Agnicourt w którymś tam turnieju :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 28, 2015, 16:48:22 »
    Tak, faworyzuje to słabszych, bo jest ustawiane punktowo. W dalszej kolejności jednak bonus dostają ci, którzy wygrali więcej rund. Teraz może to widać mocniej, bo to pierwszy pick night, ale jak ci mocniejsi wybiorą sobie te teoretycznie słabsze cele (ale z tym warto uważać, bo właśnie przez taki typ myślenia, Agincourt zajęło drugie miejsce w poprzednim WNLu), to w kolejnym rozdaniu będą mieli więcej punktów i trafią na koniec listy, razem z innymi najmocniejszymi, co prędzej czy później doprowadza do sytuacji, gdzie klany, jak KURWA i AE i tak grają między sobą.
    Aczkolwiek sam też miałem co do tego wątpliwości. Ostatecznie nie mieszałem się za bardzo w budowę regulaminu, a taka kolejność pick nigtów była też w poprzednich WNLach.

Moim zdaniem może to spowodować sytuację taką jak Agnicourt w którymś tam turnieju :D
    Nie, nie może. Wtedy przede wszystkim winę ponosiły głupio dobrane picki niektórych drużyn. Po drugie nie pomagał fakt, że play-off składał się tylko z finału. Teraz są dodatkowo półfinały i ćwierćfinały, więc awansuje 8 drużyn, a nie 2. Także Agincourty i im podobne mogą nawet zająć wysokie miejsce w lidze, ale żeby dostać medal, będą musiały pokonać co najmniej dwóch innych przeciwników z top tabeli.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 29, 2015, 11:35:42 »
    Dla mnie jedynym zaskoczeniem jest porażka RNGD. Sądziłem, że wracają i namieszają troszkę. W sumie namieszali, ale nie w taki sposób jak oczekiwałem :D
    Wszyscy drame mają, że Castellansi przegrali z Sith. Dla mnie to akurat nie jest jakieś wielka niespodzianka, ponieważ widziałem co potrafią kolesie z Sith i nie dziwi mnie, że cięli gości z Castellans jak młode żyto.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 29, 2015, 21:31:28 »
    W drugim tygodniu też szykuje się parę ciekawych spotkań.
    Castellans vs Wolfpack
    The Expendables vs Unity
    KURWA vs Guard of Istıniar

To są według mnie te ciekawsze mecze, ale czekam na wasze typy i może wasze typy do wszystkich meczów kto wygra, bo ostatnio praktycznie wszystko co napisał trebron się sprawdziło :P

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 29, 2015, 21:39:08 »
    Głównie typery odbywają się tutaj  http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,340104.0.html
    Link dla osób, które chciałyby się sprawdzić w przewidywaniu wyników. Zaczęło się dopiero od II kolejki, więc jak przyłączycie się teraz, to i tak nic was nie ominęło.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 29, 2015, 22:03:09 »
    Wiem o tym, ale po prostu część osób nie wchodzi na taleworlds, a po za tym chciałem tutaj trochę rozruszać nasz polski temat WNL'a.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 29, 2015, 22:04:36 »
    FTW vs DoF będzie ciekawy, pamiętajcie, kibicujcie Polakom!!!!!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 29, 2015, 22:31:11 »
    W drugim tygodniu też szykuje się parę ciekawych spotkań.
    Castellans vs Wolfpack
    The Expendables vs Unity
    KURWA vs Guard of Istıniar

Ziomek, obrażasz mnie XD To będzie 16:0, IG to już nie ten poziom.
    edit: jednak będzie 12:0 - zapomniałem że format sie zmienił

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #68 dnia: Października 03, 2015, 13:20:52 »
    Freelancers - Sith Order
    Jak dla mnie to może być ciekawy mecz. Po tym jak rozjechali Castellanów pokazali, że stać ich na coś więcej.
    DANCE OR GET BANNED

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #69 dnia: Października 03, 2015, 14:09:31 »
    Freelancers mimo wszystko to inna liga tylko chyba KURWA i AE mogą z nimi rywalizować.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Października 03, 2015, 14:18:14 »
    Freelancers mimo wszystko to inna liga tylko chyba KURWA i AE mogą z nimi rywalizować.

Według mnie jest jeszcze za wcześnie, by takie coś z całą pewnością oświadczać. IR miało kiepski start. Sam aktualnie nie gram w WB, więc i na meczu mnie nie było, ale słyszałem, co się tam działo i jakie były przyczyny takiej porażki. Na podstawie tego, z całą pewnością mogę stwierdzić, że stać ich na dużo więcej i mogą jeszcze wrócić do gry na najwyższym poziomie.
    Również team Harmana jeszcze się nie zaprezentował na poważniejszym meczu. Na razie rozbili jedynie BRO, w tym tygodniu mają lepszych przeciwników- Unity. Dopiero po tym wyniku będzie można określić, czy można ich typować do walki o podium.

A samo Freelancers może jeszcze się potknąć. Zdarzają się niespodzianki, jak chociażby w miarę świeży przykład sprzed 1,5 roku na WNL3, gdzie niepozorne Nameless zniszczyło wręcz faworytów (AE).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #71 dnia: Października 03, 2015, 15:16:12 »
    IR wraz z ich niesamowitym poziomem, i nową generacją gry w Warbanda i nie marnowaniem czasu na nic innego niż WB przegrało mecz? A to Ci niespodzianka ! :D

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #72 dnia: Października 03, 2015, 17:25:38 »
    Sith zdobyło zgranie na poprzednich turniejach, ECS i ECL, dobrali sobie kilku nowych graczy do teamu (Grifon, Max, Alexander itd) i naprawdę wyglądają dość groźnie. Zobaczymy tylko na ile to wyjdzie i jestem ciekaw czy przeciwko F zagrają na Reveran z 4 strzelcami, 1 inf i 3 konnymi.
    No i plus kilka ciekawych meczy, szkoda że za bardzo nie ma teraz kto streamować, bo turniej szykuje się lepszy nawet od ECS 2.
    Ex vs Unity
    F vs Sith
    DoF vs TFW
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #73 dnia: Października 03, 2015, 17:28:43 »
    Czemu lust nie stremuje?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Października 03, 2015, 17:38:45 »
    Czemu lust nie stremuje?

W zeszłym tygodniu był na wakacjach. Trudno powiedzieć, czy dalej ma przerwę, bo kontakt z nim jest dość utrudniony ostatnio.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)