Peterov
Chciałoby się, niestety nie mogę zdradzać takich rzeczy, bo by kogoś po mnie wysłali, a prawo w przyszłości jest bardzo twarde :D
Rapodegustator
Polska jako tako nie będzie sama w sobie silna. Będzie jednak jedną z bogatszych prowincji Cesarstwa Wszechsłowiańskiego (wcześniej Unii Słowiańskiej). Okres "prosperity" rozpocznie się oczywiście po Rewolucji i wprowadzeniu realnego kapitalizmu (są pewnie osoby które by wolały socjalizm, aczkolwiek przez niego żadne imperium nie powstanie, prędzej upadnie i mówię to z perspektywy mojego czasu) i ogólnej reformacji kraju.
Jest jeszcze jeden fakt, na który mogę zwrócić uwagę odnośnie tego pytania. Niektórzy historycy z moich czasów uważają, że to właśnie Polska była podwaliną dla Cesarstwa, bo to w końcu tam wybuchła Wielka Rewolucja Polska i to tam został koronowany pierwszy słowiański król (generalnie była to 3 koronacja na świecie w XXI wieku). Z resztą sama Polska stworzyła w ogóle ideę zjednoczenia wszystkich Słowian pod jednym sztandarem, więc jeżeli traktować Cesarstwo jako Polskę, to mocarstwem ziemskim stanie się za kilkadziesiąt lat, a galaktycznym (w ramach Żelaznego Trójprzymierza) za dosyć długi okres którego pewnie nikt tutaj nie dożyje, a nawet jak mu się to uda, będzie w takim wieku, że nie będzie wiedział co się wokół niego dzieje.