Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #480 dnia: Lutego 14, 2009, 12:00:34 »
    A może Daed zrobi nam mapę całego świata? :D To byłby mod większy niż M&B 2 ale co tam, pewnie dałby rade :P

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #481 dnia: Lutego 14, 2009, 12:05:01 »
    Hyh...To byłby ciekawy mod...Nazwa:World in War 1421  :P

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #482 dnia: Lutego 14, 2009, 13:16:45 »
    (...)dobrym pomysłem byłoby też żeby bydło nie uciekało przed naszą armią tylko za nią podążało.(...)

To możesz zaaplikować sobie samemu, zmieniając jedną cyfrę w plikach moda.
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.0.html

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Lutego 14, 2009, 18:11:41 »
    Można by jeszcze zrobić zmienną pogodę i pory roku... dało by to trochę realizmu... Raz ma zimę , raz lato dajnie by było... a śniegu by niebyło , chyba że zlimą oczywiście...  w tedy można by dać jeszcze pustynię i wspomniany las tropikalny... Czy to wykonalne?

Nie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2009, 19:53:29 wysłana przez Daedalus »

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #484 dnia: Lutego 14, 2009, 18:43:53 »
    To i ja se spamem sypnę , a co!
    Która godzina? wszyscy zdrowi?
    Też kiedyś coś tam widziałem ale nie pamiętam gdzie i co to było :>

Wracając do tematu:

Ja takie cos juz widzialem połączoną pelerynę z Chełmem tylko niepamiętań w ktorym modzie

Po co piszesz nic nie wnoszącego posta? Ja widziałem takie rzeczy co się filozofom nie śniły :> naprawdę.

Wiadomo kiedy wyjdzie ten mod?

Przełomowe pytanie! Że nikt wcześniej na nie niewpadł, dziwne :(

Tak, wiadomo.Wyjdzie kiedy Daedalus go skończy >.<

Mówią że niema głupich pytań tylko że są głupie odpowiedzi, w tym wypadku to i to jest głupie, niech sobie poszuka w temacie jeden z drugim, ale rozumiem że była to obywatelska postawa wzorowego forumowicza a nie nabicie posta.

Nie wiem dlaczego wszyscy tak się niecierpliwią... Dajcie dla Daedalusa spokojnie pracować nad modem, a nie ciągle się pytacie kiedy wyjdzie i kiedy wyjdzie, trochę to wkurza...

Kolejne mądre słowa, resocjalizuj ich i nawracaj "ojcze"... (kontekst duchowy żeby nie było)

To byłoby dobre, dobrym pomysłem byłoby też żeby bydło nie uciekało przed naszą armią tylko za nią podążało. to byłby idealny sposób na zaopatrzenie bo jakby się miało dużą armię to w dwa dni chyba by zdążyli zjeść 2 kawały wołowinki żeby się nie zepsuło ;)

Mam lepszy pomysł a mianowicie podążające za nami TIRy Biedronki z zaopatrzeniem. Po pierwsze zbyt duże ułatwienie bo kto widział by skradzione/kupione krowy były wyszkolone jak jakieś cyrkowce i wiedziały że mają za nami podążać, a może jeszcze lepiej dodać możliwość wydawania krowom rozkazów?
    Po drugie zbyt duże ułatwienie wystarczy że prawie wszystkie produkty spożywcze mają przydatność do spożycia dłuższą niż zupki w proszku czy żywność dla kosmonauty.

Pomysł fajny tylko czy to da się zrobić... a może zrobić też jeszcze wielbłąda n którym by dało się jeździć np. po pustyni o 25% szybciej od konia. Co sądzicie?

Lipny pomysł, to cała armia miała by się przesiadać by zwiększyć prędkość? A po drugie pustyni na 99% po mojemu nie będzie bo to niema sensu.

Nie wiadomo co zrobi Daedalus...Może taka dżungla będzie?

No nie wiadomo ale zawsze można powróżyć z fusów.

A może Daed zrobi nam mapę całego świata? :D To byłby mod większy niż M&B 2 ale co tam, pewnie dałby rade :P

Życzę powodzenia. Rok wydania 2020.

Hyh...To byłby ciekawy mod...Nazwa:World in War 1421  :P

Kolejny post wnoszący dużo do tematu.

Można by jeszcze zrobić zmienną pogodę i pory roku... dało by to trochę realizmu... Raz ma zimę , raz lato dajnie by było... a śniegu by niebyło , chyba że zlimą oczywiście...  w tedy można by dać jeszcze pustynię i wspomniany las tropikalny... Czy to wykonalne?

To już jest głupie pytanie. N/C
    Dałem upust swej irytacji można wrócić do tematu.

Ogólnie płaszcze/peleryny mogły by być fajne, tylko ciekawe jaki jest stosunek nakładu pracy do zadowalającego efektu tym bardziej że powstają świetne pancerze heraldyczne.  

Edit:
    Tu nawet nie chodzi o to czy sarkazm czy nie lecz że kolejny nie wnoszący nic post.
    Krowa to nie koń że ładnie da się prowadzić tylko trochę tępawe i uparte zwierze lubiące sprawiać problemy.
    Jedna, dwie może i by jakoś szły ale dla 300+ armii to już spore stadko.
    W teorii ładnie wszystko wygląda, a praktyce była by kupa śmiechu.

Tylko nie porównanie do księdza.

« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2009, 20:04:35 wysłana przez Petros »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #485 dnia: Lutego 14, 2009, 19:14:34 »
    Wg mnie ta zmienna pogoda byłaby ciekawa. Ale najpierw inne rzeczy, to na końcu:) Petros, kojarzy mi się szkoła i ksiądz na religi "Młodzieńcze, czuwaj nad sobą" :O

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Lutego 14, 2009, 19:52:25 »

to było sarkazm mode on jeśli nie zczaiłeś....

To byłoby dobre, dobrym pomysłem byłoby też żeby bydło nie uciekało przed naszą armią tylko za nią podążało. to byłby idealny sposób na zaopatrzenie bo jakby się miało dużą armię to w dwa dni chyba by zdążyli zjeść 2 kawały wołowinki żeby się nie zepsuło ;)

wiesz...Bydło ma to do siebie że w rzeczywistości nie ma większych problemów żeby je konwojować na "sznurku".

Offline Amdir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Lutego 14, 2009, 22:16:28 »
    Daedalus myślałeś może o zrównoważeniu broni?
    Dokładnie chodzi mi o duży rozdźwięk pomiędzy obrażeniami zadawanymi przez broń tnącą a obuchową. Wiadomo że gracze wybierają tak broń która jest najskuteczniejsza. Ja używam długiego miecza z 42c a najlepszy buzdygan jaki spotkalem zadaje zaledwie circa 24o. IMHO buzdygan, wekiera itp. powinny zadawać porównywalne obrażenia z jak ich jednoręczne odpowiedniki tnące. Dawałoby to "wyrównane" urozmaicenie.

Pozdro
    "Wycięcie wroga w pień to droga strategii i nie ma potrzeby, aby ją długo i mądrze rozważać."
    - Miyamoto Musashi, Księga Pięciu Kręgów, Księga Wiatru

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Lutego 14, 2009, 22:29:05 »
    A nie łatwiej po prostu użyć młota 2h?

Offline Amdir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Lutego 14, 2009, 23:59:31 »
    Konno? z tarczą?Toż to profanacja. :-)
    A tak na serio, KuroiNekouPL masz rację że dwuręczny młot jest fajny ale na IMHO w walce pieszej. Konno jednak preferuje broń jednoręczna, a właśnie buzdygan, wekiera, buława, kiścień, korbacz często używano z grzbietu wierzchowca. Oczyścicie ze były większe, dwuręczne wersje, ale to już bardziej dla piechoty. (wiem slimak78 że porównałem nasze realia z realiami swiata gry, i że Slaanesh miał radochę, ale ciekaw jetem do czego w takim razie mieć odniesienie, skoro z założenie gra opiera się na XII-XIIIw realiach.)

Pozdro
    "Wycięcie wroga w pień to droga strategii i nie ma potrzeby, aby ją długo i mądrze rozważać."

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Lutego 15, 2009, 01:02:48 »
    Poczytaj o XII-XIII wieku dowiesz się.Mam pytanie związane z turniejami czy będzie można wybrać konkurencje w której będzie się chciało startować np miecz, lanca itd itd

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Lutego 15, 2009, 08:39:10 »
    O ile pamiętam  było powiedziane: najpierw pojedynek z lancą 1vs1 a potem pieszy z wybraną przez się bronią. Ale nie jestem pewien szczegółów

Offline Amdir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Lutego 15, 2009, 10:21:46 »
    Poczytaj o XII-XIII wieku dowiesz się.
    Nie do końca wiem do czego pijesz. Czego mam się dowiedzieć? Czy sugerujesz, że w XII-XIIIw jednoręczna broń obuchowa nie istniała? Jeśli tak to ja sugeruje aby ją wywalić bo jest "nie z epoki". Jeśli jednak istniała i (co ważniejsze) już jest w grze, to uważam że przy okazji można by ją troszkę "dopakować" w stosunku do broni siecznej, żeby nie było takiej przepaści pomiędzy nimi.

Pozdro
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2009, 10:48:35 wysłana przez Amdir »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Lutego 15, 2009, 10:30:57 »
    Czy sugerujesz, że w XII-XIIIw jednoręczna broń obuchowa nie istniała?

jest to pierwszy rodzaj broni jaką wynaleziono w dziejach ludzkości ;]

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Lutego 15, 2009, 18:36:27 »
    Poczytaj o XII-XIII wieku dowiesz się.
    Nie do końca wiem do czego pijesz. Czego mam się dowiedzieć? Czy sugerujesz, że w XII-XIIIw jednoręczna broń obuchowa nie istniała? Jeśli tak to ja sugeruje aby ją wywalić bo jest "nie z epoki". Jeśli jednak istniała i (co ważniejsze) już jest w grze, to uważam że przy okazji można by ją troszkę "dopakować" w stosunku do broni siecznej, żeby nie było takiej przepaści pomiędzy nimi.

Pozdro

To ja może odpowiem.
    Chodzi o to że broń obuchowa musi się różnić od broni siecznej ponieważ gdyby miały zbliżone charakterystyki gra bronią sieczną by się nie opłacała, bo po co mieć miecz jak można bić obuchem i jeszcze jeńców łapać przy okazji.
    Drugim niezaprzeczalnym argumentem jest fizyka, sam sobie odpowiedz gdzie jest większa szansa na przeżycie: dostać w bok buławą? czy z miecza samurajskiego?
    Takie zmiany zniszczą jako takie realia i bronie będą niezrównoważone.