Ano, jak najbardziej drabiny do zrealizowania. Wybór między wieżą a drabinami od biedy też (ale nierealny). Wymagałoby to jednak edycji wielu scen, a później dokładnego ich sprawdzenia, na co obecnie nie mam czasu. Zatem w pierwszym wydaniu moda na takie coś nie liczcie.
Od zeszłego tygodnia pracuję nad czymś specjalnym. Kiedyś miałem pewien pomysł na prezentację związaną z podglądem i szybkim dostępem do zarządzania własnymi lennami, jednak nie odważyłem się go realizować z racji niewielkich umiejętności w pisaniu skryptów. Niedawno vonmistond przedstawił mi pewien swój pomysł, ja przypomniałem sobie o moim, więc postanowiłem spróbować i zrealizować obydwa za jednym zamachem. Już teraz mogę powiedzieć, że się udało (z czego jestem cholernie dumny :P ) i że czegoś takiego w M&B jeszcze nie było. Bardzo fajna i użyteczna rzecz. Obecnie kod ma kilka tysięcy linijek (a i tak często pisałem kilka warunków w jednej linijce, by oszczędzić miejsce) i ciągle rośnie. Screenów na razie nie zamieszczam, by nie zapeszać. ;) Szczegóły podam za jakiś czas, gdy już odpowiednio dostosuję kod do swojego moda (to "coś" pojawi się też w modzie vonmistonda - Sword of Damocles, ale zapewne w nieco innej wersji i z innymi możliwościami, z racji różnic miedzy naszymi modami).