Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #465 dnia: Października 30, 2015, 11:23:29 »
    Ci co chcą pracować też uciekną. Porównaj stopę życiową w Niemczech czy Anglii z tą polską.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #466 dnia: Października 30, 2015, 13:11:26 »
    A co do samego islamu to prawda jest taka, że szansa na to że zginiesz w zamachu terrorystycznym w Francji czy Niemczech jest kilkadziesiąt razy niższa niż szansa na to, że trafisz szóstkę w lotka, a tam procentowo twoich terrorystów (arabów) jest około 7-10% w społeczeństwie.
    Policzyles to? XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #467 dnia: Października 30, 2015, 13:15:32 »
    Co Terrorystów prawie 10% w społeczeństwie? WAT

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #468 dnia: Października 30, 2015, 15:03:45 »
     Padł argument o USA, że to przyjmuje imigrantów i ma sporo noblistów.
     To działa inaczej. USA wyłapuje, takich geniuszy, którzy w swoim kraju, nie mieliby funduszy na badania albo po prostu nie zarobiliby tyle, następnie zaś sprowadza ich do swojej doliny krzemowej. Wychodzi taniej, niż wyszkolić takiego.
      USA, by ich wszystkich konsekwentnie odsyłało, raz za razem. Trochę gra w kotka i myszkę, co wiadomo który kandydat (oh yeah), chce zmienić.

Co do WSI, problemem nie było tylko nasiąknięcie obcym elementem, ale także wiele, wiele lat bez żadnej kontroli. Rozwiązanie, może wydawać się drastyczne, ale moim zdaniem było słuszne. Polska, nie jest zagrożona atakiem, mamy czas aby spokojnie budować swoje służby. ZSRR wymordowało całą swą kadrę dowódczą, a w rok po zaatakowaniu ich przez Hitlera, straty można rzec, że zostały jakoś nadrobione, by w 1944 nawet przegonić Niemców, głównie dlatego, że Niemcy okazały się kompletnie nieprzygotowane do nadrabiania strat wśród oficerki, a ta poniosła olbrzymie straty w pierwszym roku wojny.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #469 dnia: Listopada 06, 2015, 01:26:33 »
    Offtop o kapitalizmie przeniesieny do korwinologii.

Wątek zostawiam nadal otwarty, może ktoś jeszcze chce coś o wyborach albo wsi czy emigrantach dodać.

i tak btw ktoś wie ile dokładnie głosów KORWiN potrzebował, żeby wejść?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #470 dnia: Listopada 07, 2015, 10:05:14 »
    i tak btw ktoś wie ile dokładnie głosów KORWiN potrzebował, żeby wejść?

ok. 33 tys bodajże.
    37 035 głosów, po 903 głosy na okręg wyborczy

Zbliża się kolejna konferencja klimatyczna. Na której europejskie tuzy "intelektualne" na czele z jaśnie oświeconymi politykami państw będą debatować na bajdurzeniem kryptonaukowców i sprzedadzą się bez wazeliny lobbystom.  Jako ciekawostkę podam do jakiej paranoi doszło już we Francji. Tam na biletach komunikacji miejskiej, pociągach czy nawet na stronie odpowiednika polskiego bla bla car jest informacja ile CO 2 wyprodukuje nasz przejazd !!! Dziennikarzy we Francji, którzy sprzeciwiają się jedynej słusznej opcji politycznej - likwiduje się z automatu. Tutaj jako przykład może posłużyć zwolnienie "pogodynka" jednej z francuskich stacji, który po wydaniu książki "Klimatyczne śledztwo" został wywalony z roboty w trybie pilnym !!! Dyktat poprawności politycznej trwa a wolność słowa jest tylko na papierze. Wspominam o tym, ponieważ Jego Ekscelencja Andrzej Duda ostatnio zawetował przedłużenie bzdurnego protokołu z Kioto, który narzucał na nas kajdany ograniczeń klimatycznych. Bardzo dobra decyzja. Mam nadzieję, że w sprawie paranoi kllimatycznej PiS wykaże dalszy rozsądek i pozbędziemy się kolejnych bzdurnych limitów. To może być jeden z pozytywniejszych epizodów rządów PiSu - warto więc trzymać rękę na pulsie. Na gospodarce odbiję się to pozytywnie ponieważ polecą w dół ceny energii. Wtedy udało by się częściowo zniwelować  podwyżkę cen w wypadku wprowadzenia podatku od sklepów wielkopowierzchniowych. Chyba, że PiS opodatkuje jeszcze bardziej energie bo jak niedawno stwierdził jeden z ich  tuzów intelektualnych bodajże kandydat na ministra finansów - na obniżeniu VATu skorzystają sprzedawcy !!! W takim razie kierując się ich logiką będzie też trzeba podwyższyć podatki od energii aby skorzystało tfu społeczeńśtwo !!!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2015, 10:22:07 wysłana przez ^IvE »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #471 dnia: Listopada 07, 2015, 10:21:45 »
    Na której europejskie tuzy "intelektualne" na czele z jaśnie oświeconymi politykami państw będą debatować na bajdurzeniem kryptonaukowców i sprzedadzą się bez wazeliny lobbystom.

Zgrywasz głupiego czy po prostu jesteś ignorantem? Albo inaczej ujmąjąc, czucie i wiara silniej do ciebie mówią niż mędrca szkiełko i oko?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #472 dnia: Listopada 07, 2015, 10:37:58 »
    Zgrywasz głupiego czy po prostu jesteś ignorantem? Albo inaczej ujmąjąc, czucie i wiara silniej do ciebie mówią niż mędrca szkiełko i oko?

Szanowny Panie,

ciężko dyskutować ponieważ nie postawiłeś żadnej tezy nie podzieliłeś się też żadnymi argumentami. Twoje zarzuty więc może nie powinny być skierowane do mojej skromnej osoby. Jednak daruję sobie bo tu chodzi o to aby podyskutować na poziomie. Między wierszami z Twojej wypowiedzi wyciągnałem jeden wniosek. Mianowicie twierdzisz, że każdy za przeproszeniem krętacz z tytułem to jest niepodważalny autorytet ba ! fakt posiadania przez niego tytułu nie daję nam prawa do polemiki z nim? Otóż Drogi Panie - nie. Europa wykształciła wiele nowych trendów na uniwersytetach. Tytuły naukowe świetnie wypadają szczególnie w wypadku rekrutacji do przybytków ala Mac Donalds. Tytuły zaś ma wiele kreatur, które np. były potrzebne dawniejszej władzy w Polsce aby trzymać za pysk uczelnie i np.  w PRL otrzymali tytuły Profesora. Uznajmy jednak tak dla kurażu, że rzeczywiście to intelektualiści pełną gębą z słusznym tytułem nadal to jednak nie czyni  to z nich półbogów z którymi zakazana jest polemika. A teraz trochę faktów.

-Zmiany klimatu są naturalne i historia uczy, że co jakiś czas następują zmiany (Zlodowacenie, roztopienie lodowców, znów ochłodzenie klimatu, ocieplenie (Wikingowie na Grendlandi - zielonej wyspie), znów oziębienie klimatu (zamarzanie Bałtyku, i karczmy na Bałtyku) i tak dalej i tak dalej...

-W najczerniejszych scenariuszach w Polsce temperatura zwiększy się uwaga !!! o 2 stopnie celcjusza. Temperatura będzie na poziomie tej z Wiednia.. Tragedia !!!

-Nawet gdyby uznać, że te bajdurzenie to prawda to wszystkie kraje świata by musiały na to przystać a Protokół z Kioto już upada nawet w Polsce, a globalne mocarstwa typu Chiny i USA tylko się z tego śmieja a emitują najwięcej. Dlatego działania eurokołchozu są podwójnie nielogiczne. Bo nie dość, że to ględzenie i nic to nie da to nawet gdyby uznać to za pewnik to ta konferencja i tak nie ma sensu !

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #473 dnia: Listopada 07, 2015, 11:29:30 »
    Tamtem post miał swój cel- chciałem ciebie delikatnie sprowokować aby dowiedzieć się co sądzisz na ten temat. Po twoim poście wiem już co mniej więcej w tym temacie prezentujesz i uniknę bezsensownej dyskusji z tobą, ponieważ ty nie chcesz dyskutować na temat faktów, tylko twojego wyobrażenia na ich temat. Wspomnę jedynie, że fakt, że zmiany występowały i występują naturalnie, jednak człowiek zaburza te zmiany. Co do polemiki- ona w świecie nauki jest szanowana. Nie szanowane są za to inwektywy i zarzuty nie poparte dowodami, a tym jest zaprzeczanie antropogeniczności zmian klimatycznych.
    Polecam: http://naukaoklimacie.pl/fakty-i-mity
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Listopada 07, 2015, 12:02:29 »
    Tamtem post miał swój cel- chciałem ciebie delikatnie sprowokować aby dowiedzieć się co sądzisz na ten temat. Po twoim poście wiem już co mniej więcej w tym temacie prezentujesz i uniknę bezsensownej dyskusji z tobą, ponieważ ty nie chcesz dyskutować na temat faktów, tylko twojego wyobrażenia na ich temat. Wspomnę jedynie, że fakt, że zmiany występowały i występują naturalnie, jednak człowiek zaburza te zmiany. Co do polemiki- ona w świecie nauki jest szanowana. Nie szanowane są za to inwektywy i zarzuty nie poparte dowodami, a tym jest zaprzeczanie antropogeniczności zmian klimatycznych.
    Polecam: http://naukaoklimacie.pl/fakty-i-mity

Ta strona to jeden wielki stek bzdur. Zresztą idealnie wpasowuje się w to o czym napisałem czyli pewne grupy są wspierane przez tych poprańców z UE nie kryję też z tym sam portal:

Jest na to jeden niezaprzeczalny fakt:

Portal Naukaoklimacie.pl powstał przy wsparciu European Climate Foundation (Europejskiej Fundacji Klimatycznej).

Nie ma to jak podawane wiarygodnych źródeł? Boki zrywać Panie Leinnan.

« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2015, 12:41:21 wysłana przez ^IvE »

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Listopada 07, 2015, 12:49:10 »
    Co do Dudy: Jemu chodzi o węgiel. Tylko i wyłącznie, bo wie, że to jedyna rzecz którą my mamy, a inni mogą nam tylko pozazdrościć. No może łupki. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie, gdy PiS będzie u władzy.
    W bardzo wielu wypowiedziach, Prezydenta, węgiel był podawany jako rzecz którą powinniśmy traktować z największym szacunkiem. Stąd, przez kolejne lata mamy spokój od bajdurzeń ekologów. Nie ważne, czy to dlatego, że w nie wierzą czy wierzą, ale wiedzą, że to szkodliwe dla nas.
      Tak czy siak, moim zdaniem powinniśmy kopcić ile wlezie. Jak chcą abyśmy tego nie robili, niech nam zafundują energię Niemcy. Bo na chwile obecną ich plan wygląda tak:
    1. Sprowadzić gaz z Rosji, z pominięciem Polski.
    2. Przeforsować bzdurne rozwiązania klimatyczne w Unii.
    3. Przerobić gaz na energię.
    4. Polska bez węgla, nie będzie samowystarczalna. Sprzedawać im energię za gruby hajs.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Listopada 07, 2015, 12:53:14 »
    Nie mam praktycznie nic do dodania do tego co napisał Lygryss. Może po za tym, że PiS powinien oszczędzić sobie wojenki z Rosją bo gazu nadal nie mamy a wizja wydobywania łupków jest daleka.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Listopada 07, 2015, 12:58:32 »
    1. Rosja, nigdy nie szanowała słabych. To taka mentalność imperialna, że z Ruskimi mniej więcej trzeba gadać o tak:
    https://youtu.be/LvYiSy9qK58?t=1h14m1s
    Nie znalazłem wersji z napisami. No ale ja sam po rosyjsku nie mówię, a rozumiem o co chodzi.
    2. Mam nadzieje dlatego, że coś się poprawi w relacjach między Polską a Rosją. Bo szczekanie za plecami Niemiec, o sankcjach budzi śmiech. Nie ma co się wykłócać, trzeba z Ruskimi się dogadać. Zwłaszcza, że w obecnej chwili, powinno nam zależeć na tym, aby wszcząć wymianę handlową z Białorusią, która jest uzależniona od handlu z Rosją. Mamy karty przetargowe, a oni mają tam liczną Polonię. Powinno być priorytetem aby nasze relacje z Moskwą i Mińskiem były jak najlepsze.
    3. Polska zdecydowanie lepiej by wyszła, gdyby starała się wciągnąć Rosję i Turcję do Unii. Z tą drugą, to bardzo zależało Lechowi Kaczyńskiemu, bo to państwo równie liczne co Niemcy, a jednocześnie biedniejsze. Byłaby to idealna przeciwwaga dla interesów ludnych mocarstw.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Listopada 07, 2015, 13:00:42 »
    1. Rosja, nigdy nie szanowała słabych. To taka mentalność imperialna, że z Ruskimi mniej więcej trzeba gadać o tak:
    https://youtu.be/LvYiSy9qK58?t=1h14m1s

Nikt Ci nie każe się płaszczyć. Nie ma jednak sensu atakować i zgrywać silniejszego niż się jest. Jak się skończyło zgrywanie chojraka pokazał rok 39.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Listopada 07, 2015, 13:08:07 »
    Dodałem 2 punkty u góry.
      Dokładnie tak IvE. Moim zdaniem, w interesie Polski jest to aby poprawić relację z Rosją czy Białorusią. Rosja, jest państwem które walczy o swój imperializm, ale w którym poziom życia nie jest wysoki. Zdecydowanie wszyscy lepiej byśmy wyszli, gdyby sankcje zniesiono, a Polska mogła dalej spokojnie handlować z Rosją. Zwłaszcza, że przed tym całym cyrkiem sytuacja przy obwodzie Kaliningradzkim była dość dobra. Rosjanie często jeździli do naszych sklepów.
      Na chwile obecną, priorytetem powinna być współpraca z Mińskiem. Poprawa, życia naszych rodaków tam.

PS.
    W 1939, mieliśmy sojusz z Wielką Brytanią i Francją. To były państwa, które zajmowały gdzieś tak połowę powierzchni globu. Atakowały nas Niemcy, które dopiero co się odbudowały po I wojnie. Myśmy, mieli prawo przypuszczać, że aż tak źle nie będzie. Okazało się, że Francja i Wielka Brytania, były kompletnie upośledzonymi sojusznikami.