Ładny skrót. A Lech Wałęsa to w skrócie były prezydent Polski. :D
Jak przeczytasz co napisałem wcześniej to ja nie pisałem o tym czym było WSI, tylko jaki cyrk się odbywał podczas rozwiązywania tej sprawy i to jak to wpłynęło na reputację i wiarygodność Polski...
Znowu to pierdzielenie o "uchodźcach"... Ile jeszcze czasu trzeba i ile ludności musi napłynąć, byście w końcu zobaczyli, że to jest zwykła inwazja? Nie wiem co tam Kaczyński mówi o tej sprawie, ale jeśli jest twardo przeciwny przyjmowaniu muzułmanów, to bardzo dobrze, bo przejawia zdrowy rozsądek i troskę o bliźniego - o tego bliźniego, o którego interesy powinien jako polski polityk dbać, czyli o polskiego obywatela.
Wiesz co obecnie robią duże firmy, przedstawiciele państw w obozach dla uchodźców w Turcji? W większości klasyfikują i sprawdzają uchodźców pod względem użyteczności. Prawda jest taka, że dodatkowi ludzie dla gospodarki są bardzo cenni, zwłaszcza wykwalifikowani. Bardzo często próbę dostania się do Europy podejmują, ludzie trochę bardziej majętni, gdyż taka podróż trochę kosztuje. Dodatkowo udowodniono, że imigranci nie stanowią aż tak dużej konkurencji, gdyż podejmują się pracy za mniejsze pieniądze. Ważną kwestią jest tylko porozsyłać ich po Polsce i nie pozwolić im utworzyć "gett". Na mojej uczelni jakaś 1/3 ludzi to ludzie z zagranicy (Ukraińcy, Białorusini, Czeczeni). Pomimo tego nawoływania o UPA przez naszych patriotów nie ma z nimi problemów a często zakładają własne przedsiębiorstwa w Polsce, tak samo z Czeczenami...
Jak nie będziemy podnosić świadczeń socjalnych tak jak to PiS chce robić, to nie będziemy mieć problemów z tymi co nie chcą pracować, zmniejszyć świadczenia, zabrać przywileje rolnikom, górnikom, nie podnosić płacy minimalnej i ułatwić możliwość zakładania własnych firm ... Nie przyjedzie do ciebie arab, który nie chce pracować tylko żyć na socjalu...
No nie bardzo. Wy i to wasze rozumienie "wolności"...
W praktyce nie mogę narażać bezpodstawnie żadnej osoby na straty... Pisać, że PiS mi się nie podoba mogę, pisać, że wystarczyły dwa lata, żeby ludzie ich nie wybrali mogę, pisać, że skokom pomimo posiadania 10 % całego systemu instytucji finansowych udało im się stworzyć straty wynoszące około 3mld złotych, a wszystko to pod PATRONATEM PiSu...
Raczej - na podstawie tego, jak media ich pokazują. No bo nie powiesz mi, że znasz Macierewicza osobiście. A media pokazują ludzi tak, jak im pasuje. Manipulując obrazami i wycinając to co trzeba, można nawet z najmądrzejszego człowieka zrobić pajaca, a byle głupka wykreować na gwiazdę i autorytet. W spoilerze masz dwa filmiki, piękne przykłady tego typu manipulacji.
Przepraszam bardzo, ale gdzie nasz "Einstein" się podziewał przez ostatnie 6 miesięcy?? Bo go ostatnio nie słyszałem? Czyżby PiS bał się jego poglądów? Co było najpierw? Chyba trytol, później EMP, później metalowa brzoza.... Analizy przeprowadzane przez światowej klasy ekspertów... Dobra opinię o Macierewiczu pozostawię wam, bo raczej co do opinii o tym czy facet ma coś w mózgu czy nie się nie dogadamy.