Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67908 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #450 dnia: Października 28, 2015, 16:47:23 »
    Owszem rządzi Kopacz i rządzi PO... A gdzie ja napisałem, że to PIS za tym stoi???

Twoja wymiana zdań z IvE jasno punktuje wstawianie "krętaczy z PiSu", także nie odwracaj kota ogonem. Proszę używać mózgu, zamiast kopiować bezmyślną propagandę i hejt. Bo w internecie pewne środowiska zaczynają już chyba rozliczać rząd PiSu, podczas gdy nie może powstać przed 10 listopada, bo tak wynika z długości kadencji poprzedniego sejmu. Tak samo było z Dudą, próbowano go już rozliczać tego samego dnia, kiedy został zaprzysiężony. Niektórzy nie potrafią się pogodzić z myślą, że poprzedni prezydent, jak i rząd nie sprawdzali się w swojej roli i próbują pohejtować w odwecie nowe władze, 'dla zasady". I to jeszcze popadając w taką paranoję, jak rozliczenia zanim w ogóle zaczęli rządzić.

Macierewicz był idiotą (w sumie nadal jest ) i robił syf w służbach i tyle.

Zrozumiałbym, gdybyś nazwał go oszołomem, czy coś w tym stylu, bo to możesz myśleć o wszelkich spiskach, czy innych jego słowach. Ale gdy nazywasz kogoś idiotą i to samemu pisząc nie raz takie głupoty... no to po prostu przesada. To określenie dotyczy bowiem inteligencji, podczas gdy Macierewicz jest znacznie inteligentniejszy niż większość osób, które bez zastanowienia nazywają go idiotą.
    Nie obraź się, bo personalnie nic do ciebie nie mam, ale wyobraź sobie, że ktoś ciebie określa idiotą na podstawie opinii, jakie wygłaszasz publicznie. Mimo bycia bardzo inteligentnym człowiekiem.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #451 dnia: Października 28, 2015, 23:19:32 »
           Chyba, nie do końca zdajesz sobie sprawę z tego czym było WSI.
    W skrócie wywiad podległy ministerstwu... Jak wrócę do domu to podam ci tytuł dość ciekawej książki, z opisem co się działo podczas rozwiązywania WSI... Ale to jak wrócę, bo teraz nie mogę...
    Twoja wymiana zdań z IvE jasno punktuje wstawianie "krętaczy z PiSu", także nie odwracaj kota ogonem. Proszę używać mózgu, zamiast kopiować bezmyślną propagandę i hejt. Bo w internecie pewne środowiska zaczynają już chyba rozliczać rząd PiSu
    Nawet jeśli miało to jakiś podtekst, to jedynym tym podtekstem było to, że tak może być w przyszłości. Z tego co wiem sama akcja ABW na KGHM nie była uwarunkowana politycznie i w sumie była zapowiedziana (kghm o niej wiedział). Chodziło o kanadyjską spółkę  QUADRA i podejrzenie o defraudację... Co do kopiowania bezmyślnej propagandy i hejtu proszę posłuchać sobie kaczyńskiego mówiącego o uchodźcach... Słychać w jego głosie katolicką miłość do bliźnich... :P A co do pisania w internecie to mam do tego prawo... Jak nie będę miał do tego prawa to będzie oznaczało, że PiS wprowadził już cenzurę, nie jestem osobą publiczną, nie jestem z niczego rozliczany przez wyborców, więc mogę sobie pisać co chcę... Nie lubię PiS i nie podobały mi się ich rządy, nie podzielam ich poglądów, więc to chyba naturalne, że nie wychwalam ich i krytykuję... To samo przeczytałem w gościu niedzielnym mojej parafii na temat PO szerzącego "niemoralne in vitro" i "szatańskie"... Wiec skoro oni mogą sobie ich krytykować bo "coś tam", to chyba ja mogę sobie tak samo bez powodu krytykować PiS bo nie pokrywa się z moimi poglądami?

Nie obraź się, bo personalnie nic do ciebie nie mam, ale wyobraź sobie, że ktoś ciebie określa idiotą na podstawie opinii, jakie wygłaszasz publicznie. Mimo bycia bardzo inteligentnym człowiekiem.

Może, rzeczywiście on jest inteligentny i może nazwanie go oszołomem byłoby trafniejsze... Ale co z tego, że ma (hipotetycznie) IQ 190 jak gada i odwala takie (moim zdaniem) głupoty. Ja nie oceniam ludzi na podstawie tego co mają we łbie tylko na podstawie tego co pokazują i jak się zachowują, bo co to zmienia to, że on sobie coś innego pomyślał jak zrobił coś zupełnie odwrotnego. Jeśli jego zachowanie było idiotyczne, bezsensowne (moim zdaniem) to nazywam go idiotą, możliwe, że obrażając jego inteligencję ,ale co mu po niej jeśli moim zdaniem jej odpowiednio nie wykorzystuje... A co do tego co ktoś o mnie mówi to zazwyczaj mam to głęboko w poważaniu, gdyż mam swój system wartości w którym zdanie innych osób, które dla mnie nic nie znaczą, również nie znaczy dla mnie nic.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #452 dnia: Października 29, 2015, 02:41:03 »
    Dziwne uczucie kiedy PiS nagle wychodzi na tych świętych co nigdy nie hejtowali/nie hejtują. Btw, te wybory też były sfałszowane? Bo jakoś nic o tym nie słyszałem, a ponoć każde są.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #453 dnia: Października 29, 2015, 09:55:09 »
    W skrócie wywiad podległy ministerstwu...

Ładny skrót. A Lech Wałęsa to w skrócie były prezydent Polski. :D

Co do kopiowania bezmyślnej propagandy i hejtu proszę posłuchać sobie kaczyńskiego mówiącego o uchodźcach... Słychać w jego głosie katolicką miłość do bliźnich.

Znowu to pierdzielenie o "uchodźcach"... Ile jeszcze czasu trzeba i ile ludności musi napłynąć, byście w końcu zobaczyli, że to jest zwykła inwazja? Nie wiem co tam Kaczyński mówi o tej sprawie, ale jeśli jest twardo przeciwny przyjmowaniu muzułmanów, to bardzo dobrze, bo przejawia zdrowy rozsądek i troskę o bliźniego - o tego bliźniego, o którego interesy powinien jako polski polityk dbać, czyli o polskiego obywatela.

Niemcy i Austria bawiły się w dobroduszność, zapraszały "biednych uchodźców" do siebie i witały ich z otwartymi ramionami. Teraz zaczęli rozumieć w co się wpakowali - w Niemczech masz masowe protesty ludności przeciw polityce rządu, niemiecka policja nie radzi sobie z utrzymaniem porządku i kontrolowaniem imigrantów, Austria chce budować mur by się przed imigrantami uchronić, a sami Austriacy masowo wykupują broń palną w obawie o własny dobytek i życie.

Mówiąc krótko - pomocną dłoń wyciąga się ku prawdziwie potrzebującym, a nie ku tym, którzy chcą ci ją upierdzielić maczetą.

więc mogę sobie pisać co chcę

No nie bardzo. Wy i to wasze rozumienie "wolności"...

Ja nie oceniam ludzi na podstawie tego co mają we łbie tylko na podstawie tego co pokazują i jak się zachowują

Raczej - na podstawie tego, jak media ich pokazują. No bo nie powiesz mi, że znasz Macierewicza osobiście. A media pokazują ludzi tak, jak im pasuje. Manipulując obrazami i wycinając to co trzeba, można nawet z najmądrzejszego człowieka zrobić pajaca, a byle głupka wykreować na gwiazdę i autorytet. W spoilerze masz dwa filmiki, piękne przykłady tego typu manipulacji.

(click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Października 29, 2015, 13:13:04 »
    Ładny skrót. A Lech Wałęsa to w skrócie były prezydent Polski. :D

Jak przeczytasz co napisałem wcześniej to ja nie pisałem o tym czym było WSI, tylko jaki cyrk się odbywał podczas rozwiązywania tej sprawy i to jak to wpłynęło na reputację i wiarygodność Polski...
    Znowu to pierdzielenie o "uchodźcach"... Ile jeszcze czasu trzeba i ile ludności musi napłynąć, byście w końcu zobaczyli, że to jest zwykła inwazja? Nie wiem co tam Kaczyński mówi o tej sprawie, ale jeśli jest twardo przeciwny przyjmowaniu muzułmanów, to bardzo dobrze, bo przejawia zdrowy rozsądek i troskę o bliźniego - o tego bliźniego, o którego interesy powinien jako polski polityk dbać, czyli o polskiego obywatela.
    Wiesz co obecnie robią duże firmy, przedstawiciele państw w obozach dla uchodźców w Turcji? W większości klasyfikują i sprawdzają uchodźców pod względem użyteczności. Prawda jest taka, że dodatkowi ludzie dla gospodarki są bardzo cenni, zwłaszcza wykwalifikowani. Bardzo często próbę dostania się do Europy podejmują, ludzie trochę bardziej majętni, gdyż taka podróż trochę kosztuje. Dodatkowo udowodniono, że imigranci nie stanowią aż tak dużej konkurencji, gdyż podejmują się pracy za mniejsze pieniądze. Ważną kwestią jest tylko porozsyłać ich po Polsce i nie pozwolić im utworzyć "gett". Na mojej uczelni jakaś 1/3 ludzi to ludzie z zagranicy (Ukraińcy, Białorusini, Czeczeni). Pomimo tego nawoływania o UPA przez naszych patriotów nie ma z nimi problemów a często zakładają własne przedsiębiorstwa w Polsce, tak samo z Czeczenami...
    Jak nie będziemy podnosić świadczeń socjalnych tak jak to PiS chce robić, to nie będziemy mieć problemów z tymi co nie chcą pracować, zmniejszyć świadczenia, zabrać przywileje rolnikom, górnikom, nie podnosić płacy minimalnej i ułatwić możliwość zakładania własnych firm ... Nie przyjedzie do ciebie arab, który nie chce pracować tylko żyć na socjalu...

No nie bardzo. Wy i to wasze rozumienie "wolności"...
    W praktyce nie mogę narażać bezpodstawnie żadnej osoby na straty... Pisać, że PiS mi się nie podoba mogę, pisać, że wystarczyły dwa lata, żeby ludzie ich nie wybrali mogę, pisać, że skokom  pomimo posiadania 10 % całego systemu instytucji finansowych udało im się stworzyć straty wynoszące około 3mld złotych, a wszystko to pod PATRONATEM PiSu...
    Raczej - na podstawie tego, jak media ich pokazują. No bo nie powiesz mi, że znasz Macierewicza osobiście. A media pokazują ludzi tak, jak im pasuje. Manipulując obrazami i wycinając to co trzeba, można nawet z najmądrzejszego człowieka zrobić pajaca, a byle głupka wykreować na gwiazdę i autorytet. W spoilerze masz dwa filmiki, piękne przykłady tego typu manipulacji.

Przepraszam bardzo, ale gdzie nasz "Einstein" się podziewał przez ostatnie 6 miesięcy?? Bo go ostatnio nie słyszałem? Czyżby PiS bał się jego poglądów? Co było najpierw? Chyba trytol, później EMP, później metalowa brzoza.... Analizy przeprowadzane przez światowej klasy ekspertów... Dobra opinię o Macierewiczu pozostawię wam, bo raczej co do opinii o tym czy facet ma coś w mózgu czy nie się nie dogadamy.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #455 dnia: Października 29, 2015, 15:50:27 »
    Dziwne uczucie kiedy PiS nagle wychodzi na tych świętych co nigdy nie hejtowali/nie hejtują. Btw, te wybory też były sfałszowane? Bo jakoś nic o tym nie słyszałem, a ponoć każde są.

Mylisz pojęcia hejtu i krytyki. Jak można krytykować coś, co jeszcze nie powstało. To już jest paranoja i zwykły ból pupki.

Bojar, straszne brednie piszesz. Nie mam czasu się teraz do wszystkiego odnosić, więc tak na szybko skomentuję końcówkę, bo to dla odmiany jest brak logicznego myślenia.

Przepraszam bardzo, ale gdzie nasz "Einstein" się podziewał przez ostatnie 6 miesięcy?? Bo go ostatnio nie słyszałem? Czyżby PiS bał się jego poglądów? Co było najpierw? Chyba trytol, później EMP, później metalowa brzoza.... Analizy przeprowadzane przez światowej klasy ekspertów... Dobra opinię o Macierewiczu pozostawię wam, bo raczej co do opinii o tym czy facet ma coś w mózgu czy nie się nie dogadamy.
    W jaki sposób to zaprzecza wypowiedzi Dedala? Media buduowały usilnie taki wizerunek Macierewicza i Kaczyńskiego, aby jak najbardziej obciążać PiS. Ostatnie lata pokazały, że walka z tym ma małe powodzenie, więc na czas kampanii schowali się ci najbardziej atakowani przez przemysł propagandy, żeby najzwyklej w świecie odebrać przeciwnikom pola do ataku (przypomnij sobie jak całą kampanię bezsilnie krążyli jedynie wokół tematu Kaczyńskiego). Tu nie ma żadnego strachu, tylko zdrowirozsądkowe i profesjonalne podejście do obu kampanii w 2015.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #456 dnia: Października 29, 2015, 17:33:34 »
    Czyli Macierewicz to mądry facet? Czy jego teorie o katastrofie Smoleńskiej według ciebie są logiczne?
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #457 dnia: Października 29, 2015, 17:46:24 »
    Mądrość a inteligencja to dwie różne rzeczy. Macierewicz mądry na pewno nie jest.
    Kolejna sprawa jest taka że ludzie inteligentni mocno poświęceni jednej idei potrafią się w niej kompletnie zatracić i tworzyć teorie prosto z dupy - idealny przykład oszołomstwa Macierewicza.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #458 dnia: Października 29, 2015, 19:00:16 »
    1. To co Rosja robi z wrakiem, to skandal.
    2. Macierewicz, jest skrajny. Przesadza, ale ma racje, że to jest nie do pomyślenia, aby we Francji po dniu ustalono, że pilot rozbił samolot celowo, popełniając w ten sposób samobójstwo, a w Polsce, aby po 5 latach nie było wiadome nic a nic.

Gdyby sprawa była wyjaśniona, a wrak zwrócony, to sytuacja byłaby normalna.
    Tymczasem, jest wręcz przeciwnie, wersji jest kilka, przekaz medialny zaś który powtarza 3/4 Polaków to - "Jebło, to jebło, po co drążyć temat".

Co do socjotechniki tvn:

Samo usunięcie materiału, pokazuje, że TVN ten filmik zabolał.
    Mianowicie w tej wypowiedzi:

Zamienili szyk na: "Niestety policja nie potrafiła przejąć tamtych metod, a tamci byli skuteczeni".  Po prostu dali fragment wypowiedzi JK, a następnie redaktor tak to komentował, przedstawiał widzom.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Października 29, 2015, 20:34:59 »
    Bojar, Ty na poważnie porównujesz Ukrainców do tych muzułmanów, którzy obecnie nielegalnie zalewają Europę? :O Masz Ty rozum i godność człowieka?

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Października 29, 2015, 21:42:45 »
    Bojar, Ty na poważnie porównujesz Ukrainców do tych muzułmanów, którzy obecnie nielegalnie zalewają Europę? :O Masz Ty rozum i godność człowieka?

Absolutnie tu masz rację, że Ukraińcy są nam bliżej kulturowo, ale mam paru znajomych Czeczenów, którzy są wyznawcami islamu sunnickiego (tego terrorystycznego :P ) i jakoś, żaden jeszcze mi głowy nie uciął, może utnie kiedy indziej, a może nigdy. Ja napisałem, że nie chcę każdego araba, tylko, że powinniśmy ich selekcjonować i starać się zaciągnąć do kraju tych wybitniejszych. Taką politykę prowadzą praktycznie wszystkie kraje zachodnie i dobrze na tym często wychodzą. Obecnie duża część Amerykańskich noblistów jest Azjatami. A co do samego islamu to prawda jest taka, że szansa na to że zginiesz w zamachu terrorystycznym w Francji czy Niemczech jest kilkadziesiąt razy niższa niż szansa na to, że trafisz szóstkę w lotka, a tam procentowo twoich terrorystów (arabów) jest około 7-10% w społeczeństwie.
    Wiecie może co to cebulowa teoria szczęścia profesora Janusza Czapińskiego? To teoria wedle, której człowiek nawet w najbardziej desperackich warunkach nie załamuje się przez wolę życia. Ponadto idealizujemy pamięć o wydarzeniach, czyli wypieramy niewygodne fakty pozostawiając tylko te pozytywne. A prawda jest taka, że rządy PiSu przed 8 laty, były serią niesłychanych porażek o których mało kto już pamięta... Wracając do WSI to sama agencja była częściowo zinfiltrowana przez służby rosyjskie i trzeba przyznać, że wszyscy, którzy działali na szkodę państwa polskiego (szpiegostwo) i jeśli są na to dowody powinni za to odpowiedzieć bez względu na pełnione funkcje. Ale nie całość organizacji była rosyjska, a idiota(!!!) bo inaczej  tej osoby w tym kontekście nazwać nie można zdemaskował polskich agentów za granicą.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #461 dnia: Października 29, 2015, 22:54:04 »
    Mam wrażenie, że Ci Azjatyccy nobliści to jednak raczej Chińczycy, Japończycy i inni żółci. Ewentualnie Żydzi, o ile można ich do Azjatów zaliczyć. Bo do tej pory muzułmańskich laureatów nagrody Nobla było zaledwie 9.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Października 30, 2015, 00:03:54 »
    Mam wrażenie, że Ci Azjatyccy nobliści to jednak raczej Chińczycy, Japończycy i inni żółci. Ewentualnie Żydzi, o ile można ich do Azjatów zaliczyć. Bo do tej pory muzułmańskich laureatów nagrody Nobla było zaledwie 9.

Oczywiście... Nie chodziło mi o arabskich azjatów, tylko o tych z "dalekiego wschodu" podałem to tylko jako przykład dobrego wykorzystania inteligentnych ludzi i że powinniśmy tak samo próbować, bo pomiędzy mordercami z maczetami są też ludzie, którzy mogą wiele osiągnąć dla naszego społeczeństwa.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Października 30, 2015, 09:05:13 »
    Ja napisałem, że nie chcę każdego araba, tylko, że powinniśmy ich selekcjonować i starać się zaciągnąć do kraju tych wybitniejszych.

Mhm. To jak tak tylko tutaj to zostawię...

"Niemiecka Federalna Agencja Zatrudnienia oszacowała, że aż 81% imigrantów, którzy w ostatnim czasie złożyli wnioski o azyl w kraju nie ma żadnych kwalifikacji zawodowych. (...) Wśród pozostałych jedynie 8% posiada wykształcenie na poziomie wykształcenia średniego."

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Października 30, 2015, 11:18:48 »
    To oczywiste, że większość z nich to nieroby i ludzie niewykształceni, którzy ściągają do Niemiec po socjal, ale według tego co napisałeś 11% ma wyższe wykształcenie I prawdopodobnie doświadczenie zawodowe... Napisałem wcześniej, że nie można dawać socjalu (tak samo naszym jak i im i ściągać tych, którzy mają nam coś do zaoferowania stypendiami, atrakcyjnymi warunkami pracy itd. Nie będziesz dawać im socjalu to nie będą przyjeżdżać ci co nie chcą pracować  a ci co już przyjechali i nie chcą pracować będą uciekać do Szwecji czy Niemiec.