Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67662 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #420 dnia: Października 25, 2015, 23:36:06 »
    Jak PiS pozwoli mi "mieć w d*pie" Kościół (w przenośni :P ), nie będzie mi przerywać spektaklu, który obraża jakieś nie wiadomo komu potrzebne symbole religijne,

Urban przed sądem: "Z muzułmanów śmiać się boję, bo zabijają; gdyby katolicy w Polsce zabijali, to też bym ich nie ruszał, bo jestem tchórzem"

Mniej więcej tak widzę, tych wszystkich postępowców, piszących o niepotrzebnych symbolach. Oh boy...Jesteś taki wyzwolony...

i nie spierdzieli polityki zagranicznej i polepszającej się opinii Polski w świecie (wyjątek Japonia) to sobie mogą rządzić.

Teraz pytanie do was: Jak nazywa się premier Chorwacji. Albo Łotwy. Czy wiedzieliście o sprawie podsłuchów jakie zakładała bodajże Australia dyplomatom Timoru, jakiś czas temu? Albo o spięciu między Hiszpanią a Marokiem o coś co śmiało można nazwać kamieniem.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Perejil_Island_crisis
     Stąd bawi mnie takie przeczulenie, "co świat powie" w odniesieniu do każdej wypowiedzi premiera. Sorry. Większość świata, nawet nie do końca wie co Duda powiedział w ONZecie, co tu nie mówić, o wpadkach różnych polityków w różnym okresie.
      Opinie mamy złą. Pojedź na zachód i powiedz, że jesteś z Polski, a powiedz, że jesteś z Niemiec. Porównaj to.
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2015, 12:02:48 wysłana przez Dyktator »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #421 dnia: Października 26, 2015, 01:16:09 »
    K***a mać. Czy naprawdę jedynym argumentem aby pójść głosować na PO lub PiS była kwestia kościelna?

Czy wyście rozumy postradali?

Jak nawet PiS będzie rządził to co najwyżej będzie religia w szkołach więcej o 2 godziny i tyle. I skretynieliście za 2 godziny religii?

Ehhh.. Czekamy na oficjalne

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #422 dnia: Października 26, 2015, 11:26:15 »
    ^IvE - nadzieja umiera ostatnia? :3
    :D:D

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #423 dnia: Października 26, 2015, 11:43:19 »
    Mniej więcej tak widzę, tych wszystkich postępowców, piszących o niepotrzebnych symbolach. Oh boy...Jesteś taki wyzwolony...
    Podając cytat Urbana tylko pokazujesz, że mam w tym temacie rację. Bo po co istnieje coś co nie ma nic do zaoferowania oprócz wojny? W imię religii od 3 tysięcy lat zginęło na świecie więcej osób niż w imię jakiegokolwiek innego powodu.

K***a mać. Czy naprawdę jedynym argumentem aby pójść głosować na PO lub PiS była kwestia kościelna?
    Ive oczywiscie, najważniejsze jest to czy PiS będzie wtykać nosa w sektor prywatny (wszystko w co państwo się angażuje po jakimś czasie zaczyna się psuć)  i czy będzie próbował spełniać te wszystkie "obietnice socjalne".
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2015, 12:02:39 wysłana przez Dyktator »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #424 dnia: Października 26, 2015, 12:45:24 »

Dla ciebie za to jedynym argumetnem jest kwestia tego ,czy w szkołach można kupić drożdżówkę, czy nie XD

Ale możesz otrzeć łzy, KORWiN jednak wchodzi do sejmu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #425 dnia: Października 26, 2015, 13:45:12 »
    Gimnazja odetchnęły z ulgą.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #426 dnia: Października 26, 2015, 14:11:50 »
    Będzie super. Jowy, Hitler, Smoleńsk już czekam na krzyki w sejmie XD
    DANCE OR GET BANNED

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Października 26, 2015, 14:14:36 »
    Będzie super. Jowy, Hitler, Smoleńsk już czekam na krzyki w sejmie XD

Jowy, Hitler, Smoleńsk i Macierewicz (nie zapominajmy o posłach PO) :D
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #428 dnia: Października 26, 2015, 14:21:35 »
    Ale możesz otrzeć łzy, KORWiN jednak wchodzi do sejmu.

Poczekam na oficjalne wyniki, bo to by było zbyt piękne, aby PSL i ZLEW wylądowały za burtą.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #429 dnia: Października 26, 2015, 15:35:14 »
    Podając cytat Urbana tylko pokazujesz, że mam w tym temacie rację. Bo po co istnieje coś co nie ma nic do zaoferowania oprócz wojny? W imię religii od 3 tysięcy lat zginęło na świecie więcej osób niż w imię jakiegokolwiek innego powodu.
    Ive oczywiscie, najważniejsze jest to czy PiS będzie wtykać nosa w sektor prywatny (wszystko w co państwo się angażuje po jakimś czasie zaczyna się psuć)  i czy będzie próbował spełniać te wszystkie "obietnice socjalne".

Postaw sobie proste pytanie: co by się stało, gdyby Hitler wierzył w Boga? No, ewentualnie Stalin.

Religia, przez wiele lat, zapewniała spokój i stabilność. To dzięki niej, zaczęły się kształtować stosunki między państwami, na wyższym poziomie, bo władcy chrześcijańscy czuli, że tworzą społeczność. Pojawiły się uniwersalne wzorce.
       Mówienie, że religia zatrzymywała postęp, to ignorowanie faktu kto wykładał na uniwersytetach przez wieki, czyli duchowni.

Bawi mnie to, że krzykacze, zawsze atakują tych, którzy nie będą się na nich mścili. W UK, UKIP wytyka Polaków palcami, bo nasza Polonia nie jest terrorystami. Co by zrobili tak atakowani przybysze z bliskiego wschodu? No właśnie. 
       Gdy chodzi o religie, najbardziej atakowaną jest Chrześcijaństwo. Brawo, brawo. Prawda jest taka, że nasza religia powinna być stawiana za wzór, trwa od lat, przekazując pewne uniwersalne wartości. Ale jak się jest ateistą, no to faktycznie, trzeba hejcić, a islamu to trochę strach, bo jeszcze zabiją  ;___;
       Stąd, dla mnie jak ktoś chce krytykować religie, to niech wpierw skrytykuje publicznie islam. Wtedy, może sobie dowolnie krytykować inne. Widać, robi to serio w imię jakichś idei, dla których gotów jest ryzykować. 

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Października 26, 2015, 20:04:55 »
    Nie ma nadziejii po prostu się nie dostaliśmy i tyle.

Chłodna analiza i utrzymanie popularności aby kolejne roczniki weszły w tryb wyborczy. Tylko to pozostaje. Marna ta opcja ale jedyna.

Dyktator wymieniałem Ci dziesiątki powodów. Jeden podstawowy to skandaliczne podatki, które PiS chcę jeszcze podwyższyć. Do tego szereg innych, których nie będę powtarzał. Po 100 dniach się wypowiem nt. PiSu, a co poniektórym oczy się może otworzą. Bo łykać medialną papkę i wojnę polsko-polską to naprawdę trzeba być zmanipulowany.

Miłego wieczoru.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Października 26, 2015, 23:16:39 »
    Oficjalne wyniki głosowania do sejmu:

Grzegorz Schetyna był niezwykle "załamany" porażką
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #432 dnia: Października 27, 2015, 07:36:00 »
    Z najnowszych memów to mój ulubiony.
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #433 dnia: Października 27, 2015, 08:45:07 »
    IvE, to ze specjalną dedykacją:

Parę słów wyjaśnienia, żebyś się nie obraził za bardzo, sam głosowałem na listę nr 4;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Października 27, 2015, 16:11:00 »
    Na co mam się obrażać? Ja swoje zrobiłem. Przekonałem dziesiątki ludzi. To, że tutaj byłem głównym "kucem" to nie znaczy, że wielce przeżywam. To głównie Ci co głosowali na stare partię i pelikany co łyknęło wojnę polsko-polską odczują skutki najbardziej. Ja sobie poradzę. A KORWIN jeśli nie będzie większych wstrząsów za 4 lata wejdzie do sejmu na fali rozczarowania wraz ze wsparciem ludzi, którzy wejdą w wiek wyborczy.

Teraz najważnijesze co zrobi PiS. Jest mgiełka nadzieji, że ministerstwo skarbu obejmie ktoś taki jak Gilowska i wtedy może jakieś reformy wprowadzą. Jarosław Kaczyński co by o nim nie powiedzieć to patriotą jest. Nie jest też takim kretynem i powinien wiedzieć jak się skończą ich pomysły. Dostało się też dwóch członków KNP z list Kukiza to oni będą w sejmie głosem liberałów. PiS już na początku będzie miał pod górkę bo czeka nas wzrost cen, bezrobocia i spadek płac bo opodatkują umowy zlecenie od 1 stycznia.. Sami to jednak popierali i głosowali za tym a więc nie ma wykrętów, że sprzątanie po PO. Cóz zobaczymy PiS jak i ich wyborcy to ignoranci i kretyni ekonomiczni jednak są to też w większości ludzie o dobrych chęciach i patrioci a takim jak się wali grunt pod nogami to zaczynają próbować myśleć rozsądnie i w tym jedyna nadzieja na najbliższe 4 lata.