Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67833 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #360 dnia: Października 20, 2015, 22:03:00 »
    Ja z innej beczki jak wrażenia po dzisiejszej debacie ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #361 dnia: Października 20, 2015, 22:04:26 »
    A co Ty masz do decydowania co robią inni ludzie?

To ja w takim razie zakazuje Ci wychodzenia na miasto po zmroku, picia alkoholu, palenia i jazdy samochodem bo jeszcze sobie krzywdę zrobisz.

Gdy wchodzisz w buciarami w obce życie to się nazywa totalitaryzm.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #362 dnia: Października 20, 2015, 22:18:45 »
    Kukiz pięknie się żarł z dziennikarzami, a potem płakał ze mu czas złodzieje ukradli ;_;

Petru sie nie wyróżniał, ale w wyważony sposób mówił, w odróżnieniu od innych liderów.

Piechocinski stracił szanse żeby w piękny sposob w***c resztę, chrupiąc te smaczne jabłko obok niego :/

Kopacz& Szydło wciaz sie biły i wymieniały złośliwe uwagi, "oh snap" co sekundę.

I kim był ten wtf Adrian z Razem? Zaprosili miłego chłopaka żeby sie pousmiechal i powiedział miłe słówka?

A Korwin Mikke tak samo jak zwykle, tylko mało Hitlera i Putina. No i jeszcze mówił tak szybko jakby go koszmary 5% goniły :/

Debata w telegraficznym skrócie- remis, tylko wiecej funu niż wczoraj (choc mniej memów)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #363 dnia: Października 20, 2015, 22:20:39 »
    A co Ty masz do decydowania co robią inni ludzie?

To ja w takim razie zakazuje Ci wychodzenia na miasto po zmroku, picia alkoholu, palenia i jazdy samochodem bo jeszcze sobie krzywdę zrobisz.

Gdy wchodzisz w buciarami w obce życie to się nazywa totalitaryzm.

Nic. Tylko staram się rozgryźć, kombinować skąd takie ograniczanie takich gier. Moim zdaniem, cały problem tkwi w tym, że ludzie grają na pieniądze, których potem nie mogą wyegzekwować i to rodzi pewne problemy. No chyba, że rzecz dzieje się w kasynie, to inna bajka.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #364 dnia: Października 20, 2015, 22:33:36 »
    Z tym pokerem problem jest taki, że dziś i na żetony czy zapałki z kumplami w domu pograć nie można. A to już jest chore...

Zresztą, nie państwo jest od tego żeby za mnie decydować co jest dobre a co złe. Obywatel odpowiedzialny to obywatel świadomy ale tu akurat się nie dziwie, że "władzy" na rękę nieodpowiedzialność i nieświadomość mas.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #365 dnia: Października 20, 2015, 23:25:50 »
    Dla mnie debatę wygrał przedstawiciel partii Razem (żeby nie było, nie należę do ich elektoratu).

Jednak wysłuchiwanie tego, co mówiła pani Kopacz i pani Szydło wywoływało u mnie uśmiech, mniej więcej taki jak w spoilerze.
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #366 dnia: Października 20, 2015, 23:41:43 »
    kurczę tak dzień po dniu debata? Chyba nie wytrzymam!

w sumie to oblukam sobie...

Offline huth

« Odpowiedź #367 dnia: Października 21, 2015, 02:20:08 »
    Powiem tak... Piechociński z jego wazeliniarstwem za którym kryje się totalny polityczny cynizm wygrał wszystko. Gość był lepszy od Szydło, Kopacz i Nowackiej razem wziętych. Zlotousty w wyborczej nomenklaturze, mógł sobie kiełbasę zamiast jabłka przynieść, połączenie sprzedawcy w komisie samochodów z działaczem pzprowskim o fizis Flinstone'a, chyba będę miał koszmary.

Świetne te prychnięcia i komentarze Korwina zza kadry, nie dziwię się że go rzadko gdzieś zapraszają
    A Kukiz jak zawsze się pokłócił, walka z systemem w każdym formacie
    Szkoda, że był ten gość od Razem,  a nie kumpela ze szkoły, byłoby fajnie patrzeć jak się 'rzuca' na Korwina :D

Wysłane przez tapatalk

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Października 21, 2015, 10:48:14 »
    Jeśli chodzi o najlepiej opakowany bełkot bez pokrycia to wygrał człowiek od Razem.

Merytorycznie wygrał KORWiN zaraz za nim był Kukiz, który jako jedyny nie bełkotał jak reszta.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #369 dnia: Października 21, 2015, 12:34:14 »
       Jeśli chodzi o ogólne przygotowanie, to świetnie wypadł Petru. Zandberg, jedyne co to zdeklasował liderkę ZLewu, może to pomoże, ale wątpię. Najsłabiej Kopacz. Powinna  mniej straszyć a więcej mówić o sukcesach PO, przypomnieć je, zwłaszcza o zniesieniu anachronicznego poboru, rozbudowie sieci dróg czy budowie stadionów. Nikt nie chce tu stabilności, bo jest chujowo. Akcentowanie tego, jest śmieszne,  tu trzeba poprawy.

Za to, w tym najważniejszym aspekcie, czyli dotarciu do swoich wyborców, zmobilizowaniu ich i przekonaniu wahających się, to moim zdaniem najlepiej wypadł Kukiz. Nie tylko dlatego, że wykłócał się z dziennikarzem, niezbyt lubianym przez "antysystemowe" środowiska, co był po prostu wyrazisty, naturalny i mówił o wiele lepiej niż Korwin. Moim zdaniem po debacie, Korwinowi może spaść poparcie. Nie aby wypadł źle, ale Kukiz po prostu lepiej moim zdaniem trafił w gusta wyborców którzy wahają się między nimi.
       Zagrał Kukiz na tym, na czym gra się w okresach kryzysów, czyli emocjach. Mówił głośno, wyraźnie, wskazywał na jakichś tam wrogów. Coś wyraził. Ta dawka gniewu, dla mnie da mu 10% minimum. A każdy głos na Kukiza, to głos odebrany Korwinowi, bo elektorat "antysytemowy" waha się głównie między nimi.  Tam jeszcze, Braun i Stonoga, ale z całym szacunkiem, zwłaszcza dla pierwszego, można śmiało ich pominąć.
       Szydło, jak zawsze, tyle charyzmy co mój mop. Bardzo ją cenie, bo to pracowita kobieta, to dzięki jej wysiłkowi mamy dzisiaj wspaniałego prezydenta. Ale już widać, że jeśli PiS wygra wybory, to dojdzie do odwrócenia tej hierarchii. To prezydent stanie się numer 1, a premier numer 2.  Takie mam odczucia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Października 21, 2015, 13:14:30 »
    Wspaniały prezydent. Mapet Obamy i już zdążył podpisać szkodliwe ustawy min. o wciskaniu nam szczepionek.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #371 dnia: Października 21, 2015, 13:42:25 »
    Wspaniały prezydent. Mapet Obamy i już zdążył podpisać szkodliwe ustawy min. o wciskaniu nam szczepionek.

I bardzo dobrze. Może jak na HIV wymyślą, to Ci na siłę podadzą.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Października 21, 2015, 14:07:45 »
    Uuu.. zdenerował się. Swoją drogą jak ktoś wierzy w ten socjalizm to Zuckenber autentycznie w to wierzy i mówi prawdę. To polecam na niego. Reszta to jawni manipulanci.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #373 dnia: Października 21, 2015, 16:34:53 »
    OMG, IvE nie zna się na żartach :c Zostań z Bogiem.

Offline huth

« Odpowiedź #374 dnia: Października 22, 2015, 03:59:32 »
    Nie wiem czy Bóg nie jest zbyt lewicowy dla Korwinowców...

Btw nie pojawia wam się w reklamach takie słodkie coś? :)