Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67842 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #345 dnia: Października 19, 2015, 17:55:15 »
    To co piszesz Warder jest prawdą!!! Ty chcesz jednak leczyć skutki i to w nieporadny sposób. Bo takie działanie jakie proponujesz pójdzie tylko po kieszeniach ludzi.

Trzeba zlikwidować przyczyny takiej sytuacji.

Problemem nie jest to, że tak jak wspomniałem wcześniej sprowadzamy banany po taniości zamiast robić jakieś karkołomne szklarnie, żeby "wspierać" polskich przedsiębiorców. To nic nie daje co z tego, że kupimy polskie skoro jest one droższe, badziewne i sztucznie się je promuje. Jeśli pojawia się zagraniczny przedsiębiorca, zatrudnia polską kadrę, i sprzedaję nam taniej to czemu mamy go zakazywać albo karać?

Problemem jest to, że po prostu nie opłaca się prowadzić rodzinnych biznesów !!! PiS zamiast karać mądrych zagranicznych i polskich też (bo co więksi i inteligetniejszy też rejestrują się za granicą do tego większego stać na łapówy) to powinni się stworzyć takie warunki jak w tych krajach, w których się te firmy rejestrują ba! nawet lepsze. Wtedy nie dość, że Polacy ruszą z kopyta, rozwinię się konkurencja, ceny i koszty pójdą w dół to jeszcze te wszystkie firmy, które od nas uciekają, zarejestrują się u nas ! I będą napędząły naszą koniukturę a my wtedy będziemy się śmiać z takich socjalistycznych rządów i rozwiązań jakie proponuje PiS bo to u nas będą lepsze warunki.

Dlaczego Polacy emigrują do UK? Bo są tam mniejsze podatki i lepsze warunki ekonomiczne. A naszym zadaniem powinno być jeszcze większe obniżenie podatków i polepszenie warunków i ograniczenie biurokracji !!! A nie odwrotnie !!!

To przecież oczywiste.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #347 dnia: Października 19, 2015, 21:12:26 »
    Dwie strony się popisały...Chyba nawet tego nie przećwiczyli. Obydwie wchodziły w sobie w słowo, przekrzykiwały się, przedłużały i nie odpowiadały na zadane pytania. W czasie debaty Kopacz wyszła chyba trochę lepiej, ale Szydło zdecydowanie lepiej skończyła.  Ogólnie remis, czyli tak jak zawsze.

Debata jak kampania z plakatami. Coś trzeba zrobić, ale jak, to nikt nie wie, i się całe miasta oblepia plakatami 8mek i niedoszłych senatorów
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #348 dnia: Października 19, 2015, 21:21:38 »
    Dwie strony się popisały...Chyba nawet tego nie przećwiczyli. Obydwie wchodziły w sobie w słowo, przekrzykiwały się, przedłużały i nie odpowiadały na zadane pytania. W czasie debaty Kopacz wyszła chyba trochę lepiej, ale Szydło zdecydowanie lepiej skończyła.  Ogólnie remis, czyli tak jak zawsze.

Co proszę? Oglądałem CAŁĄ debatę i Szydło ANI razu nie weszła w słowo Kopacz. A zwracałem na to uwagę, czy PiS wyciągnie wnioski z poprzedniej debaty i przygotuje emocjonalnie kandydata. I nie zawiódł. Za to Kopacz wchodziła w słowo w 4 albo 5 pytaniach (liczyłem, ale pogubiłem się w pewnym momencie), a w ostatnim (nie w przemówieniu, tylko ostatnim pytaniu) zajęła 4-6 sekund, zagłuszając wypowiedź Szydło ,poprzez wykrzykiwanie czegoś na boku.

Plus te wstawki partyjne o Kaczyńskim i celna riposta Szydło. Kopacz przegrała debatę i to mocno. W dodatku znowu powołała się na SKOK-i, wokół których burzę rozpoczęło "Wprost", którego redakcja przyznała, że to było kłamstwo i przeprosiło. Co Szydło na szczęście też przypomniała.
    W dwóch pytaniach o program PO, Kopacz cały czas na odpowiedź przeznaczyła na straszenie PiS.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #349 dnia: Października 19, 2015, 21:22:58 »
    Jak dla mnie też Szydło troszkę lepiej wyszła od Kopacz.
    DANCE OR GET BANNED

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Października 19, 2015, 21:33:35 »
    No dobrze Panie nie dały żadnych konkretów, nie powiedziały po prostu nic był to festiwal populizmu i bełkotu. Jednak nawet jeśli by wypowiedziały coś konkretnego to jaka jest między nimi różnica? Przypomnę:

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Października 19, 2015, 21:41:04 »
    Tak się tylko spytam. Dlaczego cena energii u Korwina jest 190zł a u reszty 250zł?
    DANCE OR GET BANNED

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Października 19, 2015, 21:47:15 »
    Ja nie siedziałem z karteczką i ołówkiem i nie notowałem każdej wpadki, ale Szydło nie wykazała się, podobnie jak Kopacz. Nie możesz zaprzeczyć że zignorowała kilka pytań, lub wracała do poprzednich tematów w następnych wypowiedziach.

Szydło ładniej się uśmiechała, pięknie wystawiła na koniec kciuki i dosłownie zakochała się w kamerzyście, bo nie umiała się przestać patrzeć na kamerę. Powtarzała to co mówiła wcześniej i wydawała się zaprogramowana, wyuczona. Kopacz była bardziej naturalna, ale żadna z nich nie powiedziała niczego wartościowego.
    Jeszcze PiS zorganizował imprę przed Spodkiem, czyli PO zrobiło te same błędy co z kampanii prezydenckiej nie urządzając niczego.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Października 19, 2015, 21:49:40 »
    Tak się tylko spytam. Dlaczego cena energii u Korwina jest 190zł a u reszty 250zł?

Podatki energetyczne. KORWIN chcę je zlikwidować a inne partię nie. Dlatego cena energii jest niższa.

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Października 19, 2015, 21:53:26 »
    Ja nie siedziałem z karteczką i ołówkiem i nie notowałem każdej wpadki, ale Szydło nie wykazała się, podobnie jak Kopacz. Nie możesz zaprzeczyć że zignorowała kilka pytań, lub wracała do poprzednich tematów w następnych wypowiedziach.

Szydło ładniej się uśmiechała, pięknie wystawiła na koniec kciuki i dosłownie zakochała się w kamerzyście, bo nie umiała się przestać patrzeć na kamerę. Powtarzała to co mówiła wcześniej i wydawała się zaprogramowana, wyuczona. Kopacz była bardziej naturalna, ale żadna z nich nie powiedziała niczego wartościowego.
    Jeszcze PiS zorganizował imprę przed Spodkiem, czyli PO zrobiło te same błędy co z kampanii prezydenckiej nie urządzając niczego.

Chyba nie ten temat.
    Podatki energetyczne. KORWIN chcę je zlikwidować a inne partię nie. Dlatego cena energii jest niższa.
    Okey danke.
    DANCE OR GET BANNED

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Października 19, 2015, 21:55:27 »
    Na temat debaty. Wiesz, debaty Kopacz & Szydło. Nie wiem, myślisz że do Quizu Historycznego się bardziej nadaje?

EDIT: Nic się nie stało, tyle tych tematów że sam nie byłem pewien czy w dobrym piszę

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Października 19, 2015, 21:57:41 »
    Wybacz, myślałem, że to Korwinowskie coś jest w tym temacie - Korwinologia - wszystko o co chciałbyś zapytać a nie miałeś okazji.
    Mea culpa
    DANCE OR GET BANNED

Offline reff

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #357 dnia: Października 20, 2015, 13:31:22 »
    Słuchajcie podam wam kolejny przykład dla czago nie warto głosować na PO ani PIS.
    Jestem wielkim fanatykiem gry w pokera sportowego. A te barany z Po zrobiły poker z jako hazard gre nie legalną... Pomyście czy im tak na prawdę zależało na tym aby w Polsce wyleczyć hazard, czy tych polityków obchodzi że zwykły kowalski idzie do kasyna i oddaje swoje pieniądze? Poszły tutaj grube łapówki po to aby zrobić tylko jednego legalnego bukmachera w Polsce dzięki temu nie ma konkurencji na rynku.
    Ja zarabiam uczciwie pieniądze więc dla czego nie mogę ich wydawać tam gdzie mi się podoba? Co oni mają do moich pieniędzy? Czy to jest demokracja? Nie mogę zorganizować sobie turnieju pokerowego bo zaraz wpadnie Policja i potraktuje nas jako przestępców... Bo sobie pograłem w karty?  Polecam stronkę skup samochodów Sopot tutaj też mozecie hobbistycznie poszukać coś dla siebie, głównie to strona przeznaczona dla fanów motoryzacji, którzy interesują się kupnem , albo sprzedażą samochodów. Taką mamy demokrację za rządów PO a PIS się niczym nie różni...
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2016, 16:46:16 wysłana przez reff »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #358 dnia: Października 20, 2015, 18:08:05 »
    Tez mi się to nie podoba, ale chyba są sposoby, bo są ludzie którzy się z tego utrzymują... To jest niby mała sprawa, ale pokazuje, że Platforma to totalny populizm z jednej strony i działanie pod bogatą (swoją) elitę z drugiej.
    A jak PiS jest do tego nastawiony?

Wysłane przez tapatalk

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #359 dnia: Października 20, 2015, 21:47:52 »
        Poker, to problematyczna kwestia. Nie czuje się w niej mocny, no ale spróbujmy.
    1. Jeśli dana osoba przegra 100 000, w zaciszu domowym, w takim pokerze sportowym, to czy musi to zapłacić? Odpowiedź brzmi: może. Ale jak nie zapłaci, to druga strona nie może iść z tym do sądu. Po prostu, tak to działa, że ten dłużnik karciany, może sobie siedzieć w domu i śmiać się z tej drugiej strony. No bo dług jest. Ale nie ma jak go wyegzekwować. Sąd, nie będzie chronił wierzyciela!
    2. Jednak ludzie płacą. Dlaczego? Często bywa tak, że pilnuje tego kilku krzepkich facetów. Ewentualnie są uzależnieni (kwestia ubezwłasnowolnienia).

Kasyna to chyba inaczej rozgrywają. Mają zezwolenie właściwego organu i tu jest i dług i odpowiedzialność.

Czyli, jak słyszymy lament w serialach kryminalnych, że mąż przegrał dom w karty bla, bla, bla, bo siedział u kolegi i grał sobie i chciał się odegrać, tak mocno, mocno, że aż  postawił dom, no i nie wyszło, to można to włożyć między bajki. Bo teraz, jak zmusić tego człowieka aby poszedł do notariusza i faktycznie przeniósł własność...No nie da się. Jedyne co taka osoba która wygrała może zrobić, to zablokować go na fejsie. Może dana osoba sobie przemyśli temat. lol.
       Są zaś przypadki, gdzie jeśli ktoś sobie pójdzie na licytacje i wygra, a nie będzie potem chciał kupić tego domu, iść do notariusza, to sąd może "zastąpić go" w pewien sposób. Orzeczenie sądu zastąpi tu oświadczenie woli danej osoby.
     Stąd, jest powód do nieufności wobec czegoś takiego. No bo ktoś wygrywa ale nie ma jak odebrać wygranej. To rodzi pewne ryzyko, że dojdzie do jakiejś tam przemocy. No wiadomo, że jak ktoś przegra u kolegi 50 złotych no to zapłaci. 500? Może także. 5000? No zależy od zarobków, ale raczej szanse na uzyskanie kasy są nikłe. 

Art. 413. § 1. Kto spełnia świadczenie z gry lub z zakładu, nie może żądać zwrotu, chyba że gra lub zakład były zakazane albo nierzetelne.

§ 2. Roszczeń z gry lub zakładu można dochodzić tylko wtedy, gdy gra lub zakład były prowadzone na podstawie zezwolenia właściwego organu państwowego.

Dokładnie ten artykuł kodeksu cywilnego to reguluje. Czyli poker i takie tam, to problematyczna sprawa. No bo zapłaci? Super. Zapłaci a potem stwierdzi, że chce kasę? No nie może, powołać się np. na bezpodstawne wzbogacenie. Czyli wszystko jest dalej super. Nie zapłaci? Jego prawo.

Stąd, jak najbardziej warto ograniczać takie granie na pieniądze w domku. Jak ktoś lubi takie wrażenia, niech sobie idzie do kasyna, tam wszystko jest już jasne, przegrywasz to płacisz. Unikamy problematycznej sytuacji, w której ktoś przegrał 10 000, druga strona uradowana, a tu dłużnik rozbawiony oświadcza, że ani myśli płacić. Jakby wygrał, to by wziął i to byłoby w 100% jego. Osoba nieświadoma w tym wszystkim, mogłaby po prostu grać i tak się pewnie zdarza z przeciwnikiem który doskonale wie, że wygram - biorę, przegrywam - nie płacę.
    Stąd, jeszcze raz powtarzam, kasyna to miejsce na takie doznania. W domu, nie warto takich zawodów organizować.