Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka pytań dotyczących multiplayer.  (Przeczytany 6637 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xeti

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Kilka pytań dotyczących multiplayer.
    « dnia: Kwietnia 07, 2015, 12:55:32 »
    Witam gram w Warbanda już parę miesięcy ostatnio tylko bitwy i czasm wollfpack głównie z 1h + tarcza i mam kilka pytań

1.Czasem natrafiam na graczy którzy atakują tak szybko ,że nawet po zablokowaniu ich ataku nie da się wyprowadzić kontry np.WQ_r3d lub cav_payur (stosuje pochylenie i ,,berserka").Jak atakować tak szybko jak oni?
    2.Jak poradzić sobie z kimś z 2h? ( mam problem jak zbliżyć się na odległość pozwalającą zaatakować.-gram najczęściej z toporkami po 70 długości )
    3.Jak się przed tym bronić? Atakują z lewej lub prawej omijają jakoś bokiem tarczę(szczególnie ci z 2h ).Jak samemu to wykonać ?

Z góry dzięki za pomoc ;)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Kilka pytań dotyczących multiplayer.
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 07, 2015, 13:08:02 »
    1. Wykonują double slash - jeśli dobrze wbijają się w twoją postać to warto odczekać aż zadadzą dwa ciosy pod rząd. Możliwe że nie jesteś dobrze pochylony, w takim razie ciężko będzie ci się obronić przed takim atakiem.
    2. Po prostu blokować ciosy tarczą czy inną bronią, próbować zaspamować, zależy od sytuacji, ciężko na sucho wytłumaczyć.
    3. Nie wiem za bardzo o co chodzi, może spotkałeś jakąś niemiecką gwiazdę duela.

BTW. Nie wiem czy piszę dobrze, gram tylko żeby grać, nie zastanawiam się w trakcie gry a czemu a dlaczego a co to.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 07, 2015, 13:36:52 »
    Myślę, że największym problemem nowych graczy jest za późne wykonywanie swojego ataku po bloku. Musisz NATYCHMIAST po zablokowaniu ciosu wyprowadzić atak. Nowi gracze często opóźniają to, co jest wykorzystywane przez lepszych.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 07, 2015, 14:15:58 »
    Dziękujemy kolegom, teraz już wiem, że gracze grający dłużej mają większe doświadczenie, a gracze krócej - mniejsze. :)
    Brzmi to banalnie, ale w tym jest całe sedno.
    Jeszce nie rozumiesz mechanizmu gry i tego jak mocno on wyzwala twój potencjał, milimetry, ułamki sekundy, kąt uderzenia...
    Łatwo zacząć szukać w tym ukrytych knyfów, istotnie kilka sztuczek jest, ale to co odróżnia takiego cieniasa jak ja, od ćwiczącego z zapałem Jana Vandama w Krwawym Sporcie kogoś takiego jak lllew - to nie są sztuczki! :)

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 07, 2015, 14:21:23 »
    A wiecie może panowie, jak wykonać backfista? Wszyscy na około to robią, a ja nwm, jak to zrobić ;/
    Czasem na singlu mi wychodzi, ale sam nwm jak.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 07, 2015, 14:26:43 »
    Ej, ja też chce wiedzieć co to?
    Brzmi ciekawie!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 07, 2015, 14:37:15 »
    Łatwo zacząć szukać w tym ukrytych knyfów, istotnie kilka sztuczek jest, ale to co odróżnia takiego cieniasa jak ja, od ćwiczącego z zapałem Jana Vandama w Krwawym Sporcie kogoś takiego jak ... - to nie są sztuczki! :)
    W miejsce trzech kropek wpisz graczy, którzy coś osiągnęli na arenie krajowej i międzynarodowej, a nie mnie :D

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2015, 14:47:25 »
    Ależ to tak jak z Van Damem w Krwawym Sporcie - przecież mówię. Jest Bolo Young i wszystkich tłucze, i przychodzi Van Damm i ćwiczy, ćwiczy, ćwiczy, ... i ŁUBUDU!!!!!!!
    A teraz lllew, ćwiczy, ćwiczy, ćwiczy....
    :)
    Co to backfista - brzmi jak nazwa pirackiej maczety!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 07, 2015, 16:33:26 »
    Myślę, że za bardzo się spinacie na jakieś backfisty, sristy itd... Nauczcie się zmyłek, blokować bez tarczy (wystarczy blokowanie kilku ataków na początku) i po prostu dalej to tylko rzemiosło, walka, walka, walka i nic więcej wam nie potrzeba. Wszystko z czasem przychodzi

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 07, 2015, 16:41:01 »
    No dokładnie - dziadu jeden co się od fizyki teoretycznej wymigał, naturalnie że za taką nazwą musi się kryć coś banalnego -  w stylu robię najpierw unik w lewo, potem walę w prawo...
    Tylko fajnie brzmi, więc budzi ciekawość. :)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 07, 2015, 17:43:37 »
    Co to backfist ziomki?
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Xeti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:36:46 »
    Wracam wciąż do pytania:Jak oni uderzają tak szybko ?! Dziś wszedłem na serwer TR_Gondor i była tam spora grupa graczy z dopiskiem AP. Jak dla mnie nie do ugryzienia.Atakowali tak szybko (bez nachylenia ), że nie dało się ich skontrować O-o jak to możliwe (starałem się zastosować do większości rad ,które daliście mi wyżej ).

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2015, 17:00:05 »
    Najlepiej by było, gdybyś był w stanie nagrać fragment twojej gry, żeby można było zobaczyć, w czym jest problem. No nie wiem, może spróbuj po prostu trzymać ciągle przycisk ataku (lewy), a tylko przycisk obrony (prawy) klikać. Powinno być trochę szybciej, jeśli o tej "prędkości" mówiłeś.

A wiecie może panowie, jak wykonać backfista? Wszyscy na około to robią, a ja nwm, jak to zrobić ;/

A co to jest w ogóle backfist w Warband? Nie spotkałem się z takim określeniem, ale skoro uważasz, że wszyscy na około to robią, to pewnie tą samą rzecz różnie nazywamy. Nie będę już oceniał, bo spotkałem raz gościa, który na chambery mówił zmyłki, a na zmyłki chambery i to ja zostałem nazwany debilem, bo przecież "wszyscy" (czyt. jego dwóch znajomych) tak mówią ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 15, 2015, 14:36:29 »
    Dokładnie, nagraj frapsem 2 minuty swojej gry na jakimś serwerze jak tak Cię łoją, a my znajdziemy Twoje błędy!

Offline Xeti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 18, 2015, 14:57:13 »
    Postaram się to zrobić możliwie najszybciej  ;)