Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] Akcja obywatelska- SENAT DLA LUDU!!!  (Przeczytany 3955 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    OBYWATELE ZENDARU!!!

Czy nie uderza was to, że senat obraduje za zamkniętymi drzwiami? Czy nie uważacie, ze brak kontroli nad tą zacną instytucją kłuci się z podstawowymi prawami demokracji!? Czy nie sądzicie, że głosowanie na partię, a nie na konkretnych ludzi jest sprzeczne z naszymi ideałami!?!?

Czas powiedzieć DOSYĆ układom, układzikom i szachrajkom!!! Ten cały cyrk odbywa się za NASZE PIENIĄDZE!!! To nasze podatki idą na utrzymanie senatorów- podobno przedstawicieli ludu... Ale ci przedstawiciele już dawno się na nas, OBYWATELI wypięli!!!

ŻĄDAM natychmiastowego uchwalenia ustaw, które uregulują następujące kwestie:
    • Zmiana ordynacji wyborczej- listy senatorów partie mają obowiązek ogłosić PRZED wyborami!
    • Jawność obrad Senatu- KAŻDY OBYWATEL ma prawo przyglądać się pracom senatu, bez prawa zabierania głosu oraz udziału w głosowaniach!
    • Jawność i PRZEJRZYSTOŚĆ w trakcie nadawania posiadłości ziemskich na nowo podbijanych terenach- dobra ziemskie powinien nadawać Król, bez udziału Senatu ale z poparciem ludu Zendar!
    • Powołanie urzędu NAJWYŻSZEGO KONTROLERA, który sprawowałby nadzór finansowy nad lennikami królestwa- tak aby żaden denar nie trafił do niepowołanej kieszeni!

Rozpoczynam zbieranie podpisów pod wyżej zaproponowanymi projektami zmian w naszym prawie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 19:15:42 wysłana przez Kradus »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    Odp: Akcja obywatelska- SENAT DLA LUDU!!!
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2015, 09:06:38 »
    Jestem za, punkty jak najbardziej trafne i potrzebne.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2015, 09:19:15 »
    Przykro mi, punkt 4 kłóci się z interesami naszej partii ^^

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2015, 09:37:48 »
    WŁAŚNIE!!! W senacie zasiada banda łapówkarzy i krętaczy! A partia rządząca nawet nie próbuje tego ukrywać...

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 03, 2015, 09:56:58 »
    Jestem przeciwnym, toż-to skrajny populizm. Bolszewicy od podobnych haseł zaczynali!

• Zmiana ordynacji wyborczej- listy senatorów partie mają obowiązek ogłosić PRZED wyborami!
    • Jawność obrad Senatu- KAŻDY OBYWATEL ma prawo uczestniczyć w obradach, bez prawa głosu!
    • Jawność i PRZEJRZYSTOŚĆ w trakcie nadawania posiadłości ziemskich na nowo podbijanych terenach- dobra ziemskie powinien nadawać Król, bez udziału Senatu ale z poparciem ludu Zendar!
    • Powołanie urzędu NAJWYŻSZEGO KONTROLERA, który sprawowałby nadzór finansowy nad lennikami królestwa- tak aby żaden denar nie trafił do niepowołanej kieszeni!
    1. Zmiana ordynacji na obecną chwilę nic poza zamnentem by nie wprowadziła. Ponadto teraz przynajmniej głosuje się na program a nie na ludzi, którzy mogą zdradzać.
    2. Można upublicznić obrady senatu, jednakowoż uczestniczenie obywateli w jego pracach by go tylko spowolniło i rozstroiło.
    3. Król już teraz ma na głowie za wiele obowiązków, więc senat z własnej chęci pomocy zaproponował odciążenie go od pewnych spraw. Co więcej to senat jako wyraziciel woli ludu jest najlepszym strażnikiem jego interesów i dlatego powinien kontrolować czy król nie chce przypadkiem rozdawać tytułów nie według klucza zasług, a własnego upodobania.
    4. Nie twórzmy socjalizmu!. Może od razu powołajmy ZUS, NIK, CBA, ABW, etc... Byłoby to całkowicie zbędne rozwiązanie w chwili gdzie senat działa w duchu obywatelskim a nad wszystkimi sprawami czuwa według konstytucji KNK.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 03, 2015, 10:01:35 »
    Ale jakich łapówkarzy i krętaczy... Nie używajmy tak pochopnych określeń, abstrahując od tego iż brak łapówek oznaczałby dla naszego państwa klęskę głodu i zapaść gospodarczą, co udowodniłem przez wyborami sekcie Eneasza.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 03, 2015, 11:07:55 »
    Panowie populiści z Pożogi i fanatycy z SPOPE zdają się nie zauważać, że stracili już dawno wiarygodność. Najpierw próby przekupstwa członków innych partii, potem próba zamachu stanu, teraz to...
    Jestem przeciw!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 03, 2015, 11:23:24 »
    Jestem przeciwnym, toż-to skrajny populizm. Bolszewicy od podobnych haseł zaczynali!
    (...)
    Proponuję dodatkowe lekcje historii pobrać. Ten Pan jest senatorem??? Taki poziom prezentują właśnie wybrańcy... partii!!!

(...)
    1. Zmiana ordynacji na obecną chwilę nic poza zamnentem by nie wprowadziła. Ponadto teraz przynajmniej głosuje się na program a nie na ludzi, którzy mogą zdradzać.
    (...)
    Program!? A masz pewność, że wybrańcy lidera partii (tak- lidera, nie ludu Zendar) nie podetrą sobie tym programem potem rzyci? Chyba lepiej głosować na konkretnych kandydatów niż na lidera i jego przydupasów...

(...)
    2. Można upublicznić obrady senatu, jednakowoż uczestniczenie obywateli w jego pracach by go tylko spowolniło i rozstroiło.
    (...)
    W jaki sposób obecność na obradach spowolni prace senatu??? Rozumiem, że to uniemożliwi wam przeprowadzenie w spokoju waszych szachrajstw, osłabienia państwa oraz rozgrabienia majątku...

(...)
    3. Król już teraz ma na głowie za wiele obowiązków, więc senat z własnej chęci pomocy zaproponował odciążenie go od pewnych spraw. Co więcej to senat jako wyraziciel woli ludu jest najlepszym strażnikiem jego interesów i dlatego powinien kontrolować czy król nie chce przypadkiem rozdawać tytułów nie według klucza zasług, a własnego upodobania.
    (...)
    Mamy wojnę a wy władzę Króla chcecie osłabiać? ZDRADA!!!
    Co więcej, w poprzednim punkcie udowodniłem wam, jakim to głosem ludu jest obecny Senat... Co najwyżej głos partyjnych watażków!

(...)
    4. Nie twórzmy socjalizmu!. Może od razu powołajmy ZUS, NIK, CBA, ABW, etc... Byłoby to całkowicie zbędne rozwiązanie w chwili gdzie senat działa w duchu obywatelskim a nad wszystkimi sprawami czuwa według konstytucji KNK.
    Znów to samo, senatorowie są wybierani w niejasny i zupełnie przypadkowy sposób, więc jak mogą działać w "duchu obywatelskim"??? Co to za "głos ludu" skoro boi się kontroli własnych wyborców- obywateli???

TO JEST JAWNA KPINA Z MIESZKAŃCÓW ZENDAR!!!

Ale jakich łapówkarzy i krętaczy... Nie używajmy tak pochopnych określeń, abstrahując od tego iż brak łapówek oznaczałby dla naszego państwa klęskę głodu i zapaść gospodarczą, co udowodniłem przez wyborami sekcie Eneasza.
    Przecież to jest jawne przyznanie się do łapówkarstwa! Gdzie wymiar sprawiedliwości!? Gdzie SĄD I KAT!?!?

Panowie populiści z Pożogi i fanatycy z SPOPE zdają się nie zauważać, że stracili już dawno wiarygodność. Najpierw próby przekupstwa członków innych partii, potem próba zamachu stanu, teraz to...
    Jestem przeciw!
    Doskonale rozumiem, każda OBYWATELSKA inicjatywa jest zgubna dla łapówkarzy...

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 03, 2015, 11:32:29 »
    Skoro to akcja obywatelska, czekam na więcej głosów popierających projekt - narazie jest to słaby krzyk jednej osoby.
    Oczywiście chce widzieć głosy obywateli, a nie jedynie senatorów z ramienia Pożogi i SPOPE.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 03, 2015, 11:34:31 »
    To możesz mi drogi ekspercie powiedzieć np. kto domagał się kontroli ludu i wprowadzenia komisarzy ludowych na obrady parlamentu Republiki Rosyjskiej? Czyż to właśnie bolszewicy nie byli?
    Podobna sytuacja z Francji w okresie pierwszej rewolucji to jakobini razem z górą podobne propozycje składali, a nawet jeszcze pod koniec XIX wiek w parlamencie francuski podobne propozycje składali skrajni socjaliści którzy de facto mieli program komunistyczny. Ale cóż ja mogę wiedzieć? W końcu chyba muszę jeszcze pouczyć się historii..

Ludu Zendaru nie dajcie się zmanipulować ci wichrzyciele to ukryci komuniści, najgorsza zaraza jaka może Zendar nawiedzić!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 03, 2015, 12:04:38 »
    Skoro to akcja obywatelska, czekam na więcej głosów popierających projekt - narazie jest to słaby krzyk jednej osoby.
    Oczywiście chce widzieć głosy obywateli, a nie jedynie senatorów z ramienia Pożogi i SPOPE.
    Jak widać, na razie najbardziej udzielają się senatorowie koalicji... Nieudolnie jakoś ale mniejsza teraz o to.

To możesz mi drogi ekspercie powiedzieć np. kto domagał się kontroli ludu i wprowadzenia komisarzy ludowych na obrady parlamentu Republiki Rosyjskiej? Czyż to właśnie bolszewicy nie byli?
    Podobna sytuacja z Francji w okresie pierwszej rewolucji to jakobini razem z górą podobne propozycje składali, a nawet jeszcze pod koniec XIX wiek w parlamencie francuski podobne propozycje składali skrajni socjaliści którzy de facto mieli program komunistyczny. Ale cóż ja mogę wiedzieć? W końcu chyba muszę jeszcze pouczyć się historii..

Ludu Zendaru nie dajcie się zmanipulować ci wichrzyciele to ukryci komuniści, najgorsza zaraza jaka może Zendar nawiedzić!
    Skoro widzisz podobieństwo między komisarzem ludowym a żądaniem wolnego wstępu na galerię senatu...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 03, 2015, 12:16:18 »
    Przecież to jest jawne przyznanie się do łapówkarstwa! Gdzie wymiar sprawiedliwości!? Gdzie SĄD I KAT!?!?
    Nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał, nie ma dowodów ^^

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 03, 2015, 12:21:42 »
    Mam to na papierze!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 03, 2015, 12:35:33 »
    Chciałbym jednakowoż zwrócić uwagę, iż tak czy inaczej jesteście groźniejsi dla Zendaru - jako swadiańscy agenci i wywrotowcy, ot co! Oto dowód z marca, gdy potykałem się na ubitej ziemi na Ludusie z Octavianem, liderem grupy wywrotowej:
    (click to show/hide)
    Jak widać na wykonanym wówczas przeze mnie skrinie, Octavian nie tylko walczy bronią wykutą przez Swadian, ale ma na sobie również koszulkę swadiańskiego klubu piłkarskiego - Żydzewa Praven! a poza tym illuminati confirmed!11!1jeden!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 03, 2015, 12:38:03 »
    Marnej jakości fotomontaż... Zresztą co wspólnego ma inicjatywa obywatelska z Octavianem??? W projekcie niema słowa o żadnej religii czy wyznaniu...