Jestem przeciwnym, toż-to skrajny populizm. Bolszewicy od podobnych haseł zaczynali!
(...)
Proponuję dodatkowe lekcje historii pobrać. Ten Pan jest senatorem??? Taki poziom prezentują właśnie wybrańcy... partii!!!
(...)
1. Zmiana ordynacji na obecną chwilę nic poza zamnentem by nie wprowadziła. Ponadto teraz przynajmniej głosuje się na program a nie na ludzi, którzy mogą zdradzać.
(...)
Program!? A masz pewność, że wybrańcy
lidera partii (tak- lidera, nie ludu Zendar) nie podetrą sobie tym programem potem rzyci? Chyba lepiej głosować na konkretnych kandydatów niż na lidera i jego przydupasów...
(...)
2. Można upublicznić obrady senatu, jednakowoż uczestniczenie obywateli w jego pracach by go tylko spowolniło i rozstroiło.
(...)
W jaki sposób obecność na obradach spowolni prace senatu??? Rozumiem, że to uniemożliwi wam przeprowadzenie w spokoju waszych szachrajstw, osłabienia państwa oraz rozgrabienia majątku...
(...)
3. Król już teraz ma na głowie za wiele obowiązków, więc senat z własnej chęci pomocy zaproponował odciążenie go od pewnych spraw. Co więcej to senat jako wyraziciel woli ludu jest najlepszym strażnikiem jego interesów i dlatego powinien kontrolować czy król nie chce przypadkiem rozdawać tytułów nie według klucza zasług, a własnego upodobania.
(...)
Mamy wojnę a wy władzę Króla chcecie osłabiać? ZDRADA!!!
Co więcej, w poprzednim punkcie udowodniłem wam, jakim to głosem ludu jest obecny Senat... Co najwyżej głos partyjnych watażków!
(...)
4. Nie twórzmy socjalizmu!. Może od razu powołajmy ZUS, NIK, CBA, ABW, etc... Byłoby to całkowicie zbędne rozwiązanie w chwili gdzie senat działa w duchu obywatelskim a nad wszystkimi sprawami czuwa według konstytucji KNK.
Znów to samo, senatorowie są wybierani w niejasny i zupełnie przypadkowy sposób, więc jak mogą działać w "duchu obywatelskim"??? Co to za "głos ludu" skoro boi się kontroli własnych wyborców- obywateli???
TO JEST JAWNA KPINA Z MIESZKAŃCÓW ZENDAR!!!Ale jakich łapówkarzy i krętaczy... Nie używajmy tak pochopnych określeń, abstrahując od tego iż brak łapówek oznaczałby dla naszego państwa klęskę głodu i zapaść gospodarczą, co udowodniłem przez wyborami sekcie Eneasza.
Przecież to jest jawne przyznanie się do łapówkarstwa! Gdzie wymiar sprawiedliwości!? Gdzie SĄD I KAT!?!?
Panowie populiści z Pożogi i fanatycy z SPOPE zdają się nie zauważać, że stracili już dawno wiarygodność. Najpierw próby przekupstwa członków innych partii, potem próba zamachu stanu, teraz to...
Jestem przeciw!
Doskonale rozumiem, każda
OBYWATELSKA inicjatywa jest zgubna dla łapówkarzy...