Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] Akcja obywatelska- SENAT DLA LUDU!!!  (Przeczytany 3935 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Akcja obywatelska- SENAT DLA LUDU!!!
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 03, 2015, 12:41:56 »
    To nie jest fotomontaż! To jest świetnie wykonane przeze mnie zdjęcie!

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 03, 2015, 13:24:27 »
    Jako król popieram punkty 1 i 3. Punkt 4 jest niepotrzebny, ponieważ mamy teraz KNK, do którego należysz i Ty, obywatelu Luca. Punkt 2 jest za to do przedyskutowania. Według mnie, możemy sobie co najwyżej pozwolić na obserwację obrad, ale nie uczestnictwo.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 03, 2015, 13:26:02 »
    Przecież to jest jawne przyznanie się do łapówkarstwa! Gdzie wymiar sprawiedliwości!? Gdzie SĄD I KAT!?!?

Kat się zgłasza!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 03, 2015, 13:47:30 »
    Dobrze, widzę iż wyznawcy Eneasza nabrali wody w usta, odkąd zobaczyli kim jest ich przywódca, a więc mogę w spokoju odnieść się do tych niedorzecznych postulatów:
    1. Nic to, szczerze mówiąc, nie zmienia. Mogę to nawet poprzeć, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że ktoś po podaniu listy może zmienić partię. Przykładowo ja chciałem dodać naczelnego kata, a on mi zrobił niespodziankę i przeszedł do Pożogi.
    2. Zakładam, iż przegłosowane ustawy będą ogłaszane w dziale widocznym dla wszystkich obywateli, więc ów punkt jest bez sensu. Przecież głosować i tak nie mogą, zresztą to rozsadza od wewnątrz ideę senatu.
    3. Bez sensu. Czemu król przy nadaniach musi kierować się wolą ludu (czyli także jakiegoś Mikołki z zapadłej wsi pod Zendarem, który ma tylko jedną starą krowę i prawdopodobnie nie zna nawet imienia króla, albo jakiegoś menela z rynsztoków Zendaru)? Jeśli już, powinna o tym decydować elita naszego kochanego Four Ways.
    4.
    Przykro mi, punkt 4 kłóci się z interesami naszej partii ^^

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 03, 2015, 13:51:22 »
    Jako król popieram punkty 1 i 3. Punkt 4 jest niepotrzebny, ponieważ mamy teraz KNK, do którego należysz i Ty, obywatelu Luca. (...)
    KNK to organ nadzwyczajny, ma działać tylko w skrajnych przypadkach. Politykę fiskalną musimy jakoś kontrolować na co dzień, zwłaszcza, że u władzy są łapówkarze i krętacze (mam to na piśmie)!

(...) Punkt 2 jest za to do przedyskutowania. Według mnie, możemy sobie co najwyżej pozwolić na obserwację obrad, ale nie uczestnictwo.
    No przecież o tym piszę cały czas, czy doczytał ktoś ten punkt do końca???
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:12:48 »
    Zwykła gra pod publikę SPOPE i Pożogi - od początku istnienia nie dali żadnych konkretów, jedynie straszenie obywateli śmiesznym bożkiem. Teraz skończył się jego czas, więc próbują straszyć ludzi według nich nieudolną władzą. Władza została wybrana demokratycznie, dwa opozycyjne stronnictwa zebrały śmieszną liczbę głosów, w takim razie nikłe u nich poparcie obywateli. Tak więc ta akcja ma bardzo nikłe szanse, radziłbym zająć się sprawami poważnymi, a nie wygłaszaniem niepotrzebnych zmian.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:20:30 »
    Co może być poważniejszego niż ratowanie Zendaru przed waszymi nieudolnymi rządami???

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:41:14 »
    W jakim aspekcie są nieudolne? Zostaliśmy wybrani przez mądrych obywateli by ich reprezentować, narazie zrobiliśmy konkretną ustawę, która znacząco poprawi poziom życia w Zendarze. Proszę o konkrety, rzucanie populistycznymi hasłami nic wam nie da. Jak narazie to wy nic nie robicie i nie zrobicie z powodu swojego fanatyzmu itd.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:47:56 »
    Jak na razie to potworzyliście tylko kosztowne tytuły i stołeczki do obsadzenia swoimi ludźmi... Proszę przestać na każdym kroku zarzucać mi fanatyzm. Jestem członkiem ugrupowania, które nie ma nic wspólnego z żadną zorganizowaną religią.

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:56:08 »
    Czyż Pożoga nie utworzyła koalicji-w opozycji(wiem że to dziwnie brzmi) z SPOPE? Zatem siłą rzeczy realizujecie wspólne postulaty, a jak generalnym postulatem tych heretyków ze SPOPE jest rozpalenie stosów... no cóż chyba to jasno widać...

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 03, 2015, 16:09:49 »
    Panowie populiści z Pożogi i fanatycy z SPOPE zdają się nie zauważać, że stracili już dawno wiarygodność. Najpierw próby przekupstwa członków innych partii, potem próba zamachu stanu, teraz to...
    Jestem przeciw!
    Przecież to jawne zniesławienie mnie jako członka Pożogi. Nie uczestniczyłem w żadnej próbie przekupstwa, chyba mieni się panu w oczach od pieniędzy, panie adriankowaty. Nie podoba mi się też identyfikowanie ze SPOPE, to zupełnie oddzielna jednostka.
    Właśnie zniszczył pan nie najgorsze zdanie jakie miałem o pańskiej partii.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 03, 2015, 21:32:50 »
    PruSak nie przeginaj, mówisz o sprawach o których nie masz pojęcia!
    Te wszystkie głosy jakie zabrała twoja partyjka wynikały z chęci odciążenia naszego kochanego króla od nadmiaru władzy. Ludzie zrobili błąd, ale i tak nie wmówisz mi że będziesz grzecznie stał przy Dyktatorze i troszczył się o jego interesiki!
    Dyktator ma nikłe poparcie 25 obywateli, którzy wybrali go po prostu dobrze włada mieczem, nie oszukujmy się.
    To wy nie macie pomysłu na to co robić dalej, a ty twoich 17 senatorów, powoli się wykruszy jak suche łajno na podeszwie!
    17 senatorów, nie 70% jak być chciał to widzieć! To są wszystko marginalne liczby przy obywatelach Zendaru i tak nie umiecie sobie nawet ze mną poradzić! Przedstawiacie tylko jakieś durne propozycje fałszywych proroków, nie zachwiejecie słowami Poczciwego Eneasza, ludzie małej wiary! Dyktator rządzi bo macha mieczem i komuś to imponuje, ty bo niby masz być w tej władzy oparciem - sam w to wierzysz - ciućmoku jeden!?  I co mi teraz zrobicie - proszę rozpalcie pierwszy stos - zróbcie mi tą przyjemność.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 03, 2015, 21:35:36 »
    Czyż Pożoga nie utworzyła koalicji-w opozycji(wiem że to dziwnie brzmi) z SPOPE? Zatem siłą rzeczy realizujecie wspólne postulaty, a jak generalnym postulatem tych heretyków ze SPOPE jest rozpalenie stosów... no cóż chyba to jasno widać...
    Kłastwo i 3 typ prawdy wg. śp. Tischnera!
    Żadna koalicja - była to tylko ich przymusowa pomoc jako szanowne mięso armatnie w przejęciu senatu , zanim żeście się wszyscy obudzili i pobiegli do stołków, matołki i krętacze!

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 03, 2015, 21:41:42 »
    Radziłbym zmienić słowa Octavian, możesz polecieć za obrazę religijną.

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 03, 2015, 21:49:08 »
    Oj poleci on poleci, a ja nawet wiem gdzie... do loszku! Wymiar sprawiedliwości musi działać.
    Zamiast wykazywać nam brak poparcia radzę spojrzeć na wyniki wyborów do senatu. Ani SPOPE ani Pożoga nie uzyskały w nich nawet tyle głosów ile liczą wasze partie członków. To wy przedstawiacie margine społeczeństwa. Zapowiadam, że nie popełnimy błędów schyłkowego okresu republiki Zendaru i nie będziemy tolerowali u nas swadiańskiej V-kolumny  i innych wichrzycieli.