Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I][STRONNICTWO] Prawdy objawionej Poczciwemu Eneaszowi  (Przeczytany 19526 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [STRONNICTWO] Prawdy objawionej Poczciwemu Eneaszowi
    « Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 05, 2015, 10:09:47 »
    Oczywiście ! Jestem za ! Dzieci to moja specjalność ! Bawię je i szkolę od dawna ! Jedno moje dziecko zostało nawet adminem tawerny :D

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 05, 2015, 11:36:17 »
    Jak powiedział wybitny velucanin- Struan de Serindar, w Yalen czasów chwalebnej (wzorowanej na naszym systemie!) Konfederacji Rhodockiej, sprzyjających wprowadzeniu tyranii, obywatele miasta mogli wygnać za pomocą tzw. ostracyzmu. Kiedy praktyk tych zaprzestano, do władzy dorwali się możnowładcy, tyrani pokroju Gravetha i Kastora, a dziś nawet monarchia elekcyjna nie uratowała Rhodoków przed upodleniem. Wiecie co robią rhodoccy chłopi swoim żonom? Zakładają chomąto i każą orać pole, ponadto nie widziałem tam ani jednego dzieciaka. To pokazuje nie tylko wyższość ustroju zendarskiego nad wszystkimi innymi, nie tylko podejrzane powiązania SPOPE z rhodockimi chłopami. Obawiam się, że tak mogą wyglądać zendarskie pola po wprowadzeniu polityki sefirotyzmu. Możecie iść o krok dalej- jeden z carladyjskich cesarzy wprowadził do senatu swojego konia. Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje i mają swoje ideały, za to chcemy walczyć i umierać. A wy byście chcieli tylko żyć, żreć i kontrolować obywateli.

A poza tym sądzę, że Chanat Khergicki należy zniszczyć.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 05, 2015, 11:58:49 »
    A nie było tam Shariz przypadkiem? Widzi Pan ! Nie było. Otóż w Shariz mój przyczółek działa wyśmienicie ! Ty siedzisz chyba w tej armii co siedzi w pieleszach ja jestem w tej, która ma swoje cele i ideały i my walczymy i zwyciężamy ! Dlatego hańba Ci a Prorokowi zwycięstwo !

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 05, 2015, 14:47:42 »
    Rodeel, za szerzenie oszczerwst wobec mojej miłość, mej ojczyzny Wielkiego Królestw Rhodoków oraz obraze mego przyjaciela, prawego demokrate króla Gravetha wyzywam Cie na pojedynek na topory bądź tasaki. Nikt nie będzie bez konsekwentnie plugawił mej kolebki, mojego dziedzictwa! Proszę wyznaczyć termin pojedynku. I oficjalnie, choć nie mam w zwyczaju oczerniać ludzi, śmiem nazwać Cię kłamcą i bogowie niech wybaczą mi za ów spór, jednak to teraz jest sprawa między Tobą, a mną.

Podpisał

Wielki Łowczy Alpaka
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 05, 2015, 15:03:34 »
    Drogi knypie. Nie chcemy więzić żon, tylko indoktrynowac lud nasz, by zrozumiał wiarę Poczciwego Eneasza. Sprzeciwiamy się niepotrzebnej przemocy. Dzieci gdy tylko bedą miały 16 lat wrócą do miast. Po kilkudziesięciu latach prawo bedzie mogło zostać zlikwidowane.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 05, 2015, 16:38:31 »
    Sprzeciwiamy się niepotrzebnej przemocy.
    Bardzo słusznie, bo jak sama nazwa wskazuje, potrzebna przemoc jest potrzebna.

Offline Rodeel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 05, 2015, 19:14:50 »
    Rodeel, za szerzenie oszczerwst wobec mojej miłość, mej ojczyzny Wielkiego Królestw Rhodoków

Proszę podać konkretny cytat, nigdzie nie obraziłem całego narodu Rhodoków, powołałem się przecież na słowa velucanina. Ubolewam tylko, że ten naród, który wielokrotnie podnosił bunt przeciw tyrańskim rządom Swadian oraz odpierał najazdy Sarranidów (niby to majordom Alfred Młot rozbił Sułtanat pod Sreitiop, ale nie zrobiłby tego bez wojsk rhodockich) teraz dał się zakuć w kajdany tyranii i oligarchii większości książąt.
    W przeciwieństwie do szanownego Alpaki, byłem na misji dyplomatycznej u Rhodoków, niewielu pozostało tam możnowładców, których można choćby porównywać do wielkiego Grunwaldera. Tacy ludzie zwyczajnie nie zasługują na identyfikowanie się i rządzenie tym narodem. Sam incydent z zakładaniem chomąto to doskonały przykład na efekty ich rządów. Pozostaje pytać- czy dzisiaj Rhodocy podniesliby bunt przeciwko Harlausowi, gdyby ten uzurpator, tak jak jego przodkowie bezprawnie podbił ich kraj? Pozostaje mi mieć nadzieje, że tak!
    Król Graveth demokratą? A czy nie jest prawdą, że pod pretekstem racji stanu i walki ze Swadianami wtargnął on z wojskiem na pole elekcyjne? Czy prawdą nie jest, że rozkazał swym żołnierzom przebrać się za Swadian i wymordować załogę zamku Ergellon by tym samym zyskać casus belli? A może prawdą jest, że jeden z kupców który z pomocą mieszczan ukarał nieuczciwego kapitana straży musiał salwować się ucieczką, ze względu na odsłonięcie prawdziwej twarzy władzy? Tak na dokładkę, cytat Gravetha z 1245 roku:
    Rhodockość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Rhodockość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu
    Jeśli chcesz, możemy się pojedynkować. Ale nie zarzucaj mi oszczerstw, sytuacja Rhodoków jest zwyczajnie żałosna i to właśnie przez takich jak Graveth.
    Postaram się dostosować do twojego terminu, preferuję walkę na miecze, ale jeśli mam wybierać, proponuję topory.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2015, 22:23:03 wysłana przez Rodeel »

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 05, 2015, 23:40:24 »
    Wiecie co robią rhodoccy chłopi swoim żonom? Zakładają chomąto i każą orać pole, ponadto nie widziałem tam ani jednego dzieciaka.

Drogi Panie ów zwyczaj faktycznie jest stosowany jednakże nie wrzucajmy wszystkich Rhodoków do jednego kotła. Chomąto jest zakładane na zachodzie królestwa, okolice Istiniar. Są to ziemie o mocnych wpływach Swadiańskich a ta chora moda napływa do nas wraz z rurkowcami oraz klanem dżenderowców na czele z kapitanem Wurstem. Chaos i bezprawie, jednakże kolebka naszej narodowości zostaje nietknięta czego pilnuje własnie król Graveth. Zamek Ergellon został wymordowany, a wyrok został wydany przez Wielki Sąd Rhodockiego Podziemia i zaakceptowany przez 98% członków siatki konspiracyjnej w której skład wchodził także doża Graveth. Powodem była niesubordynarność załogi zamku oraz konszachty ze Swadiańskim rządem. Sam głosowałem na TAK.. czasem należy wybrać mniejsze zło.

Doża Graveth prowadzi polityke jakby stąpał na żyletkach, dlatego surowość rządów oraz nie zawsze zadawalające decyzje są konieczne.

Jeśli ze względu na rozjaśnienie rhodockiej sytuacji ów słowa z przemówienia z 5 kwietnia 2015r godziny 11:36 zostaną odwołane pojedynek nie będzie konieczny, w innym przypadku honor nakazuje mi bronić honoru mej kolebki, i niechaj bogi stali rozsądzą nad naszym losem.

Podpisano

Wielki Łowczy Alpaka
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Rodeel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 06, 2015, 00:13:50 »
    Słów się nie wyrzeknę, nawet jeśli miałoby ono przynieść mi hańbę na ubitej ziemi. Graveth, nawet jeśli- tu uwierzę na słowo- ma dobre intencje, skompromitował się w mych oczach, łamiąc najświętszą zasadę, wymuszając wojskiem swoją elekcję, nie był to zaś czas wojny lub kryzysu w państwie, by mógł to usprawiedliwić racją stanu. Nie zdziwiłbym się, gdyby cały ten atak Swadian był jedynie bujdą.

Incydent z kupcem, ściganym za obnażenie korupcji w straży miejskiej jest najlepszym przykładem na nieład panujący w Rhodokii. Nie jest w moim interesie wykłócanie się na temat polityki Gravetha, ale w głębokim interesie każdego Zendarczyka jest jak najlepsza sytuacja Rhodoków, w myśl powiedzenia ''wróg mojego wroga moim przyjacielem''. Powiedzmy sobie szczerze, mam nadzieję kończąc temat- monarchia Gravetha, podobnie jak byłoby w przypadku elekcji Kastora, nie jest ani w interesie naszym, ani Rhodoków. Prowokacja w Ergellon rozpoczęła wojnę ze Swadią, która, nawet jeśli obecnie jest nam na rękę, myśląc długofalowo może wzmocnić Harlausa. A my w ogóle nie prowadzimy polityki zagranicznej. Czy to z Rhodokami, czy z Nordami, czy z Vaegirami- z kimś musimy się dogadać. Zamiast tego padają propozycje indoktrynacji obywateli, śmiech na sali!

Przypominam także, że to nie ja zacząłem temat, powołałem się na przykład, który bezczelnie wykorzystano wmawiając mi, że jestem wrogiem Rhodoków. Już za to mógłbym żądać satysfakcji, mam jednak nadzieję, że tu zakończymy ten temat. Bo nie ulega wątpliwości, że naszym wspólnym wrogiem są Swadianie. Jeśli jednak zechcesz, spotkamy się- bo faktem jest, że Istniniar to lenno monarchów z Jelkali, faktem jest, że to monarchowie z Jelkali doprowadzili do obecnego stanu rzeczy na tych ziemiach.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 06, 2015, 00:37:34 »
    Nadal widzę, że nie rozumujemy tym samym tokiem, ale jako rdzenny rhodok doskonale rozumiem sytuacje z Istiniar, rządy doży czy nawet prowokacje i inne akcje. Rhodocy to nie swadianie czy zendarczycy. To lud żyjący w surowym górskim klimacie, nękanym przez wojny oraz wojownicze klany z wyżyn. Tak wygląda nasze życie, mamy pewne piękne przysłowie:

''Choć złodzieje i kłamcy to na półce biblia,
    prosta decyzja albo sraj albo złaź z kibla.''

Do tego prawość i rozsądek, a zarazem buntowniczość kierują naszym życiem. Dlatego też to ja pierwszy wyciągam rękę, ku chwale i zjednoczeniu teraźniejszości, naszego królestwa chciałbym pokojowo zakończyć to, jak też mi się zdaje, nieporozumienie. Oczekując tego samego, i wspominając że żadnego obywatela naszego królestwa nie traktuje i nigdy nie traktowałem jako wroga, nawet jeśli moje myśli kierowały się ku przemocy, mam nadzieję że w ten sposób zakończymy spór.

Wielki Łowczy Alpaka
    MC Rhodok

Offline Rodeel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 06, 2015, 00:46:34 »
    Spełnię twe oczekiwania i z radością wyciągam rękę. Żywię nadzieję, że jeśli miałbym się spotkać z Tobą w walce, to tylko po tej samej stronie!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 06, 2015, 09:12:35 »
    A buty Poczciwego Enasza! Co za syF, wchodzicie tu jak do obory i zaczynacie jakieś intelektualne gaduchy! Co za chamstwo, won mi stąd albo się chociaż zapiszcie do SPOPE! Musicie tutaj tworzyć te swoje teatrzyki!
    Koniec!
    Byłem zajęty wizytacją naszej wsi i gdy przechadzałem się wśród pól orzeszków, naszła mnie myśl, że to właśnie takie elementy jak Rodeel i Alpaka, to najgorszy problem, a nie nawet PiiS!
    Najgorszym zagrożeniem jest bierność  i angażowanie się w sprawy oderwane od Zendaru! O to sedno sprawy! Bardziej powinniśmy gardzić tymi z SPOPE, którzy zawalili w wyborach, niż błądzącymi z PiiSu! Dla mnie i Liga i PiiS, to ci którzy zbłądzili, jednak na ich chciwości Zendar może skorzystać, król wygrał bitwę!
    Czyż to nie powód do wstydu dla tych którzy olali wybory! Spójrzcie Dyktator wygrał bitwę, gdy w naszych szeregach trwa rozłam! My nie umieliśmy się zjednoczyć, czas jasno postawić sprawę!
    Panowie, radźcie co czynić mamy z takimi Rodeelami i Alpakami!

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 06, 2015, 11:23:01 »
    Sława Dyktatorowi!
    MC Rhodok

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 07, 2015, 10:58:28 »
    Panowie - pełna mobilizacja!
    Szybciutko głosujemy na Margrabię, Burgrabię, czy tam hrabię Draculę - wszystko jedno, wiadomo o co chodzi!
    Raz, dwa, trzy,... JUŻ!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 07, 2015, 22:01:26 »
    Spokojnie Ene.. ee.. Jaśnie oświecony... <zatacza się> Ja pracuję wytrwale aby tworzyć przyczółki Eneasza wśród zamkowej czeladzi !!! <*czka*> Osiągnałem już spore sukcesy w tej materii.. szczególnie szeregi naszych poczciwych mniszek rokują wyśmienicie <klepie przyjaźnie Octaviana> Sądzę, że niedługo opanujemy Zendar rewolucją ale tym razem oddolną !! Jak wiadomo każda nawet najwspanialsza budowa z pięknymi wieżyczkami oświecenia jak senatorzy Spo.. <*czka*> ..pe może się zawalić gdy nie ma podstaw i solidnych fundamentach wśród ludu.. szczególnie dziewek bo to dziewki wychowują dzieci i są najbardziej .. podatne na... oświęcenie Eneasza ! <Wnosi ręcę ku górze> Zwycięstwo jest już bliskie a te nędzne wypierdy heretyckiego ducha w stylu Alpaki nie zburzą naszego pięknego dzieła !!!