Stronnictwo - Prawdy objawionej Poczciwemu Eneaszowi SPOPE 
Członkowie:
- Ja sam jako skromny pasterz - z woli Poczciwego Eneasza przywódca partii
- ma prawa ręka - Waldzios pełen pokory Konsyliarz, szef S.P.O.S.E. i Z.R.P.E.(Zakon Rycerzy Poczciwego Eneasza)
- nasz wielki rzecznik i agitator - Podczaszy królewski - ^IVE miłujący sprawiedliwość Wielki Inkwizytor i Wykonawca Wyroków Poczciwego Eneasza
- Brat Luther Natchniony
- Brat Mathew1995
- Brat Roarino Szczery
- Brat Lajba Goldszmit gorejący w wierze - Brat Zdzisu Dywersant Nieustępliwy
- Brat Sefirot uniżony - Brat Sheogarath
Drodzy Obywatele!
Za pewne słyszeliście o tym co spotkało Poczciwego Eneasza, prostego chłopa, którego nawiedził Wielki Anioł! Jak wiecie, Poczciwy Eneasz stał się świadkiem cudu, Anioł przeczytał mu tekst zapisany na tablicach, które przekazywały słowa Wielkiego Anioła! "Po owcach ich poznacie" - brzmiały słowa posłania. Anioł polecił Poczciwemu Eneaszowi zakopać tablice i przekazać słowa Prawdy. Rozmawiałem z Poczciwym Eneaszem! I o to jestem tu jako ten który zrozumiał posłanie Poczciwego Eneasza, który będzie je pomagał wam zrozumieć!
Zbierzcie się w około mnie, posłuchacie słów Przesłania!
PO OWCACH ICH POZNACIE - a więc niczym dobrzy pasterze mamy zaopiekować się naszym pastwiskiem, naszym ludem!
Dlatego wzywam wszystkich miłujących uczciwą pracę obywateli, aby przystali do mnie - zgłaszajcie się - jeśli chcecie w trudzie i znoju budować przyszłość, którą odkrywają przed nami słowa Poczciwego Eneasza! Przybądźcie i nie wątpcie w nagrodę! Czy czas mógł być sposobniejszy?
Piis próbuje nieudolnie kupczyć stanowiskami, młodociani posłańcy naiwnie agitują rozdając przywileje, których nie mają!
Senator Dyktator potrzebuje pomocy osób które wyjaśnią mu właściwy sens posłania przekazanego przez Poczciwego Eneasza! Nie sądzicie chyba, że mistrz boksu będzie gotów samodzielnie sprawować władzę!
Spójrzcie na śmieszne i obłudne hasła PiiS - samozachwyt chciwych świń, które pchają się do koryta! Czas aby pasterz poprowadził owce!
Uczciwi obywatele, miłujący pracę i trud!
Przybywajcie!
Lista heretyków - do spalenia na stosie w najbliższym możliwym i zgodnym z prawem terminie:
- lllew
- McAbra
- Dymitr (obserwowany, wykazuje wyraźną poprawę)
- Piastun