Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I][STRONNICTWO] Prawdy objawionej Poczciwemu Eneaszowi  (Przeczytany 19537 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: [STRONNICTWO] Prawdy objawionej Poczciwemu Eneaszowi
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 20, 2015, 16:51:17 »
    Doskonale bracie Luther, twa pokora zostanie nagrodzona - właśnie zyskujesz tytuł - Natchniony!

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 20, 2015, 18:03:51 »
    Nie rozumiem bracie Octavianie dlaczego nazywasz to objawione dzieło szkicem.
    Dla mnie w obecnej postaci jego przekaz i forma są idealne, prawie jakby wyszedł spod reki samego Poczciwego Eneasza.  Jesteś pewien ze nie tworzyłeś go pod natchnieniem naszego patrona?
    Natchniony brat Luther ujął jego sens idealnie "Przepiękny, widzę to co chcę widzieć."
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 20, 2015, 18:05:11 »
    Dać ten szkic jakiemuś artyście i herb będzie piękny jak zachód słońca.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 20, 2015, 18:06:41 »
    Chcę dołączyć do stronnictwa WSPANIAŁEGO ENEASZA !!
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 20, 2015, 21:04:48 »
    Z radością witam brata Lajbę Goldszmita w naszych szeregach!
    Dziękuje za miłe słowa, nie jest wykluczone iż ów szkic powstawał pod wpływem większego natchnienia, gdyż tworzyłem go w czasie zaćmienia słońca!
    Słowa jakie wygłosił dziś PruSak w sali audiencyjnej sprawiają, iż musimy rozważyć poparcie jego osoby jako kandydata na króla.
    Skoro tak dalece wychodzi nam na przeciw i jest liderem silnej partii, czemu nie miałby otrzymać naszego wstawiennictwa?

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 20, 2015, 21:05:53 »
    Prusak na KRÓLA !
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 21, 2015, 16:17:32 »
    Jeśli ktoś zechce wypowiedzieć się w sprawie głosowania na króla zachęcam - stanowisko nadal jest otwarte, chociaż na chwilę obecną - nie było głosów sprzeciwu wobec popierania PruSaka.
    Bracia druga sprawa to rozsyłanie ulotek do niezdecydowanych - każdy z braci powinien rozsyłać broszurki zachęcające do wstąpienia w nasz szeregi, nie za wiele, nie chcemy nachalnie agitować, powiedzmy 1000, 1500 na jednego z braci w ciągu doby.
    Zachęcajcie do wstępowanie w nasze szeregi, również rodzinę, znajomych, dalszych krewnych, członków służby, współpracowników, przypadkowo poznane osoby, etc.

Sprawa najpilniejsza - ponieważ szerzy się grzech - postawa MCAbry i lllewa, świadczą o tym dobitnie powinniśmy zwozić dostępne ilości drewna i je magazynować, by zbudować wielką łódź. Gdy nadejdzie potop, każący grzeszników każdy z nas wraz z swymi żonami i zwierzętami takimi jak strusie, nornice, jednorożce, mrówki całe i przepołowione, kalmary, chomiki i nornice będzie bezpieczny na owej wielkiej łodzi.
    O rozmieszczeniu miejsc na tratwie ratunkowej na czas potopu decyduje starszeństwo w SPOPE, miejsca dla palących zostaną wydzielone.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 21, 2015, 16:24:07 »
    Ja, pokorny wieśniok, zwany Zdzisiem o przydomku Dywersant zjawiam się u wrót waszego klasztoru, świątyni, apartamentowca (czy gdzie tam macie swoją siedzibę), gotowy do poznania najprawdziwszego i najjaśniejszego objawienia.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 21, 2015, 16:35:43 »
    Pokorność twej prośby od razu daje ci tytuł
    Witaj bracie Zdzisiu Dywersancie - od dziś ze względu na swą pokorę zwanym nieustępliwym.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 21, 2015, 16:37:12 »
    W tem oto momencie, na plac, na którym to niejaki Octavian wygłasza one słowa, wbiega paź i odczytuje, co zostało zapisane:
    Nie wiem, cóż złego uczyniłem, ani jakie moje działania były błędne. Jednakowoż, w przeciwieństwie do moich i niejakiego McAbry poczynań, które są zgoła dobre, działania kultu Eneasza są co najmniej niebezpieczne i wywrotowe. Ludzie owi, z pospólstwa w większości zebrani, doprowadzą bez ochyby kraj do nieuniknionej zguby i zapaści gospodarczej, czyniąc z nas łatwy kąsek dla zdradzieckich Swadijczyków. Kto wie, może są nawet ich agentami i są ukrytą opcją praveńską? Przeto nalegam, aby ruch ten przemyślał swe postępowanie.
    Podpisano, Markus baronet Iyindah av-Pfalzenburg, były wielki podczaszy królewski

Następnie chłopiec zwija kartkę i szybko odbiega.

(click to show/hide)

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 21, 2015, 16:37:19 »
    Żaden heretyk nie ucieknie przed przygotowanym stosem dla niego.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 21, 2015, 16:41:44 »
    lllew, sam sobie jesteś winien - stałeś się heretykiem!
    Cóż, to za smutna chwila, zaiste strasznie błądzą ci którzy odeszli od Poczciwego Eneasza!
    A ty mi tu gówniarzu nie pałętaj się z jakimiś listami, bo i ciebie na stos poślemy...
    <kopie dzieciaka w tyłek>
    Chwała niechaj będzie miłosiernym i miłującym pokój, niech strzegą się bluźniercy i gwałtownicy!

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 21, 2015, 22:26:32 »
    Tuż po tym jak niejaki Octavian, zastraszył i pobił dziecko ( zaprawdę powiadam wam uczynek godny króla :P ) w najciemniejszym z zaułków owego placu pojawia się zakapturzona postać...

Bracia!! - i poczyna przemawiać takimiż słowy do zebranego na placu tłumu...

Bracia!! Nie dajcie się zwieść albowiem zostało mi objawione iż słowa spisane na zwojach pradawnych w końcu się spełnią!! Nadchodzi dzień w którym przesądzą się losy Calradi, dzień w którym jedyny prawowity władca zasiądzie na tronie aby poprowadzić nasz naród ku chwale i zwycięstwie!! Jednak powiadam wam!! Nie będzie to człowiek który przed wami stoi - zakapturzona postać wskazuje skinieniem głowy w stronę Octaviana - albowiem zaprzedał się fałszywej wierze, plugawej wierze która chce zgubić nas i nasz naród! Powiadam wam nie dobro narodu, a osobiste zyski i plugawe żądze przemawiają przez niego... Powtarzam wam Bracia spójrzcie jeszcze raz w stronę tejże persony i sami oceńcie czy jest on wybrańcem który ma zadecydować nad losem naszym i naszych bliskich... - cały lud skierował swe spojrzenie w stronę czerwonego z gniewu Octaviana, a po chwili gdy pierwszy z tłumu zwrócił wzrok w zaułek z którego przed chwilą przemawiała zakapturzona postać okazało się iż ów mężczyzna znikł tak szybko jak tylko się pojawił, jednak słowa które wypowiedział pozostały w umysłach zgromadzonych jeszcze przez długi czas zapalając w nich nadzieję na lepszą przyszłość i wielu otwierając oczy na otaczające ich kłamstwa i obietnice fałszywych partii...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 21, 2015, 22:35:06 »
    Ten facet gada do siebie...hmm - jak to u heretyków - obłęd.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 21, 2015, 23:27:41 »
    Poczciwy Eneasz powiedział PO OWCACH ICH POZNACIE, a owce w PiiS obłąkane...

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"