Bardzo ciekawy mod, akcja dzieje sie we Francji w czasie wojny z Anglią. Do wyboru mamy rzecz jasna Anglików i Francuzów (ja sam gram Anglią) Każda rasa oczywiście ma swoje plusy np:
-Francja, jest nieco silniejsza (ma silniejsze, bardziej opancerzone i na wyższym lvlu najsilniejsze jednostki) to jest dość spory plus
-Anglia, jest skromnym plusem jest to że ma lepiej rozłożone miasta (oczywiście co do jednostek ma też swoich twardzieli:))
-Francja, jej silne jednostki to french chebalier(konny z tyczką:)), french cabalier(konny z mieczem i tarcza, french ecuper(ten przemienia sie w cabaliera o ile sie nie myle, konny z mieczem i tarczą)
-Anglia, jej silne jednostki to English longbowman(łucznik, piechur)English sergeant(z mieczem i tarczą,piechur) English halabeldier(z halabardą,piechur)
konnych ma nieco słabszych (są to English Knight min) ale itak zawsze trzeba ich miec w zanadrzu :)
oczywiście kazdy ma swój gust, ja np lubie konnych:)zero łuczników, po 10 halabeldierow i sergeantów i reszta konni (English Knight i Knight)
Najsliniejszą jednostką jest tu Rebel Knight (a przed nim Rebel Squire który sie przemienia w Rebel Knighta) nie da sie ich kupich, można ich tylko odbic z rąk wroga) Są też zwykłe Knight'y, różnią się tym że są nieco słabsze ;p ale itak są dobrzy jest to konny który ma losowy rodzaj broni (tyczka, miecz i tarcza lub długi dwureczny miecz) można ich łatwo zdobyc, tylko trzeba miec farmerów :)
farmer => towsman => watchman=> rider => squire => knight
W tym modzie zachowany jest prawdziwy wygląd Francji (chodzi mi o mape)
To by było na tyle
Za błędy przepraszam:P
Miłej lekturki życze