Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak rozkładamy nową władzę? (piszemy w komentarzach na co oddaliśmy glos)

Pełne możliwości inicjatyw i władza wykonawcza dla ludu (zbiorczo)
    3 (13%)
    Robimy parlament (czyli władza wykonawcza dla stronnictw, wszyscy obywatele zachowują jednak możliwości inicjatyw)
    20 (87%)

Głosów w sumie: 23

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I]Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 29137 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna
    « Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 15, 2015, 22:53:39 »
    Straż Miejska nie jest od tego by zmywać jakieś bazgroły, szczególnie w czasie stanu specjalnego.
    Czyli jesteście przeciwni dbaniu o estetyczne walory Zendaru i najlepiej całe je zabazgrolić agenturalnymi szyframi, w razie gdybyście o jakimś szyfrze zapomnieli?
    I zatrzymać działanie organów prawa, byście mogli dalej spiskować i wszczynać tumulty poprzez swych agentów?
    Nie będę pokazywał kto tak naprawdę zaczął ten cały 'tumult' I to kopniakiem w drzwi!
    Pragnę przypomnieć, że to nie my w czasie kryzysu uciekliśmy do ciemniej nory w lochach.
    Moim skromnym zdaniem to się nazywa urzeczywistnieniem pracy u podstaw. Poza tym kto jak nie my pierwsi wybadamy podkopy? Wąskie wasze spojrzenie!
    Zaprawdę mówię wam tylko winny ucieka.
    Czyżby sędzia stawiał się w roli oskarżyciela, a ponadto wysuwał bezczelną sugestię o skazaniu bez procesu?! KOMPROMITACJA. Z daleka czuć wielbłądem!

Zaraz... ja też przechadzałem się nocą po Zendarze i widziałem kogoś o twojej aparycji, panie HUtH, wypisującego coś na murze. Czy zdajesz sobie sprawę, że to jest karalne?
    Pewnie i co jeszcze, powiesz mi jakiego wyhodka na mieście używam?
    Sprawa jest jasna, to jest państwo policyjne, w którym próbuje się znaleźć na każdego haki. Oto jest osiągnięcie eLZy i Piisu, przede wszystkim utrzymać władzę!

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 15, 2015, 23:33:51 »
    VETO!
    To co podejrzewaliśmy już od jakiegoś czasu znalazło potwierdzenie! Stało się jasne dlaczego straż tak się uwija i stara...
    Podobno została powołana li tylko na czas oblężenia, o czym świadczy cytowana proklamacja:
    Ludu Zendaru!
    Znaleźliśmy się dziś w sytuacji krytycznej, armie barbarzyńskiego Królestwa Swadii maszerują w zastraszającym tempie ku naszemu miastu. Pragnąc wspomóc króla w obronie, korzystam z prawa jakie dał mi pakiet naprawczy Zendaru, czyli powołuję Straż Miejską. Osoby do niej chętne mogą się zgłaszać w tym temacie lub na PW. Obyśmy przetrwali godzinę próby...
    Podpisano
    Tymus Ahmed
    Baron Amare
    Wielki Sędzia Zendaru
    Na podstawie słów miłościwie nam panującego Dyktatora:
    "Równocześnie obiecuję wycofać ten stan, gdy odeprę Swadian, czyli gdy miasto będzie bezpiecznie.
    Wydaję również pozwolenie Wielkiemu Sędziemu na tymczasowe aresztowania wszystkich, którzy będą rzucali cień podejrzeń o współpracę z wrogiem."

A tu proszę jaki kwiatek! Ból rozdziera mą pierś, ale "amicus Plato, sed magis amica... itd." Nasz własny Władca i Suweren! Uznał przydatność nikczemnego instrumentu jakim jest policja i godzi w nasze wolności!
    Orędzie:
    Zanim powrócę do wysłuchiwania raportów, zapowiadam jeszcze wprowadzenie państwowych odznaczeń oraz uregulowanie uprawnień Straży Miejskiej po przerwaniu oblężenia. Będą one obowiązywały w stanie pokoju.

I jak wyglądają teraz łzawe zapewnienia:
    Praca w straży miejskiej ze wszystkimi zobowiązaniami do przyjemności nie należy, a immunitetu także nie mamy- stokroć wolałbym, żeby oblężenie się skończyło, by wrócić do dawnego trybu życia.

Więc już na stałe, ze łzami w poczciwych oczach będą nam łamać palce, jak Waldziosowi, zamykać w turmie i śledzić i donosić... I otrzymywać za to odznaczenia, n`est ce pas?

Ja oczywiście pojmuję, że to dla naszego dobra, jakżeby inaczej!
     Cóż zaczynam się czuć w Zendarze jak w "wolnej" Ojczyźnie... I jakoś się nie cieszę...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 15, 2015, 23:39:24 »
    Tylko przestępcy i zdrajcy Zendaru mają się czego obawiać, porządni obywatele mogą spokojnie spać w łóżkach.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 15, 2015, 23:47:56 »
    [..]

Senat postanowił oddać organy tj straż miejska w zakres uprawnień Wielkiego Sędziego. Nic mi nie wiadomo o tym, co się z nią stanie po zakończeniu oblężenia, ale w razie jej pozostania, deklarowałem się rozwiązać problem przekraczania praw każdego obywatela, czyli praw do wolności.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 16, 2015, 00:12:27 »
    Wybacz Wasza Wysokość, widocznie w ferworze bitew raczyłeś się w pośpiechu nieprecyzyjnie wyrazić, tak bowiem można odczytać ów zwrot w orędziu:

"...uregulowanie uprawnień Straży Miejskiej po przerwaniu oblężenia. Będą one obowiązywały w stanie pokoju."

Naturalnem jest, że jakaś formacja tego typu powinna istnieć, ale, jeśli raczysz usłyszeć głos szerepetki, sugerowałbym, by powołać ją na jasno określonych zasadach, przy udziałe przedstawicieli wszystkich frakcji Zendaru.
    Nie ubliżając bynajmniej obecnej straży, jest to formacja ochotnicza, przypadkowa, powołana doraźnie w chwili zagrożenia.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 16, 2015, 00:14:37 »
    O tym kto jest przestępcą powinno decydować prawo, a nie banda kombinatorów która nawet nie raczyła przeczytać kodeksu karnego...
    Zamiast straży miejskiej mamy straż zamtuzową...
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 16, 2015, 16:36:04 »
    Elokwencja i mądrość Waldziosa są wręcz nadnaturalne!

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 16, 2015, 23:25:25 »
    Toż to niedorzeczność! Dlaczego Królestwo Nordów bądź też ma ukochana ojczyzna Rhodocja tak wielkim państwem się stała? Bo to twardzi żelaźni ludzie którzy prawość mają wpojoną i matactwa nienauczeni kierują się prawilnymi zasadami. Tutaj widzę burżuazja której wciąż źle w swoich pałacykach głos zabiera i tym samym prawość rządów podważa.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 17, 2015, 02:30:59 »
    Bo to nie jest twoja ukochana Rhodocja czy inna Swadia, tu mamy konstytucje i demokratycznie wybranego Króla i senat.

Każdy obywatel przysięgał przestrzegać konstytucji, komu się to nie podoba może wrócić do Rhodocji!!!

To jest Królestwo Four Ways!!!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2015, 03:29:00 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline huth

« Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 21, 2015, 23:37:49 »
    Co to jest ten cały Rynek i te wszystkie tymusowe wątki, ktoś w ogóle coś z tego rozumie? i czy tego nie jest przypadkiem za dużo i tych wszystkich ustaw i innych bajerów od ludzi szkolnych, co mają za dużo czasu w bawienie się w państwo i naśladowanie PełO?

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 22, 2015, 07:23:16 »
    Co to jest ten cały Rynek i te wszystkie tymusowe wątki, ktoś w ogóle coś z tego rozumie? i czy tego nie jest przypadkiem za dużo i tych wszystkich ustaw i innych bajerów od ludzi szkolnych, co mają za dużo czasu w bawienie się w państwo i naśladowanie PełO?

Ehhh... to jest chwilowo dział techniczny dla ekonomii i rzeczy z nią związanych, który widzi tylko kilka osób ale dziękuję huthcie, że już o tym rozpowiedziałeś :)
    Chwilowo zbieram tam pomysły i sugestie ludzi zainteresowanych rozrostem kampanii więc dlatego jest tego tyle. Od razu mówię że wszystkiego na pewno nie będzie. Jak przyjdzie Luca, który miał się tym wszystkim zająć to uruchomimy ekonomie tylko z 1-3 rzeczami, które tam są. Więc mam do ciebie prośbę, albo pomóż mi przy tym i pisz swoje sugestie, albo się zamknij i nie rozpowiadaj tego ludziom, bo już zepsułeś niespodziankę...

Offline SuchaSzmata

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • If your profile picture is from an anime, your opi
    « Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 22, 2015, 10:02:17 »
    Chciej pomóc w ulepszeniu kampani zostań zwyzywany taki przegryw.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 22, 2015, 12:02:21 »
    No, mnie też to uderzyło, że huth zarzuca ludziom, że nie chcą pracować na rzecz dochodu krajowego.
    "Nie powiększasz PKB, to co robisz nie ma więc sensu" - hasło na koszulce hutha. :)

Offline huth

« Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 22, 2015, 20:48:49 »
    Więc mam do ciebie prośbę, albo pomóż mi przy tym i pisz swoje sugestie, albo się zamknij i nie rozpowiadaj tego ludziom, bo już zepsułeś niespodziankę...
    Trzeba było napisać co to jest po prostu w tym dziale, panie "albo się zamknij".

Chciej pomóc w ulepszeniu kampani zostań zwyzywany taki przegryw.
    No, mnie też to uderzyło, że huth zarzuca ludziom, że nie chcą pracować na rzecz dochodu krajowego.
    "Nie powiększasz PKB, to co robisz nie ma więc sensu" - hasło na koszulce hutha. :)
    A wam o co znów chodzi?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 22, 2015, 22:41:54 »
    a tak sobie chciałem pogadać, a co nie wolno?